MŚ 2006: Grupa C - Argentyna, Holandia, SiC, WKS - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 11 cze 2006, 13:47

wczoraj bardzo mi była szkoda piłkarzów z WKS , kibicowałem im , aleee szczęśliwie Argentyńczycy wygrali ;/ WKS miało przewage i to przez większą część meczu , niestety nie byli skuteczni , mimo tego sądze że te dwie drużyny wyjdą z grupy. WKS według mojej opinni powinno sobie poradzić z Holendrami albo przynajmniej zremisować, natomiast później wygrać z Serbami i z drugiego miejsca awansować do 1/8 finału

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 cze 2006, 13:48

WKS jeszcze zaczaruje na tych mistrzostwach :) Przynajmniej u nich było widać zgranie i spore umiejętności piłkarskie w przeciwieństwie do wiadomo kogo. Świetny jest lewy obrońca Boka. Michel mówił, że to jego R.Carlos i faktycznie potwierdziło się to wczoraj. Argentyna zagrała bardzo mądrze i widać, że są jednym z kandydatów do tytułu. Burdisso zagrał nieźle na prawej obronie, ale nic nie zmieni mojego zdania na temat Capitano Zanettiego. Szkoda, że nie zobaczyliśmy Messiego ale może następnym razem.

Co do dzisiejszego meczu to coś mi się zdaje, że może być niespodzianka :] 1-1 :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2006, 14:05

Holandia - Serbia mecz za godzinkę, już znamy składy, wystąpią zarówno Cocu, Sneijder, jak i Gio, który tez miał jakies drobne kłopoty.
oczywiście w ataku obok Ruuda - Robin van Perise :jupi:

Licze na piękny mecz, wczoraj grupa śmierci nie zawiodła, mam nadzieję, ze dzis bedzie podobnie. Postawiłem na holendrów, powinni dac sobie radę.
Sero pisze:WKS jeszcze zaczaruje na tych mistrzostwach
Ekwador czarował boisko no i zaczarował :? moze im też się uda

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 cze 2006, 16:00

Pomarańczowo mi :mike:

Kolejny świetny meczyk :!: Genialny Rubben :lol: , latający sędzia :lol: i jak zawsze świetny MvB :pinokio:

Nie byłem przekonany co do napstników Holandii, mam na myśli przede wszystkim RvN i moje przypuszczenia szczególnie co do niego sie sprawdzają. Cały czas żałuje że nie ma Huntelara bo może bardziej by się przydał a ze swoim instynktem strzeleckim sprawiłby że Holendrzy byliby dużo bardziej groźni. Jednak za dużo zależy od Robbena i jak druga strona się nie weźmie większego ciężaru gry na siebie to młody Holender może być bardzo zmęczony a wtedy gra pomarańczowych może nieco siąść :wink: i SiC może jeszcze powalczyć o korzystny rezultat. Jednak myślę że jak Holandia się nie cofnie to jeszcze coś uszczeli i wygrają dużo wyżej :D Trzymać kciuki :!:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 cze 2006, 17:03

Myslalem ze ten mecz bedzie troche lepszy ale nie bylo az tak zle, jednak pojedynek raczej nie powalczyl o miano najlepszego - jak narazie chyba wsyzscy zgodni ze jest to wczorajsze spotkanie - ale jeszcze wszystko przed nami :lol:
mam wielkie nadzieje z zwiazane z meczem holandii i wks to bedzie futbol na tak

Co do samego meczu, koroman rozruszal towarzytswo, mil okazje zmienic wynik,
Wszyscy zachwycaja sie Robbenem - co w sumie jest uzasadnione ale mnie ten koles wkurza i to bardzo gra niesamowicie indywidualnie, nie patrze czy dobrze jest ustawiony gdzies jego kompan z druzyny tylko idzie na przeboj sam nie patrzac czy jest tam 4 rywali czy 3,
Gdyby zaczal dostrzegac kolegow z druzyny bylby napewno pilkarzem kompletnym

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2006, 17:05

Nie wiem ale od wczorajszego pojedynku Argentyna - WKS teraz bede wymagal wiecej a mecz Holandii i Serbii nie byl tak naprawde za ciekawy :cry: Zawiodła mnie druga linia Oranje, moze gdy wroci Rafael v.d. Vaart to sie to zmienia, ale dzisiaj słabo zagral i MvB i Cocu i ten, ktory ma byc narazie glownym rozgrywajacym Sneijder :!: Gdyby Petkovic wystawil od poczatku trojke zmiennikow tzn :arrow: Ljuboje, Zigicia a przedewszystkim Koromana z pewnoscia mecz bylby ciekawszy ze strony Serbii&Czarnogory. Tak naprawde ofensywa zaczela funkcjonowac dopiero od 40 minuty, czyli wejscia Koromana. Narazie te MŚ pokazuja ze defensywna, asekuracyjna gra nie ma szans sie prawdzic :idea: Holandia gdyby dzisiaj nie posiadala Robbena to jej ofensywa takze byla by blada, Ruud praktycznie nie przydatny i teraz napewno bedzie dyskusja dlaczego nie ma Huntelaara czy Makaaya :?: Robin takze procz jednego strzalu nie zachwycil. Ogólnie mecz stojacy na przecietnym poziomie i mysle, ze jesli Argentyna i WKS pokaza taki sam football co wczoraj to moga wlasnie te dwie ekipy wyjsc z grupy :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 cze 2006, 17:08

czeher pisze:Wszyscy zachwycaja sie Robbenem - co w sumie jest uzasadnione ale mnie ten koles wkurza i to bardzo gra niesamowicie indywidualnie,
to samo chciałem napisać, ale skoro już wspomniałeś :lol:

Robben gra genialnie, ale na Boga, jak już nie ma sił, to mógłby podać, zamiast walic na oślep po bandach, dzięki niemu wygrali, ale pewnie gdyby nie on wygraliby wyżej :lol: trochę bez sensu, ale tak uwazam :wink:
zbyt indywidualnie, gdyby jeszcze dorzucił z 2 aysty to byłby jeszcze większym bohaterem, a przeciez o to mu chodzi.

Mecz momentami świtny, ale kiedy Holandia oddawała inicjatywę, Serbia już tak pięknie nie atakowała.
Argentyna i Holania na czele tabeli, czyli jak na razie zgodnie z założeniami

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 11 cze 2006, 17:09

czeher pisze:Wszyscy zachwycaja sie Robbenem - co w sumie jest uzasadnione ale mnie ten koles wkurza i to bardzo gra niesamowicie indywidualnie, nie patrze czy dobrze jest ustawiony gdzies jego kompan z druzyny tylko idzie na przeboj sam nie patrzac czy jest tam 4 rywali czy 3,
Gdyby zaczal dostrzegac kolegow z druzyny bylby napewno pilkarzem kompletnym
Racja, bardzo go lubie ale dzisiaj mnie wkurzal :evil: Kazdy sie podnieca jego dryblingami, OK tylko ze taki RvP dzisiaj moze dostal 1/4 podan z tego co mial Robben ktory oprocz czarowania glupio tracil pilke :roll:

Mecz nie taki jak wczoraj Argentyna-WKS ale poziom nie zawiodl, bylo nerwowo :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 cze 2006, 17:35

Zgodze się z Wam że ponosiło Arjena. Troche za bardzo uwieżył w siebie, co z tego że Ruud nie miał okazji skoro mu piłek nie dogrywał a sam kończył akcje. RVN to nie nasatnik al'a Henry wiec on musi dostawac piłki - by sznuta snajperska działała. Ale nie zmienia to faktu ze Robben lewą nogą może krawaty wiązać :P I tak zawsze gra nawet w Chelsea że jak ma dzień to jest wszędzie [choć to w Chelsea nie jest czeste - jego dni - jak kolwiek to brzmi :P]

Rozczarowali mnie Serbowie - Szkoda że Mirko Vucinić złapał kontuzje bo on by im pomógł rozegrać akcje i cofną by sie do drugiej lini bo tak umnie grać a tak jedyna taktyka to długa piłka na wolne pola. Grali troche jak Juventus. Obrońcy wykopami na napastników i próba [próba w tym wypadku :roll:] zchodzenia Stankovicia do środka z flanki. Ale i tak Dejan zawiódł najwiecej. Bo to najlepszy gracz Serbów.

Warto podkreslić ofensywna 3 Holendrów w ty meczu - trio czołówki premiership. Robben [Chelsea] - Ruud [MU] - Van Parsie [Arsenal] ale i tak nie do końca wykorzystana siła rażenia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2006, 17:38

Lukaz pisze:i jak zawsze świetny MvB
Messi E2 Ronaldinho pisze:ale dzisiaj słabo zagral i MvB
Polecam obejrzenie powtórki meczu kiedy tylko będzie. O ile Mark od pewnego czasu nie zachwycał to dzisiaj zagrał dobrze.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 11 cze 2006, 17:41

Niggaz pisze:Polecam obejrzenie powtórki meczu kiedy tylko będzie. O ile Mark od pewnego czasu nie zachwycał to dzisiaj zagrał dobrze.
Mark mial dobra pierwsza polowe, potm troche jak by ze tak powiem opadl z sil ale moim zdaniem mecz w jego wykonaniu dobry :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2006, 19:09

Niggaz pisze:Polecam obejrzenie powtórki meczu kiedy tylko będzie. O ile Mark od pewnego czasu nie zachwycał to dzisiaj zagrał dobrze.
Nie wiem czym cie tak naprawde zachwycil dzisjiaj Mark :?: Dla mnie zagral tak jak cała dzisiaj pomoc Oranje slabo, fakt mial kilka dobrych przechwytow ale byl za malo kreatywny. Zreszta widac, ze nie ma za pewnego miejsca w 11, a van Basten probuje nadal na jego pozycji Laandzata, ktory przeciez gral podczas elminacji na tej wlasnie pozycji. Oczywiscie bede mu kibicowal bo jestem kibicem Barcy, a to jej gracz :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 11 cze 2006, 19:13

Messi E2 Ronaldinho pisze:Dla mnie zagral tak jak cała dzisiaj pomoc Oranje slabo, fakt mial kilka dobrych przechwytow ale byl za malo kreatywny.
Slabo to gral Sneijder. Bommel mial chyba z 7 czy 8 krosow do nozki Robbena. Pare naprawde ciekawych zagran w srodku boiska. Van Bommel sie naprawde dzis wyroznial.Szkoda, ze tak w Barcelonie na co dzien nie gral

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 cze 2006, 20:08

Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem czym cie tak naprawde zachwycil dzisjiaj Mark
Jak obejrzysz mecz to się dowiesz. Chociaż z drugiej strony nigdzie nie napisałem, że mnie zachwycił, ale już nie będę się czepiał szczegółów.

Van Bommel poza przechwytami miał najwięcej dobrych podań spośród wszystkich pomocników Oranjes dzisiaj. Poza tym nie tracił piłek w porównaniu do bezproduktywnego Sneijdera czy niestety również Cocu.

$canda(L)ous
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: $canda(L)ous » 12 cze 2006, 1:58

Berik pisze:Slabo to gral Sneijder.
Tez sie po nim wiecej spodziewalem, mial jedno takie zagranie juz nie pamietam dokladnie z ktorej minuty co mnie poprostu rozsmieszylo :roll: Od niego troche wiecej oczekowalem :?
Boulahrouz, wszedl w 85' a mial juz pare ladnych przechwytow w obronie, czyscil wszystko :lol:

"Reprezentacja Holandii co prawda wygrała, jednak Robin van Persie ma powody do złości - piłkarz Arsenalu poprosił kolegę z drużyny, Arjena Robbena o bardziej zespołową grę.

"Wszyscy chcemy zagrać w sześciu meczach Mistrzostw Świata, a nie tylko Arjen - sam wszystkiego nie zrobi".

"Musi brać pod uwagę swoich partnerów. Czasem jego akcje przynoszą korzyść jemu, a nie zespołowi".

Brawo Robin za odwage :wink: Mysle ze kapitan zespolu tez powinien sie wypowiedziec na ten temat, chociaz moze lepiej niech nie robi tego medialnie bo popsuje atmosfere w druzynie :? Mysle ze Marco juz o to zadba :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”