FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 730

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
CHarlie
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 02 sie 2008, 12:16

Sorry, ale jak czytam takie teksty jakie puścił rkoeman to mnie krew zalewa (swoją drogą dziwne, że ten gość za swoje teksty nie dostał jeszcze ostrzeżenia).
Marcin87 pisze:Teraz co mamy z polską piłką? NIC .Żadnego awansu gdziekolwiek(grupowe zmagania LM,UEFA).Polska piłka przetoczona jest korupcją.I ja się cieszę że nie kibicuję żadnemu polskiemu klubowi(reprezentacja to co innego)bo przynajmniej nie będzie z mojej strony płaczu i zgrzytu zębami kiedy Legia,Wisła,Lech odpadną w przedbiegach.
Może i tak, ale wielu kibiców wierzy w swoje kluby i mimo fatalnego poziomu jaki prezentują są z nimi na dobre i na złe. Ja osobiście wolę chodzić na stadion i dopingować swoją drużynę, mimo ,że wiem iż pewnie nigdy nie zobaczę jak wygrywa LM, czy choćby jak do LM awansuje. Ale wolę to, niż utożsamianie się z klubem, którego nigdy nie widziałem na oczy i którego poczynania mógłbym śledzić tylko przez Canal+/sopcast/livescore.com . Rozumiem, że niektórzy wolą tą drugą opcję, ale mimo wszystko jesteśmy polakami i powinniśmy mieć nadzieję, na to, iż polska piłka w końcu poddźwignie się z marazmu w jakim jest pogrążona. I dlatego jeśli czytam, że ktoś źle życzy polskicm zespołom, bez względu na to z kim grają to jest to dla mnie żałosne.
A po za tym użyłem tylko jednego przekleństwa, więc wyluzujcie :wink:
peepe pisze:widocznie ma potrzebe ogladania i emocjonowania sie gra dwoch wielkich firm i co nam do tego?
Wszystko pięknie, ale moim zdaniem taka osoba nie ma prawa nazywać się kibicem, żadnych z tych drużyn

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 sie 2008, 15:03

CHarlie pisze:
rkoeman pisze:nie chce zadnej polskiej druzyny w LM, nie chce napinki dziennikarzy, polskich kibicow rzucajacych nozami, akcji cala polska czyta smieciom przepraszam kibicuje polskim klubom, etc, etc
Żałosny jesteś. Wypierdalaj z kraju jak ci sie tu nie podoba, najlepiej do Hiszpanii gdzie twoja kochana Barca, której pewnie nigdy nie widziałeś na oczy. Jeśli masz w dupie polską piłkę, to przynajmniej nie prowokuj kibiców, którzy mimo jej fatalnego poziomu chodzą na stadiony, drą mordy i są ze swoim klubem na dobre i na złe. A nie tak jak ty ograniczają się do oglądania meczów w TV i bujania się po forach internetowych.
[']
CHarlie pisze:Sorry, ale jak czytam takie teksty jakie puścił rkoeman to mnie krew zalewa (swoją drogą dziwne, że ten gość za swoje teksty nie dostał jeszcze ostrzeżenia).
Dlaczego rkoeman ma dostac ostrzezenie za swoje posty? Widocznie cos przegapilem.

W pelni zgadzam sie z tym co pisze rkoeman. Nawet jesli Wisla przejdzie Beitar to bede kibicowal Barcelonie. Jest to dla mnie oczywiste. Barcelona to klub, ktory kocham i ktoremu kibicuje. W odroznieniu jednak od kumana, chcialbym zeby polska druzyna zagrala w LM, ale nie kosztem Barcelony.

CHarlie
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: CHarlie » 02 sie 2008, 16:50

mistyk pisze:Dlaczego rkoeman ma dostac ostrzezenie za swoje posty? Widocznie cos przegapilem.
Tak, ale on (ponoć kibic Barcy) woli Real od polskich klubów, czego ja już nie jestem w stanie pojąć

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 02 sie 2008, 16:51

wiemy Rkoeman że mieszkałeś zagranicą, wiemy że niedawno urodziło się Tobie dziecko, wiemy że wczoraj o 12 odbierałeś auto od mechanika , wiemy że mieszkasz koło łazienkowskiej, wiemy wiele od Ciebie jako że internet to jedyne miejsce gdzie możesz się zwierzyć i robisz to, choć mało to kogo interesuje....napinaczu.....

wracając do tematu Barcelony to podobno Adebayor chce zostać w Arsenalu i podpisał nowy kontrakt. typowy zawodnik z Afryki, jednego dnia chce zostać a drugiego chce odejść.

co do Silvy to po Euro chciałbym żeby przyszedł, świetnie współpracował z Xavim i Iniestą i szybko złapałby o co chodzi w naszej piłce.

EDIT

CHarlie rkoeman wczoraj o 10.54 nienawidził Legii a o 15.50 już jej kibicował z braku laku. naprawde nie bierz na poważnie tego co on pisał. proponuje wejśc na BO , wejść w archiwum i poczytać jego wypociny. zobaczysz jak "wiele" jego teori się sprawdziło.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 02 sie 2008, 17:05

mistyk pisze:Dlaczego rkoeman ma dostac ostrzezenie za swoje posty? Widocznie cos przegapilem.

Chocby za to:
rkoeman pisze:polactwo podnosi swoja splesniala glowke
Ale w sumie ja nie o tym. Nie rozumie oburzenia niektorych deklaracja kumana, ze w ewentualnym meczu Wisly z Barca bedzie kibicowal Barcelonie. Co w tym dziwnego? Jest kibicem Barcelony i nie lubi Wisly. Gdyby Wisla grala z Milanem to z oczywistych wzgledow kibicowal bym Milanowi :P Zreszta jak dojdzie do meczu Wisly z Barcelona to ja tez bede kibicowal Barcelonie, jako, ze jest ona gwarantem emocji i wysokiego poziomu rozgrywek.

Aha i nie wiem CHarlie dlaczego zalozyles, ze kuman niegdy w zyciu nie widzial Barcelony na zywo.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 sie 2008, 0:09

George Jung czasem mysle ze jestes na pilka.pl zeby wlasnie napinac sie na kumana.
W sumie mozesz go atakowac itp itd ale jaki w tym sens tym bardziej poruszac jego zycie osobiste? Dla mnie takie zachowanie swiadczy ze ktos jest z policji albo psem z urodzenia.

Odnosnie Barcy napisze tyle ze caly czas czekam na Silve

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 sie 2008, 2:40

Ale w sumie ja nie o tym. Nie rozumie oburzenia niektorych deklaracja kumana, ze w ewentualnym meczu Wisly z Barca bedzie kibicowal Barcelonie
Radzilbym zatrybic najpierw umiejetnosc czytania przed wlaczaniem sie w dyskusje. Nikt tutaj nie podnosi glosow oburzenia na kumana za to, ze bedzie ew kibicowal Barcelonie w meczu z Wisla. Doczytaj i wtedy zacznij sie wypowiadac, nie wczesniej. Martwi mnie ta zalosna proba bronienia waszego kolegi rkoemana. Prostak i klamca jest. Ot co.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 sie 2008, 5:52

Włączę się do dyskusji. Potrafię zrozumieć że kibic Barcy będzie jej kibicował w starciu z Wisła, jednak nie potrafię zrozumieć tego że jeżeli nie kibicuje się żadnej polskiej drużynie to ktoś woli aby jakikolwiek (obojętny) klub z Europy wygrał z Polskim klubem ( nie mówiąc już o przypadku kibica Barcy który woli Real od Wisły pisząc że kibicuje i Polonii i Legii ).

Jednak najbardziej zdumiony byłem po tym tekście :

Marcin87 pisze:Może i ma rację.Jak woli kibicowac klubowi który cokolwiek osiągał w zamierzchłych czasach lat naprawdę wczesnych to jego sprawa :wink:
Teraz co mamy z polską piłką? NIC .Żadnego awansu gdziekolwiek(grupowe zmagania LM,UEFA).Polska piłka przetoczona jest korupcją.I ja się cieszę że nie kibicuję żadnemu polskiemu klubowi(reprezentacja to co innego)bo przynajmniej nie będzie z mojej strony płaczu i zgrzytu zębami kiedy Legia,Wisła,Lech odpadną w przedbiegach.W sumie Lech pokazał w czwartek naprawdę fajną grę.Stokroc lepszą aniżeli Legia czy Wisła dzień wcześniej
No oczywiście. W tym roku jestem zagorzałym fanem MU, bo oni wygrali LM, za rok zobaczymy kto wygra i kto będzie najlepszy to wtedy ich będę fanem.

Człowieku opamiętaj się. To że Polska piłka klubowa ostatnio jest w opłakanym stanie nie znaczy że kluby w polskiej lidze stracą kibiców. Właśnie jest odpowiednie do tego powiedzenie, które można łatwo przerobić z : Prawdziwego przyjaciela poznaj się w biedzie na Prawdziwego kibica poznaj się w biedzie. Jednak ty albo tego nie pojmujesz, albo dla Ciebie bieda jest wtedy gdy Barcelona w PD zajmuje drugie miejsce.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 03 sie 2008, 16:52

Asteniu pisze:To że Polska piłka klubowa ostatnio jest w opłakanym stanie nie znaczy że kluby w polskiej lidze stracą kibiców
Ja nie miałem na myśli że polskie kluby stracą kibiców.Po prostu JA nie będę kibicował żadnej polskiej ekipie,bo z mojego punktu widzenia to strata czasu.Jak ktoś kibicuje polskiemu Teamowi to spoko:)

Asteniu pisze:Jednak ty albo tego nie pojmujesz, albo dla Ciebie bieda jest wtedy gdy Barcelona w PD zajmuje drugie miejsce.
Dla mnie (jako kibica kluby FCB)biedą jest gdy nie zdobędzie nic w seznoie.Wszak nie rozpaczam z tego względu jakoś tragicznie,po prostu jakiś mały niedosyt pozostaje.ROzumiesz różnicę?No jeśli tak to wszystko jest oka;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2008, 20:44

Proponował bym wrzucić na luz panowie. Gdyby nie to, że jeszcze jestem mocno zakręcony to chyba nawet wlepiłbym jakieś WP za obrażanie. Może nawet zrobię to jutro jak wytrzeźwieję.

A Wiśle Kraków życzę awansu do trzeciej rundy a potem porażki 100-0 w dwumeczu z Barceloną. Taki ze mnie patriota.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 03 sie 2008, 20:57

Mentor pisze:A Wiśle Kraków życzę awansu do trzeciej rundy a potem porażki 100-0 w dwumeczu z Barceloną. Taki ze mnie patriota.

dobrze mówi, polać mu!

ja uważam podobnie. oczywiście, super sprawą byłoby gdyby nasz kraj miał przedstawiciela w lm, ale nie kosztem Barcy. I tak samo jak za ery Kluiverta i Rivaldo, którzy postrzelali w Krakowie, będę życzył Wiśle w potyczce z Katalończykami prostu źle. Tylko najpierw trzeba przejść Beitar:)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 sie 2008, 21:31

Mentor pisze:A Wiśle Kraków życzę awansu do trzeciej rundy
a wtedy od 5 rano będziesz koczował przed stadionem, żeby dostać choćby najtańszy bilet :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 sie 2008, 21:33

kulekfcb pisze:dobrze mówi, polać mu!
Daj mi odetchnąć...

Wracając do losowania to liczyłem na jakiegoś rywala blisko Polski żeby sobie pojechać na mecz, ale Wisły raczej nie chciałem. Praga byłaby fajniejsza i bezpieczniejsza chyba. W Krakowie zaraz ktoś zechce nas nożem potraktować bo będzie miał taki kaprys albo mu się koszulka nie spodoba, ale cóż. Takie życie.

Chyba za bardzo wybiegam naprzód. Najpierw Wisła musi awansować a póki co przegrywa tak więc nie ma się na co napalać. Poza tym musiałaby przejść prośba Barcelony o rewanż na Camp Nou bo mam inne plany na koniec sierpnia, których zmienić nie mogę.

Jak znam życie to Wisła nie awansuje i tyle będzie z moich rozważań.
Akarin pisze:a wtedy od 5 rano będziesz koczował przed stadionem, żeby dostać choćby najtańszy bilet
Też prawda. W takiej sytuacji moje szanse przybycia na ewentualny zlot spadną do minimum.

Jak to w Krakowie, staropilkopelowskim zwyczejem możesz ów delikwentów nauczyć matematyki. Przynajmniej spróbowac // Babel

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 03 sie 2008, 23:12

Mentor pisze:W Krakowie zaraz ktoś zechce nas nożem potraktować bo będzie miał taki kaprys albo mu się koszulka nie spodoba, ale cóż. Takie życie.
Pamiętam jak byłem na Legia- Bayern w Warszawie i po pierwszej bramce Bawarczyków odruchowo energicznie uniosłem się z siedzenia. Miejscowi zaczęli mnie mało kulturalnie odsyłać na sektor gości. A jak koleś później złapał koszulkę Ballacka, gdy ten schodził do szatni, to musiał na jakieś 15 minut przed końcem meczu opuścić stadion, bo dość krzywo się kibice nań patrzyli. I pomyśleć, że był to mecz towarzyski. Tak więc powodzenia Mentor i inni Barcelonismo w (mam nadzieję) podróży do Krakowa.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sie 2008, 23:24

rkoeman pisze: polactwo podnosi swoja splesniala glowke
To było naprawdę poniżej jakiegokolwiek poziomu...

Przepraszam za OT.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”