FMy - Strona 720

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 18 maja 2013, 22:51

ja podjalem prace w tottenhamie z pomyslem, zeby wprowadzic dobry zespol na jeszcze wiekszy poziom bez wielkiego wysilku, ot tak, dla odprezenia :)
pierwszy sezon to bardzo duze pieniadze na transfery, o jednak okazalo sie wielce oplacalne. w pierwszym okienku transferowym zawitali do mnie alderwiereld, za 10 mln - zle sie czul w ajaxie, adam maher za milionow 18(w tej chwili mysle, ze moglem przedobrzyc - z drugiej strony bardzo lubie tego zawodnika). adebayora zamienilem na joveticia. togijczyk odszedl za 20 mln do psg, mi czarnogorca udalo sie wyciagnac za 17. niesamowita forme przez caly sezon prezentowali defoe i bale - anglik zapewnil mi 17 bramek i 6 asyst, walijczyk dolozyl do 10 bramek 15 asyst. pomoc prezentowala fajna, rowna dyspozycje a dembele potrafil przejmowac mecze. slabo do zespolu wprowadzali sie kupieni przez mnie pilkarze, co skutkowalo wypozyczeniami. ostal sie jovetic, ktoremu wprowadzeniu sie do zespolu zajelo jednak troche czasu. w polowie sezonu zajmowalem jednak pierwsze miejsce - w duzej mierze dzieki kaboulowi i vertonghenowi, ktorzy stworzyli swietny srodek obrony. potrzebowalem jednak wzmocnien do sily ataku. z pomocna reka wyszedl do mnie milan - slaba dyspozycja w lidze przelozyla sie na chec odejscia ich najwiekszej gwiazdy, szarawego. 24 mln w ratach to dobra cena jak za potencjal tego zawodnika. pomyslalem sobie - okienko skonczone, jednak na liscie transferowej pojawilo sie dwoch pilkarzy, obok ktorych nie moglem przejsc obojetnie - javier hernandez i falcao. dlugo rozmyslalem, ktorego kupic, stwierdzilem jednak, ze 28,5 mln za kolumbijczyka to jednak okazja. przyszedl, pomogl w wygraniu ligi, w ktorej tylko city wytrzymalo tempo narzucone przez moj zespol. zabraklo punktu do rekordu chelsea. do teog tryumfu zespol dolozyl lige europejska, w finale pokonujac leverkusen.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 maja 2013, 19:20

Dziwną rzecz miałem teraz w FMie. W 81. minucie strzeliłem gola na 2:1 więc stwierdziłem, że zacznę się bronić i zrobię zmiany. Wszedłem w taktykę i po kilka sekundach pojawił się wynik... 3:2 i koniec meczu. Co ciekawe piłkarz który strzelił gola na wagę zwycięstwa w 90 minucie miał iść do zmiany którą miałem robić.

Pierwszy raz taka sytuacja mi się zdarzyła.

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 19 maja 2013, 19:58

bagg ile miałeś kasy na transfery?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 19 maja 2013, 20:36

Koło 35 mln w pierwszym okienku, ale sporo dołożyli mi w zimowym, w którym mogłem wydać koło 45.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 19 maja 2013, 20:48

Mam pytanie, ja wróciłem do mojej kariery w FM 12 z planem zapewnienia Liverpool'owi powrotu do Europejskiego topu. W sezonie 2012/2013 obecnie w zimowym okienku zajmuję pierwsze miejsce, ale drugi Arsenal traci do mnie tylko 1 punkt, a mam dostępne 18 mln więc jakieś wzmocnienie potrzebne. W ataku świetnie się spisuje Suarez, za sobą ma Gerrarda i świetnego Affelay'a, ale właśnie brakuje trzeciego ofensywnego pomocnika. Poza tym Steven też się starzeje więc przyda mi się jakiś ofensywny pomocnik do 18 mln na środek lub lewą stronę. Chciałem Hazarda wyrwać z Lile, ale za nic mnie nie stać, a Willan który przyszedł do OM jest tam bardzo szczęśliwy. Kogo mi polecicie? :D

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 20 maja 2013, 18:23

Obrazek

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 22 maja 2013, 19:12

Panowie :lol: Dziwne uczucie nie podołałem zadaniu ,wylali mnie z Romy ,co mi się nie zdarza :? 1 sezon zakończyłem spokojnie na 3 miejscu a w drugim sezonie to totalnie mi nie szło i wkoncu pod koniec Października wylali mnie ,sam niewiem czym zacząc teraz grać zeby odstresować

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 22 maja 2013, 21:33

Mnie z Romy też wylali w tym FMie, nawet dwa razy. Z tego co się orientuję, to ustawili chyba prezesowi cierpliwość na jedną z najniższych wartości, przez co faktycznie trzeba cały czas osiągać tam bardzo dobre wyniki. No i biorąc pod uwagę średnią kadrę i kiepskie finanse jest to jeden z trudniejszych zespołów do prowadzenia - licząc te czołowe oczywiście.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 maja 2013, 22:33

Ja właśnie zacząłem grać w 4.lidze angielskiej zespołem Port Vale :D

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 23 maja 2013, 17:55

Propozycje na jakiegoś europejskiego średniaka z dobrym szkoleniem młodzieży?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 maja 2013, 18:00

Athletic Bilbao, Sporting Lizbona, Real Sociedad, Feyenoord, Parma, Betis.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 maja 2013, 18:05

Wiloch pisze:Propozycje na jakiegoś europejskiego średniaka z dobrym szkoleniem młodzieży?
Top training facilities and state of the art youth facilities
Chelsea
Man Utd
Southampton
Tottenham
LOSC Lille
RC Lens
Barcelona
Dynami Kyiv
Shakhtar

Top training facilities and excellent youth facilities
Boca
Velez
Arsenal
FC Bayern
Ajax
FC Sochaux-Montbe
Hoffenheim
River
Anderlecht
Everton
Middlesbrough
FC Nantes
Olympique Lyonnais
Stade Rennais FC
Leverkusen
Stuttgart
Feyenoord
FC Porto
Sporting
R. Madrid
Dnipro (no youth academy)
Los Angeles
Metalurd D (no youth academy)
Viitorul
Toronto FC
Standard
Aston Villa
Blackburn
Man City
Girodins Bordeaux
Dortmund
PSV
Inter
Juventus
Benfica
Bursaspor (no youth academy)

Good training facilities and excellent youth facilities
West Ham
Havre AC
1860 Munchen
Karpaty
Metalurg Zp
Metalist (no youth academy)
Philadelphia
Spartak Moscow
Falkirk
D.C. United
Feirense
New York

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 23 maja 2013, 18:06

To mi zdecydowanie wystarczy, na pewno coś wybiorę, dzięki.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 23 maja 2013, 23:00

Drugi sezon w Austrii Wieden za mną, obroniłem tytuł mistrzowski oraz puchar krajowy a w dodatku napsułem nieco krwi europejskim potęgom.

Obrazek

Tym razem o mistrzostwo grało się o wiele łatwiej. Mimo dość słabego początku w moim wykonaniu, gdzie po trzech kolejkach z dorobkiem dwóch punktów zajmowałem siódme miejsce udało się wyprzedzić wszystkich na mecie. Można rzecz, że w tym sezonie to Salzburg przegrał mistrzostwo, niż ja go wygrałem. RB postanowił rozsprzedać się przed sezonem, pozbywając się kilku kluczowych zawodników, co zaowocowało ich słabą dyspozycją na przestrzeni całego sezonu. Sturm Graz postanowił włączyć się do walki o paterę ale mimo doskonałej drugiej połowy sezonu nie byli w stanie ostatecznie nawiązać ze mną walki. W moim debiutanckim sezonie do mistrzostwa potrzebne było 80 punktów, w tym natomiast 67 wystarczyło, to tylko pokazuje, że wszystkie zespoły nie grały w pełni swoich możliwości.

Puchar krajowy to już inna broszka, jak zwykle aż do finału dostawałem płotki. Sam finał był wojną na wyniszczenie, dopiero dogrywka zadecydowała o tym kto zwycięży. Niemal wszyscy moi zawodnicy w 115 minucie mieli wskaźnik energii na czerwono, a więc zdecydowałem się na wpuszczenie świeżego Maupaya, który zadecydował o losie spotkania.

Obrazek

Po przebrnięciu przez el. LM, w których trafiłem na Spartę Pragę a następnie na Dinamo Zagrzeb dane mi było wystąpić w fazie grupowej LM. Tutaj los mnie nie oszczędził i trafiłem do grupy śmierci w której czekali na mnie Bayern, Juventus i Benfica. Praktycznie nie miałem szans na cokolwiek jednak los chciał inaczej i udało mi się zająć trzecie miejsce w grupie przed Juventusem co pozwoliło mi na przedłużenie europejskiej przygody. W Lidze Europy trafiłem na Twente i okazało się, że o ile Benfica i Juventus nie są tacy straszni jak ich malują, to Twente już nie da w kasze sobie dmuchać i niestety odpadłem. Co ciekawe tylko ja z spośród wszystkich Austriackich drużyn dostałem się do europejskich pucharów, gdyż zarówno Mattersburg jak i Salzburg nie sprostali zadaniu. Liczę, że po tym sezonie ranking ligowy wzrośnie, co zaowocuje awansem w rankingu i być może miejscem w fazie grupowej LM.

Obrazek

Obrazek

Nie przeprowadziłem jakiś spektakularnych transferów, może to dlatego, że budżet zbytnio nie pozwalał mi na to. Postanowiłem rozbić bank na Maupaya, który być może zastąpi w przyszłości Hosinera. Jak na pierwszy sezon Neal sprawdził się całkiem nieźle. Lwią część budżetu wykorzystałem na wykupienie stadionu, rozbudowę bazy treningowej i obiektów młodzieżowych. W dodatku podpisałem umowę z Milanem, co może zaowocować jakimś ciekawym transferem. Chwilę grałem taktyką z bocznymi obrońcami, więc Milan zaoferował mi na wypożyczenie Candevę, lecz dupy to on nie urwał.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 maja 2013, 23:04

Ja rozwijaja sie u Ciebie tacy pilkarze:

Valentino Lazaro
Sascha Horvath
Stefan Peric
Daniel Ripic

Czemu pozbyles sie Zivotica ? :( Przeciez to dobry kot w realu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”