Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 717

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 kwie 2012, 19:18

Niebywaly bezsens ze strony Pogby, az sie w pale nie miesci. Opuszcza klub z topu, ktorego najslabszym punktem jest srodek pomocy, trenera stawiajacego na mlodziez, wszystko po to zeby pojsc do Juve, ktore w srodku ma 3 zawodnikow nie do ruszenia + duzo rozmow o Asamoahu z Udine. No przeciez...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 kwie 2012, 20:22

Czy najsłabszy nasz punkt to nie wiem, ale jak już powiedziałem kiedyś - nie sądzę, żeby u nas miał łatwiej z przebiciem się do składu niż w Juve. Zanim chłopak będzie gotowy do gry w 442 miną lata. A przed nim jest kilku zawodników, którzy mają zdecydowanie większe szanse na grę obok Carrick niż Francuz.

Ja tam dalej spokojnie czekam. Jak odejdzie to trudno. Są inni, którzy w tym sezonie byli na zapleczu pierwszej drużyny wcale nie gorsi.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 19 kwie 2012, 11:15

W poniedziałek o 21 na netgeo będzie o katastrofie w Monachium.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 19 kwie 2012, 14:32

Wybiera sie ktos na zlot do Poznania ? ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 kwie 2012, 20:16

- Mamy w naszej drużynie piłkarza, który zawsze utrzymywał się na nogach i robi to od 20 lat - mówił menedżer. - Ile rzutów karnych wywalczył Ryan Giggs dla Manchesteru United? W ciągu tych dwudziestu sezonów zaledwie pięć. To jest swego rodzaju rekord. A wiecie dlaczego? Bo jego równowaga jest tak dobra, że nigdy łatwo się nie przewraca. To jedna z jego wyjątkowych cech.

SAF

:shock: :shock: :shock:

5 karnych za 20 lat...........Giggs to jedyny piłkarz na świecie u którego wiem że jak sie wywali to był faul czy mocny kontakt.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 20 kwie 2012, 20:52

A Karny z Evertonem? A karny z Celticiem?

Te 5 karnych to pewnie nie do końca prawda, ale faktem jest, że Ryanowi niezwykle rzadko kiedy zdarzało się wymuszać karniaki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 kwie 2012, 21:54

Giggs pominąłeś najważniejszą kwestię
Sir Alex Ferguson przyznał, że odbył rozmowę z Ashleyem Youngiem na temat zbyt łatwego upadania na murawę w polu karnym rywala. Jednocześnie szkoleniowiec Manchesteru United uważa, że sędzia Mark Halsey podjął słuszną decyzję w niedzielnym spotkaniu z Aston Villą na Old Trafford, dyktując dla gospodarzy "jedenastkę".

Gdy we wspomnianym meczu Young padł na ziemię po starciu z obrońcą "The Villans", Ciaranem Clarkiem, Halsey bez chwili zastanowienia wskazał na "wapno". Piłkarze Aleksa McLeisha zaczęli protestować, sugerując, że skrzydłowy "Czerwonych Diabłów" dodał do całej sytuacji sporo od siebie, a kontakt między zawodnikami był minimalny. Zdarzenie to wywołało gorącą debatę na łamach brytyjskich mediów, a dyskusje na ten temat wciąż nie ucichły.

Tuż po spotkaniu Ferguson przyznał, że Young nieco "przesadził", a jego upadek był "bardzo teatralny". Mimo to upierał się, że decyzja podjęta przez sędziego o przyznaniu "jedenastki" dla mistrzów Anglii była jak najbardziej właściwa, bowiem według Szkota Clark dopuścił się faulu. Opinię tę powtórzył także podczas piątkowej konferencji prasowej.

- Jeśli Clark nie powstrzymałby Ashleya, wówczas ten zdobyłby gola - mówił Ferguson. - To była sytuacja bramkowa, a nasz zawodnik został zahaczony nogą. Nie jestem pewien czy Young starał się wywalczyć rzut karny, ale z pewnością padł na ziemię dość szybko. Zamieniłem z nim parę słów po tym wydarzeniu i zrozumiał on nasze stanowisko w tej sprawie. Mam nadzieję, że jego podejście ulegnie zmianie.

Szkoleniowiec "Czerwonych Diabłów" wypowiedział się także na temat tego, jak "nurkowanie" czy też "symulowanie" przeniknęło świat futbolu na wszystkich szczeblach. Fergusonowi wydaje się także, że uwaga, jaka skupiła się na Ashleyu Youngu po wspomnianej sytuacji, wynika z faktu, że jest on zawodnikiem Manchesteru United.

- Oglądałem spotkanie Bayernu Monachium z Realem Madryt i to było absolutnie niedorzeczne - mówił Szkot. - Piłkarze ciągle upadali na ziemię, a później się po niej turlali... To było o wiele gorsze niż to, o co jest oskarżany Young. W dodatku tak ostra reakcja prasy na jego zachowanie była spowodowana tylko tym, że jest piłkarzem z Old Trafford. Nie mam co do tego żadnych wątpliwości.

- Takie samo zachowanie mogliśmy oglądać w spotkaniu Chelsea z Barceloną. Doszliśmy do takich czasów w futbolu, że niemalże spodziewany się tego po piłkarzach. Sędziowie raz podejmują złe decyzje, a raz dobre i to w końcu się wyrównuje. Warunki są takie same dla wszystkich, wierzcie mi. Nie dostaliśmy rzutu karnego w meczu z Wigan, ale nie protestowaliśmy zbyt intensywnie przeciwko tej decyzji. Zdajemy sobie sprawę, że to się zdarza. Podytkowano "jedenastkę" przeciwko nam w starciu z Newcastle na Old Trafford, której tak naprawdę nie było. Później Mike Riley nas za to przeprosił. Tak już bywa.

Czytaj dalej: http://mufc.pl/aktualnosci/17502/young- ... z1sc0SKZi9
A teraz pytanko szczególnie do pana Nicka vel Moody'ego który raczył tutaj nas wielokrottnie swoimi teoriami. Ile razy Guardiola potępił zachowanie swoich graczy? Ile raz Guardiola porozmawiał ze swoimi graczami na temat symulacji, nurkowania? Spytałbym też Daamiana o Daglisha ale jego na razie nie ma :lol:

Widać różnicę podejścia? Widać. Fergie piętnuje takie zachowania, Guardiola nie bardzo, więc się potem nie ma co dziwić, że najbardziej się obrywa tym którzy nie uważają nic zdrożnego w takim zachowaniu i wręcz uznają to za element gry(bodaj Moody tutaj się tak tłumaczył, że skoro Real tak robi, to my też musimy. Inna kwestia żebym polemizował czy to Real zaczął) w którym trzeba być dobrym.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 kwie 2012, 22:16

Nie wywołuj wilka z lasu Kamil.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 kwie 2012, 22:27

z tego co pamiętam to Barca symuluje bo sędziowie nie gwiżdżą faulów i nie zwracaja uwagi na brutalna gre jaka prezentuja zawodnicy m.in Realu , to wszystko dlatego :D

popieram Realfana bo ostatnio jest jako taki spokój gdy szef wszystkich szefów się nie wypowiada :>

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 kwie 2012, 12:10

Trochę newsów.

Tak jak rozmawialiśmy wcześniej, Will Keane najprawdopodobniej trafi na wypożyczenie w przyszłym sezonie. Dobra decyzja, chłopak ma nosa do strzelania bramek i trzeba go ogrywać bo może być z niego pożytek w pierwszej drużynie.

Ptaszki ćwierkają, że Petrucci dostanie nowy 3-letni kontrakt w nagrodę za dobry sezon w rezerwach w jego wykonaniu.

Z kolei Ferguson powiadomił, że MU doszło do porozumienia z Raiolą w sprawie kontraktu dla Pogby. Wszystko w głowie Francuza ale problemem jest on sam bo w tej chwili wszystko zależy od jego decyzji. Irytuje już mnie ta cała szopka, bijemy się o gówniarza, który jeszcze nic wielkiego nie pokazał a zachowuje się jak gwiazdeczka. Możliwości to on ma ale w głowie coś chyba nie teges i spodziewam się, że w przyszłości też będzie sprawiał kłopoty gdzie by nie trafił.

Sam Pogba w tym sezonie już nie zagra z powodu kontuzji. Podobnie jak Anderson. Myślę, że czas najwyższy już pożegnać się z Brazylijczykiem, dostał wiele szans ale nie zanosi się na to żeby ten gracz miał być filarem United w przyszłości. Pamiętam, że podobnie żegnaliśmy Naniego a ten pół roku później "wystrzelił" ale wątpię aby Anderson poszedł jego tropem.

Ferguson potwierdził, że wobec formy i regularności Evry w ostatnich latach, kto by nie siedział na ławce i tak nie byłby w stanie wygryźć Pata stąd wypożyczenie Fabio. Szkot potwierdził też, że bliźniak pójdzie najprawdopodobniej do Portugalii czyli zapewne plotki o Benfice i Gaitanie mogą mieć coś z tym wspólnego.

Poza tym Fergie mówi, że Owen niebawem będzie w kadrze meczowej...Mnie już to nawet nie bawi, liczę, że już niebawem pożegnamy Anglika. To sympatyczny koleś ale zupełnie nie rozumiem po co go trzymamy.

Gill zapowiedział aktywność na rynku transferowym, zapowiedział też kilka pożegnań. Ja typuję Machedę, Andersona, Owena i Berbatova. Mam tylko nadzieję, że nie będziemy świadkami jakichś niespodziewanych ruchów z klubu.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 kwie 2012, 12:34

Poza tym Fergie mówi, że Owen niebawem będzie w kadrze meczowej...Mnie już to nawet nie bawi, liczę, że już niebawem pożegnamy Anglika. To sympatyczny koleś ale zupełnie nie rozumiem po co go trzymamy.
A czemu nie ? Płacimy mu wtedy kiedy gra, więc żadna strata. A Fergie najwyraźniej woli mieć na ławce doświadczonego strzelca i ja się temu nie dziwię. Poza tym może Michael poza boiskiem jest ważniejszy dla tego zespołu niż na placu boju :) Jeśli Fergie go trzyma to chyba ma ku temu powód.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 kwie 2012, 12:48

W jaki sposób korzystamy z doświadczenia tego zawodnika nawet z ławki skoro niemal zawsze jest poza kadrą i nie jest do dyspozycji trenera? Zagrał w tym roku 2x w Carling Cup, 10 min w LM i 80min w PL. To ja już wolę żeby te mizerne minuty dostał jakiś chłopak z Akademii, któremu Owen zabiera miejsce w kadrze.

Nie wiem też jak legenda Liverpoolu, która zagrała 8 spotkań w wyjściowym składzie MU i nie zrobiła dla United nic poza bramką z City ma być tak bardzo potrzebna temu zespołowi poza boiskiem. Już bardziej uwierzyłbym gdyby to tyczyło się O'shea albo Browna ale Owena?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 kwie 2012, 12:56

No to wychodzi na to, że ulubieniec Fergusona i kropka.

Mnie nie trudno sobie wyobrazić jak dużo może pomóc młodym zawodnikom świetny snajper, który z niejednego pieca jadł chleb. A eśli jest na takim, a nie innym kontrakcie to doskonale rozumiem, że Szkotowi jego obecność nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 kwie 2012, 13:24

Podejrzewam, że gdyby Fergusonowi przeszkadzała obecność Owena to już by go na OT nie było :wink: Też mi się wydaje, że to po prostu ulubieniec Fergiego, Szkot wiele razy wypowiadał się w samych superlatywach o Owenie zanim ten trafił do United i podejrzewam, że ma do Anglika jakąś słabość. Nie neguję, że to był świetny zawodnik przed laty i można byłoby wykorzystać jego doświadczenie np. w sztabie szkoleniowym, na to mógłbym przystać ale wcielanie go do ograniczonej limitem zawodników kadry pierwszej drużyny i trzymanie dla samego trzymania w zespole to jak dla mnie pomyłka.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 21 kwie 2012, 15:27

Tak sobie jeszcze pomyślałem o Andersonie. Wydaje mi sie, iż jedynym dla niego sposobem na zaistnienie w United byłoby przestawienie go na skrzydło. Mam w pamięci mecz ze Spursami, który wygraliśmy 3:1 na wyjeździe i brazylijczyk biegał wtedy po skrzydle, grając świetny mecz. To takie gdybanie tylko. Raczej pewne jest, że go pożegnamy. Troche szkoda bo to sympatyczny facet :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”