Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 78

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 24 maja 2007, 22:40

Tymczasem wczoraj na testach był już Owen Hargreaves. Bayern nie robi żadnych problemów i spokojnie chce doprowadzić transakcję do końca. Ciekawi mnie fakt że niby potencjalna gwiazda Monachium a transfer tak bez żadnych wojen cenowych itp. 17 milionów to oficjalna kwota za którą ma przejść na Old Trafford. Ja bym się cieszył gdyby Teves albo Torres przeszli do Manchesteru. Małe są jednak na to szanse, bo pierwszym interesuje się Chelsea,a drugiego nie chcą za bardzo sprzedać. No ale pomarzyć można. Na listę transferową wystawieni zostali trzej zawodnicy - Kieran Richardson, Gabriel Heinze i Mikael Silvestre wiec trzeba szukać kogoś za Argentyńczyka i tu bym widział transfer G.Bale; młody i uzdolniony zawodnik więc mogło by być ciekawie. Jeśli chodzi o tą Honaldnię to jedyny zawodnik o którym dużo się mówi to Jana-Klaasa Huntelaara. Podobno będzie obserwowany przez wysłanników SAF. Jego cena-12 mln. Prasa pisze o Afonso Alvesie, bardzo dużo bramek zdobywa w Holandii, wiec mógłby być rasowym napastnikiem w ekipie czerwonych diabłów, jestem bardzo pozytywnie na niego nastawiony.Potrzeba nam typowego kata w zespole.Nani z portugalli :wink: owszem czemu nie, widziałem go w wielu meczach i zrobił na mnie wrażenie. Potrzeba nam kogoś na skrzydło. Dogaduje się on podobno świetnie z Ronaldo więc w zespole była by jeszcze lepsza atmosfera. Jestem bardzo na taak w przeciwieństwie do transferu Florenta Maloudy, który owszem jest niezły ale jakoś mi do ManU nie pasuje. Ciekawe co wyjdzie z tych wszystkich plotek transferowych. Mam nadzieję że na nich się nie skończy i będziemy mieli mocną ekipę na następny sezon. Najważniejsze że SAF nie jest bierny tak jak w poprzednim okienku i wykazuje chęci na sprowadzenie nowych twarzy. W zasadzie każdej formacji obronie pomocy czy tez napadowi przyda się wzmocnienie więc z niecierpliwością zacieram ręce czekają na bieg wydarzeń.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 25 maja 2007, 12:24

BaSSu pisze:Jeśli chodzi o tą Honaldnię to jedyny zawodnik o którym dużo się mówi to Jana-Klaasa Huntelaara

Wierz mi stary, że on jest samcem :lol:

Jak co roku będziemy sobie wyrywać włosy z głowy, kiedy to na oficjalu umieszczane będą nowe propozycje. Pamiętam jak jeszcze 2 lata temu głośno mówiło się o urodzonym w Ipatindze Kerlonie Moura Souza. 19 latek miał zostać sprowadzony na Old Trafford, coś na wzór Robinho do Madrytu. Niby wielki talent, wielka gwiazda, a jednak czegoś zabrakło.
Jeszcze całkiem niedawno mówiło się o ściągnięciu 2 młodziutkich Brazylijczykach ( bracia ). I co ? Też echo.
Teraz na polskiej stronie ukazała się informacja, że United daje 39 mln za Berbatova. IMO totalny debilizm. Mam nadzieję, że to plotki wyssane z palca.

Rydz_dp
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rydz_dp » 25 maja 2007, 14:17

Loczek pisze:2 młodziutkich Brazylijczykach ( bracia ). I co ? Też echo.
Że tak spytam, jak chcesz żeby do klubu z wysp przeszedł 16 letni Brazylijczyk grający w Brazylii? Przecież to niemozliwe. A bracia przyjdą przed nastepnym sezonem, gdy otworzy sie okno transferowe, i obaj bedą mieli po 18 lat ;).
Ostatnio zmieniony 25 maja 2007, 21:29 przez Rydz_dp, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 maja 2007, 19:15

Dokładnie tak jak napisał Rydz dp, Rafael i Fabio zjawią się na stałe w MU przed rozpoczęciem sezonu 2008-2009 :wink: Na razie ogrywają się w Fluminense i brylują w U17 ( już na jeśeni MŚ wiec można ich bedzie zobaczyć na Eurosporcie, ja widziałem jeden cały mecz i pare skrótów i warto było 8) ) Myśle że już nic w tej sprawie się nie zmieni , kontrakty podpisane a bliżniacy już trenowali przez pewnien okres w Carrington z pierwszym składem. Wiec sie nie obawiaj Loczku :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 maja 2007, 13:53

G.Bale podpisał kontrakt z Tottenhamem :roll: Cholernie szkoda że się o niego bardziej władze ManU nie postarały, bo był tego warty...Berbatov podobno też czeka na nowy kontrakt i nie chce się ruszać ze swojego klubu.Mówi się że ManU ma za niego dać 27,5 mln, ale zobaczymy ile w tym prawdy. Mam tylko nadzieję że inni zawodnicy nam też tak nie pouciekają szybko jak młody obrońca.
Tymczasem nie wiem czy ktoś pamięta ale Osiem lat temu, 26 maja 1999 roku w Barcelonie, na stadionie Camp Nou rozgrywany był finał piłkarskiej Ligi Mistrzów w którym to wygraliśmy z Bayernem po niesamowitej końcówce.ostatnio oglądałem ten mecz i nie mogłem się nasycić jego pięknem i dramaturgią.SchmeichelG.Neville, Johnsen, Stam, Irwin
Beckham, Butt, Blomqvist (Sheringham 67’), Giggs,
Cole (Solskjaer 81’), Yorke to był skład nie do pobicia. Najpiękniejsze lata United. Ciekawe czy uda się kiedyś jeszcze raz powtórzyć taki sukces.
:wink:

Rydz_dp
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rydz_dp » 26 maja 2007, 14:06

BaSSu pisze:to był skład nie do pobicia
Właśnie chodzi o to, że było tylko kilka wielkich indywidualności, tj. Beckham, Keano (ktory w finale z resztą nie zagrał ;)), może Stam, no i oczywiście 'wnuk Polaka' na bramce ;), a takto stanowiliśmy po prostu monolit. Świetnie zgrana druzyna, której sprzyjało szczęście ;). Nie oszukujmy się, Jasper Blomqvist, Dennis Irwin czy Nicky Butt byli co najwyzej solidnymi grajkami, ale Alex potrafił z nich wyciagnąć 120%. Po prostu była ciągła walka o wynik, każdy mecz United starało się rostrzygnąć już w pierwszych minutach, o co przy armatach takich jak Ole, Bracia i Tadek trudno nie było. Wątpie, aby takie coś było dziś możliwe, żeby pogodzić 4ch świetnych napastników. Zawsze któryś z nich czułby się pokrzywdzony przez menago. Wspomnijmy chociaż zeszły sezon, kiedy Alex częściej zapodawał do gry Saha, to od razu Ruud zaczął sapać, i sami wiemy jak to się skończyło.

Co do samego finału, nie moge do dziś odżałować, że wyłączyłem tv w 85. minucie i poszedłem spac . Jak wielkie było moje zdziwienie nastepnego dnia, jak ziomal z podstawowki mi powiedział, że 'ci czerwoni wygrali' hehe ;).

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 maja 2007, 14:10

BaSSu pisze:Osiem lat temu, 26 maja 1999 roku w Barcelonie, na stadionie Camp Nou rozgrywany był finał piłkarskiej Ligi Mistrzów
BaSSu pisze:SchmeichelG.Neville, Johnsen, Stam, Irwin
Cole (Solskjaer 81’), Yorke
Zaznaczone przeze mnie fragmenty wyszły z Twojej klawiatury Bassu?

Ciekawi mnie co teraz zrobi Alex Ferguson, gdy Bale zdecydował się na przejście do Tottenhamu. Miał odchodzić Heinze, prawdopodobnie Brown, być może Silvestre... jest Pique, jest Evans, ale nadal brakuje trzeciego :roll:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 maja 2007, 15:57

RóżA pisze:BaSSu napisał:
Osiem lat temu, 26 maja 1999 roku w Barcelonie, na stadionie Camp Nou rozgrywany był finał piłkarskiej Ligi Mistrzów

BaSSu napisał:
SchmeichelG.Neville, Johnsen, Stam, Irwin
Cole (Solskjaer 81’), Yorke

Zaznaczone przeze mnie fragmenty wyszły z Twojej klawiatury Bassu?

Róża weź daj sobie na wstrzymanie. Lubisz się strasznie przypierdalać do byle czego. Nie wyszło to z mojej klawiatury. Składy i wstęp zaczerpnąłem z dobrze znanej strony internetowej tylko po to żeby nie poprzestawać danych. Natomiast nie widzę żebyś był adminem ani nikim upoważnionym do zwracania mi uwagi.

Ferguson ma spory problem, bo gdy odejdzie Heinze obrona się trochę osłabi. Nie zmienia to faktu, że pewnie ma kogoś kto tą lukę zastąpi bo inaczej nie popełnił by takiego błędu i nie pozwoliłby aby Bale odszedł do innego klubu niż Manchester United.

2 WP za bluzgi // Babel
Ostatnio zmieniony 26 maja 2007, 22:24 przez Bassu, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 maja 2007, 16:02

Hmmm. Też jestem zdziwiony lekko sytuacją z Garethem. Wydawało mi się, że jeśli odejdzie z Southampton to do United. 10 mln za 17 latka to bardzo dużo. Ale myślę, że by się zwróciły.

27 mln za Bartabtova? Jeszcze wczoraj słyszałem o 39. Ale oczywiście obie kwoty to bzdury. Jol nie wypuści Berbatova, a Man U wcale nie będzie też skłonne płacić tak dużych sum.

Róża, nie widzę wielkich powodów do niepokoju.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 maja 2007, 16:17

BaSSu pisze:Natomiast nie widzę żebyś był adminem ani nikim upoważnionym do zwracania mi uwagi.
A muszę być do tego upoważnionym?

Berbatov w United? Byłoby to ogromne wzmocnienie napadu United. Pytanie tylko czy ten transfer jest niezbędny? Macie Sahę, który jeżeli tylko mu się zaufa potrafi się odpłacić. Jedynym problemem mogą być kontuzje... a co z Rossim? Przecież Alex mógłby w razie czego sprowadzić z powrotem Włocha, który w Parmie pokazuje, że warto mu zaufać :]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 maja 2007, 16:35

RóżA pisze:edynym problemem mogą być kontuzje

To spory problem, Saha często je ma.
Napastnik jest nam bardzo potrzebny, ponieważ Rooney jest jedynym zawodnikiem w napadzie na którego zawsze można liczyć. Co do Rossiego, to może we Włoszech jest dobry ale nie wiadomo jak sobie poradzi na wyspach, a Saha ma odejść z klubu. Więc tak czy siak trzeba będzie kogoś kupić na wzmocnienie bo zostali by Ole,Rooney no i jak coś Rossi. Ole jest za stary a z Rossim nigdy nic nie wiadomo co się może stać. Tak na marginesie to moim zdaniem Parma nie jest równa Manchesterowi tak samo jak obecnie liga włoska lidze angielskiej, zupełnie inne style gry itp. A na Old Trafford jest potrzebny pewniak, żeby nie było znowu tak, że nie ma komu grać w ataku.

Wracając do tematu obrońcy, to może SAF chce postawić na obronę Neville,Ferdinand,Vidic,Brown vel Evra.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 maja 2007, 16:47

BaSSu pisze:zostali by Ole,Rooney no i jak coś Rossi.
Zawsze można powrócić do wystawiania Smitha na ataku. Wczoraj nawet bramkę dla reprezentacji strzelił :wink:

Dobrą opcją byłby również Tevez, który w końcówce zakończonego już sezonu spisywał się bardzo dobrze (to głównie dzięki Jego wspaniałej postawie West Ham nadal będzie grało w Premiership). Szybki, dobry technicznie, silny i przede wszystkim zdążył już się zaaklimatyzować w Anglii. Poza tym nie wydaje mi się, aby włodarze Młotów stwarzaliby problemy po zaoferowaniu odpowiedniej sumki :]

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 maja 2007, 16:55

RóżA pisze:Smitha na ataku

Owszem jest on niezłym zawodnikiem ale trochę mało bramek strzela, umie podać rozegrać ale taki typowy egzekutor to z niego nie jest. Jeśli chodzi Teveza to jestem strasznie na tak za jego transferem ale pewnie wiele klubów sie będzie o niego biło. Słyszałem że najpoważniejsze zamiary na kupno gracza West Hamu ma Chelsea. A jak Romek się uprze to już ciężko będzie ich ofertę przebić, natomiast warto spróbować powalczyć bo jest o co :spoko:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 29 maja 2007, 10:23

Owszem jest on niezłym zawodnikiem ale trochę mało bramek strzela, umie podać rozegrać ale taki typowy egzekutor to z niego nie jest. Jeśli chodzi Teveza to jestem strasznie na tak za jego transferem ale pewnie wiele klubów sie będzie o niego biło. Słyszałem że najpoważniejsze zamiary na kupno gracza West Hamu ma Chelsea. A jak Romek się uprze to już ciężko będzie ich ofertę przebić, natomiast warto spróbować powalczyć bo jest o co Szpoko

Carlos Tevez przechodząc z Mascherano do West Hamu miał ponoć podbić stadiony Premiership. Skoro nie zrobił tego w " cieńkim " klubie, to tym bardziej nie pójdzie mu w Manchesterze. A to, że końcówkę miał niesamowitą, ok, chwała mu za to, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. A co słow BaSsa - Szewczenko okazał się tak samo pomocny w niezdobyciu mistrzostwa i odpadnięciu z CL jak Wright-Philips, czy Hilario. W mediach codziennie wyczytuje się banialuki o prawdopodobieństwie wielkiego powrotu Ukraińca do Milanu. Dlatego Tevez akurat może zostać ściągnięty w jego miejsce.

A na Old Trafford znów multum spekulacji. Powoli staje się to nudne, że codziennie jakaś kaczka dziennikarska spaceruje po murawie. Molestowanie Heinze'go stało się ulubionym kąskiem. Teraz ponoć rozmawia z Realem Madryt o podpisaniu kontraktu. Na listę transferową oprócz Argentyńczyka powędrował wieczny rezerwowy Silvestre, oraz Richardson. Tak, wiem, że większość maniaków FM'a uważa Kierana za dobrego piłkarza, ale ile można grać ogony w rzeczywistości ? Tylko teraz trzeba zacząć płakać nad rozlanym mlekiem. Chcica na Bale'a została zmiażdżona. Nie ma i w długo nie będzie Walijczyka w Manchesterze. Kretynizm totalny działaczy, bo Tottenham zrobił fantastyczny interes. Kupił piłkarza, który w wieku 17 lat jest ( można to chyba powiedzieć ) gwiazdą. Ferguson powoli staje się bardziej krzykaczem, niż człowiekiem dopinającym swego. Co roku słyszymy nazwiska co najmniej 20 zawodników, z czego jak na Old Trafford zawita chociaż jeden, to cud na cudami.
Jeżeli Heinze odejdzie, Silvestre i Richardson też, to mamy osłabioną lewą flankę. Evra jest podatny na kontuzje, a kolejna pozycja dla O'Shea - na lewej flance, to chyba nie jest dobry pomysł. Skoro alternatywa w postacie Bale'a spaliła na panewce ( gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta ), to ciekawe kto teraz załata ową dziurę.
Podobno Nani znów czeka na oferty. Wchodzę na stronę Manchesteru i średnio raz na 3 dni widzę zdjęcie młodego Portugalczyka, który szyderczo uśmiecha się do mnie, a pod nim napis - czekam na oferty. Przypomina mi się pewien " pub " gdzie panie za szybą miały podobny napis. Mało tego, oferty ofertami, a na dniach nowy kontrakt ze Sportingiem. I gdzie tu logika ?
Nie jestem zwolennikiem ściągania Haergravesa do United. Uważam, że jest piłkarzem, który będzie przeciętny. Podobnie mówiłem o Carricku wprawdzie i myliłem się, jednak co do Owena chyba się nie pomylę. Ale dobrze, dziura w środku " powiedzmy " załatana. Co dalej ?
Foster powrócił, Kuszczak na wypożyczenie. Totalne kuriozum według mnie. Bramkarz, który puszcza takie babole można powiedzieć " wygryza " Polaka ze składu. Nigdy nie byłem zwolennikiem Anglika i chyba to się nie zmieni. Parady iście z maxiora.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 29 maja 2007, 21:43

Loczek pisze:Carlos Tevez przechodząc z Mascherano do West Hamu miał ponoć podbić stadiony Premiership. Skoro nie zrobił tego w " cieńkim " klubie, to tym bardziej nie pójdzie mu w Manchesterze. A to, że końcówkę miał niesamowitą, ok, chwała mu za to, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Według mnie właśnie w West Hamie nie miał jak się rozwinąć i z kim grać. To jest przyczyna że nie podbił stadionów Premiership. Manchester dałby mu taką możliwość-przynajmniej ja to tak widzę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”