Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 781

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 kwie 2008, 23:10

el Crack pisze:taki styl jest preferowany w większości klubów europejskich, oni nie mogą się mylić
Dlaczego juz pisalem. Widzisz, nie doczekalem sie tych 5-6 nazwisk i odpowiedz tworzy sie sama. Bo gdyby bylo tak latwo sprowadzic takich graczy to niejeden trener takim duetem by gral zamiast tego uzupelniajacego sie odmiennymi stylami.
el Crack pisze: Tak, ale ja nie pamiętam meczu w którym graliby razem w ataku na "kreatywnych napadziórów" zawsze tam wmiesza się C.Ronaldo.
Trudno, zeby z takiego pilkarza jak Ronaldo nie korzystac podczas akcji. Nie graja razem w kazdym meczu, Ferguson lubi wystawic jednego nominalnego napastnika, ale bywaly tez inne przypadki :wink:
el Crack pisze: Tak, ale nie zawsze. Grającego za Moro Villi tak nazwać nie można.
W ramach sprostowania. On nie gra mu za plecami, gra obok, tylko po prostu czasem sie troche cofnie - pozwalaja mu na to umiejetnosci i inna gra bylaby marnowaniem potencjalu. Ale tak jak pisalem, kiedy trzeba, jest tam gdzie trzeba a nie za plecami kolegi z ataku :]
el Crack pisze: Schuster już niejednokrotnie wspominał, że brakuje mu typowej 9 podczas nieobecności w składzie Ruuda, bo tak naprawdę to poza Soldado i Ruudem nie mamy takowego zawodnika. Raul gra tam aktualnie i nieźle mu to wychodzi, jednak tam mi pasuje bardziej Ruud. Natomiast na miejsce cofniętego jest Higuain, Raul (który jest tak uniwersalnym graczem, że może również tam grać czy Saviola. A zawsze też można zagrać Robinho czy na jednego napastnika.
I wlasnie o to mi chodzilo w dalszej czesci wypowiedzi. Wyglada na to, ze Schuster chce miec naturalnego zmiennika dla Ruuda. Ale inna opcja nie pogardzi jak bedzie okazja :wink:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 24 kwie 2008, 23:24

Dlaczego juz pisalem. Widzisz, nie doczekalem sie tych 5-6 nazwisk i odpowiedz tworzy sie sama. Bo gdyby bylo tak latwo sprowadzic takich graczy to niejeden trener takim duetem by gral zamiast tego uzupelniajacego sie odmiennymi stylami.

Chodzi Ci o 5 nazwisk, zawodników, którzy grali by na kreatywnym napastniku? Tak na szybko: Villa, Tevez, Aguero, Pato, Van Persie, Messi, Rossi czy nawet nasz Robinho, który sobie dobrze radził na CA na tej pozycji a i jakby poszukał mocniej to pewnie by się więcej tych nazwisk znalazło. Trzeba szukać w młodzieży i pewnie klasowy scout by takowego znalazł prędzej czy później :P
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2008, 23:27 przez el Crack, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 24 kwie 2008, 23:25

el Crack pisze:Chodzi Ci o 5 nazwisk, zawodników, którzy grali by na kreatywnym napastniku? Tak na szybko: Villa, Tevez, Aguero, Pato, Van Persie, Messi, de Rossi czy nawet nasz Robinho

:shock: :shock: :shock:

Edit:

No chyba ze tak :o
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2008, 23:28 przez Einar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 24 kwie 2008, 23:26

Z zapędu napisałem, chodziło mi o świetnie się spisującego w tym sezonie Giuseppe Rossiego, a nie o gracza Romy ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 kwie 2008, 23:31

el Crack pisze:Chodzi Ci o 5 nazwisk, zawodników, którzy grali by na kreatywnym napastniku? Tak na szybko: Villa, Tevez, Aguero, Pato, Van Persie, Messi, Rossi czy nawet nasz Robinho, który sobie dobrze radził na CA na tej pozycji a i jakby poszukał mocniej to pewnie by się więcej tych nazwisk znalazło. Trzeba szukać w młodzieży i pewnie klasowy scout by takowego znalazł prędzej czy później
Przeczytales tez wczesniej postawiony warunek? Pewnie nie.
RealFan pisze:Moze mi wymienisz kilku (5-6) takich pilkarzy? Mozliwych do wyciagniecia oczywiscie. Wtedy sam sobie odpowiesz
Ani Tevez, ani Robin, ani, Messi, ani Kun, ani Pato, ani Robinho nie sa obecnie pilkarzami mozliwymi do wyciagniecia. Villa mozliwe, ze tak, choc musimy poczekac do konca sezonu. Nie wiem czy Rossi tak latwo ruszylby sie z El Madrigal, choc jak by sie ktos uparl to za ogromna zaplata moze :lol:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 24 kwie 2008, 23:40

RealFan pisze: Ani Tevez, ani Robin, ani, Messi, ani Kun, ani Pato, ani Robinho nie sa obecnie pilkarzami mozliwymi do wyciagniecia. Villa mozliwe, ze tak, choc musimy poczekac do konca sezonu. Nie wiem czy Rossi tak latwo ruszylby sie z El Madrigal, choc jak by sie ktos uparl to za ogromna zaplata moze Laughing

A tam, Florek by potrafił ;)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 kwie 2008, 23:46

el Crack pisze:A tam, Florek by potrafił
Wplacajac klauzule lub przekonujac do przejscia samego pilkarza, co bylo kluczem przy transferach Galacticos... i placac ogromne pieniadze. Nacisk gracza na klub byl decydujacy. Szczegol, ze takie ruchy sa zabronione i groza za nie sankcje takie jak dotkliwe kary finansowe, a nawet zakaz transferow. A i nie kazdego pilkarza mozna przekonac do transferu (taki Torres byl nieugiety dosc dlugo na jakikolwiek transfer i kilku innych tez by bylo).

Dobranoc.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 0:36

W moim przekonaniu każdy zawodnik był lub jest do wyjęcia. Biorąc np. takiego Aguero, wątpię, aby jego szczytem marzeń była gra do końca kariery dla Atletico. Rossi na pewno jest do kupienia. Villa jak najbardziej o czym sam mówił. Messi? Wydaje mi się, że jak popsuje się atmosfera w szatni już całkowicie, jak odejdzie Dinho (którego Argentyńczyk bardzo szanuję) i jak nie będą odnosić sukcesów w lidze i Europie to odejdzie, zresztą o tym samym mówił E2. Tevezem sami się interesowaliśmy i mogliśmy go kupić z WHU, teraz pewnie też byłoby to możliwe. Wydaje mi się, że teraz to jedynie zawodnicy legendy nie są do kupienia, tacy jak Raul, Del Piero, Totti czy Maldini, oni zakończą swoją przygodę z zespołem w którym zaczęli i to jest właściwie piękno futbolu, oby więcej takich ikon.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 0:50

el Crack pisze:Einar napisał:
Flamini. Mógłby sie wam przydać za Diarre :think:

Jeszcze nie wiadomo czy odejdzie Diarra, a Flamini raczej za darmo nie przejdzie (mimo chyba końca kontraktu). Podobno Juve też jest nim zainteresowane. A poza tym Essien
Mógłbyś rozwinąć ten pogrubiony fragment? :o

Jeśli chodzi o waszych defensywnych pomocników... Na chwile obecną jest Diarra, Gago, no i po sezonie dołączy De la Red. To wystarczy w zupełności moim zdaniem. No chyba, że sie chcecie pozbywać Diarry - wtedy propozycja Flamini myśle, że idealna. Klasowy piłkarz, w dodatku za darmo. A Essien? Jeden z najlepszych def. pom. świata, tylko weź go człowieku stamtąd wyciągnij. Choć i tak zawsze szanse większe niż na De Rossiego :lol:
el Crack pisze: Biorąc np. takiego Aguero, wątpię, aby jego szczytem marzeń była gra do końca kariery dla Atletico.

Na pewno jeszcze pogra pare sezonów w Atleti, a wiele wskazuje na to, że Rojiblancos mogą w tym czasie realnie powalczyć o najwyższe trofea, co tylko by sprzyjało pozostaniu Kuna na VC. Zresztą nawet jeśliby miał odejść to przecież nie do Realu :lol:
el Crack pisze: Rossi na pewno jest do kupienia. Villa jak najbardziej o czym sam mówił.

Tu sie zgadzam.
el Crack pisze:Messi? Wydaje mi się, że jak popsuje się atmosfera w szatni już całkowicie, jak odejdzie Dinho (którego Argentyńczyk bardzo szanuję) i jak nie będą odnosić sukcesów w lidze i Europie to odejdzie, zresztą o tym samym mówił E2.

Messi wygląda mi na przywiązanego do Barcy :think: Zresztą w końcu to oni dawno temu zafundowali mu jakąś tam operacje, no i sprowadzili do Europy, to już o czymś świadczy. Zresztą jeśli odejdzie (nierealne, ale zakładając czysto hipotetycznie) to na pewno nie do Realu, choćby przez szacunek dla obecnego klubu.
el Crack pisze:Tevezem sami się interesowaliśmy i mogliśmy go kupić z WHU, teraz pewnie też byłoby to możliwe.
Sir Alex buduje najlepszą drużyne w Europie i wątpie żeby pozbywał sie napastnika (przeciwnie, planuje kogoś dodatkowo na tą pozycje kupić). Zresztą i sam Tevez pewnie skory do przeprowadzki by nie był.
el Crack pisze:Wydaje mi się, że teraz to jedynie zawodnicy legendy nie są do kupienia, tacy jak Raul, Del Piero, Totti czy Maldini, oni zakończą swoją przygodę z zespołem w którym zaczęli i to jest właściwie piękno futbolu, oby więcej takich ikon.
On wychowankiem Juve nie jest :wink: Niemniej zgodze sie, że to wielka ikona tego klubu.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 1:11

Einar pisze:Mógłbyś rozwinąć ten pogrubiony fragment? Surprised

Chodziło mi o to, że wątpię, aby Arsene puścił go bez walki, tym bardziej, że na tym transferze by nic nie zarobił.
Einar pisze:eśli chodzi o waszych defensywnych pomocników... Na chwile obecną jest Diarra, Gago, no i po sezonie dołączy De la Red. To wystarczy w zupełności moim zdaniem. No chyba, że sie chcecie pozbywać Diarry - wtedy propozycja Flamini myśle, że idealna. Klasowy piłkarz, w dodatku za darmo. A Essien? Jeden z najlepszych def. pom. świata, tylko weź go człowieku stamtąd wyciągnij. Choć i tak zawsze szanse większe niż na De Rossiego Laughing
Właśnie nasza sytuacja jeśli chodzi o pivotów wygląda bardzo dobrze. Dla mnie idealnym kandydatem w miejsce Diarry byłby właśnie Essien, czyli najlepszy defensywny pomocnik na świecie wg mnie. Co do tego "wyciągnięcia" to jeśli te informacje prasowe są prawdziwe to Chelsea chce za niego 35 mln Euro, czyli jest do wyciągnięcia (Real dawał o 10mln mniej). A z tego co słyszałem to po odejściu Mou Essien nie czuje się dobrze w Chelsea i chce odejść, do tego jeszcze jakieś niesnaski z Grantem... Flamini wg mnie jest jedną z lepszych opcji, ale jak można mieć najlepszą to po co rozważać inne ;). De Rossi chyba byłby kandydatem numer jeden po Essienie, on już podpisał ten "dożywotni kontrakt" ?
Einar pisze:On wychowankiem Juve nie jest Wink Niemniej zgodze sie, że to wielka ikona tego klubu.
No rzeczywiście, moja pomyłka, chyba w wieku 18 lat trafił do Juve.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 1:17

el Crack pisze:Chodziło mi o to, że wątpię, aby Arsene puścił go bez walki, tym bardziej, że na tym transferze by nic nie zarobił.

Ale co biedny Wenger może? Zaproponował mu nowy kontrakt, Mathieu go odrzucił i jaką ma niby walke teraz Arsene podjąć?
el Crack pisze:De Rossi chyba byłby kandydatem numer jeden po Essienie, on już podpisał ten "dożywotni kontrakt" ?
De Rossi kontraktu jeszcze nie podpisał nowego, ale wszystko na jak najlepszej drodze. Zreszta to i tak oczywista oczywistość, że bedzie grał u nas do końca kariery. Tak jak zresztą Aquilani ;].
el Crack pisze:Co do tego "wyciągnięcia" to jeśli te informacje prasowe są prawdziwe to Chelsea chce za niego 35 mln Euro, czyli jest do wyciągnięcia (Real dawał o 10mln mniej).
No dobra, ale lepiej mieć Essiena za 35 milionów czy niewiele gorszego Flaminiego za darmo? :wink:

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 1:23

Einar pisze:Ale co biedny Wenger może? Zaproponował mu nowy kontrakt, Mathieu go odrzucił i jaką ma niby walke teraz Arsene podjąć?

Nie wiem czym kieruje się Francuz chcąc odejść, ale jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze, jesli go bardzo chcę to zaproponuje mu wyższy kontrakt i to powinna zadowolić Francuza. No chyba, że ten nie chce grać w Arsenalu czy tam PL.
Einar pisze:No dobra, ale lepiej mieć Essiena za 35 milionów czy niewiele gorszego Flaminiego za darmo? Wink
Essiena za 25 mln :P

A poza tym nie słyszałem o żadnym zainteresowaniu Francuzem Realu Madryt, a z tego co wiem Flamini jest blisko Juve.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 1:27

el Crack pisze:Nie wiem czym kieruje się Francuz chcąc odejść, ale jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniądze, jesli go bardzo chcę to zaproponuje mu wyższy kontrakt i to powinna zadowolić Francuza. No chyba, że ten nie chce grać w Arsenalu czy tam PL.

Już nawet sam prezes Arsenalu powiedział, że Flamini odejdzie z klubu, więc raczej klamka zapadła. Po prostu Mathieu nie chce z nimi przedłużyć umowy i latem podpisze kontrakt z nowym pracodawcą. Jedynym problemem Realu może być tylko konkurencja, bo i Bayern, i Juventus i pewnie jeszcze pare klubów bedzie miało na niego chrapke. No ale przecież jak sie nic nie płaci za transfer to można dać gigantyczny kontrakt zawodnikowi - i chyba z tego założenia wychodzi Flamini ;].
A poza tym nie słyszałem o żadnym zainteresowaniu Francuzem Realu Madryt, a z tego co wiem Flamini jest blisko Juve.
Niby nie, ale jeśli wasz zarząd sie w pore obudzi to macie duże szanse na ściągnięcie Francuza.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 kwie 2008, 1:30

Einar pisze: No dobra, ale lepiej mieć Essiena za 35 milionów czy niewiele gorszego Flaminiego za darmo? Wink

Essien to trochę inny typ piłkarza. Jest bardziej nastawiony na ofensywę.
Einar pisze:Ale co biedny Wenger może? Zaproponował mu nowy kontrakt, Mathieu go odrzucił i jaką ma niby walke teraz Arsene podjąć?
Nic jeszcze nie było mowy o odrzucaniu. Arsenal zaproponował 50 tyś funtów tygodniowo z tym, że Juve ma ponoć dać więcej. Flamini czeka który klub da więcej i z tymi podpisze kontrakt.
el Crack pisze:No chyba, że ten nie chce grać w Arsenalu czy tam PL.
Akurat w to śmiem wątpić. Mógł odejść w tamtym sezonie- został. Przebił się do składu, jest jednym z najlepszych zawodników w tym sezonie i nagle zrobiło mu się źle? Tu chodzi tylko o kasę. Zresztą nie chcę wyciągać pochopnych wniosków, bo sam zainteresowany nie wypowiedział się jeszcze na ten temat.
el Crack pisze:Flamini wg mnie jest jedną z lepszych opcji, ale jak można mieć najlepszą to po co rozważać inne Wink. De Rossi chyba byłby kandydatem numer jeden po Essienie, on już podpisał ten "dożywotni kontrakt" ?
Ja myślę, że Flamini byłby najlepszym rozwiązaniem. Powód- wolny transfer. Na dodatek nie uważam aby był gorszy od De Rossiego. :wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 1:35

guru pisze:Essien to trochę inny typ piłkarza. Jest bardziej nastawiony na ofensywę.
No jasne, tylko że za to ofensywne usposobienie płacisz 35 mln, a Flams jest darmowy ;].
guru pisze: Nic jeszcze nie było mowy o odrzucaniu. Arsenal zaproponował 50 tyś funtów tygodniowo z tym, że Juve ma ponoć dać więcej. Flamini czeka który klub da więcej i z tymi podpisze kontrakt.
Hm, chyba dzisiaj albo wczoraj na stronie głównej wyczytałem jakoby wasz prezes sie wypowiadał, że zaproponowali mu kontrakt a on go odrzucił czy coś w ten deseń - ale może sie myle :think: Niemniej chyba tak jak mówisz, najprawdopodobniej:
Einar pisze:No ale przecież jak sie nic nie płaci za transfer to można dać gigantyczny kontrakt zawodnikowi - i chyba z tego założenia wychodzi Flamini ;].

:wink:
guru pisze:Na dodatek nie uważam aby był gorszy od De Rossiego.

Zgiń przepadnij :won: :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”