FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 761

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lis 2008, 20:22

krzychu212 pisze: Co to jest wogóle za pomysł z dostawaniem szansy na naprawienie błędów arbitra poprzez... kolejny błąd arbitra.
Prosze ciebie, nie przypisuj mi swoich bzdurnych teorii. Nigdzie nie napisalem, ze sedzia powinien popelnic kolejny blad. Przeczytaj raz jeszcze, zastanow sie i wtedy dochodz o co mi dokladnie chodzilo. Pozdrawiam.

edit: zapomniales dodac w tym swoim podsumowaniu bledow, o karnym dla Barcelony w 99 minucie.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 04 lis 2008, 20:54

arek_ahig pisze:Prosze ciebie, nie przypisuj mi swoich bzdurnych teorii. Nigdzie nie napisalem, ze sedzia powinien popelnic kolejny blad.
Napisałeś że Barcelona dostała swoją szansę naprawienia błędów arbitra, a tą szansą był błąd arbitra który podyktował karnego dla Barcelony.

Ja potem napisałem sugerując się tym
arek_ahig pisze:co w pelni wykorzystaliscie, Espanyol nie.
,że Espanyol w Twoim mniemaniu powinien dostać także "szanse naprawienia błędów arbitra".
arek_ahig pisze:edit: zapomniales dodac w tym swoim podsumowaniu bledow, o karnym dla Barcelony w 99 minucie.
napisałem...
ja pisze:Barca 2 (czerwo dla gracza Espanyolu i "szansa naprawienia bledow arbitra" )
"szansa naprawienia bledow arbitra" -> karny w 99 minucie

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 lis 2008, 21:04

Ta szansa nie byl blad arbitra, ale mozliwosc zmiany wyniku przez pozostale 70 minut. Espanyol takiej szansy juz nie mial.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lis 2008, 6:07

Vianuch pisze:Chyba Eto'o jest znany i 'lubiany' z tego, że lubi czasem na kogoś splunąć, nie Zidane
Na koncie ma juz 99 takich wykroczeń... Jeszcze jedno i bedzie absolutnym liderem.
Kiedy przeczytałem tytul newsa o Messim, mysle kur... kiedy, zero reakcji pilkarzy, a przeciez obok Messiego byli zawodnicy Malagi, zero rekacji realizatorow transmisji. Ogladam repley tej sytuacji i o co chodzi. Nie wiem MArca to moze tam nawet widzi jak Messi tam zwymiotował na Dude. Kogo to obchodzi. Leo splunal w kierunku Portugalczyka, nastepnym razem lepiej bedzie jesli zobaczy czy w poblizu nie ma kogos, tak w okolicy 10 metrow.

Jesli ktoś ma watpliwosci co do meczu Barcy z Espanyolem i na czyja korzysc gwizdal w tym spotkaniu to albo jest debilem, albo slepy, albo to kibic Realu, albo Espanyolu. Nic wiecej.

Co do Realu, pewnie sedzia z Katalonii był.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 lis 2008, 17:36

Trzeba cos temat rozruszac, ostatnimi czasu coraz mniej nas pisze (nie laczyc tego z odplywem sezonowcow po ostatnich dwoch sezonach)

Za pare godzin gramy u siebie z Valladolid. Patrzac na miejsce w tabeli, ktore zajmuje nasz przeciwn ik powinienem byc spokojny o wynik, ale jednak cis mam obawy odosnie tego spotkania, a mam tak naprawde rzadko.

Gramy w tym sezonie naprawde bardzo dobrze i musimy ta dobra passe podtrzymac, bo wlasnie takimi meczami jak dzisiaj wygrywa sie mistrzostwo.

Valdes - Alves, Puyol, Marquez, Sylvinho - Toure, Xavi, Guddy- Messi, Eto`o, Henry

Taki sklad obstawiam.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 08 lis 2008, 18:17

Skoro juz w obstawianie sie bawimy :P

VV--Alves-Puyol-Marquez-Caceres--Toure-Xavi-Hleb--Messi-Eto'o-Henry

wariant z urugwajczykiem, dlaczego ? bo ten z Sylvestrem jest zbyt oczywisty :o

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lis 2008, 22:55

:shock: :o :shock:

Kosmos, co ta Barca robi, wróć ... co Messi i Eto'o robią :rydzyk:
klasyczny .. no własnie, co ? hat trick +1 :lol2: a mógł mieć jeszcze 5 bramkę przed przerwą jakby wykorzystał genialne podanie [kolejne zresztą ] Messiego. Messi w ogóle gra absolutnie genialnie, zewnętrzną stroną zagrywa piłki za obroną na centymetry :shock: Eto'o wtedy akurat zmarnował. Później Messi znów znakomicie zagrał, ale Titi spieprzył.
W ogóle Titi to cień cienia gracza, który grał w Arsenalu ... on tak cały czas gra ?
Ostatnio rzadziej oglądam Barcę, ten mecz też dopiero od 20 minuty, gdy już było 1:0.
Przy pierwszej bramce też Messi podawał ? Bo przy tej ostatniej, choć miał ogromny wpływ, to raczej obrońca próbował wybijać i trafił do Eto'o :lol:
No i jeszcze odgwizdany spalony, gdzie Messi podał do ... Chyba Eto'o, a ten gdy trafił - okazało się, ze spalony - choć na moje oko noga rywala została za Messim i spalonego nie bylo.

Messi i Eto'o genialnie, Titi fatalnie.

Szkoda, że tak nie grali [zwłaszcza Eto'o], jak ich miałem w Champions league FF

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 lis 2008, 22:56

Przy Pepie to skladu lepiej nie typować, bo trafić jest naprawde cięzko... Barcelona do 10 minuty nie strzelila bramki, więc zapowiadało się ciężej niż to ostatnio bywa, ale jest zajebiście. :jupi:
Eto'o :boje się: Strach sie bać, jesli ktoś wytrzyma z Eto'o wyścig o pichichi to naprawde bedzie to dla niego osiagniecie. 8) Samu jest w formie, ma mu kto dogrywać i ogolnie wreszcie to jest Eto'o sprzed tej cholernej kontuzji.
Oby nie było nudno podczas 2 polowy, bo C+ sie wk... ze tak szybko opadaja emocje i czasami jeszcze beda pokazywać Real z trio Guti-Sneijder-v.d. Vaart. :haha:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 lis 2008, 23:12

No Eto'o idzie po (bodajże) drugą swoją koronę w La Liga, jednak jest jeden zawodnik który spokojnie może mu ją odebrać, a jest nim David Villa. Zresztą jest za wcześniej aby już rozstrzygać kto będzie królem strzelców. Wiadomo sezon długi i może być słabsza forma czy kontuzje, choć na dzień dzisiejszy to Eto'o wydaje się być najpewniejszym kandydatem. Jestem ciekaw co dalej pokaże Higuain.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 lis 2008, 23:19

fieldy pisze: Ostatnio rzadziej oglądam Barcę, ten mecz też dopiero od 20 minuty, gdy już było 1:0.
Przy pierwszej bramce też Messi podawał ? Bo przy tej ostatniej, choć miał ogromny wpływ, to raczej obrońca próbował wybijać i trafił do Eto'o :lol:
No i jeszcze odgwizdany spalony, gdzie Messi podał do ... Chyba Eto'o, a ten gdy trafił - okazało się, ze spalony - choć na moje oko noga rywala została za Messim i spalonego nie bylo.

Przy pierwszej Alves podawal.

Messi, Eto`o i Xavi robia roznice w tym sezonie. W tym meczu dodatkowo swietnie Marquez, slabo Pique - duzo bledow.

Henry po prostu nie chce strzelic bramki.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 lis 2008, 23:53

Już 6-0, a do końca spotkania jeszcze trochę czasu. Ja nie mam wątpliwości kto w tym sezonie będzie miał najskuteczniejszy zespół. Wydaje mi się że Barcelona ma wszystkie predyspozycję do tego aby w tym sezonie przekroczyć 100 strzelonych bramek.

Fieldy udało mu się ;)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 08 lis 2008, 23:58

Bez komentarza.

Jak Samu dalej tak będzie ciął to pichichi zaklepie sobie już na półmetku

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lis 2008, 0:01

Teraz to nawet w drugiej polowie przeciwnicy maja łomot. Coraz lepiej to wyglada. Po poczatku rozgrywek tego sie nie spodziewałem, a napewno nie w tak szybkim tempie. Barca tak naprawde poprawila praktycznie kazda wade i wyglada tak na 85% mozliwosci. Nawet rotacja, ktorej ja nie uważam za dobrą metode w prowadzeniu druzyny na tej poziomie, w przypadku Barcy jest strzałem w 10.
Nie ma co sie rozplywać nad Messim, bo poprostu prezentuje swój normalny poziom. :lol: Dla mnie genialny mecz w wykonaniu oczywiscie Messiego, Eto'o ale takze Carlesa. To co najciekwszego stworzył sobie Valladolid to Tarzan skasował, jeszcze dobra gra w ofensywie, a juz patrzac, ze grał na lewej stronie defensywy, to czego chciec wiecej. Henry mogl dzisiaj spokojnie zaliczyc tyle co Eto'o, ale patrzac z innej strony i ogladajac repley bramek, to gosciu mial ogromny udzial w zdobywanych bramkach. Troche szkoda, jego nieskutecznosci, ale jak sie ma Czarną Perłę to jakoś to ginie.
Sędzia pomylil sie w dwóch bardzo dobrych sytuacjach Barcy, ale nie bede Schusterował.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 lis 2008, 0:14

Kolejny świetny mecz Barcelony. Fantastyczna gra. Genialnie Eto'o, Messi i Puyol :D Ręce same składają się do oklasków. Brak mi słów. Naprawdę...
Cieszy mnie zachowanie E2 po zejściu z boiska, widać jak przeżywał akcje zespołu oraz jak się cieszył z gola Henry'ego.
Patrząc na taką grę Barcy i męczarnie Realu (nie oglądam ich meczów, wnioskuje z ostatnich wyników) nie mogę sie już doczekać GD :jupi: Wierzę, że w tym roku skopiemy im tyłek 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2008, 0:34

Kolejny już w tym sezonie łomot, pogrom czy jak kto chce to sobie nazywać. Kolejny spektakularny występ Barcelony. Niektórych kibiców martwi to, że 3 punkty zdobyte w taki sposób nie różnią się (w tabeli) niczym od kompletu punktów systematycznie zdobywanych przez pozostałych rywali z Realem na czele, ale naprawę nie powinniśmy na to patrzeć w ten sposób. Wielu z nas jest przecież związanych z Barceloną między innymi z powodu takiej a nie innej gry. Radujmy się tym co dostajemy bo dostajemy naprawdę dużo.

Przechodząc stricte do tematu meczu to... Samu Obrazek Co prawda liczyłem na to, że jeszcze coś ustrzeli w II połowie, ale nie bądźmy pazerni. Zagraliśmy dzisiaj koncertowo i tyle. Szkoda, że Leo nic nie strzelił bo grał równie świetnie i zasłużył na bramki. Niestety Henry dzisiaj TRAGICZNA skuteczność. Po pierwszej połowie napisałbym, że tragiczna gra, ale ostatecznie udało mu się strzelić gola i zaliczyć asystę przy bramce Eidura. Ogólnie jednak Titi dzisiaj zmarnował zbyt wiele akcji i nie jestem w stanie ocenić go pozytywnie. Podpinam się natomiast pod pochwałami dla Puyola, który dzisiaj łatał wszystko w pięknym stylu.

Strzały Alves z rzutów wolnych \o/ Dzisiaj znowu było bardzo blisko. Mam nadzieję, że wszystkie wolne z dalszych odległości będzie wykonywał Dani bo widać, że ma patent na takie uderzenia.

Generalnie nie wiem czy jest sens rozpisywać się bardziej. Kto oglądał ten wie jak było a kto nie oglądał ten niech sobie wyobrazi, że ten wynik to minimalny wymiar kary bo powinniśmy strzelić jeszcze więcej bramek (niewykorzystane okazje + błędne decyzje sędziów).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”