AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 713

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 paź 2009, 22:49

Dziś Dida zasłużył na te 4mln €...co do meczu - zagraliśmy kupę - jak zwykle jeśli chodzi o ten sezon i mecze z TEORETYCZNIE (a to już wieloletnia tradycja) słabszym rywalem.
Nesta - już widać czemu w tamtym sezonie mieliśmy takie problemy w obronie (klasa światowa - jak pobiegł za napastnikiem przy kontrze sam-na sam - dupy dał jak zwykle Silva - i go przyblokował - normalny obrońca by sobie odpuścił,a on walczył do końca),w tym bierze na siebie ciężar wykańczania akcji przy SFG,a to niby miał być konik Silvy...dzisiaj on i bramkarz Chievo (szkoda chłopaka - bronił naprawdę w nieprawdopodobnych sytuacjach) najlepsi na boisku.
Ogólnie jestem zadowolony,bo za Carlo ten mecz max byśmy zremisowali - Milan zaczyna grać do końca :shock:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 25 paź 2009, 22:49

Jak bym miał kręcić teraz Batmana to w roli Człowieka-Zagadki obsadziłbym Dide. Co za nieprzewidywalny gość. W środe o mało co nie zepsuł nam szlagieru błędem a'la Cabaj, a teraz broni piłkę łamiąc wszelkie prawa fizyki. Brazylijczyk nie zna pojecia stabilnośc i może po prostu lubi ludzi zaskakiwać.
Najbardziej w meczu podobał mnie się Borriello. Ja w tego zawodnika wierzę i dla mnie to nie przypadek, że kiedy znajdował się na boisku wygrywaliśmy z Realem i teraz z Chievo. Dojdzie do formy i uważam, że będzie naszym kluczowym graczem. Co by nie mówić Oddo grał dobrze na prawej stronie, nastawiony ofensywnie często zapominał o obronie, ale wole jego nieudane rajdy niż przyklejonego po drugiej stronie Antoniniego. Huntelaar bez komentarza. Milan w I połowie praktycznie w 10, nie spisuje go na straty ale trzeba solidnie nad nim popracować, żeby miec z niego jakąkolwiek utilitas.
Nesta to oddzielny temat i osobiscie mam za mały zasób słownictwa aby opisać tego eleganta.
Pato postraszony ogladaniem Afryki w telewizji wział się do roboty, Dinho czarował ale beż pożytku, choć widać z meczu na mecz jego progres. T.Silva- lubię jego styl. Bardzo niekonwencjonalny, ale skuteczny. Troche mi przypomina Lucio- jego wyjścia są świetne a w obronie pewność choćby taka jak Nesty nadrabia sprytem i nietuzinkowoscią.
Ławka to nasza największa bolączka. Słaby Seedorf grał bo praktycznie nie miał go kto zmienić. Mam nadzieję że zimowe transfery cokolwiek zmienią, żeby przykryć te wystające nogi.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 25 paź 2009, 22:50

Jak zagrał Antonini :?: W kolejnym meczu musimy odrabiać straty i wygrywamy, pięknie :!:
Jeżeli ktoś się czepia do Oddo który chociaż szarpał i widać było go dużo z przodu to co tu mówić o Antoninim który popełniał błędy w obronie a do ataku wyszedł przez cały mecz raz bardzo dobrze kiedy Milan klepnął w 1 połowie Chievo jakby miał kelnerów na przeciwko siebie.
jak dotąd mamy trzy zwycięstwa z rzędu z trzema słabymi ekipami
Blancos trochę podskoczy ciśnienie jak minimum na Milan to miało być 2-0 na Santiago :lol:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 25 paź 2009, 22:52

Aha - Huntelaar to chyba u nas długo miejsca nie zagrzeje i podzieli los np. takiego Oliveiry...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 paź 2009, 22:55

gilardino11 pisze:co za mecz, co za emocje :shock:
Prawie gol dla Chievo, szybka kontra, rożny. 1-2, dziękuje.
przed prawie golem warto odnotować całą mase wybornych sytuacji w których bramkarz chievo bronił przed wysokim wynikiem.

Nesta jest najlepszym środkowym obrońcą we Włoszech i mimo roku przerwy to co prezentuje to coś niesamowitego :!:

GRAZIE NELSON :!: :!:
Relację włączyłem w 89 minucie :spoko:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 paź 2009, 23:01

Jak w tej 91 minucie zawodnik Chievo się składał do główki, pomyślałem: Kuwa a tak się naprawcowali, tyle okazji gdzie piłka już nieomal była w bramce....
Potem w mojej głowie już była tylko pustka, bo tego co zrobił Dida i następnie Nesta pojąć dalej nie mogę. Nelson przypomniał jak kiedyś grał!
No, a Nesta klasa sama w sobie. Bardzo się cieszę, że znów gra, bo oglądanie go to zawsze dzika przyjemność, a dziś był poprostu nieposkromiony!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 25 paź 2009, 23:04

Ogólnie jestem zadowolony,bo za Carlo ten mecz max byśmy zremisowali - Milan zaczyna grać do końca :shock:
Dokładnie.Mało tego wprowadziłby zawodnika ofensywnego typu Brochi czy Emerson(za swoich czasów) i gówno z tego by było.To co może sie podobać u LEO to zmiany które dużo wnoszą podczas meczu a to był główny problem Carlo.Zaczynają grać tak jakby to był wielki honor mając na sobie koszulkę Milanu.Szkoda że musiało dojść do tylu zmian w zespole aby się zawodnicy ogarneli.
Akapit dla Clarence.On nigdy już nie ogarnie.Gra piach, dupa rośnie i po za przebłyskami podczas 90 minut nie da się oglądać tego co ten facet pokazuje na boisku

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 25 paź 2009, 23:10

Boże co za mecz. To co momentami wyprawiało Chievo w obronie, ich szczęście w wielu sytuacjach, a do tego NIESAMOWITY Sorrentino w bramce - to się nie mieści w głowie. Chievo praktycznie całą drugą połowę spędziło na 30 metrach od swojej bramki, ograniczając się do bardzo groźnych kontrataków.
Dida swoją paradą z 89 minuty zmazał plamę z Madrytu, pokazał, że jeszcze jakiś czas temu był słusznie uznawany za jednego z najlepszych bramkarzy na świecie.
U nas Seedorf tragicznie, tyle strat nie miał chyba we wszystkich razem wzietych meczach tego sezonu. Cała drużyna zresztą nie grzeszyła dokładnością. Pato przeszedł koło meczu, zupełnie niewidoczny. Hunter też nic nie pokazał, ale znowu zbyt wielu piłek nie dostał. Oddo w drugiej połowie lepiej, sporo się podłączał do przodu, to samo Antonini.
NESTA był dziś niesamowity - w obronie fantastyczny, w ataku fantastyczny x2

Ważne trzy punkty. A co najważniejsze, gra momentami była bardzo dobra, sporo ciekawych prób rozegrania w ataku, gdyby grali bardziej dokładnie nie musielibyśmy się martwić do końca o wynik. Widać progres, to najważniejsze.

Niepoukładany
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Niepoukładany » 26 paź 2009, 8:17

Nareście można zaobserwować poprawę formy Rossonerich. Mecz z Romą chyba chłopaków odblokował, a mecz z Realem tylko to potwierdził. Wczoraj kolejne cenne punkty.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 26 paź 2009, 15:14

Ważne punkty, dzięki temu jesteśmy w ścisłej czołówce... teraz można sobie pluć brodę że nie potrafiliśmy wygrać np z Bari.

Cieszy poprawa w grze, w końcu nasze akcje są tworzone przez naszych piłkarzy. Pirlo zagrał lepiej, chciałbym żeby strzelił teraz w lidze jakaś bramkę i może nam powróci chociaż w 70% a byłoby to duże wzmocnienie. Ronaldinho też aktywnie, jest na dobrej drodze żeby prowadzić grę w ataku.
Nesta bez komentarza \o/

Swoją droga nie pamiętam kiedy ostatni raz strzeliliśmy bramkę bezpośrednio z rzutu różnego :think: Chyba że coś przeoczyłem a to już druga bo w Madrycie też strzeliliśmy.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 26 paź 2009, 17:31

Aż mnie ciarki przeszły po plecach, jak zobaczyłem tytuł newsa - Operowany Allesandro Nesta. Na szczęście to tylko problem z nosem i jutro będzie już na treningu. Strata Nesty w tym momencie byłaby ciosem poniżej pasa dla Milanu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 paź 2009, 17:40

Galliani dzisiaj potwierdził wypożyczenie Davida w połowie sezonu

Na pewno będzie to duże wzmocnienie.W tamtym sezonie miał być gwiazdką która rozświetli Milan i Włoskie Calcio i tak było ale dodatkowo miał znakomite mecz kiedy był najlepszy na boisku i liczę że w tym sezonie będzie podobnie szczególnie że za rok w czerwcu bardzo ważna impreza dla Beckhama na którą chce pojechać :wink:

Po 3 kolejnych zwycięstwach z co by powiedzieć bardzo trudnymi rywalami cała rodzina Milanu jest w znakomitym humorze.Odbiliśmy się od dna i to bardzo cieszy.W grze jest widoczny progres.Styl gry jest już zadowalający i tylko czekać na kolejne mecz jak to będzie wyglądać.

W styczniu jednak Milan po za Beckhamem musi zadziałać na rynku i sprowadzić chociaż jednego zawodnika, najlepiej na bok obrony który to zawodnik będzie w stanie z miejsca grać w podstawowym składzie oraz nie okaże się nie wypałem bo na tej pozycji nie możemy sobie na to pozwolić.

Jankulovski out na 40 dni.Strata to wielka nie jest.Niech się facet po tym zabiegu weźmie za grę bo w raz z Seedorfem bardzo szybko mogą zostać przyspawani do ławki a wiemy że LEO odważnych decyzji personalnych się nie boi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 paź 2009, 13:58

ja mam pytanie dotyczace naszej mlodziezy.jak wiemy primavery gra bardzo dobrze w tym roku.o ile o Zigonim cos wiem, to po opisach meczow zauwazylem ze spory wplyw na wyniki maja rowniez Verdi, Strasser, Merkel,czy Oduamani, rok temu bylo glosno o jakims slowencu ktory przychodzil jako wielki talent - wiecie cos o nich wiecej??o Verdim nawet lysy zaczyna mowic.tak samo co jest z Albertazzim?na mistrzostwach swiata gral dobrze, wybrany do 11 turnieju.mysle ze moglby go Leo wyprobowac.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 27 paź 2009, 15:46

Transfery Beretty,Zigoniego czy wcześniej innych młodych piłkarzy zaczynają przynosić efekt.Verdi podobno jest bardzo ciekawy pasowałby do stylu 4-3-3 więc kto wie Leo może na niego postawić np.w pucharze Włoch który to turniej nie jest znaczący.Wcześniej w Primavera ciężko było znaleźć ciekawych zawodników którzy za jakiś czas mogliby wejść do składu.Ostatnio to się zmienia bo już w tamtym sezonie Paloschi zaskoczył wszystkich a taki Albertazzi w moim odczuciu po tym co go kilka razy widziałem w akcji ma zadatki na wielkiego obrońce.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 paź 2009, 15:59

Przepraszam że tak wtrącam ale pilnie potrzebuje wszystkie obecne składy młodych (interesuje mnie przekroje tak od 16-latków) AC Milanu a nie wiem czy mam dobre ze stron które znalazłem. Będę wdzięczny :]

Jestem wdzięczny, dzięki chłopaki 8)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2009, 22:18 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”