Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 81

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 16 maja 2010, 3:59

Cos Ci sie pomylilo, mistrzem Polski jest KS Amica Wronki, a nie zaden KKS Lech Poznan 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 9:53

arek_ahig pisze:Cos Ci sie pomylilo, mistrzem Polski jest KS Amica Wronki, a nie zaden KKS Lech Poznan
Dodatkowo jeszcze przez błędy sędziowskie. Parodia nowego mistrza Polski. Ja tylko mam nadzieje, że te błędy nie były załatwione/ kupione bo takich kurw nie cierpię, a ostatnie lata pokazały, że w Europie były tak pogwałcone zasady fair-play(pamiętasz, bo ostatnio Ci się pamięć wyczyściła). :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2010, 12:53

arek_ahig pisze:Cos Ci sie pomylilo, mistrzem Polski jest KS Amica Wronki, a nie zaden KKS Lech Poznan 8)
i tu jest problem. kto jest mistrzem? Chodza sluchy ze we Wronkach ostro swietowano mistrza tzw Kuchenkorza.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 16 maja 2010, 13:21

MENDEZ pisze:Kto mistrzeem jest ?? kto mistrzem jest ?? oczywiście ze KKS !! niesamowigte !!! cos nje azamosiwtego!! KOLEJORZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOLEJORZ jeden jest MISTRZ POLSKI jednka k**** w Polce jest. Mistrsem jest Kolejorz a ta ........ wisła jest !! KOLEJORZ !! NIEZMIEMSKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odstaw dragi i alkohol.
:)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 16 maja 2010, 13:34

No to Amica wreszcie się doczekała miśia.Pierwszego w historii tego klubu.I nie ma co się wypierać tradycji.Odziedziczono po Amice ranking UEFA (to jest koronny dowód jakiego podmiotu obecny klub jest prawnym kontynuatorem),zawodników,budżet etc,natomiast od Lecha wzięto herb,stadion i kibiców jednocześnie odcinając się od korupcji (vide Reiss).Chciałbym poznać ich prawnika.Zna się chłopak na swoim zawodzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 maja 2010, 13:45

Tu nie ma specjalnie pola do popisów dla prawnika - prawnie jest to Amica w Poznaniu, tylko kibicom - skutecznie, jak widać - wciska się kit o tym, że to Lech. Specjalnie nie ma mowy o jakiś kruczkach prawnych, fuzja klubów była w swoim czasie bardzo obszernie wyjaśniana w mediach, prawnie nie ma więc wątpliwości, że jest to Amica Poznań. Wzięto najważniejsze rzeczy z dwóch klubów i wykorzystuje się pochodzenie Amici wtedy, kiedy jest wygodnie - jak się zdobywa tytuł, to nagle nie sędziowie, a Lech, a jak puchary europejskie, to nagle nie Lech, a Amica. I tak dalej.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 maja 2010, 13:48

Mazur, gówno się znasz bo Reiss był tylko oskarżony ale nic mu nie udowodnili i jest według polskiego prawa czysty jak łza.

Edit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 maja 2010, 14:20

Ja tylko mam nadzieje, że te błędy nie były załatwione/ kupione bo takich kurw nie cierpię
W takim razie nie rozumiem Jarzinho jak możesz Lechowi kibicować. Może jestem monotematyczny, ale powtórzę to jeszcze raz, bo do niektórych to nie dociera. Lech Poznań ma udowodniony udział w procederze korupcyjnym tylko zręczna gra licencjami pozwala mu pozostać bez kary. Dołączam się również do gratulacji i szczerze gratuluje pierwszego mistrzostwa w historii klubu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 16:19

Marco_Van_Basten pisze:W takim razie nie rozumiem Jarzinho jak możesz Lechowi kibicować. Może jestem monotematyczny, ale powtórzę to jeszcze raz, bo do niektórych to nie dociera. Lech Poznań ma udowodniony udział w procederze korupcyjnym tylko zręczna gra licencjami pozwala mu pozostać bez kary. Dołączam się również do gratulacji i szczerze gratuluje pierwszego mistrzostwa w historii klubu.
Ja wiem kibic z Kielc pewnych rzeczy nie przyswoi, bo ciężko być czarną owcą. Mija 15, 16 lat od pojawienia się Amici we Wronkach, od podobnego okresu mówi się o korupcji. Mówi się mówi, frustrują się kibice ukaranych klubów. Wręcz się wkurwiają, kiedy mija kolejny rok, a nadal nie ma oskarżenia. To Amica była największym skupiskiem korupcji, to tam Fryzjer załatwiał w lesie z Janosikiem kolejne wygrane "czysto" spotkania. Lech został zakupiony przez Amice, Lech gra na licencji Amici. Dlaczego więc nie ma choćby jednego zarzutu, przecież Wyborcza by z tego zrobiła 20- stronicowy dodatek. Nie istniejący Lech także nigdy nie usłyszał zarzutu. Jaka tu następuje zabawa z licencjami, może głupki nie potrafią zrozumieć, że Lech gra na licencji Amici, ale wierz mi kibice wiedzą o tym w Wielkopolsce bardzo dobrze. Po przejęciu Lecha przez Rutkowskiego praktycznie wszystko zostało zmienione na nowe, została tylko historia.
Wilmore pisze:Tu nie ma specjalnie pola do popisów dla prawnika - prawnie jest to Amica w Poznaniu, tylko kibicom - skutecznie, jak widać - wciska się kit o tym, że to Lech
Zrozum przyj.... może w Twoim środowisku ktoś nie pojmuje prostych rzeczy, nie musisz się tym chwalić. Lech ma z Amici tylko jej licencje i to co jej dotyczy. Historii Amici nie przygarnął. Jej nazwy także może to przyswoisz, jeśli nie Twój problem.
lisek_chz pisze:Mazur, gówno się znasz bo Reiss był tylko oskarżony ale nic mu nie udowodnili i jest według polskiego prawa czysty jak łza.
Żeby być oskarżonym, trzeba mieć przedstawione zarzuty. Wiem, że wielu kibicom się to nie podoba, ale Reiss był tylko przesłuchiwany i do dzisiaj nie zostały mu przedstawione żadne oskarżenia. :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 16 maja 2010, 17:14

Mi sie bardzo podoba tlumaczenie kibicow Lecha nt Reissa typu nie ma oskarzenia czyli jest niewinny. Analogicznie caly czas przypominam mistrza z 93. hipokryzja zalezy od punktu siedzenia.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 16 maja 2010, 17:15

Darujcie sobie to wrzucanie na korupcję bo jakby dobrze sprawdzić to trudno byłoby znaleźć jakiś czysty klub.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 16 maja 2010, 17:37

emdżej pisze:Darujcie sobie to wrzucanie na korupcję bo jakby dobrze sprawdzić to trudno byłoby znaleźć jakiś czysty klub.
Dokładnie emdżej ... Tyle że niektórym jak to mówią gula lata po trumfie Lecha i niestety tak to przez jakiś czas będzie wyglądało :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 17:58

Bienias pisze:Mi sie bardzo podoba tlumaczenie kibicow Lecha nt Reissa typu nie ma oskarzenia czyli jest niewinny. Analogicznie caly czas przypominam mistrza z 93. hipokryzja zalezy od punktu siedzenia.
W ostatnich 2 latach byłem jakieś 15 razy na Policji, składać zeznania jako świadek/oskarżony - to miało oznaczać, ze jestem winny. :?: Jedyne co mi po tym pozostało to opinia jaką wiele osób sobie mogło o mnie wyrobić w firmie przez psy, które zrobiły jakiś śmieszny wywiad. :?
Poczekamy aż przynajmniej ktoś z Lecha dostanie oskarżenie, a najlepiej jeśli zostanie skazany. Tak psy szczekają a karawana jedzie dalej. Niektórzy szczekają tyle, że wypadałoby ich uśpić.
O samym Lechu napiszę pewnie, ale muszę wypoczywać.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 16 maja 2010, 20:29

emdżej pisze:Darujcie sobie to wrzucanie na korupcję bo jakby dobrze sprawdzić to trudno byłoby znaleźć jakiś czysty klub.
Każdy klub na pewno miał mniejszy lub większy udział w korupcji. Powód jest jasny. Nasz Polski Związek Piłki Nożnej jest skorumpowany, więc kluby piłkarskie też w tym siedziały. Jak nie sędzia pomógł, to zaś Amica, to korupcja i tyle. Niedługo będzie gadka, że to wina PZPN, ponieważ jakby ŁKS Łódź by dostał licencję, to by Cracovia Kraków byłaby w I lidze i by Wiśle Kraków w doliczonym czasie nie ukradła punktów :lol: Otrząśnijcie się. Lech Poznań po raz 6 mistrzem Polski i to jest wpisane w historię. To, że REGON Amica Wronki i mistrz Polski z 1993 roku przy zielonym stoliku został przekazany, to już historia.

Awatar użytkownika
Widzewiak1910
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Widzewiak1910 » 16 maja 2010, 21:45

gratulacje za Mistrzostwo PL.Należało to się Lechowi!Tylko teraz,żeby działacze pomyśleli żeby dokupić niezłych grajków -bo napewno odejdzie Lewandowski i Peszko.
Może w końcu pol drużyna awansuje do LM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”