Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 784

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 30 gru 2010, 15:24

może Robert Huth? :lol:

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 30 gru 2010, 15:48

Przecież Arsenal robi od pewnego czasu zakusy na Pera Mertesackera. To chyba o niego chodzi?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 gru 2010, 16:20

fieldy pisze: słyszałem, ze w styczniu Wenger bedzie chciał sprowadzić 25-letniego Niemca. Tyle wiadomo :lol:
jakieś pomysły na obronę lub defensywnego pomocnika ?
Pasowałby mi tu Christian Gentner ze Stuttgartu. Arsenal był już nim swego czasu zainteresowany. Poszukałem o tym informacji i znalazłem coś takiego: http://www.kanonierzy.com/shownews_id-1 ... ner-.shtml

Kto wie czy Wenger nie wrócił do chęci pozyskania tego piłkarza.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 30 gru 2010, 17:06

Superdeporte informuje, że Arsenal zaoferował Valencii Velę.
Arsenal podobno chce za meksykanina 7 mln.

Wiecie coś więcej ?

Tutaj jest news:
http://www.superdeporte.es/valencia/201 ... 15254.html

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 gru 2010, 18:19

Im bliżej okna transferowego tym więcej plotek. Ostatnio agent Veli chyba mówił, że Vela się nigdzie nie wybiera. Tak naprawdę to cholera wie.
Wiemy tylko na pewno, że Havard Nordtveit odchodzi do tej Borrusi Monchengladbch (pisalem z pamieci wiec prosze o wyrozumialosc :lol: )

Jeśli Wenger rzeczywiscie kupi obronce (jak fieldy mzoe sugerowac) to chyba tylko kwestią czasu jest oficjalne potwierdzenie ze Vermaelen w tym roku nie zagra.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 gru 2010, 12:26

Kolejni chętni w pozyskaniu Luisa Suareza. Angielski Arsenal Londyn, zdaniem brytyjskiej prasy, za cel numer jeden podczas najbliższego okna transferowego stawia sobie sprowadzenie we własne szeregi napastnika Ajaksu Amsterdam. Arsene Wenger bardzo często wyrażał zainteresowanie Urugwajczykiem, a najbliższe dni mają być kluczowe w kwestii transferu definitywnego. Celem szkoleniowca jest wzmocnienie linii ataku drużyny "Kanonierów" poprzez wprowadzenie do składu jeszcze jednego, rywalizującego o miejsce w pierwszym składzie, napastnika. Nieoficjalnie mówi się o sumie 24 milionów euro.
24 miliony euro? Czy tylko ja wątpię, że Wenger by wydał takie pieniądze?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2010, 12:49 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 31 gru 2010, 12:29

Czy ja wiem czy musowo potrzebny jest napstnik ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 gru 2010, 18:08

Nie wierzę. Mamy trzech środkowych napastników + Velę.. Wenger nie wyda 24 milionów na napastnika, ba, w ogóle nie kupi napastnika. Jedyny transfer jaki jest możliwy to moim zdaniem zakup jakiegoś obrońcy. Jeśli tego nie będzie nic nie przyjdzie.

Już jutro czeka nas kolejne, ciężki spotkanie wyjazdowe. Tym razem gramy z Birmingham. Dopiero co parę dni temu stracił tam punkty Manchester United, my tam straciliśmy punkty w poprzednim sezonie. Wypadałoby to wygrać, bo to trudny teren i nikt tam w tym sezonie jeszcze z tego co wiem nie wygrał. Ale taką passę można zmienić i liczę właśnie na to, że to zrobimy.

Co do składu, to cholera wie, co Wenger wystawi. Zrobił 8 zmian z Wigan i myślę, że znowu dokona rozsad w wyjściowej jedenastce. Wenger powiedział, że do składu wracają Van Persie, Fabregas i Song więc myślę, że skład będzie bardziej zbliżony do tego z Chelsea. Liczę na to, że wyjdzie Van Persie zamiast Chamakha czy Bendtnera, wyjdzie Nasri i Song. Chciałbym zobaczyć Walcotta ale ciężko mi uwierzyć w to, że Wenger posadzi Arshavina który strzelił i asystował w poprzednim spotkaniu. Z drugiej strony posadził Walcotta który zrobił to samo więc kto wie :think: Zobaczymy. Na pewno Wenger będzie trochę rotował bo przecież gramy z Manchesterem City już w środę więc trzeba się trochę oszczędzać.. byleby nie za bardzo.

Mecz z Wigan miał być tym trudniejszym z wyjazdów i wyszło jak wyszło, więc nie sposób się nie bać tego. C'mon You Gunners!

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 sty 2011, 17:44

Fabiański, Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy, Fabregas, Song, Wilshere, Nasri, Van Persie, Walcott
Subs: Szczesny, Rosicky, Denilson, Squillaci, Arshavin, Eboue, Bendtner

Dokładnie takie samo ustawienie co na Chelsea. Zobaczymy, co pokażą. Znowu 8 zmian :lol: Chamakha nie ma nawet na ławce rezerwowych, ciekawe. W sumie to Bendtner dobrze grał z Wigan wiec dosc zrozumiale. Szkoda, ze teraz, gdy juz stracilismy punkty. To bedzie naprawde ciezki mecz, oby byly 3 pkty, bo jak znowu stracimy to sie United oddali. GO GUNNERS! :jupi:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 01 sty 2011, 20:26

Co jak co, ale akcja po której padła trzecia bramka była znakomita. Arsenal wygrał na cholernie trudnym terenie, przez lwią część meczu po prostu bawiąc się w dziada. :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 sty 2011, 20:46

Świetnie, świetnie. Wenger wystawił taki sam skład jak z Chelsea i znowu trójeczka. Fabiański bardzo dobrze chociaż w 37. mógł stracić bramkę bo się ustawił do dupy. No ale nic nie było, czyste konto więc świetnie. Widać różnicę w naszej obronie z Djourou. Djourou jest dominujący w powietrzu, doświadczony w klubie, silny i lepszy. Walcott trochę gorzej ale trudno. Van Persie powinien hattricka wsadzić ale widać, że nie jest w najlepszej formie. Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Cieszy brak kontuzji mimo kilku strachów.. i bardzo ważne, widać, że wraca stary dobry Cesc :D

Manchester to naprawdę frajerzy skoro tylko jedną bramkę wsadzili. My jesteśmy frajerami że tylko 3. Birmingham był fatalny, to powinno się skończyć co najmniej piąteczką.

Teraz za 4 dni gramy z Manchesterem City. Mam nadzieję, że, skoro mecz za 4 a nie 2 dni, mecz będzie u siebie.. mam nadzieję, że jednak zagramy składem zbliżonym do tego, co grał dzisiaj. Jeśli tak będzie, to nie powinno być problemów. Tymbardziej, że potem w lidze nie gramy 1,5 tygodnia, za to są dwa mecze w pucharach - Leeds w FA Cup i Ipswich w Carling Cup. Wtedy mogą się rezerwowi ogrywać ;)

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 01 sty 2011, 21:01

Magnum pisze:Manchester to naprawdę frajerzy skoro tylko jedną bramkę wsadzili. My jesteśmy frajerami że tylko 3. Birmingham był fatalny, to powinno się skończyć co najmniej piąteczką.
Idealny komentarz do tego spotkania. Mimo iż Arsenal jest bezpośrednim rywalem Chelsea w walce o mistrzostwo Anglii, to aż nie mogłem patrzeć, jak piłkarze The Gunners marnują kolejne sytuacje. Powinno się skończyć dużo, dużo wyżej.

Fabiański dobry mecz, podobały mi się te jego szybkie wyrzuty piłki, po których Arsenal stwarzał nie małe zagrożenie pod bramką rywala.
Fajnie też zachował się przy tym rzucie wolnym w pierwszej połowie, który wykonywał Sebastian Larsson. Niby przy takiej sytuacji większość piłkarzy uderza nad murem, czyli tam, gdzie nie ma bramkarza, a tu Szwed zaskoczył i wybrał inne rozwiązanie. Ale Fabiański stanął na wysokości zadania.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sty 2011, 21:06

Myślałem, że Birmingham postawi cięższe warunki, ale nie narzekam specjalnie. Dziś zagrali bardzo słabo, z poczatku jeszcze coś próbowali, 3 gol zakończył mecz. Później była gra w dziada. McLeish pokazywał, ze sędzia jest ślepy i miał rację. Kilka niebezpiecznych zagrać piłkarzy Birmingham aż prosiło się o kartki.
Musieliśmy to wygrać i wygraliśmy, mam nadzieje ze nikt nie wypadnie na City, bo to będzie bardzo wazny mecz, a troche kopania dziś było.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 sty 2011, 21:10

Nie mogę już z wami. Wykładamy wam zmęczonego przeciwnika na tacy do pożarcia, a wy jeszcze nas frajerami nazywacie. Tak wygląda wdzięczność w wersji Kanonierów... :?

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 01 sty 2011, 21:10

Dobra robota dzisiaj wykonaliscie.Szkoda glupio straconych pkt z Wigan.
Nie za czesto ogladam Arsenal ale ten Van Persie to tak ma zawsze?Wiem,ze jest po kontuzji.Dzis najbardziej irytujacy zawodnik w waszej druzynie.Tak marnowac okazje?
To juz Brozek by to wykanczal lepiej :D
Zreszta o to mam do Kanonierow pretensje.Lubie ta wasza pilke,styl,po prostu zabawe ale do cholery kiedy juz zawodnicy sa w polu karnym to szukac jak najszybciej drogi do bramki!!!A nie kolejnego podania,w wielu spotkaniach mscilo sie to na was i glupio traciliscie pkt.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”