AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 706

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 wrz 2009, 22:35

Jak Milan mógł tego nie wygrać?? Kupon mi nie wszedł przez tych *****! Słyszałem, że w LM grają najlepsze drużyny z Europy i piłkarze z Zurychu niewątpliwie nimi są... :roll:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 30 wrz 2009, 22:37

Rozłączyło mi transmisje, może to i dobrze. Do tej pory się nie wypowiadałem o LeoMilanie- myślałem, ze każdemu się na leży szansa. Teraz to już koniec. Milan tonie powoli i sądzę że nikt i nic tego nie powstrzyma. Wszystko w tej drużynie jest skażone. Od właściciela, przez prezesa,trenera,piłkarzy,koncepcje,zarzad,finanse,transfery,taktyke i lista ciągnie się jak kolejny odcinek Klanu. Pozbyliśmy się jednej z najważniejszych osób w drużynie-Carletto. Mówiąc brzydko poniżanego człowieka który jest wielkim trenerem i naprawdę dzięki Bogu, że urwał się z tego obrzydliwego towarzystwa. Carlo z zawodnikami The Blues poczyna sobie rewelacyjnie i według mnie to Chelsea jest głównym kandydatem do tryumfu w LM. Potrzeba teraz kogoś z ogromną charyzmą i przede wszystkim uznaną pozycją. Kogoś przed kim szacunek będzie miał Pato, kogoś kto nie będzie się bał mówić o szambie w Mediolanie i twardo żądał transferów. To musi być przede wszystkim ktoś spoza Milanello. Nie chcemy więcej pacynek i osłów posłusznych Gallianiemu., który nota bene chyba zgubił gdzieś gadkę o DNA Milanu. Potrzebny jest wstrząs i to od zaraz, bo niedlugo będziemy płakać po odpadnięciu z fazy grupowej.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 wrz 2009, 22:39

Zrozumie porażkę u siebie z Realem ale kur.. z Zurychem :?: :!: Jeszcze mi kupon zje.... Więcej nie mam zamiaru pisać.
Ps. potrafię wytypować remis Juventusu a na Milanie się przejechałem, ehhh...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 30 wrz 2009, 22:42

Zgasi ktoś światło ? ;) Te 2 słupki w końcówce (Ambro i Zambrotty) tylko pogłębiły poczucie beznadziei...No ale skoro Silvio mówi,że jesteśmy najlepsi na świecie :rotfl4:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 wrz 2009, 22:50

Jeszcze te 2 słupki w końcówce meczu dobiły chyba każdego Milaniste. Czas się ogarnąć bo jesteśmy w czarnej dupie :?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 30 wrz 2009, 22:51

hahahahaahahahah :pinokio:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8672
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 paź 2009, 11:53

Wilmore pisze:Leonardo w moich oczach się skończył jako trener.
Szybko.

Krytykujesz zwalnianie polskich trenerów po kilku nieudanych trenerów, ale jak Twój ukochany Milan przegrywa, to zaraz wielka krytyka Leonardo i chęć jego zwolnienia (zresztą Ancelottiego też chcieliście wszyscy zwalniać).

:roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 paź 2009, 11:59

Na niemieckiej gazecie wczoraj przeczytałem (jeszcze przed meczem z Zurychem), jakoby Berlusconi łączył się w bólu z kibicami Milanu, stwierdzając, że "obecnie Milan to katastrofa". Ciekawe stwierdzenie, jak na właściciela klubu, nieprawdaż?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 paź 2009, 12:07

Ryba psuje się od głowy więc winny obecnemu stanu rzeczy nie jest Leonardo a ten kto ubzdurał sobie że będziecie drugą Barceloną i go zatrudnił. Dodatkowo swoje robi polityka transferowa klubu która jest jak lokata.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 paź 2009, 12:16

cloner pisze:
Wilmore pisze:Leonardo w moich oczach się skończył jako trener.
Szybko.

Krytykujesz zwalnianie polskich trenerów po kilku nieudanych trenerów, ale jak Twój ukochany Milan przegrywa, to zaraz wielka krytyka Leonardo i chęć jego zwolnienia (zresztą Ancelottiego też chcieliście wszyscy zwalniać).

:roll:
Pisałem powyżej - jestem w stanie zrozumieć niektóre wyniki Milanu za Leo, szczególnie ten derbowy. Natomiast Leo miał cały okres przygotowawczy i ładnych kilka spotkań w sezonie na przekonanie wszystkich do siebie - to nie jest tak, jak trener wmawia, że brakuje skuteczności, temu zespołowi brakuje wszystkiego, a Leo nie jest w stanie nic wymyślić. Cały zespół się posypał. Krytykę Leo zacząłem jednak nie od zaraz, tylko od wczoraj, każdy interesujący się Milanem kibic piłki widzi, jaki potencjał ma Zurich, jaki Milan, gdzie mecz się odbył, jeśli na dodatek to nie jest przypadek przy pracy, to coś musi być na rzeczy z samym trenerem.
Zresztą, to 8 spotkanie Milanu w sezonie, 19 ze sparingami - brak jakiejkolwiek poprawy w stylu gry właściwie od samego początku, nie da się tego wytłumaczyć kontuzjami kluczowych graczy, więc winny tu jest Leo - składu na wygranie LM i Serie A nie mamy, ale na pokonanie Zurichu aż nadto.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 paź 2009, 12:23

Yukasz pisze:a ten kto ubzdurał sobie że będziecie drugą Barceloną i go zatrudnił.
Leonardo nowym Guardiola, Di Gennaro nowym Messim, Abate nowym Iniesta. No naprawde niezłe, ale chyba az tak zle to nawet z Gallianim nie jest. Ryba psuje sie od głowy owszem, ale tam sobie chyba nikt nie ubzdurał ze beda nowa Barcelona. To wyglada na zwijanie zabawek z piaskownicy przez pana, który na starość ogłupiał całkowicie. Mam nadzieje ze Massimo zachowa trzezwosc myslenia do ostatnich dni.

Wiecie, ja tam bym sie na waszym miejscu na zainteresowanie jakis bogatych Arabów nie obrazał. Moze kiedys przerzuca swoje pieniadze i zainteresowanie na inna dziedzine zycia ale poki co beda sie z wami obchodzic jak z nowa kochanka. A tak juz powaznie smiesza mnie te argumenty o tym ze szejkowie maja nowe zabawki. To bardzo utopijne myslenie. Nie inwestuje sie takich pieniedzy dla zachcianki, i jak Milan bedzie przynosił zyski to nikt z niego nie bedzie uciekał. A ze nie beda kochac Milanu to o niczym nie swiadczy. Czesciej głupieje sie wlasnie z miłości lub na starość patrz Silvio.

Poza tym to wpisy o końcu Milanu sa bardzo mocno przesadzone. Milan jest potezniejszy niz fanaberie Berlusconiego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 paź 2009, 12:58

No naprawde niezłe, ale chyba az tak zle to nawet z Gallianim nie jest.
Nie wiem, czy to jego wymysł, ale sam Galliani mówił, że Leonardo to mediolański Guardiola. Piłkarzy nikt nie porównywał, ale trenera - jak najbardziej.
A tak juz powaznie smiesza mnie te argumenty o tym ze szejkowie maja nowe zabawki.
Dokładnie tak. Tym bardziej, że zwyczajnie nie ma za wielu argumentów na poparcie takiej tezy, skoro szejkowie wielu klubów jak dotąd nie zniszczyli - kiedy, skoro takie pieniądze w piłce są od niedawna?
Poza tym to wpisy o końcu Milanu sa bardzo mocno przesadzone.
Sam nie wiem, kto tu wpisuje coś takiego, wiadomo, że Milan przetrwa, problem jest w tym, kiedy pojawi się nowy inwestor i nowa filozofia prowadzenia klubu. Było Totonero, był kryzys końca lat 90, jest kryzys teraz. Nic nowego, trzeba tylko to przetrwać.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 paź 2009, 13:05

Wilmore pisze:nie da się tego wytłumaczyć kontuzjami kluczowych graczy, więc winny tu jest Leo - składu na wygranie LM i Serie A nie mamy, ale na pokonanie Zurichu aż nadto.
Piłka jest nieprzewidywalna, jak to mówił Jacek Grembocki po porażce Polonii z Podgoricą. A tak na poważnie to w Mediolanie ktoś przegapił tzw zmianę pokoleń.
Ambrosini - z przerwą na roczne wypożyczenie - od 1995 roku na San Siro
Pirlo - od 2001
Nesta - od 2002
Seedorf - od 2002
Inzaghi - od 2001
Gattuso - od 1999
Dida - od 2000 (choć bronić zaczął naprawdę w 2002)
Kaładze - od 2001
Abbiati - od 1998 (w tym trzy wypożyczenia)

Głównie chodzi o to, że po dwóch wygranych w LM, nikt nie pomyślał o tym aby wpuścić trochę świeżej krwi w szeregi Rossonerich. Zostawiać kręgosłup i wokół niego budować drużynę. Niestety sprzedaż Kaki była gwoździem do trumny.
Zapytajcie każdego piłkarza. Jak od kilku lat oglądasz cały czas te same mordy to staje to się monotonne, a jak już osiągnąłeś sukces (2XLM) to potrzebujesz innych bodźców do osiągnięcia jeszcze czegoś. Albo Ty zmieniasz środowisko, albo zmienia się środowisko wokół Ciebie. Tego w Mediolanie zabrakło. A teraz jest już za późno i zdaje się, że powraca koszmar z drugiej połowy lat 90tych...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 paź 2009, 13:11

Babel pisze:Leonardo nowym Guardiola, Di Gennaro nowym Messim, Abate nowym Iniesta. No naprawde niezłe, ale chyba az tak zle to nawet z Gallianim nie jest. Ryba psuje sie od głowy owszem, ale tam sobie chyba nikt nie ubzdurał ze beda nowa Barcelona.
Chodzi o sam pomysł z zatrudnieniem zielonego Leonardo na wzór Barcelony którą w poprzednim sezonie zachwycał się cały świat. Uwaga będzie joke - nikt przecież nie chce by zawodnicy Milanu symulowali jak Messi czy puszczali szmaty jak Valdes (koniec żartu, można się śmiać). Inna sprawa że Pep nie był aż tak zielony jak Leonardo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6630

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 paź 2009, 13:18

Kandydatów na nowego Guardiole było dwóch - Leonardo już chyba oblał, Ferrara póki co jeszcze się trzyma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”