Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2009, 23:10
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sty 2009, 0:08
Może i nie jest to duża sztuka, ale tak czy inaczej czynił to tylko Messi.Bienias pisze:Przy przetrzewionej i tak slabej obronie Atleti to chyba nie jest sztuka minac jednego obronce i oddac strzal z dogodnej pozycji?
No i co z tego? To nie znaczy, że musimy zawsze to ryzyko podejmować. Równie dobrze mogę napisać, że długie utrzymywanie się przy piłce to cecha charakterystyczna naszej gry i zawsze wolimy mieć piłkę przy nodze niż się jej pozbywać (a większość prostopadłych piłek chcąc nie chcąc pada łupem rywala).Bienias pisze:ryzyko straty zawsze jest wkalkulowane w grze Barcelony
Mając przed sobą jeszcze dwa spotkania do półmetka rozgrywek, Barcelona ma szanse na zdobycie sześciu punktów. Oznacza to, iż Katalończycy stają przed olbrzymią szansą wyrównania lub nawet pobicia rekordu wszech czasów pod względem zdobytych punktów na tym etapie rozgrywek.
Drużyna Guardioli zdobyła w dotychczasowych 17 kolejkach 44 punkty na 51 możliwych. Od momentu wprowadzenia 3 punktów za zwycięstwo, co miało miejsce w sezonie 1995/96, najwyższy wynik po połowie sezonu zanotował Real Madryt, zdobywając 47 punktów. Oznacza to, że Barça dopisując do swojego dorobku trzy oczka w następnych dwóch spotkaniach, wyrówna rekord, a zdobywając cztery lub sześć - poprawi go.
Lepiej niż legendy
Odnotowując 14 zwycięstw, 2 remisy oraz ponosząc 1 porażkę w obecnym sezonie, Barcelona zalicza najlepszy start w La Liga w ponad stuletniej historii. Podopieczni Pepa Guardioli poprawili zarazem rekord dzierżony wspólnie przez ekipy Franka Rijkaarda z sezonu 2005/06 oraz Johana Cruyffa z sezonu 1990/91, które po 17 kolejkach miały na koncie 13 zwycięstw, 3 remisy oraz 1 porażkę.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 sty 2009, 12:15
Łatwa kasaPięć milionów euro dla Barcelony za trening z Uzbekami
Pięć milionów euro zarobi FC Barcelona za jeden trening piłkarzy tego zespołu z drużyną Bunyodkor Taszkent - na taką sumę opiewa umowa między klubami dotycząca czwartkowych zajęć uzbeckiej ekipy w Barcelonie.
Zespół z Taszkentu prowadzi słynny przed laty brazylijski piłkarz Zico, a największą gwiazdą jest mający za sobą występy w Barcelonie jego rodak Rivaldo.
- Na razie dojdzie do jednego treningu, a w planach jest także rozegranie meczu towarzyskiego, co jest marzeniem prezesa tego klubu Isoka Akbarowa - poinformowała hiszpańska prasa.
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 sty 2009, 15:35
Zdenerwowanie to złe słowo. Bardziej by tutaj pasowało rozczarowanie. Oglądając to spotkanie na GolTV widząc dwie powtórki nie zauważyłem że został Seitaridis. Rzeczywiście spalonego nie było i zwracam honor (tylko nie wiem komuMentor pisze:Rozumiem Asteniu, że jesteś zdenerwowany porażką po słabej grze swojej drużyny, ale staraj się tłumić emocje bo zaraz się okaże, że Leo nie był na spalonym przy trzecim golu i tyle będzie z Twoich ewidentnych spalonych. Nie zapomnij skomentować gry w kości swoich pupili.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sty 2009, 16:16
Chyba miałeś na myśli 'Toure i Keita'Asteniu pisze:Defensywni : Xavi i Keita.
BusquetsAsteniu pisze:Sergio Basquet (czy jak to się pisze).
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 07 sty 2009, 16:31
Niemniej, pogłębiło to obraz dominacji Barcy w tym meczu. Piękna akcja Messiego, strzał w poprzeczkę, a po chwili przejęcie, zagranie do Argentyńczyka i gol.Mentor pisze: To trzecia bramka Leo wraz z akcją poprzedzającą. Szkoda, że ten strzał wylądował tylko na poprzeczce
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 07 sty 2009, 16:31
Chodziło Ci zapewne o Yaya.Asteniu pisze:Defensywni : Xavi
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 07 sty 2009, 17:32
carekk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 sty 2009, 19:34
Atletico faulowało 21 razy. Barcelona 4 razy.Asteniu pisze:Co do gry w kości to chyba nie było aż tak źle.
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 sty 2009, 12:32
Maniche w tym spotkaniu zaliczył dwa faule, więc jak sędzia miał go kilkakrotnie upominać ?Mentor pisze:Maniche solidnie pracował na kartkę od początku spotkania. Sędzia kilkakrotnie go upominał za próba (na szczęście zakończona niepowodzeniem - Iniesta się wycofał ze starcia) brutalnej nakładki przelała czarę goryczy. Kartka oczywista jak brak spalonego przy trzecim golu Leo.
Oczywiście, chodziło o Toure i Ketię.Mentor pisze:Chyba miałeś na myśli 'Toure i Keita'Asteniu pisze:Defensywni : Xavi i Keita.Zwłaszcza, że Xaviego wymieniłeś już wcześniej w grupie kreatywnych.
Ja mam dane całkowicie inne (as.com). 20 fauli Atletico i 12 fauli Barcelony. 4 razy to może Barcelona faulowała na kartkę.Mentor pisze:Atletico faulowało 21 razy. Barcelona 4 razy.Asteniu pisze:Co do gry w kości to chyba nie było aż tak źle.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sty 2009, 12:33
może grał niebezpiecznie, nie faulował, ale na granicy faulu, może niepotrzebnie dyskutował z arbitrem ...Asteniu pisze:Maniche w tym spotkaniu zaliczył dwa faule, więc jak sędzia miał go kilkakrotnie upominać ?
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 08 sty 2009, 12:36
Kartki dostali tylko Caceres i Busquets, nie wiem skąd Ty bierzesz swoje daneAsteniu pisze:Ja mam dane całkowicie inne (as.com). 20 fauli Atletico i 12 fauli Barcelony. 4 razy to może Barcelona faulowała na kartkę
ycu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 sty 2009, 13:00
Raczej tak nie było. Maniche faulował mało w tym spotkaniu w odróżnieniu o np. Assuncao. Nawet jeżeli grałby na granicy faulu, a sędzia tego nie odgwizdał to chyba nie mógł zwracać mu uwagi że fauluje.fieldy pisze:może grał niebezpiecznie, nie faulował, ale na granicy faulu, może niepotrzebnie dyskutował z arbitrem ...Asteniu pisze:Maniche w tym spotkaniu zaliczył dwa faule, więc jak sędzia miał go kilkakrotnie upominać ?
nie wiem, nie oglądałem. Ale może tak było ?
Wystarczy przeczytać to co napisałem, a sam będziesz mógł sobie na te pytanie odpowiedzieć.ycu pisze:nie wiem skąd Ty bierzesz swoje daneAsteniu pisze:Ja mam dane całkowicie inne (as.com). 20 fauli Atletico i 12 fauli Barcelony. 4 razy to może Barcelona faulowała na kartkę
I o czym to ma świadczyć ? A może to jest dowód na to że Barcelona w tym spotkaniu nie mogła popełnić 10-12 fauli ?ycu pisze:Kartki dostali tylko Caceres i Busquets,
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 sty 2009, 14:36
Mój błąd. Najprawdopodobniej Barcelona cztery razy faulowała w pierwszej połowie. Dla porównania Atletico 13 razy.Asteniu pisze:Ja mam dane całkowicie inne (as.com). 20 fauli Atletico i 12 fauli Barcelony. 4 razy to może Barcelona faulowała na kartkę.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 08 sty 2009, 16:15
ycu
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio