AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 761

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 14 sty 2010, 1:20

Nie wypada mi się nie wypowiedzieć po 90 minutach Huntera w Milanie. Występ spieprzył. Nie oszukujmy się. Tym meczem mógł udowodnić niedowiarkom, że jest taki za jakiego go uważam. Nie chciało mu się, jego sprawa. Boriello w chwili obecnej jest o lata świetlne przed Huntelaarem jeśli chodzi o występy w podstawowej 11. Co nie zmienia faktu, że i tak będę uważał, że typ nadaje się do gry w drużynie z ogromnym potencjałem. Może nie taki Milan (choć nadal uważam, że szansa jeszcze jest, choć już dosyć mała), ale nie wiem, Roma? (Hunter > Toni 8) ).
Swoją drogą czytając ten przesadzony lament nad Hunterem i wysyłaniem go do primavery to powiem, że nie zdziwię się jak zaraz ktoś wpadnie i będzie porównywał łowcę z qfa Grzegorzem Podstawkiem. :badziewie: :smile2:

Z drugiej jednak strony tak naprawdę to nie bardzo jak było się dziś pokazać. Inzaghi I połowa jeszcze całkiem nieźle. Wyróżniał się, było go widać. W drugiej połowie to poza golem ( ze spalonego :badziewie: ) już tak różowo nie było. Myślałem, że zemdleję jak widziałem kolejne już dośrodkowanie któregoś z piłkarzy. Szok. Liczba piłek podanych ( :roftl3: ) górą to była jakaś masakra. Dlatego były takie męczarnie. Gol (ze spalonego :badziewie: ) Inzaghiego był rozegrany dołem. Bez p*erdolenia się kij wie po co górną piłką. Wracając jeszcze raz do Pippo to można na wyluzce stwierdzić, że w I połowie póki miał jeszcze siły biegać do tych piłek zagranych za plecy gdzieś w okolice narożnika boiska, to był aktywny (a Hunterowi się nie chciało :| ). Dlatego go widzieliśmy. Nie oszukujmy się też, i taki Pippo to takich ogórków na "swoje" zwody kręci jak chce (a Hunterowi się nie chciało :| ), co pokazał choćby jego pierwszy gol. Tyle, że pojedynczo. Będzie dwóch i to jeszcze nie w polu karnym to po piłce. 8)
Co nie zmienia faktu, że i tak uważam Pippo za najlepszego na boisku.;]

Trzecia sprawa. Nie klikam jak można kogokolwiek poza wspomnianym Pippo i młodym De Vito chwalić. Graliśmy przecież z trzecioligowcem. :|
Jak dla mnie to taki Ambro jak był w meczu z Genoą najlepszy na boisku, tak dzisiaj był najsłabszym. Ambro dzisiaj jak dla mnie nic. Kompletnie. Utwierdziłem się w tym, że Ambrosini bez Pirlo istniał nie będzie. Jak dla mnie przynajmniej.;]

Di Gennaro słabo. Typ ma 22 lata i jeśli dobrze pamiętam to przed sezonem był na wylocie. Po dzisiejszym meczu powiem: nie dziwię się.W Milanie przyszłości dla niego nie ma.
gilardino11 pisze:Ja mam pytanie jak wyglądał Mathieu :?:
Jak można się było spodziewać. W ataku w 94% meczów Flamini nie występuje. Na szczęście dziś postanowił oddać 2 strzały z dystansu dzięki czemu wygraliśmy. W defensywie? Poprawnie. Wszak Novara to... no qfa trzecoligowiec! Jakoś mega często problemów z tą drużyną w obronie nie było. A jak było, to nie z powodu Flaminiego.;]
Adam_ACM pisze:Co do Verdiego ktory wszedl z lawki, zaliczylbym jego wystep jak najbardziej na minus. Wiecej strat niz gry. Pare razy mu pilka odskoczyla od nogi. Chcial sie pokazac i dryblowal zamiast wykonac najprostsze podanie, czego nie lubie najbardziej wsrod napastnikow.
Adam_ACM pisze:Niby tak, ale powinien miec choc odrobiny wyrahowania w tym co robi.
Adam_ACM pisze:Nie lubie jak ktos zamiast wybrac najprostsze rozwiazanie(i skuteczne!), stara sie na sile podac jakos technicznie gora, czy zaczyna dryblingi.
Olać najprostsze rozwiązania u 18-latków. W takim wieku na pierwszym miejscu powinna być fantazja, odwaga i radość z gry. Takie rzemieślnicze zachowania o których mówisz przyjdą z wiekiem. Wiadomo oczywiście, że taki młodziak nie może też przesadzać z tymi dryblingami, coby nie być drugim plastikowym Ronaldo (za młodu_, albo jakimś innym Nanim. 8) :mrgreen:
Liczę, że Verdiego jeszcze parę razy w tym sezonie zobaczę. 8)

O! Zapomniałbym. Kakhaber... Litości! Jeśli typa tak robi gostek z jakiejś Novary, to sorry Kakhaber, ale Ty już nie bardzo. Lubię typka, to kawałek naszej historii, więc jeśli będzie co jakiś czas wchodził na 10-15 minut to rozpaczać bym nie rozpaczał, ale jeśli widziałbym go gdzieś w podstawowym składzie to nie powiem, trochę bym się obawiał. Ciekaw też jestem skąd przy bramce dla Novary ta piłka przywędrowała. Jak oglądałem mecz to kamera była chyba spod dachu i dopiero jaki kibice Novary (rządzili na San Siro :roll: ) wybuchnęli radością to wyczaiłem czas, który już został puszczony i wynik. Przyglądnąłem sięna boisko i rzeczywiście. Poruszały się tam jakieś malutkie, znikające punkciki. W powtórkach też tego chyba nie ma.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 sty 2010, 10:59

brzycho pisze:dopiero jaki kibice Novary (rządzili na San Siro :roll: )
Musieli skoro było ich 6 tys. a z Milanu tylko 2.
Obrazek

A dla porównania z Genoą:
Obrazek

Ale i tak trzeba przyznać, że kibiców Milanu było słychać.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 sty 2010, 13:36

mete pisze:
ogladajac mecz Gabon-Kamerun przypomnialem sobie ze mamy na wyporzyczeniu w Lille Aubameyanga(ladny strzal z 37 metrow w poprzeczke z wolnego).orientyhe sie ktos jak sie tam spisuje we Francji??strzela bramki?
Komentator mówi, że zagrał w lidze w 10(?) meczach, większość z ławki, kilka(bodaj 2) od pierwszej minuty.
Strzelił jedną bramkę

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sty 2010, 13:43

grzegorzfcb pisze:Komentator mówi, że zagrał w lidze w 10(?) meczach, większość z ławki, kilka(bodaj 2) od pierwszej minuty.
Strzelił jedną bramkę
10 występów, 7 z ławki, 3 od pierwszej minuty - chyba dokładnie tak mówił. 1 gol rzeczywiście. Fajnie się pokazał w tym meczu. Strzał z dystansu w poprzeczkę, choć Kameni powinien to spokojnie wybić. Do tego ładne 2 akcje.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 sty 2010, 15:31

Musieli skoro było ich 6 tys. a z Milanu tylko 2.
te 2 tysiące to chyba na Curva sud.Na stadionie było po nad 15 tysięcy z czego 6 tysięcy to novara ale i tak robiło to wrażenie.A co do zdjęcia pokazanego na Curva Sud podczas meczu z Genoa.I niech ktoś jeszcze na nich nagada że za mało szacunku dla Paolo czy coś w tym rodzaju :? Grupa która nigdy nie odwróciła się od klubu.Odszedł Kaka i pikniki odwrócili się od klubu pokazując czego są warci.Nie wiem jak można siać propagande w Polsce że tylko tacy powinni być kibice na stadionie.To jest chyba tylko wtedy możliwe gdy klub odnosi sukcesy bo inaczej nagle obrażają się i przestają przychodzić na mecz, i przestają dawać zyski klubom(a chyba o to chodzi :?: )

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 sty 2010, 15:54

No normalne, że chodziło mi o Curva Sud. Milan nie jest wyjątkiem, jest sektor ultras a reszta siedzi na poduszeczkach w barwach klubu albo gazetach i, w stylu wielu użytkowników forum, ogląda mecz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sty 2010, 17:01

Grupa która nigdy nie odwróciła się od klubu.
Od klubu nie, od jego symbolu - tak. I to jest obrzydliwe.
pikniki odwrócili się od klubu pokazując czego są warci.Nie wiem jak można siać propagande w Polsce że tylko tacy powinni być kibice na stadionie.
Ze względów finansowych - tak, powinni. :wink: Uwierz mi, Galliani nie jest głupi, on woli 10 tysięcy takich, niż całe curva sud.
Pikniki odwrócili się do klubu?
Rozumiem, że na mecze chodzą tylko Ci z curva sud? I nikt ponadto?
Wreszcie - jak można oceniać podejście kibiców do Milanu po meczu z trzecioligowcem rozgrywanym rezerwami?
Co za brednie, ręce opadają.

:boje się: Media łączą nas z Mancinim z Interu (wymiana na Jankulovskiego :lol: ) i Demelem z HSV (sam się o tym wypowiadał, ale nie wiem, ile on jest wart).

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 sty 2010, 17:45

Od klubu nie, od jego symbolu - tak. I to jest obrzydliwe.
Co Ty za bzdury piszesz :?: Kto sie odwrócił :?: Bo zrobili trans o Baresim :?: Cała Curva Sud na zakończenie trzymała szaliki w górze z napisem na cześć Paolo.

Pikniki odwrócili się do klubu?
Tak.15 tysięcy mniej karnetów sprzedanych na ten sezon mówi wszystko.
Rozumiem, że na mecze chodzą tylko Ci z curva sud? I nikt ponadto?
Oczywiście że chodzą.Tylko jaki procent przestał chodzić po odejściu Kaki dla fanatyków to nie sprawia takiego problemu i jakoś chodzą na mecze.Jak widzę na zdjęciu Curva Sud była pełna.Czyli jakieś 8-10 tysięcy wiedząc że ogólnie widzów było po nad 30 tysięcy to pokazuje kto jest z klubem na dobre i złe
]Wreszcie - jak można oceniać podejście kibiców do Milanu po meczu z trzecioligowcem rozgrywanym rezerwami?
Co za brednie, ręce opadają.
Że niby kto ocenia :?: bo ja tutaj takiego forumowicza nie widze...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sty 2010, 17:56

To skoro się odwrócili, to kto wykupił resztę karnetów?
Że niby kto ocenia :?: bo ja tutaj takiego forumowicza nie widze...
A dyskusja o frekwencji po wczorajszym spotkaniu wzięła się znikąd.
A curva sud to nie więcej niż 8 tysięcy miejsc. Jeśli nie trochę mniej.
Co Ty za bzdury piszesz :?: Kto sie odwrócił :?: Bo zrobili trans o Baresim :?: Cała Curva Sud na zakończenie trzymała szaliki w górze z napisem na cześć Paolo.
Przykro mi, że nadal nie rozumiesz, jakie znaczenie miało ich zachowanie.
Całe szczęście wszędzie indziej we Włoszech (szczególnie we Florencji!) Maldiniego pożegnano zdecydowanie lepiej.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 sty 2010, 18:13

Aha czyli nikt nie nie odwrócił i wszystko jest ok, a te 15 tysięcy mniej karnetów to z nikąd się wzieło :roll:

A dyskusja o frekwencji po wczorajszym spotkaniu wzięła się znikąd.
Ale nikt nie oceniał tego( jeżeli w ogóle ktoś coś oceniał) na podstawie meczu z Novarą więc nie wciskaj czegoś, czego nikt nie powiedział.
A curva sud to nie więcej niż 8 tysięcy miejsc. Jeśli nie trochę mniej.
Dokładnie 8,5 tysiąca.Na meczach derbowych czy z Juve zbiera się tam nawet 10 tysięcy najwierniejszych kibiców :twisted:
Przykro mi, że nadal nie rozumiesz, jakie znaczenie miało ich zachowanie.
Już była konwersacja na ten temat latem i nie chce mi się poruszać na nowo tego tematu bo widzę że nie przekonamy się do swoich racji...

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 14 sty 2010, 18:38

http://www.legacalcio.pl/news/coz-za-czlowiek-4261
Czyżby nasze potencjalne wzmocnienie w lecie? :wink: Nie pierwszy tego typu sygnał z resztą...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sty 2010, 18:45

Nie wierzę w taki transfer, Inter nigdy nam go nie odda. Ale - jeśli takie informacje są prawdziwe - to Balotelliego podziwiam. Za odwagę. Graniczącą niestety z głupotą.
Mamy na skrzydłach Pato i Ronaldinho, na ławce Adiyiaha, nawet jeśli Ghańczyk nie wypali, to prędzej spodziewam się zakupu Rossiego w lecie, jeśli w ogóle wzmocnione zostaną boki ataku. A ja spodziewam się w tym roku kalendarzowym co najmniej dwóch obrońców.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 14 sty 2010, 19:45

Wilmore pisze:
Jaką resztę, przecież wiadomo, że mniej ludzi zakupiło karnety niż sezon wcześniej.

A co do Maldiniego, to już przez pewnego użytkownika tutaj zostało to dobrze wyjaśnione, że tak powiem od kuchni, ale co niektórzy i tak ciągną ten temat dalej.
Ale coś przypomnę, przed meczem dostawało się szarfę z napisem Paolo Maldini i pucharami przez niego zdobytymi:
Obrazek

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 sty 2010, 19:51

Secondo sportmediaset.it, Marco Borriello avrebbe qualche fastidio al ginocchio e potrebbe non scendere in campo dal primo minuto contro il Siena. In preallarme Inzaghi. Questi gli undici ipotizzati:(4-3-3)- Dida; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Flamini; Beckham, Inzaghi, Ronaldinho.
Słowem - Borriello ma jakiś lekki uraz/ból w kolanie i nie zagra od 1 minuty ze Sieną.
Huntelaar idzie ostatecznie w odstawkę, czemu mnie to nie dziwi.
Ale to tylko przewidywania prasy - nawet nie ma jeszcze kadry ogłoszonej. Ciekaw jestme, czy Leo zaryzykuje postawienie na Seedorfa w tym spotkaniu ze względu na kartki i czy wystąpi już Pato.
A co do Maldiniego, to już przez pewnego użytkownika tutaj zostało to dobrze wyjaśnione, że tak powiem od kuchni,
Mylisz się. Zostało to opisane tutaj, i owszem, ale maksymalnie subiektywnie i faktycznie, "od kuchni".
Żal, że Maldiniego lepiej pożegnali na Artemio Franchi, niż San Siro.
Zresztą, aż się przypominają słowa jakiegoś Interisty, który zgodnie z prawdą stwierdził, że lepiej w Interze pożegnano Figo, niż w Milanie Maldiniego.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 15 sty 2010, 14:13

Storari wypożyczony do końca sezonu do Sampdorii. Wobec spodziewanego rychłego powrotu Abbiatiego to na pewno jest dobry ruch bo Marco badzie miał w Genui więcej okazji do gry. Ciekawe czy jak wróci to będzie jeszcze znajdował się w planach Leo? Jak dla mnie to jest pewniejszą i przede wszystkim tańszą opcją niż Dida, któremu po sezonie się kontrakt kończy, a nasi działacze podobno chcą go przedłużyć, a nie wydaje mi się jednak, by Nelson zgodził się na znaczna obniżkę wynagrodzenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”