Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 773

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 20:10

RealFan pisze:A Gago + Diarra to nie jest za malo? Mala niekonsekwencja.
Tego nie mówiłem ;)
RealFan pisze:Silnego murzyna juz mamy i wszyscy na niego ostatnio marudza
Ale chyba nie bez powodu?
RealFan pisze:Nie ma definicji. Popatrz na to co potrafi kazdy z nich, czym sie roznia, co moze zaoferowac Keita, czego nie moze Poulsen i sam sobie odpowiesz. Z reszta Keita tez z powodzeniem wystepuje na DM. Tylko on ma cos wiecej w swoim wachlarzu umiejetnosci niz tylko cechy typowe dla pivota.
No właśnie dlatego nie rozumiem zaszufladkowania Keity jako jedynie MC, a Poulsena jako DP i chciałem, żeby mi to wyjaśnił. Obaj mają za zadanie przecinanie podań przeciwników i w zarodku zabijanie akcji zaczepnych. Ani jeden, ani drugi nie są od kreowania gry, zabrać i podać, ot cała filozofia. Jednak to, że Keita jest lepiej wyszkolonym zawodnikiem nie oznacza, że nie jest DMFem, bo z tego co pamiętam we Francji (po odejściu Diarry zajął jego pozycję pivota), w reprezentacji również gra na DMie. A i z tego co czytałem i słuchałem to właśnie w wypowiedział był brany jako defensywny pomocnik.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 kwie 2008, 20:19

el Crack pisze: Jak mówisz, że nie pasuje do Sevilli, która gra szybko i ma olśniewających techników, trener nie lubi klasycznych DM.
Nie napisałem tego.
el Crack pisze:A potem piszesz, że do Realu by pasował to chyba wychodzi jedno z drugiego nie?
Jedno z drugiego wychodziło, jak matka Cię rodziła. Nie wysuwaj za daleko idących wniosków, bo się kompromitujesz jeszcze bardziej.
el Crack pisze:Super to powiedz mi w której encyklopedii jest napisane, że Keita to centralny pomocnik, a Poulsen to klasyczny DP.
Ah, czyli taki z Ciebie człowiek. Nie ma w encyklopedii, nie ma wcale.
Jak się dokształcisz i zaczniesz rozróżniać DP, MC, AMC od siebie, to pogadamy.
Podpowiedź - DP to taki Poulsen, MC to taki Fabregas (choćby w LM), AMC to taki Kaka.
el Crack pisze: Widze, że masz problem z czytaniem, bo mowa była również o CMFie.
Dupa tam. Powiedziałeś, że wymienisz bez kłopotu 30 lepszych kopaczy od niego. Kopaczy to wymieni każdy, ale DMC (a nim jest Poulsen) lepszych od Duńczyka to wymienisz góra kilku (Essien, Mascherano, de Rossi, Yaya Toure). Jasne, możesz sobie podpakować listę Gattuso czy Ambrosinim, ale oni ostatni naprawdę dobry mecz zagrali w Atenach, wcześniej z United, a wcześniej to cholera wie kiedy.
A wpakowywanie na tę listę Seedorfa czy Gilberto Silvy trąci totalnym brakiem wiedzy na temat ich pozycji i/lub obecnej formy.
el Crack pisze:bo mowa była również o CMFie.
I gwoli ścisłości - DP(DM), MC, AMC to nazewnictwo używane nie tylko w FM, ale i w wielu dyskusjach o piłkarzach. CMF kojarzy mi się tylko z nazwą forum o FM. Central Midfielder Forward? :lol:
el Crack pisze: Słyszałem, że jak ktoś nie ma argumentów to schodzi do aluzji osobistych i słownych pyskówek, ale to tak odnośnie pewnego fana, bodajże Barcelony.
Przyznaj się, co Ci Yaya Toure zrobił, co? :lol:
RealFan pisze: Silnego murzyna juz mamy i wszyscy na niego ostatnio marudza, jak byl Makelele to nikt go nie docenial - poza wyjatkami, ktore maja pojecie o tym, co mowia
Jak przyjdzie Poulsen i zacznie dobrze grać, to będzie powtórka z rozrywki. Dzieciaki kibicujące Realowi będą widzieć w nim zapchajdziurę, która nic nie zrobi, a znających się na rzeczy kibiców wyśmieją, bo przecież strzelił w sezonie jedną bramkę fartem, a asyst nie zalicza.
Problem będzie, jeśli korzyści z posiadania takiego grajka nie zauważy prezes, jak to było z Makelele. :wink:
el Crack pisze: No właśnie dlatego nie rozumiem zaszufladkowania Keity jako jedynie MC, a Poulsena jako DP i chciałem, żeby mi to wyjaśnił.
Poulsen - z całym szacunkiem dla niego - nie umie nic ponad odbiór i podanie do najbliższego rywala, ma końską siłę i wytrzymałość, w obronie jest świetny.
Keita to inna bajka - od biedy może grać nawet na skrzydle (to ten, co to czasem śmigał też po lewej stronie, czy mnie pamięć myli?), w Sevilli ma wyraźnie inne zadania od Poulsena - częściej próbuje zagrać do przodu, częściej ryzykuje w zagraniach, częściej uderza na bramkę rywala, częściej stosuje dalsze przerzuty, gra wyżej, dalej od rywala, i odważniej od Poulsena, który biega za rywalami i odbiera piłki.
Keita to typowy MC. Trochę grający z tyłu, ale do DMC mu daleko. Ale to już jest wdawanie się w szczegóły.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 20:47

Wilmore pisze:Nie napisałem tego.
Napisałeś to:
Wilmore pisze:Nie pasuje do grającej szybko Sevilli, ale do zespołu, w którym grałby tylko z tyłu, do zespołu nie olśniewającego techniką i z trenerem, który lubi klasycznych DP, nadawałby się idealnie jak mało kto.
Krótko mówiąc - Poulsen do Realu Schustera pasuje
Wilmore pisze:Nie wysuwaj za daleko idących wniosków, bo się kompromitujesz jeszcze bardziej.
Super. To powiedz mi co chciałeś osiągnąć przez tą wypowiedź. Nie pasuje do Sevilli, a pasuje do Realu. Jak sam powiedziałeś pasuje do zespołu:
Wilmore pisze:w którym grałby tylko z tyłu, do zespołu nie olśniewającego techniką i z trenerem, który lubi klasycznych DP, nadawałby się idealnie jak mało kto.
Krótko mówiąc - Poulsen do Realu Schustera pasuje

Więc bądź konsekwentny i, albo przyznaj się do błędu, albo napisz o drugim sensie tej wypowiedzi bo sam się kompromitujesz.
Wilmore pisze:Jak się dokształcisz i zaczniesz rozróżniać DP, MC, AMC od siebie, to pogadamy.
Powiedz ile szkół skończyłeś i ile masz tytułów naukowych, aby obrażać moje wykształcenie. Czekam
Wilmore pisze:Podpowiedź - DP to taki Poulsen, MC to taki Fabregas (choćby w LM), AMC to taki Kaka.
Dzięki miszczu za wyjaśnienie bo bym nie wiedział. Możesz na swoim blogasku napisać FAQ o tym?
Wilmore pisze:Dupa tam. Powiedziałeś, że wymienisz bez kłopotu 30 lepszych kopaczy od niego. Kopaczy to wymieni każdy, ale DMC (a nim jest Poulsen) lepszych od Duńczyka to wymienisz góra kilku (Essien, Mascherano, de Rossi, Yaya Toure). Jasne, możesz sobie podpakować listę Gattuso czy Ambrosinim, ale oni ostatni naprawdę dobry mecz zagrali w Atenach, wcześniej z United, a wcześniej to cholera wie kiedy.
A wpakowywanie na tę listę Seedorfa czy Gilberto Silvy trąci totalnym brakiem wiedzy na temat ich pozycji i/lub obecnej formy.
Przeczytaj jeszcze raz co pisałem wcześniej, bo nie chcę mi się powtarzać.
I gwoli ścisłości - DP(DM), MC, AMC to nazewnictwo używane nie tylko w FM, ale i w wielu dyskusjach o piłkarzach. CMF kojarzy mi się tylko z nazwą forum o FM. Central Midfielder Forward? Laughing
Prawie dobrze, tylko bez tego Forward
Wilmore pisze:Przyznaj się, co Ci Yaya Toure zrobił, co? Laughing
Wybacz, ale jeszcze nie ogarnąłem Twojego humoru. Może mi wyjaśnisz?
Wilmore pisze:Problem będzie, jeśli korzyści z posiadania takiego grajka nie zauważy prezes, jak to było z Makelele. Wink
Przecież wiadomym jest, że zarząd chciał, aby Francuz został w klubie, jednak on poleciał na kasę do Chelsea.
Wilmore pisze:Poulsen - z całym szacunkiem dla niego - nie umie nic ponad odbiór i podanie do najbliższego rywala, ma końską siłę i wytrzymałość, w obronie jest świetny.
Keita to inna bajka - od biedy może grać nawet na skrzydle (to ten, co to czasem śmigał też po lewej stronie, czy mnie pamięć myli?), w Sevilli ma wyraźnie inne zadania od Poulsena - częściej próbuje zagrać do przodu, częściej ryzykuje w zagraniach, częściej uderza na bramkę rywala, częściej stosuje dalsze przerzuty, gra wyżej, dalej od rywala, i odważniej od Poulsena, który biega za rywalami i odbiera piłki.
Zgadzam się z tym, ale czy to nie wynika z wyszkolenia technicznego i ogólnie "wyższej" klasy zawodnika? Tak samo można powiedzieć, że Essien to nie pivot, bo umie strzelić bramkę czy podać na dalej niż 5 metrów, a i wielokrotnie bierze się za rozgrywanie. Podobnie jest z Gago, to też DM, a też podaje do przodu, strzela na bramkę (z mizernym skutkiem, ale zawsze) i stosuje dłuższe przerzuty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2008, 20:54

Ahhhh....

Nie ma to jak poczytać Cracka z wieczora. Nie będę się za mocno angażował w dyskusję bo widzę, że przedmówcy zdążyli się już rzucić niczym sępy na padlinę ( :wink: ), ale nie odmówię sobie komentarza.

Iniesta z Poulsenem na jednej liście :lol2: Masakra.

Naturalnie kwiatków jest dużo więcej, ale ten fragment trafił do mnie najmocniej.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 21:01

Mentor pisze:Ahhhh....

Nie ma to jak poczytać Cracka z wieczora. Nie będę się za mocno angażował w dyskusję bo widzę, że przedmówcy zdążyli się już rzucić niczym sępy na padlinę ( Wink ), ale nie odmówię sobie komentarza.

:lol: :lol: :oops: :P :x :? :shock: :D :) :( :cry: :wink: :roll: :twisted: :evil: :lol: 8) :lol:

Normalnie po pachy...

Widzę, że dalej coś Cię boli po ostatniej konwersacji i wypowiedziach, których i tak nie zrozumiałeś kontekstu...
Mentor pisze:Iniesta z Poulsenem na jednej liście Lol Masakra.
Hahahaahahahaahahah

Kolejny, który nie czyta, bo przecież Iniesta nigdy w życiu nie grał w środku

Hahahahaahahaahahaa
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2008, 21:07 przez el Crack, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2008, 21:06

Za mało emot i hahów. Pracuj dalej.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 21:13

To Wy macie pracować ciężko, a Ciebie trudno pobić w tym elemencie
Mentor pisze: Shocked Rolling Eyes Question boje się buahaha Rotfl Pijemy :Rotfl2: Lol Olaboga H2 Roftl3 Puke Badziewie Mać Rotfl4 Angry2 Kocioł Bicz2 Welcome Krzesło Zemdlał Samobójstwo Idzze Funeral Ban
Ale nie róbmy offtopu drogi moderatorze ;). Bez napinki

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2008, 21:18

UUUuuu ŁŁŁłłł AAAaaa mocna riposta. Ledwo żyję, ale ostatkami sił jeszcze coś zapodam...

Iniesta odpowiada za ofensywę. Zawsze tak było. Bez znaczenia czy grał na środku pomocy czy na ataku (gdzie występuje naprawdę często co też powinno Ci dać wiele do zrozumienia). Poulsen odpowiada za defensywę. Za to jest rozliczany.

Jak dla mnie to wystarczy, aby nie umieszczać ich na jednej liście zwłaszcza w takich okolicznościach (szukałeś zawodników lepszych od Polusena a więc lepiej spisujących się w roli DM-a), ale ja pewnie się nie znam.

Visca el Hala

PPS: Cannavaro to obrońca. Alves to obrońca. Który lepszy :think:

PPPS: Sneijder to pomocnik. Diarra to pomocnik. Który lepszy :think:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 21:32

Ty mnie atakujesz, ja nie jestem Ci dłużny... Cóż taką mam naturę, nie nadstawiam lewego policzka, gdy ktoś mnie bije w prawy.
Mentor pisze:Iniesta odpowiada za ofensywę. Zawsze tak było. Bez znaczenia czy grał na środku pomocy czy na ataku (gdzie występuje naprawdę często co też powinno Ci dać wiele do zrozumienia). Poulsen odpowiada za defensywę. Za to jest rozliczany.
Dokładnie, ja nie przeczę.
Mentor pisze:Jak dla mnie to wystarczy, aby nie umieszczać ich na jednej liście zwłaszcza w takich okolicznościach (szukałeś zawodników lepszych od Polusena a więc lepiej spisujących się w roli DM-a), ale ja pewnie się nie znam.

Jak mówiłem do tej listy należy podejść z dystansem, jednak wielu od razu wytyka mi dyletanctwo, nie wiedząc tak naprawdę kompletnie o mojej wiedzy piłkarskiej (hala 50 postów na piłka.pl).

Proszę to przeczytać jeszcze raz, co do tej listy
el Crack pisze:Trzeba będzie trochę naciągnąć Laughing .
Może w pewnych wypowiedziach przesadziłem, miało być śmiesznie, a wyszło jak zwykle (posłużę się kogoś podpisem :)) i tak to miało miejsce z Garayem i jego transferem, a niektórzy odebrali to poważnie :? . Wybaczcie, nie chcę wszczynać niepotrzebnych napinek i nie sprowokowany tego nie zrobię.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2008, 21:44

el Crack pisze:Tego nie mówiłem
Nie wprost, ale pisales.
el Crack pisze:Jeśli Diarra odejdzie to ta dziura będzie dziurą ozonową. Sam Gago nie jest w stanie rozegrać ok. 65 meczów w sezonie, a silny pivot byłby potrzebny od zaraz. Oczywiście poprawi sytuację przyjście DLR, ale wg mnie dwóch DMFów to za mało
Z ostatniej czesci wypowiedzi jasno to wynika. Teraz tez jest dwoch - czyli jest za malo. Chyba, ze Diarra dlatego, ze jest silny liczy sie za wiecej niz jeden :p
el Crack pisze:Ale chyba nie bez powodu?
Nie, bo gra duzo ponizej wlasnych mozliwosci. Ale uwierz mi, ze nawet jak zostanie w Realu i podniesie sie jego forma to sytuacja duzo sie nie zmieni i wielu nadal bedzie patrzec na to, ze gosc nie umie grac z przodu. Schuster stawiajac na Gago rowniez daje jasny znak, jakiego pivota chce miec w zespole - tego co potrafi odebrac i cos jeszcze do tego dorzucic. To samo pokazuje sciagniecie De la Reda. Aczkolwiek zainteresowanie Poulsenem moze sugerowac, ze nie do konca rezygnuje z typowych DM, odpowiedzialnych niemal wylacznie za defensywe. Tylko nie wszystko musi byc prawda. Jak juz mowilem, nie przewiduje wiecej transferow na te pozycje.
el Crack pisze:Przecież wiadomym jest, że zarząd chciał, aby Francuz został w klubie, jednak on poleciał na kasę do Chelsea.
I zonk. Wiesz co zrobil zarzad, zeby Makelele zostal? Nic. Byl jednym z najmniej zarabiajacych w zespole mimo wykonywania swietnej roboty. Chcial podwyzki, zarzad mu jej nie dal, stwierdzajac, ze na nia nie zasluguje. Wniosek mozesz sobie wydedukowac sam. Licze na ciebie.
el Crack pisze:Może w pewnych wypowiedziach przesadziłem, miało być śmiesznie, a wyszło jak zwykle (posłużę się kogoś podpisem Smile)
Bylo smiesznie. Naprawde.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 08 kwie 2008, 22:05

RealFan pisze:Z ostatniej czesci wypowiedzi jasno to wynika. Teraz tez jest dwoch - czyli jest za malo. Chyba, ze Diarra dlatego, ze jest silny liczy sie za wiecej niz jeden Razz
Tylko, że w tym sezonie mamy Bestię, w następnym nie wiadomo ;)
RealFan pisze:Ale uwierz mi, ze nawet jak zostanie w Realu i podniesie sie jego forma to sytuacja duzo sie nie zmieni i wielu nadal bedzie patrzec na to, ze gosc nie umie grac z przodu.
Są i przeciwnicy Ruuda, to zależy od mentalności kibica i tego koggo by chciał na danej pozycji i z jakimi umiejętnościami. Jednak nie oczekujmy od pivota kreowania gry na poziomie Pirlo czy strzelania tylu goli co C.Ronaldo. Ja się będę cieszył z zawodnika, który co mecz będzie walczył, biegał, pracował i odbierał ok. 12-15 piłek, a potem oddawał je do najbliższego partnera.
I zonk. Wiesz co zrobil zarzad, zeby Makelele zostal? Nic. Byl jednym z najmniej zarabiajacych w zespole mimo wykonywania swietnej roboty. Chcial podwyzki, zarzad mu jej nie dal, stwierdzajac, ze na nia nie zasluguje. Wniosek mozesz sobie wydedukowac sam. Licze na ciebie.
No są dwie strony medalu, bo zarząd niejednokrotnie mówił, że jest to niezastąpiony gracz, najlepszy pivot itd. itp. Nie pamiętam już jak dokładnie wyglądała ta sprawa podwyżki, no, ale teraz wiemy, że był to błąd pozbywając się Francuza, za który zresztą zapłaciliśmy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2008, 22:19

el Crack pisze: Tylko, że w tym sezonie mamy Bestię, w następnym nie wiadomo
Zagral on w tym seoznie choc raz na tej pozycji? Nie przypominam sobie.

Mnie nie interesuje opinia kibicow, ale jak czytam, ze Diarra jest be, bo nie umie tego czy tamtego i poza walka nie nadaje sie do niczego to mnie krew zalewa. Mozna go jedynie rozliczac za slaba forme.
Wazne jest to, czego bedzie chcial trener. Jakiej charakterystyki gry bedzie od pivota wymagal. Uwielbiam graczy takich, ktorzy potrafia od tylu kreowac gre i jednoczesnie odbieraja sporo pilek, ale jesli Schuster bedzie mial inna wizje (ostatnio niewiele na to wskazuje) to zaakceptuje to. Kazdy ma inny pomysl. Inny nie znaczy gorszy, jesli jest przemyslany. To najwazniejsze.

Od slow do czynow niezwykle daleka droga. Gdyby Makelele faktycznie byl w zarzadzie postrzegany za gracza niezastapionego to po prostu podniesliby mu pensje i by zostal. Bo chcial zostac, ale pod warunkiem, ze jego wklad w zespol zostanie doceniony.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 09 kwie 2008, 0:42

Widzę, że pojawiła się nam nowa perła :glass:

Jeśli miałby odejść Diarra, co jest bardzo prawdopodobne, kupno nowego zawodnika na tą pozycję byłoby bardzo wskazane. Gago za bardzo ciiągnie do przodu i ciężko mu grać rolę, tylko i wyłącznie defensywnego pomocnika. A DLR? Ja jakoś nie jestem przekonany do tych naszych super wychowanków, którzy robią karierę wszędzie, ale nie w Realu [Soldado np.]. Ogólnie to opcji jest bardzo mało, jak mogliśmy wywalić Makelele :oops:

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 09 kwie 2008, 13:16

Wilmore pisze:Polecam Ci to samo, co koledze po szalu i przedszkolu dominowalcz.
Profesor Wilmore znow wkroczyl do akcji. Chyba nie mozesz mi zapomniec, ze sie nie pogodzilem z twoim brakiem szacunku dla Ancelottiego, co? Z moim czytaniem ze zrozumieniem wszystko jak nalezy:)

Podsumowujac cala sprawe dotyczącą "Listy El Cracka" (:D) pytam jej autora: czy podtrzymujesz opinię, że jest 30 lepszych pilkarzy od Poulsena, wystepujacych na tej pozycji co on?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 kwie 2008, 16:42

Vianuch - Przesadzasz. Jakos na gre Gago nikt nie narzeka, ze "za bardzo ciagnie do przodu i ciezko mu grac role, tylko i wyłacznie defensywnego pomocnika" bo wywiazuje sie ze swoich obowiazkow i bedzie sie wywiazywal nadal. Zaden inny DM obok niego grac nie musi, co o czyms swiadczy.

Jesli nie przyjdzie na ta pozycje nowy zawodnik to De la Red bedzie mial o wiele wieksze perspektywy na gre niz Soldado. Nie bedzie mial tak silnej i licznej konkurencji do miejsca w skladzie, wiec sila rzeczy bedzie musial swoje szanse dostawac. A gdy bedzie gral to i szanse na "zrobienie u nas kariery" bedzie mial o wiele wieksze niz Soldado, ktory dostal bardzo malo okazji do udowodnienia wlasnej wartosci. Dlugo nie gral w ogole, wiec ciezko, zeby nagle, gdy wchodzi na koncowke zle ukladajacego sie spotkania, albo nawet grajac od poczatku po raz pierwszy od dluzszego czasu byl w stanie w pelni zaprezentowac swoje mozliwosci. W jego przypadku mozemy powiedziec, ze tak naprawde nie zostal sprawdzony. Czy De la Red zostanie? To zalezy od kilku czynnikow. Przede wszystkim tak jak w przypadku Soldado - czy bedzie mial kiedy sie wykazac.

Jak masz watpliwosci do De la Reda to cos ci zaporam:

Srednia ilosc odbiorow na mecz:

De la Red - 7,3 :]
Gago - 5,6
Diarra - 6,0
Yaya Toure - 6,8
Poulsen - 4,9 ( :o )

Nie pokazuje to gry pasywnej, tego co zawodnik robi pozytecznego w defensywie, poza odebraniem futbolowki. Mimo wszystko liczby nie klamia.

Po prostu Hala :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”