Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 760

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2010, 18:34

Trzy punkty są, ale na te wszystkie problemy z kontuzjami teraz dochodzi jeszcze ban dla Wilshere'a. Wiadomo już kto wróci na Citizens?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2010, 18:39

Być może Koscielny, być może Cesc, Verma raczej nie. Nicklas i Theo powinni być gotowi. Duńczyk dziś zagrał chwile.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 16 paź 2010, 19:00

Czyli tak na dobrą sprawę nic nie jest pewne. Skład na następny mecz może być dość egzotyczny. Co się dzieje z Vermaelenem? Przecież on miał być gotów do gry już parę tygodni temu :?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 paź 2010, 4:27

Może być, chociaż przy stanie 1-0 mogło być 2-0 jak ktoś z Brum strzelał nad poprzeczką idiotycznie. Mocno kontrowersyjny karny zmienił oblicze gry a potem świetna bramka Chamakha bo podaniu Songa do Jacka który następnie podał do Chamakha. Bardzo ważne trzy punkty są.

Jack głupio zrobił i przyznał, że zasłużył na czerwień tak jak i Wenger stwierdził, że czerwo zasłużone. Tak jak się cieszyłem, że Carling Cup się liczy do zawieszenia w przypadku Songa tak tu wielka szkoda, bo mógłby poprowadzić młody Arsenal do zwycięstwa w Newcastle a tak będzie gorzej w środku pomocy. Pewnie zagra oba mecze z Szachtarem, szczególnie, że Fabregas ma małą szansę zagrać.. więc chyba lepiej, żeby zamiast niego grał Wilshere a Cesc odpocznie i będzie w pełni gotowy na City..

Fabian - naprawdę dobre spotkanie rozegrał, widać, że ma pewność siebie. Mam nadzieję, że zagra z Szachtarem we wtorek i zachowa czyste konto ;) Niechaj gra, dopóki nie popełni jakiegoś fatalnego błędu. Niech pokaże, że jest materiałem na numer 1.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 paź 2010, 13:17

narzekacie na kontuzje w zespole, Wenger apeluje do sędziów o 'chronienie' swoich zawodników a to co zrobił Wilshere to bezdyskusyjnie czerwona kartka która o jak najbardziej mogła zakończyć się ciężką kontuzją Zigicia. Także niech taki Wilshere nie jęczy, że ktoś gra agresywnie i w zespole są kontuzje bo on sam nie jest lepszy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2010, 13:23

dlaczego manipulujesz ?
Wenger apelował o to, by wszyscy piłkarze byli chronieni, nie tylko jego. To po pierwsze. Po drugie, Wilshere w przeciwieństwie do innych piłkarzy, nie polował przez cały mecz na nogi rywali, tylko spóźnił się ze wślizgiem. Kartka zasłużona, co przyznał Wenger, sam zawodnik i kibice Arsenalu. Nikt nie pisze, ze Wilshere is not that kind of player, co słychać było przy okazji łamanych nóg Eduardo, Ben Arfy, czy Ramseya (w stosunku do tych co te nogi łamali). Nikt go nie usprawiedliwia, tak jak robią to Mancini, Pulis, czy McLeish.
Aker pisze:Także niech taki Wilshere nie jęczy, że ktoś gra agresywnie
Mam nadzieję, że masz przygotowane cytaty jak to Jacek jęczał że rywale grają ostro w jakimkolwiek meczu

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 17 paź 2010, 13:28

fieldy pisze:dlaczego manipulujesz ?
Wenger apelował o to, by wszyscy piłkarze byli chronieni, nie tylko jego. To po pierwsze. Po drugie, Wilshere w przeciwieństwie do innych piłkarzy, nie polował przez cały mecz na nogi rywali, tylko spóźnił się ze wślizgiem. Kartka zasłużona, co przyznał Wenger, sam zawodnik i kibice Arsenalu. Nikt nie pisze, ze Wilshere is not that kind of player, co słychać było przy okazji łamanych nóg Eduardo, Ben Arfy, czy Ramseya (w stosunku do tych co te nogi łamali). Nikt go nie usprawiedliwia, tak jak robią to Mancini, Pulis, czy McLeish.
Aker pisze:Także niech taki Wilshere nie jęczy, że ktoś gra agresywnie
Mam nadzieję, że masz przygotowane cytaty jak to Jacek jęczał że rywale grają ostro w jakimkolwiek meczu
Chodziło mi bardziej o to by w przyszłości nie wymagał łagodnej gry na boisku, bo sam gra brutalnie. Mam nadzieję, że już tak agresywnie nie będzie faulował.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 17 paź 2010, 16:20

Jack Wilshere przyznał, że zasłużył na czerwoną kartkę w dzisiejszym spotkaniu. Obiecał także uczyć się na błędach i w przyszłości zapobiegać takim sytuacjom.

Pomocnik Arsenalu otrzymał czerwoną kartkę tuż przed zakończeniem meczu po faulu na Nikoli Zigicu. 19-latek był skruszony, gdy mówił po meczu dla Arsenal.com, ale wciąż grozi mu dyskwalifikacja na trzy mecze za brutalne zachowanie.

„Chcę tylko powiedzieć, że źle zrobiłem, wchodząc wtedy tak ostro Zigicowi. Oczywiście w pełni zgadzam się z decyzją sędziego.” – mówił Anglik.

„Nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej czerwonej kartki. Teraz mogę zostać zdyskwalifikowany na trzy mecze. Jestem bardzo rozczarowany, ale chcę tylko powiedzieć, że zasłużyłem na usunięcie z boiska.”
:P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 paź 2010, 16:33

Aker pisze:Chodziło mi bardziej o to by w przyszłości nie wymagał łagodnej gry na boisku, bo sam gra brutalnie. Mam nadzieję, że już tak agresywnie nie będzie faulował.
Po prostu chciałeś się czegoś czepić, ale Ci nie wyszło. :] Jack nie gra brutalnie. Taki faul może się przydarzyć każdemu. Imo źle się obliczył ze wślizgiem, może to też przez brak doświadczenia i większego ogrania w PL. Zagranie nie było celowe.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 paź 2010, 16:42

Aker pisze:Chodziło mi bardziej o to by w przyszłości nie wymagał łagodnej gry na boisku, bo sam gra brutalnie.
Ale chyba nie chcesz tu porównywać Jacka z takimi idiotami jak Henry, De Jong czy chociażby wczesny Barton :> Spóźnił się ze wślizgiem, przeprosił i dał jasno do zrozumienia, że jest gotowy ponieść wszelkie konsekwencję z tego tytułu. Wyżej wymienieni piłkarze pewnie po meczu powiedzieliby, że nic takiego się nie stało, bo w końcu to Anglia i tak się gra.

Chłopak jest młody, więc to będzie dla niego bardzo dobra lekcja. Co ważne, lekcja nie okupiona jakimś poważnym urazem rywala.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 paź 2010, 16:42

Aker pisze:Chodziło mi bardziej o to by w przyszłości nie wymagał łagodnej gry na boisku, bo sam gra brutalnie.
Ale chyba nie chcesz tu porównywać Jacka z takimi idiotami jak Henry, De Jong czy chociażby wczesny Barton :> Spóźnił się ze wślizgiem, przeprosił i dał jasno do zrozumienia, że jest gotowy ponieść wszelkie konsekwencję z tego tytułu. Wyżej wymienieni piłkarze pewnie po meczu powiedzieliby, że nic takiego się nie stało, bo w końcu to Anglia i tak się gra.

Chłopak jest młody, więc to będzie dla niego bardzo dobra lekcja. Co ważne, lekcja nie okupiona jakimś poważnym urazem rywala.

Awatar użytkownika
prawiehenry
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: prawiehenry » 17 paź 2010, 22:38

Duch pisze:Ale chyba nie chcesz tu porównywać Jacka z takimi idiotami jak Henry...
Proszę tylko Henry'ego nie obrażać

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 17 paź 2010, 23:46

Kolega prawiehenry chyba nie do końca zorientowany w temacie. :wink:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 18 paź 2010, 9:47

prawiehenry pisze:
Duch pisze:Ale chyba nie chcesz tu porównywać Jacka z takimi idiotami jak Henry...
Proszę tylko Henry'ego nie obrażać
chodziło o Henrego z Wolves

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 paź 2010, 13:36

Cesc wraca do składu na mecz z Szachtarem. Theo też będzie w składzie. Ciekawe czy zagrają od początku, ja bym ich jednak specjalnie nie ryzykował ich zdrowia przed meczem z City, którego przegrac nie wypada, bo mają już 3 pkt przewagi nad nami.
Wenger mówi, ze Robin jeszcze 3 tygodnie poczeka. Niby z Chamakhem już się tak za Robinem nie tęskni, no ale irytujące jest to ciągłe odkładanie powrotu.

P.S. Mannone wypożyczony do Hull do stycznia. Jedna maruda mniej :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”