MŚ 2006: Grupa E - Czechy, Ghana, USA, Włochy - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 cze 2006, 18:59

No Ghana jak narazie bardzo dobry mecz, podobnie jak z Italią :)

maestro pisze:Czesi przegrywają walke w drugiej linii... nie ma strzałów Nedveda, Rosicky'ego... Nie ma w ogóle ataku

Fakt i tu nie ma dla nich usprawiedliwienia. A jeszcze goście w studio przed meczem mówili, że druga linia Czechów jest najsilniejsza po Anglikach :] póki co tego nie widać, zobaczymy jak w drugiej. A Lokvenc do zmiany ! Bruckner musi w szatni błysnąć swym geniuszem :]

maestro pisze:szkoda, że Appiah w Juve tak nie szalał

:D w Turcji odnalazł przeznaczenie :P

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 17 cze 2006, 19:24

O kurde co się porobiło. Ujfalusi czerwona, niesłuszny karny, fatalna gra Czechów... Dziwny i to bardzo dziwny mecz ;/

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2006, 19:37

Karny byl moim zdaniem sluszny.Ujfalusi trafil gracza Ghany w nogi.
Czesci graja slabiutko.Jednak bez napastnikow z prawdziwego zdarzenia jest cholernie ciezko.Ghana ich cisnie powinna niedlugo strzelic druga bramke.
Ja pepikom nie wrog ale Italia musi zajac pierwsze miejsce w grupie zeby przypadkiem nie trafic potem na Brazylie.
A i tak nieskromnie na koniec.Wspomnialem wczesniej w tym temacie ze Czesi moga plakac przez Ghane.Na razie widzialem mlodych czeskich kibicow placzacych na trybunach.Niedlugo moga plakac i ci starsi i ci mlodsi bo na pewno rowniez Italia Czechom nie odpusci.

Dobrze ze Czesi maja Cecha :D

Forza Azzurri.

Jeszcze sie mecz nie skonczyl ale i juz teraz wielkie brawa dla Ghany.Zasluguja na trzy punkty w pelni.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 cze 2006, 19:56

Ale mecz !
Ghana jest chyba rekordzistą mistrzostw w strzałach. Naprawde mnóstwo akcji Ghanczyków i czy to z dystansu czy z bliska naprawde potrafią grać. Ich awans nie jest przypadkiem, choć wyeliminowanie Senegalu było niespodzianką. Z Italią także sporo akcji, ale dzisiaj to była masakra :] troche mecz ustawiła czerwona kartka dla Ujfalusiego zresztą całkiem słuszna. No, a Czesi przed ciężkim zadaniem teraz. Zobaczymy jeszcze jak dziś Włosi bo jeśli wygrają Amerykanie to wszyscy będą z 3 pkt. na koncie. Zrobiło się ciekawie :D jeszcze raz brawo Ghana

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 17 cze 2006, 19:57

Szkoda Czechow, ale Ghana byla lepsza. Powiedzialbym, ze duzo lepsza, ale ta 'boska' skutecznosc :P

Mecz ciekawy, co chwila akcja...tzn. strata pilkow przez Czechow i ciekawie rozegrana kontra Ghany :P ;) Ghana zagrala naprawde swietne spotkanie. Jakzesz oni sa wspaniale przygotowani fizycznie. Mogliby biegac i biegac i to biegac baaardzo szybko ;) Chociaz kibicowalem Czechom to w pewnym momencie po prostu rozplywalem sie nad gra Appiaha i spolki. Cech ratowal, ale bym raczej powiedzial, ze to strzaly szly w niego. Co zrobil Pimpong w tej sytuacji sam na sam nie wiem. Smiesznie by bylo jakby od tej bramki zalezal awans jego druzyny. :P Co zagral Ujfalusi nie wiem i nawet nie chce komentowac. Pomoc i obrono Czechow zabiegana, bo atak nawet nie istnial.

A ten bramkarz, co on robil w tej koncowce, jak puma sie wyprezal :D
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 19:57 przez bagg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2006, 19:57

2:0 najmniejszy wymiar kary, Czesi mnie zaskoczyli i to strasznie, taka słaba postawa :shock: juz nie wspominam ile kasy do tyłu jestem przez ten mecz :?
Ghana była lepsza pod każdym względem dziś, szybsi, silniejsi, strzelili wiecej bramek, choc mogli jeszcze spokojnie z 6-7 strzelić :shock: nie spodziewałem się tak żenującej gry Czechów po tym co pokazali w meczu z USA.
Lokvenc ['] co za patałach, nic nie zrobił dzis dobrze, czego się dotknął - zepsół.
Czesi przed arcywaznym emczem z Włochami, bez Ujfalusiego, barosa, Kollera, Lokvenca :shock: choć brak tego ostatniego może wyjść jedynie na dobre.
Jestem zszokowany, mam nadzieję, ze Włosi mnie tak dzis nie zaskoczą

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 17 cze 2006, 19:59

93 minuty spotkania Ghana - Czechy dobiegły końca. Mecz zakończony wynikiem 2:0 dla Czarnych gwiazd było niewątpiliwie zaskoczeniem. Nasi południowi sąsiedzi - Czesi zagrali po niżej oczekiwań. Dobry mecz Asamoaha Gyana, mimo iż nie strzelił karnego zagrał bardzo dobrze. Na pewno po nie wykorzystanej jedenastce morale tego piłkarza spadły. Ale rozegrał świetne spotkanie, Petr Cech był bezradny przy dwóch straconych bramkach. Gyan jest napastnikiem, który bronił własnej bramki dość skutecznie. Petr Cech zasłużył na najwyższe uznanie, potwierdził swoją wartość w tym meczu. Gdyby nie on Czesi przegraliby z pewnością większym wynikiem. Mam wątpliwości co do sytuacji przy któej czerwoną kartkę ujrzał Ujfaluisi. Nie wiem czy Gyan udawał czy został na prawde sfaulowany. Czesi drugą połowę zaczeli nie najgorzej, zdobyciem bramki jednak nie została uznana z powodu spalonego. Arbiter główny - Argentyńczyk Elizondo, w miarę nie popełniał błędów. Przy akcji dla Czechów przy której Rosicky został sfaulowany przez Dereka Boatenga nie wiem czy Ghańczyk nie powinien dostać czerwonej a nie żółtej kartki. Mimo wszystko byliśmy świadkami wspaniałego widowiska podczas któego w końcowym czasie odbiła się ta czerwona kartka dla Czechów.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 cze 2006, 19:59

Ghana wymiata...bylo to widac w meczu z Italia.. wyrasta n czarnego konia tych MS:)
a ja sie z wyniku bardzo ciesze...prawdopodobnie nasi sasiedzi nie wyjda z grupy..bo z taka gra Italli nic nie zrobia...

8)

za godzinke Italia!!!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 cze 2006, 19:59

U sensacja jakiej jeszcze nie bylo na tym Mundialu :!: :twisted: Ghana zagrala tak jakby od dawna byla w swiatowej czolowce i to ona wystepowala w roli faworyta. Natiomist Czesi, ktorzy chyba w pierszej rundzie spotkan zaprezentowali sie najlepiej ze wszystkich, dzis zagrali tragicznie :( Nie bylo w ich druzynie zadnego wiekszego powodu do zadowolenia, moze jedynie Cech, ktory uchronil ich przed strata conajmniej 3 krotnie wiecej bramek :? Chyba zadna druzyna na tym Mundialu nie stworzyla tyle swietnych sytuacji, gdyby dzis skutecznosc byla u Ghanijczykow przynajmniej na poziomie przecietnym mogli spokojnie poprawic wyczyn Argentyny :shock: Asamoah spkojnie mogl spobie ustrzelic 2-3 brameczki. Najlepszy zawodnik ostatniego spotkania Czechow Rosicky, slabiutko praktycznie nie widoczny, podobnie jak inne filary Nedved-Poborsky, atak praktycznie nie istnieje pod nieobecnosc Kollera czy Barosa.
Sytuacja z karnym, dla mnie karny byl :arrow: ale czerwona kartka napewno nie :evil: W tej sytuacji tak naprawde przez minute nie wiedzialem co sie dzieje, sedzia chyba sam nie wiedzial co robi :?:
Szkoda ze Ghana bedzie sporo oslabiona z USA :? Jeszcze gorzej u Czechow, pewnie bez zadnego z 3 podstawowych napastnikow + Ujfalusi :arrow: jesli Italia wyjdzei z nastawieniem na zwyciestwo to niestety nasi poludniowi sasiedzi podziela nasz los :!:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 17 cze 2006, 20:00

lisek_chz pisze:O kurde co się porobiło. Ujfalusi czerwona, niesłuszny karny, fatalna gra Czechów... Dziwny i to bardzo dziwny mecz ;/
Karny słuszny. Czerwonka też. Koleś kopnoł Ghanijczyka w noge jak był sam na sam.
Chlopaczek pisze:Dobrze ze Czesi maja Cecha
Nawet bardzo dobrze :).
Chlopaczek pisze:Ja pepikom nie wrog ale Italia musi zajac pierwsze miejsce w grupie zeby przypadkiem nie trafic potem na Brazylie.

Jeśli trzymasz za Italię to chyba chcesz, żeby była najlepsza, a nie, żeby doszła jak najdalej.

A co do meczu. Co tu dużo mówić. Czesi pokazali, że bez Kollera i Barosa nic nie potrafią w ataku. Bezradność ich zmienników była dobijająca. Ghana skupiła się głównie na Rosickim i Nedvedzie co poskutkowało. Mają fatalny atak. Chyba 8-10 100 procentowcyh syytuacji i tylko 2 gole. Ciekawa będzie ostatnia kolejka :jupi:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 17 cze 2006, 20:02

Messi E2 Ronaldinho pisze:ale czerwona kartka napewno nie
przeciez on wychodzil sam na sam z bramkarzem...za to
jest czerwien...nie rozumiem Ciebie...

Messi E2 Ronaldinho pisze:U sensacja jakiej jeszcze nie bylo na tym Mundialu
bo ja wiem.. :roll: Ghana juz sie swietnie zaprezentowala w spotkaniu z Italia..widac roznice klas miedzy tymi zespolami..Czesi dali soba pomiatac jak Amatorzy...Ghanie brakowalo szczescia...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 cze 2006, 20:03

Karny słuszny IMHO, nie ma bata :P

Czesi zdemolowani... nigdy jeszcze nie widziałem tak grającej reprezentacji Czech... Kibicuje im na mundialu zaraz po Włoszech. Należała się Czechom bramka w końcówce, ale trza przyznać, że Ghanie należało się ich jeszcze więcej :P Cech pokazał dziś klasę... ale i tak Buffon lepszy :P Rosicky nie pokazał nic, poza kilkoma rajdami, które jednak niczego nie przyniosły... ale i nie miał wsparcia. Nie wspomnę o Nedvedzie, czy Poborskim, który mimo wieku, zawsze trzymał poziom. Brakowało dziś Czechom napastników... ale czego im dziś nie brakowało ?? :roll: Do tego zdziesiątkowani na Włochów... nie wróże awansu Czechom, a wielka szkoda :cry: Dobrze, że Włosi mają już z głowy Ghanę :P ale trza uważać, bo jeśli Azzurrim dziś nie pójdzie mecz (nie bijcie), to walka w tej grupie zaczyna się praktycznie od nowa :P
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 20:08 przez maestro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 17 cze 2006, 20:06

Świetny mecz Ghany :ok: To chyba oni a nie WKS zostanie czarnym koniem tych mistrzostw. Czesi są naprawde w bardzo ciężkiej sytuacji. Przeciwko Włochom bez Kollera, Lokvenca i Ujfalusiego. Ich siła ataku maleje prawie do zera. Piłkarze Ghany walczyli do samego końca, wogóle nie odpuszczali. Jednak nasi sąsiędzi bez Kollera nie grają już tak dobrze. Lokvenc wogóle nie widoczny. Gdyby nie te spalone to wynik mógłby być podobny jak w meczu Argentyny. Jeśli Ghana wyjdzie z drugiego miejsca to może być ciekawie bo trafią prawdopodobnie na Brazylie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 17 cze 2006, 20:07

No dla mnie jak narazie największa sensacja tych Mistrzostw Świata.
Oglądałem pierwszy mecz czechów i myślałem że teraz łatwo poradzą sobie z Ghaną.Natomiast szybko strzelona bramka ustawiła ten mecz.Czesi nie mogli się otrząsnąć po stracie bramki.Bardzo dużo strat i bez pomysłu na gre.Później zaczeli grać troche lepiej ale wciąż brakowało wykończenia.Natomiast Ghana grała znakomicie po dojściu do piłki szybka kontra i tylko niech cię nasi sąsiedzi cieszą że z wykorzystywaniem sytuacji jeszcze Ghana ma problemy :wink: .Natomiast jeśli chodzi o karny to uważam że był choć napewno nie na czerwoną kartkę. :roll: .Chyba żę Ufo zapyskował coś do sędziego i może dlatego czerwień.Teraz robi sie bardzo ciekawa sytuacja w grupie i zobaczymy bo mogą nawet Stany wyjść z grupy :wink: .

Macie może skład Włochów na dzisiejszy mecz??

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3350

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2006, 20:13

Vianuch pisze: Jeśli trzymasz za Italię to chyba chcesz, żeby była najlepsza, a nie, żeby doszła jak najdalej.
Tylko jaki jest sens walczyc z Brazylia zaraz po wyjsciu z grupy skoro mozna uniknac reprezentacji kanarkowych i spotkac sie z nimi w pozniejszej fazie?
Tutaj trzeba kalkulowac.Ktos moze powiedziec ze lepiej wyeliminowac Brazylie od razu ale dla mnie to malo prawdopodobne.Nie na tym etapie.Brazylijczycy moim zdaniem nie sa bez formy tylko sie oszczedzaja.Niech sie zmecza z silnymi druzynami a w finale trafia na Wlochow :P

Chociaz dalej mi sie wydaje tak jak napisalem na poczatku tego topicu ze Wlosi raczej zawioda (ale nie dzisiaj i nie w fazie grupowej tylko w fazie pucharowej co zaprzecza mojemu optymistycznemu twierdzeniu powyzej ze moga spotkac sie z Brazylia w finale ale wybaczcie ta sprzecznosc myslowa).Nie z tak grajacym Tottim.Wtedy nie widziedzialem ze Pirlo sie przebudzi ale od Tottiego zalezy naprawde duzo.To on musi sie obudzic i poprowadzic Italie.Del Piero tego nie zrobi (sorry Maestro i inni fani Starej Damy :wink: ).

Forza Azzurri.

edit: prawdopodobny sklad Wlochow:
Buffon - Zaccardo Cannavaro Nesta Zambrotta - De Rossi Totti Pirlo Perrotta - Toni Gilardino.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2006, 20:21 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”