Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 777

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 21 kwie 2008, 15:57

A dlaczego miałbym się nie cieszyć z wygranej ligi i pokonania największego rywala Realu?

peepe pisze:fioletowej stronce

Preferuję białą

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 21 kwie 2008, 16:01

Jak wygramy mistrzostwo przed GD to mecz z Barca tak czy siak bedzie wielka fiesta. Ze szpalerem lub bez niego.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 21 kwie 2008, 16:07

Pewnie, że będzie, ale pomyśl co się będzie dziać jak np. zapewnimy sobie majstra w meczu z Blaugraną. Chyba nic lepszego nie może się zdarzyć. A ok. 0,5 mln na La Cibeles będzie miło obejrzeć

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 kwie 2008, 16:11

el Crack pisze:peepe napisał:
fioletowej stronce

Preferuję białą

Ja mam od pawie zawsze czcionkę czerwoną (Hiszpańską) i nie rusza mnie tak bardzo jak ktoś mówi o fioletowej stronce :twisted:

Crack pisze:Pewnie, że będzie, ale pomyśl co się będzie dziać jak np. zapewnimy sobie majstra w meczu z Blaugraną. Chyba nic lepszego nie może się zdarzyć. A ok. 0,5 mln na La Cibeles będzie miło obejrzeć

To samo pisałem kilka postów powyżej :)

kaczy pisze:Można powiedzieć że już jesteśmy Mistrzami, i to bez żadnego lekceważenia przeciwników Razz ... aczkolwiek wolałbym poczekać do meczu z Barcą aby to po nim zapewnić sobie matematyczne szanse i zrobić Fetę Mistrzowską na Bernabeu Twisted Evil To były by najpiękniejsze Gran Derbi XI w.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 21 kwie 2008, 16:23

Dokładnie, widać, że niektórzy mają inne pojęcie o kibicowaniu. W tym roku wszystko wskazuje na to, że oszczędzimy sobie sporo nerwów i emocji na samym końcu ligi, więc chciałbym, aby kulminacja nastała w meczu z Barceloną.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 kwie 2008, 16:34

peepe pisze:i co ci to da? ze upokorzylismy Barce w wyscigu slepego i gluchego? wroc do komentowania newsow na fioletowej stronce

smiech na sali
Aż się nie chce wierzyć, że kibic Realu pisze takie rzeczy. Upokorzenie największego rywala to jest jedna z najpiękniejszych rzeczy w piłce nożnej. To jest jak zdobycie mistrzostwa, wielka fiesta. Szpaler w wykonaniu piłkarzy Barcy to jest rzecz, który chciałby zobaczyć każdy kibic Realu. A uzależnianie tego od formy i przez przekrój całego sezonu jest dla mnie głupotą. Jestem pewny, że mecz Real - Barca będzie świetnym meczem w wykonaniu jednego bądź drugiego zespołu, albo obu, bo w meczu derbowym poprzednie mecze się nie liczą. Nie wiem czy kiedykolwiek była taka sytuacja, że Barca robi szpaler na Bernabeu. Ale dla Ciebie to jest chyba nieważne. Z mistrzostwa też się pewnie nie będziesz cieszył, przecież Real grał tak słabo.
Pomyśl sobie, które mistrzostwo jest piękniejsze - takie, w którym zdobywa się 100 punktów w kapitalnym stylu i tytuł zapewnia się w lutym? Bez żadnych emocji, ale z pięknymi statystykami, czy może takie jak rok temu (w słabym stylu, ale w ostatniej kolejce), albo z katalońskim szpalerem?

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 21 kwie 2008, 16:38

Może peepemu będzie smutno z powodu wygrania już prawie pewnego mistrzostwa przez Real, a jeszcze bardziej przykro mu się zrobi, gdy będą ich oklaskiwali na SB. Zresztą kolega wyżej dopowiedział już wszystko

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 kwie 2008, 17:04

peepe pisze:Jak wygramy mistrzostwo przed GD to mecz z Barca tak czy siak bedzie wielka fiesta. Ze szpalerem lub bez niego.

Oglądałeś 'fiestę' po zakończonym meczu z Mallorcą w zeszłym sezonie ? A oglądałeś fiestę Barcy po zdobyciu Mistrzostwa Hiszpanii chyba 3 lata temu, na boisku Levante remisując z nimi 1-1 po meczu gdzie od 70 min obydwie drużyny zadowalał remis i tak sobie klepali Puyol z Marquezem aż do gwizdka końcowego ?
Weź sobie porównaj chłopie gdzie było fajniej.

I myślę że Corinthians powiedział wszystko w tym temacie

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 21 kwie 2008, 17:12

Co innego cieszyc sie z mistrzostwa w gran derby a co innego pisac ze "chcialbym zebysmy przegrali z Bilbao". Ale wy pewnie wiecie lepiej ode mnie
Corinthians pisze:Nie wiem czy kiedykolwiek była taka sytuacja, że Barca robi szpaler na Bernabeu. Ale dla Ciebie to jest chyba nieważne. Z mistrzostwa też się pewnie nie będziesz cieszył, przecież Real grał tak słabo.
Pomyśl sobie, które mistrzostwo jest piękniejsze - takie, w którym zdobywa się 100 punktów w kapitalnym stylu i tytuł zapewnia się w lutym? Bez żadnych emocji, ale z pięknymi statystykami, czy może takie jak rok temu (w słabym stylu, ale w ostatniej kolejce), albo z katalońskim szpalerem?
el Crack pisze:Może peepemu będzie smutno z powodu wygrania już prawie pewnego mistrzostwa przez Real, a jeszcze bardziej przykro mu się zrobi, gdy będą ich oklaskiwali na SB.

Nie wmawiajcie mi slow ktorych nie napisalem a tym bardziej nie pomyslalem :)

Mnie chodzi tylko o to "zebysmy przegrali z Athletic" - nie takie przewagi juz druzyny tracily bo za wczesnie czuly sie mistrzem. Wole zebysmy wygrali i tytul mieli w kieszeni a potem mysleli o GD
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, 17:17 przez peepe, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 kwie 2008, 17:12

Mi tam w sumie wszystko jedno, po ktorej kolejce zapewnimy sobie tytul. Bylebysmy go zdobyli :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 21 kwie 2008, 17:20

peepe pisze:Co innego cieszyc sie z mistrzostwa w gran derby a co innego pisac ze "chcialbym zebysmy przegrali z Bilbao".
A jeszcze co innego pisać
peepe pisze:i co ci to da? ze upokorzylismy Barce w wyscigu slepego i gluchego?
Tak jakby to był jakiś nieznaczący pikuś.

A tak w ogóle to zamiast liczyć na porażkę z Bilbao, lepiej liczyć na zwycięstwo Barcelony lub Villarrealu, co jest najbardziej prawdopodobne ;)

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 21 kwie 2008, 17:24

Corinthians pisze:A jeszcze co innego pisać
peepe napisał:
i co ci to da? ze upokorzylismy Barce w wyscigu slepego i gluchego?

Tak jakby to był jakiś nieznaczący pikuś.

W sumie masz racje :wink:

Corinthians pisze:A tak w ogóle to zamiast liczyć na porażkę z Bilbao, lepiej liczyć na zwycięstwo Barcelony lub Villarrealu, co jest najbardziej prawdopodobne

no wlasnie. A co za tym idzie - pilkarze nie beda chcieli swietowac w Pampelunie i ostateczne zwyciestwo przypieczetuja w GD. Wyszlo na wasze :)

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 22 kwie 2008, 18:38

Dzisiaj wiadomością dnia jest niewątpliwie informacja o zainteresowaniu Essienem Realu Madryt. Jak podaje AS Real jest skłonny, albo już złożył ofertę w wysokości 25 mln Euro za Ghańczyka, jednak Chelsea żąda 35 mln Euro co wydaje mi się, że jest uczciwą ceną za chyba najlepszego pivota na świecie. Podobno Essien nie jest zadowolony w Londynie, szczególnie źle czuje się po odejściu Mou i jest spore prawdopodobieństwo, że odejdzie. Według mnie byłoby to znakomite wzmocnienie środka pola, a przy bardzo dobrej formie Gago, a i możliwe, że De la Reda, który raczej na 100% wróci do Realu Madryt, formacja defensywnych pomocników będzie służyła latami. Oczywiście biorę pod uwagę fakt o odejściu Diarry, którym zainteresowany jest Inter, a przez tą sprzedaż wyrównalibyśmy straty spowodowane kupnem Essiena. Faktem na plus gracza Chelsea jest również możliwość gry na boku obrony, a praktycznie we wszystkich elementach gry jest zawodnikiem zdecydowanie lepszym od Malijczyka, który nie może nadal zaaklimatyzować w Madrycie, a znajduje się już tutaj drugi rok. Po połowie pierwszego sezonu myślałem, że będą z niego ludzie, jednak w drugim sezonie strasznie mnie zawiódł. Głupie błędy, straty, podawanie do napastników drużyny przeciwnej na swoim polu karnym, próby rozgrywania i strzałów z dystansu o których nie ma pojęcia. Ostatnio z Racingiem zagrał przyzwoicie o ile nie dobrze, jednak to trochę za mało, wydaje mi się, że niezbyt pasuje do koncepcji Schustera. Jeśli chodzi o pivota to nie można zakontraktować chyba nikogo lepszego na tą pozycję i mam nadzieję, że to nie są wymysły ASa, który trzeba powiedzieć poprawił się znacząco i nie wypisuje już takich bzdur jak np. rok czy dwa lata temu. Przybywaj Michaelu 8)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 22 kwie 2008, 19:22

el Crack pisze:Faktem na plus gracza Chelsea jest również możliwość gry na boku obrony
Nie sadze by na wypadek transferu kiedys doszlo do tego, aby na tej pozycji w Realu zagral. Chyba tylko z koniecznosci.

Jak juz jakis czas temu pisalem i nie zmienilem swojej opinii na ten temat, jestem dosc sceptycznie nastawiony do transferu zawodnika z bardzo uznana marka i za bardzo duze pieniadze na te pozycje. Zdaje sobie doskonale sprawe z plusow wynikajacych z tego faktu i tego, jak wielkim Essien bylby wzmocnieniem, ale mam pewne obawy:
:arrow: Schuster raczej bedzie dazyc do tego by grac jednym, a nie dwojka pivotow. Inna sytuacja bedzie miala miejsce tylko w nielicznych spotkaniach, gdzie konieczne bedzie zneutralizowanie rywala w srodkowej strefie, tak jak mialo to miejsce z Racingiem.
:arrow: Co z tego wynika Essien bedzie wlasciwie pewniakiem do gry w pierwszym skladzie, Gago, ktory bardzo dobrze sie rozwija powrocilby na lawke, a De la Red przy Ghanijczyku stracilby swoj podstawowy argument - dobra gre w ofensywie, bo gracz Chelsea rowniez jest swietny w tym elemencie. Co w moim odczuciu wiazaloby sie z niewielka iloscia szans dla Rubena. Mimo wszystko szkoda takiej sytuacji.

Nie mow mi, ze dobrze jest miec trojke defensywnych pomocnikow w zespole bo to jest dosc oczywiste. Niestety obawiam sie, iz transfer pilkarza takiego kalibru moze negatywnie odbic sie na pozycji w druzynie Gago i De la Reda, ktorzy sa pilkarzami na tyle dobrymi, ze zasluguja na regularne wystepy, ktore po przybyciu Essiena stalyby pod wielkim znakiem zapytania (zwlaszcza u Hiszpana).

W zwiazku z tym ja wolalbym inny uklad. Nawet pasowaloby mi pozostanie Diarry, albo przyjscie kogos o gorszej renomie, za o wiele mniejsze pieniadze - takiego pilkarza na uzupelnienie skladu, a nie na pewniaka do pierwszej jedenastki. Tym bardziej, ze Real musi sie liczyc ze sporym wydatkiem na napastnika, a kto wie czy nie takze na kreatywnego srodkowego pomocnika/skrzydlowego i obronce. Co prawda tym srodkowym moze bys Essien, bo to niezwykle kreatywny DM ale chyba nie o to chodzi. Moze nim byc Granero, tylko czy Schuster na tyle mu zaufa to wielka niewiadoma. Dlatego tez nie jestem do konca przekonany co do wydawania 35 mln euro na transfer gracza, na pozycje, gdzie powiedzmy sobie szczerze poza bramka i lewa obrona jest to najmniej wskazane.

No ale jesli Schuster uwaza inaczej... To co ja moge :P

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 22 kwie 2008, 22:32

RealFan pisze:Nie sadze by na wypadek transferu kiedys doszlo do tego, aby na tej pozycji w Realu zagral. Chyba tylko z koniecznosci.

No tak o to chodziło, zresztą poza Ramosem na prawej mamy kiłę i mogiłę tj. Torresa i Salgado, więc Essien myślę, że lepiej by się sprawdził od nich, a parząc na skłonność do łapania kartek przez Ramosa to z tej umiejętności Ghańczyka należy się tylko cieszyć.
RealFan pisze:Arrow Schuster raczej bedzie dazyc do tego by grac jednym, a nie dwojka pivotow. Inna sytuacja bedzie miala miejsce tylko w nielicznych spotkaniach, gdzie konieczne bedzie zneutralizowanie rywala w srodkowej strefie, tak jak mialo to miejsce z Racingiem.
Zapewne, ale zobacz ile jest meczów w sezonie, wątpię, aby jeden DM poradził sobie przez 75% sezonu, jest liga mistrzów, la liga i CDR, każdy dostanie swoją szansę, chociaż są i minusy, tak jak mówisz, przyjście Essiena odbiłoby się na minutach Gago i DLR, jednak jak są lepsi od niego to niech to udowodnią, liczy się dobrą drużyny przede wszystkim. A ta trójka pivotów to wg mnie liczba idealna, nie za duża, nie za mała. Ciekawi mnie jak będzie wyglądać u nas sprawa zakupu rozgrywającego w lecie, bo może nie będziemy musili szukać daleko - Gago i DLR moze pozbawieni w większym stopniu pracy w defensywie będą sobie radzić dobrze w tym elemencie? A jest przecież jeszcze Granero. Podobno ma ponownie zawitać Javi Garcia na SB, jednak jakby przyszedł Essien to wg mnie Hiszpan nie miałby na co liczyć przy takiej konkurencji na DM.
RealFan pisze:lewa obrona
RealFan pisze:poza bramka
No nie wiem czy tutaj jest tak różowo. Prawdopodobnie Dudek będzie chciał odejść z Realu (właściwie chciał to już zrobić w zimowym mercato), więc jakiś klasowy zmiennik by się przydał dla Ikera.

Co do lewej obrony to może grać tam: Heizne, Marcelo i Torres, czyli tylko jeden prawdę klasowy obrońca. A go widziałbym raczej na środku jakby przyszedł jakiś dobry LO, jednak o takich dobrych jest trudno aktualnie. Marcelo to nadal talent, ale nic poza tym, właściwie czego oczekiwać po zawodniku, który dopiero w tym sezonie zaczął grać regularnie przez pewien czas. Torres natomiast ma o wiele słabszy sezon niż ten poprzedni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”