FMy - Strona 716

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 kwie 2013, 22:03

No chyba Mirku przed pytaniem Boromira też dałeś wyraz swojemu stosunkowi do takiej gry ("nuda", "strata czasu", potem jeszcze [już w rozmowie z sympatycznym faszystą] dodałeś, że to "totalny bezsens"). Moim zdaniem FM to tylko gra i dorabianie do niej jakiejś ideologii, ocenianie przez pryzmat sposobu gry lub, co śmiejszniejsze (tu akurat piszę bardziej ogólnie, żebyś mi nie pisał, że piję do ciebie), za to jaki kto wybiera klub (a i ludzie czepiają się tego, że ktoś gra np. Barcą) jest moim zdaniem bezsensowne. Dla mnie istotniejsze jest to, by każdy sobie tę grę kupił, a nie zassał z neta, a to w jaki sposób i kim gra to jego sprawa. Jeśli jego pomysł na spędzenie czasu przy FMie jest inny od mojego (czyt. Genie Scout - też uważam, że to zabija radość z gry, wszak wielu wspaniałych młodych piłkarzy nie zostało docenionych przez sztab szkoleniowy swoich, często wielkich i słynących z wychowywania młodzieży klubów, więc tego typu pomyłki nadają grze realizmu), wtedy po prostu nie czytam na temat takiej gry.

Pozdrawiam,
Bragiel

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 22:07

piotrcies pisze:nuda
piotrcies pisze:strata czasu
piotrcies pisze:totalny bezsens
Opinia moja nic więcej.

Dalej nie czytałem.
Boromir pisze:sezon 1-5: Torino (wygrywam, bo ściągam sobie cracków ze stron FMowskich)
Wszystko wygraj, najlepiej po kila razy i uznam cię za bardzo dobrego bez GS oczywiście.

EOT.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 17 kwie 2013, 22:08

Jezu Mirek, dorośnij czy coś :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6655

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 kwie 2013, 22:22

piotrcies pisze:Pozdrawiam,
Bragiel
Cześć Jakub, jak tam na blogu? Zapraszam do ciekawej dyskusji :rotfl:

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 kwie 2013, 22:25

Boromir pisze:Cześć Jakub, jak tam na blogu? Zapraszam do ciekawej dyskusji
Ostatnio przeglądałem jego vlogi na YT i nawet za nim zatęskniłem :P

EOT

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 17 kwie 2013, 23:08

Mirek15 pisze:uznam cię za bardzo dobrego bez GS oczywiście.
oj tam oj tam
Ja tam nie narzekam, z resztą i tak często bywa, że jakimś cudem inne kluby też wynajdują te talenty, nim ledwo się pojawią. Był taki Nigeryjczyk z PA 188 jakiego chciałem kupić, kontrakt niechroniony i masa ofert, ostatecznie moją odrzucił a aktualnie jest zawodnikiem FC Barcelona... Normalnie, muszą mieć Nostardamusa albo inne medium na usługach, bo szalenie szybko wyłapali tego 15 latka.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2013, 23:20

Kesz pisze:Ja tam nie narzekam, z resztą i tak często bywa, że jakimś cudem inne kluby też wynajdują te talenty, nim ledwo się pojawią. Był taki Nigeryjczyk z PA 188 jakiego chciałem kupić, kontrakt niechroniony i masa ofert, ostatecznie moją odrzucił a aktualnie jest zawodnikiem FC Barcelona... Normalnie, muszą mieć Nostardamusa albo inne medium na usługach, bo szalenie szybko wyłapali tego 15 latka.
Zwykły mechanizm gry jak w poprzednich FMach. Jeden scout wypaczy jednego gracza, a drugi drugiego. Podejrzewam, że nawet najbardziej normalna i rozbudowana siatka scoutów nie wypaczy wszystkich. Ja osobiście kiedyś chodziłem po drużynach juniorskich lepszych reprezentacji i sam szukałem juniorów nie używając żadnych scoutów(o tych w grze mówię). 3 razy kupiłem kota w worku który nic nie jest wart, a raz talenta i dało się.

Choć fakt jest dziwny jeden. Interesujesz się jakimś talentem i nagle 20 klubów go chce.

e:Wie ktoś czy jest jakaś szansa na powrót serii CM :?:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 kwie 2013, 4:17

Loczek pisze:Themaniek, a nie wolałeś Bristol City ? :D Byłem tam dwa tygodnie temu na urlopie. I przyznam szczerze, że Ashton Gate nie zrobił na mnie żadnego wrażenia.
BTW mi tam bez różnicy czy ktoś na Genie Scoucie leci czy nie. Gra ma relaksować, a jeśli taką rolę spełnia na " dopalaczach " to dlaczego ich nie stosować? W końcu ktoś je po coś stworzył.
Bristol City to niech sie goni, fanow maja fajnych, duzo mam przyjaciol ktorzy im kibicuja, ale serce mi sie kraja jak widze ich kolejne gwiazdki najebane w 3 dupy o 4 rano u mnie w hotelu ;) vide D. James... Zreszta trenerzy to samo :jupi:

Ja oczywiscie wole grac "czysto" bez genie czy bez wczytywan po upokarzajacej porazce, ale wiem ze ludzie to robia... no nic ich cyrk i ich maply wiec co moge o tym powiedziec.
Jak ci sie Bristol podobal? moim zdaniem swietne miasto, bardzo przyjemnie sie tu mieszka ;) tylko pogoda deszczowa...
THEMANIEK pisze:Ja zawsze uzywam wielokrotnego zapisu gry, nigdy mi sie niezdarzylo zeby save padl na szczescie (tfu, tfu...)
Ja używam 3 krotnego i autosave'a mam ustawionego co tydzień.

Na jakiej pozycji w ustawiłeś Falcao :?: Kiedyś grałem Atletico na 2 napastników w 442 i Falcao miał po 10 meczach 1 bramkę. Grał koszmarnie - na noty 6.6.[/quote]

U mnie Falcao jako osamotniony Lis pola Karnego. Tlucze bramki na zawolanie, ale ma nieraz przestoje. W lidze u mnie gra bardzo dobrze wlasnie skonczylem sezon i w 33 meczach ligowych strzelil 26 goli ze srednia ocen 7.62 i zdobywajac krola strzelcow.

zaraz gram final LM z Bayernem, i zobaczymy jak pojdzie.

A potem przygotowania do sezonu 16/17 czas zaczac !!

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 18 kwie 2013, 6:57

THEMANIEK za ile udało ci sie kupic Falcao??

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 kwie 2013, 8:36

nie wiem, jak u THEMANIEK, ale w mojej trzynaste przy co najmniej trzech rozgrywkach falcao byl do kupienia po jednym czy dwoch sezonach za 40 mln euro, poniewaz poprosil o odejscie.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 18 kwie 2013, 13:39

Zauważyliście jak łatwo kupować piłkarzy na raty ? IMO trochę śmieszne , nie powinno tak być a kluby zgadzają się bez większych problemów. :badziewie:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 kwie 2013, 14:15

Ja go zaklepalem za rownowartosc, polowa pierwszego sezonu i 29.5 mln Euro zalatwilo sprawe, pensja to inna bajka: 600k miesiecznie, ale robote robi wiec co mam zalowac.

Moj najdrozszy zakup to Kompany, za 37.50 mln euro. Nawet nie byl mi taki potrzebny, ale sama chec takiego pilkarza grania u mnie byla przekonujaca, no i w koncu to najlepszy obronca na swiecie... skonczyl sezon z 7.89 srednia.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 18 kwie 2013, 16:26

Smashing Pumpkins pisze:Zauważyliście jak łatwo kupować piłkarzy na raty ? IMO trochę śmieszne , nie powinno tak być a kluby zgadzają się bez większych problemów. :badziewie:

W poprzednim FM ciężko było kupić kogokolwiek z górnej półki. A jak już wykładałeś jakąś kwotę, to musiała grubo przekroczyć tę, na jaką piłkarz był wyceniany. Teraz jest niby łatwiej. Ale w realnym świecie też co chwila są raty, klauzule itd. Ja tam nie narzekam.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 18 kwie 2013, 17:46

THEMANIEK pisze:Moj najdrozszy zakup to Kompany, za 37.50 mln euro. Nawet nie byl mi taki potrzebny, ale sama chec takiego pilkarza grania u mnie byla przekonujaca, no i w koncu to najlepszy obronca na swiecie... skonczyl sezon z 7.89 srednia.
http://files.tinypic.pl/i/00369/3vvlfpqkn47f.jpg ;)
Tylko Yaya Toure był blisko jeśli chodzi o średnią ocenę w lidze na przestrzeni 3 sezonów. Po prostu mistrz.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 18 kwie 2013, 17:59

Na uaktualnieniu już go się nie kupi, bo ma automatyczny transfer do Bayernu po sezonie :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”