Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 81

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 maja 2006, 22:11

Chlopaczek pisze:Cena minimalna Maestro?Na Allegro go wystawicie? Mr. Green
Nie, na bazarze :P
To tylko moje zdanie. A Ty na ile byś go wycenił :> Obiektywnie, nie dlatego, że Milan kupuje :P
sci pisze:o deklaracji Alexa słyszałem tylko z ust kibiców a nie z ust samego zawodnika
Nie chce mi się przekopywać przez archiwa różnych serwisów, ale udzielił takiej wypowiedzi. Powiedział, że kocha ten klub mimo wszystko i już w tym sezonie został w Juve mimo trudności (patrz relacje z Capello, rezerwa). Zapewniam, że tak powiedział, z resztą gdzieś tu na forum została ta informacja zamieszczona ;)
ossy pisze:choć gdyby zostali pokazali by ze są bohaterami
Taki bohater zdarza się raz na milion (Alex, Maldini). To działacze Juventusu ich skrzywdzili. To, czy będą judaszami, to kwestia dyskusyjna... Część kibiców pewnie tak będzie uważała, ale stracony rok (może nawet nie jeden i mam tu na myśli również 2 ostatnie sezony) dla takiego piłkarza, to dużo. Trudno tego od nich wymagać. Oni znają swoją wartość. Spędzili z nami wspaniałe lata, ale taka jest kolej rzeczy. Pamiętaj, że do nas Nedved przyszedł z Lazio, Canna z Interu... Prawdziwe przywiązanie i miłość do klubu, to coś pięknego ale niezwykle żadkiego. To klub ich skrzywdził, a nie na odwrót. Przyjdą wszyscy nowi działacze, piłkarze na pewno są rozdarci tą całą aferą. Gra w Serie B, zwłaszcza po tym wszystkim, co się stało, może nie dawać im takiej radości. Poza tym myślę, że Zambro nigdzie się nie ruszy ;) Co do Gigiego, niestety już nie jestem taki pewny... a szkoda wielka. Oczywiście chciałbym, żeby zostali i byłoby to coś niebywałego, ale sam wiesz jak jest... Takie sytuacje pokazują jak bardzo piłkarz jest przywiązany do klubu, ale tak jak wyżej- jeden na milion. Mimo wszystko proponuję zaczekać z dziwkami i judaszami, może nie będzie tak źle. Nie widzi mi się Zambro w Milanie :P a już na pewno w Interze :twisted:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2006, 22:23

maestro pisze: Nie, na bazarze :P
To tylko moje zdanie. A Ty na ile byś go wycenił :> Obiektywnie, nie dlatego, że Milan kupuje :P
Racja.Na bazarze u Zazy :lol:

Na ile bym wycenil jednego z najlepszych jesli nie najlepszego bramkarza swiata do tego jeszcze mlodzieniaszka biorac pod uwage jego wiek? :P
Okolo 25 do 30 milionow euro.W przypadku degradacji i jego checi odejscia cena musi spasc. Wiec jakies 15 milionow plus Simic bo sadze ze czulby sie swietnie w nizszej klasie rozgrywkowej :mrgreen: Mozemy tez dorzucic Favalliego kto wie byc moze byl pozyskany z mysla o transferze laczonym Buffona :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 24 maja 2006, 23:30

Chlopaczek pisze:Okolo 25 do 30 milionow euro
Bluźnisz :stop: Ja uważam, że jest wart znacznie większych pieniędzy... Inna sprawa, za ile zostanie sprzedany :P Podtrzymuję swoją wersję- 35-40mln, to cena, której działacze Juve nie powinni opuszczać.
Chlopaczek pisze:Wiec jakies 15 milionow plus Simic bo sadze ze czulby sie swietnie w nizszej klasie rozgrywkowej Mr. Green Mozemy tez dorzucic Favalliego kto wie byc moze byl pozyskany z mysla o transferze laczonym Buffona Wink
A chcesz Blasiego i Zebine :> A może Zlatana ?? Lepiej się módl :lol: żeby Sheva został, proponuję pielgrzymkę w tej intencji, już w najbliższy weekend :P
A tak serio, to w rozliczeniu raczej nikt nie będzie chciał przechodzić do Serie B (w przypadku degradacji oczywiście ;) )

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 24 maja 2006, 23:30

maestro pisze:Taki bohater zdarza się raz na milion (Alex, Maldini). To działacze Juventusu ich skrzywdzili. To, czy będą judaszami, to kwestia dyskusyjna... Część kibiców pewnie tak będzie uważała, ale stracony rok (może nawet nie jeden i mam tu na myśli również 2 ostatnie sezony) dla takiego piłkarza, to dużo. Trudno tego od nich wymagać. Oni znają swoją wartość. Spędzili z nami wspaniałe lata, ale taka jest kolej rzeczy. Pamiętaj, że do nas Nedved przyszedł z Lazio, Canna z Interu... Prawdziwe przywiązanie i miłość do klubu, to coś pięknego ale niezwykle żadkiego. To klub ich skrzywdził, a nie na odwrót. Przyjdą wszyscy nowi działacze, piłkarze na pewno są rozdarci tą całą aferą. Gra w Serie B, zwłaszcza po tym wszystkim, co się stało, może nie dawać im takiej radości. Poza tym myślę, że Zambro nigdzie się nie ruszy Co do Gigiego, niestety już nie jestem taki pewny... a szkoda wielka. Oczywiście chciałbym, żeby zostali i byłoby to coś niebywałego, ale sam wiesz jak jest... Takie sytuacje pokazują jak bardzo piłkarz jest przywiązany do klubu, ale tak jak wyżej- jeden na milion. Mimo wszystko proponuję zaczekać z dziwkami i judaszami, może nie będzie tak źle. Nie widzi mi się Zambro w Milanie a już na pewno w Interze

Ja wiem ze to klub ich skrzywdził. Ja wiem ze jesli chcą odejsc, odciac sie to raczej nie powinno sie robic problemów. Ale na litośc-nie do największych rywali, nie do klubów z mediolanu badz Rzymu. Ja póki co nie nazwalem ich dziwkami czy judaszami. Dla mnie staliby sie judaszami gdyby odeszli, ale poki są w Juventusie. Mam podobna wizje, a raczej nadzieje-NIE dla Zambro w Milanie lub Interze. Spędził u nas wiele lat, przychodzącw wieku chyba 21 lat(?). Jest do dzis i mam nadzieje ze jest on prawdziwym Juventino. Ze dla niego nie ma nic nad niz gra dla Juventusu. A jesli odejsc w ciezkiem sytuacjii klubu, to za granice aby nie wzmacniac rywala. Gianluca kilka razy odmówił Milanowi, mam nadzieje ze jako bianconero zrobi to po raz kolejny. A jesli zostalby pomimo degradacji, to byloby cos pieknego. Zostałby herosem( :P ).

A co do Gigiego to on tez spedził u nas ladne kilka lat. Przychodził w mlodziudkim jak na bramkarza wieku. 22? 23 lat? Spedził u nas kilka sezonów. Zawsze ciepło wypowiadał sie o Juve i jego kibicach. Mówił ze jedyny klub tak dobry jak Juventus to Real i tylko w nim mógłby zagrac gdyby odszedł z Juve, ale mowił ze nigdzie sie nie wybiera. Mówił ze jest gotów zakonczyc tu kariere. Deklarował milosc do Juve. I co? Ja mam teraz uwierzyc ze on tak sobie powiedział, gdyby przeszedł do MIlanu? Kochał Juve, ale bedzie zakładał czarno-czerwoną koszulkę? Dla mnie byłaby to zdrada. Ale mam nadzieje ze tak sie nie stanie.

A co do Cannavaro, nie jest on tak przywiązany do Juve(przynajmniej tak mi sie wydawalo) a jednak deklaruje dalszą gre u nas, nawet w przypadku deklaracji. Coś pięknego :wink: O Alexe nie mówie, bo to prawdziwy Juventino. Na zawsze. Nie bedzie drugiego takiego.
Mutu tez licze ze zostanie, on tez deklarował wiele i to ze musi sie odwdzieczyc za zaufanie. Ufam ze tak zrobi. To samo tyczy sie młodziaków: Chiellini i Balzaretti.

Thuram i Nedved wątpie zeby gdzies odeszli. Będą woleli odejsc na wpelni zasluzone emerytury, nie zmieniając klubu pełni szacunku dla Starej Damy.

Prawdziwy Juventino:
Palladino pisze: "Juventus był w moim sercu od małego, wiele mu zawdzięczam ponieważ dzięki niemu dojrzałem: dla gry w barwach Juve mógłbym biegać nawet po boiskach Serie C. Najbardziej denerwuje mnie jedna rzecz: nigdy bym nie przypuszczał, że Moggi może skończyć w taki sposób."
:brawo:

Wprawdzie dla takiego mlodziaka gra w tak wielkim klubie, nie wazne ktora liga jest wielkim wyzwaniem, ale podoba mi sie jego przywiązanie.

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 25 maja 2006, 2:32

ossy pisze:Ale na litośc-nie do największych rywali, nie do klubów z mediolanu badz Rzymu
Czyli co!? Nedved, Emerson, Giannichedda, Zebina i Cannavaro też są Judaszami!? Wg twojej teorii TAK Oni przed przejściem do Juve grali w innych wielkich zespołach z Italii, a jednak odeszli z nich i (chyba) nikt nie nazywał ich wtedy Judaszami, a napewno nie ty!! Swoją drogą wiele wskazuje na to, że ani Inter, ani Roma, Milan, czy Lazio w najbliższym czasie nie będą już tymi największymi rywalami Juve... Może więc powinieneś zmienić koncepcję na taką, by obecne gwiazdy Juve nie odchodziły do Napoli, Piacenzy, Bresci, Bari, Verony, czy dajmy na to Albinoleffe??

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 26 maja 2006, 20:43

Gianluca Zambrotta wypowiedział na temat skandalu we włoskim futbolu, a także na temat swojej przyszłości w Juve.
"To zło w piłce wcześniej czy później i tak wyszłoby na światło dzienne. Obserwuję na bieżąco przebieg tej afery, ale już teraz mogę zapewnić, że nawet jeśli nasz klub zostanie ukarany degradacją, to nie zawaham się grać dalej dla Bianconerich."

Ufam Ci Gianluca, wierze ze tak będzie, ze jestes prawdziwy Juventino.

Po ewentulnej degradacji, Nedved i Thuram prawdopodobnie zakonczą kariery. Emerson ucieknie.
W Serie B już 6 graczy zadeklarowało chec gry: Palladino, Del Piero, Cannavaro, Zanetti, Marcchionni i Zambrotta.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 26 maja 2006, 20:54

Po ewentulnej degradacji, Nedved i Thuram prawdopodobnie zakonczą kariery. Emerson ucieknie.
W Serie B już 6 graczy zadeklarowało chec gry: Palladino, Del Piero, Cannavaro, Zanetti, Marcchionni i Zambrotta.
Chęć gry zadeklarowali, ale jeśli jakiś klub da za Zambrotte 25 mln to raczej by odszedł chyba że na prawde jest z Juve na dobre i złe w co wierze!
Z takimi piłkarzami awans do Serie A byłby tylko formalnością. :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 26 maja 2006, 20:57

Wiesz, to zależy czy klubowi niezbędne byłyby te pieniądze z transferu. Chęć grania to jedno, a pieniądze, które Juventus otrzyma z potencjalnego transferu to drugie...

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 maja 2006, 21:04

Marq pisze:Chęć gry zadeklarowali, ale jeśli jakiś klub da za Zambrotte 25 mln to raczej by odszedł chyba że na prawde jest z Juve na dobre i złe w co wierze!
Jesli Juve spadnie do Serie B lub C to watpie zeby najlepsi pilkarze tego klubu zostali... I nie chodzi tu o kwestie finansow, ktore notabene tez sie licza... Powiedzmy sobie szczerze ktory pilkarz klasy europejskiej chcialby grac w 2 lidze :?: Przeciez tam nie beda mieli mozliwosci takiego rozwoju jak w Serie A, co moze odbic sie na ich dalszej karierze... Poza tym ciekawe czy byliby powolywai do swoich reprezentacji... Tak wiec spadek do nizszej klasy przez Juve oznacza czesciowy rozpad zespolu... Wlasnie tu moze sie okazac ktory pilkarz tak naprawde jest wierny klubowi.... Wg mnie malo jest takich
Marq pisze:Z takimi piłkarzami awans do Serie A byłby tylko formalnością.
Spadek do Serie B dla tych zawodnikow jest jak w Polsce dla nas wojsko - rok w plecy ;)

EDIT
sci pisze: tym,że coraz więcej młodych ludzi idzie do wojska w nadziei na lepszą przyszłość

To czemu wszystkie zespoly nie dążą do spadku do Serie B przeciez tam jest nadzieja na lepsza przyszlosc...
Ostatnio zmieniony 26 maja 2006, 21:30 przez Martinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2857

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 26 maja 2006, 21:25

Martinho pisze:Spadek do Serie B dla tych zawodnikow jest jak w Polsce dla nas wojsko - rok w plecy Wink
z tym,że coraz więcej młodych ludzi idzie do wojska w nadziei na lepszą przyszłość :wink:

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 26 maja 2006, 21:45

Nie porównuj wojska do piłki nożnej bo dla przykładu mój wujek jest w wojsku od "zawsze" i ma jakiś bardzo wysoki stopień, zarabia około 4500 tys. Tylko żeby tyle zarabiać trza skończyć studia wojskowe...
Jesli Juve spadnie do Serie B lub C to watpie zeby najlepsi pilkarze tego klubu zostali...
Del Piero zostanie bo kocha ten klub, Marchionni i Zanetti także, Chiellini, Balzaretti i ci wypożyczeni też by zostali więc skład byłby bardzo dobry.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 26 maja 2006, 22:03

co do tego ze Alex zostanie-nie mam wiekszych watpliwosci,chociaz biorac pod uwage jaka czesc mojego swiatopogladu zwiazanego z Calcio runela w ciagu ostatnich kilkunastu dni-ze spokojem przyjme kazda decyzje..
a co do reszty?rozpierzchna sie az bedzie swiszczeć,mysle ze nikt nie ma co do tego wiekszych zludzen-trudno im sie dziwic znowu..
..mysle ze jest jeszcze jeden aspekt tej mozliwej degradacji-otoz oprocz ukarania naszego klubu(co moim zdaniem jest w tej sytuacji nieuniknione i wrecz NIEZBEDNE) ukarze sie takze kluby w Serie B.. nawet bez najlepszych zawodnikow zaplecze,kasa,prawdopodobnie jakis swiezy zaciag,moze bez wiekszych gwiazd,ale wystarczajacy zapewne do spokojnego ,ewentualnego-jeszcze raz podkreslam,szybkiego powrotu do elity-zaden z klubow nizszej ligi nie jest w stanie sie przeciwstawic Juve,chocby mialo opuscic go wiekszosc czolowych graczy..Serie B to jednak wieksza prowizorka w klubach...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 26 maja 2006, 22:42

W przed chwilą co zakonczonym meczu młodzików azzurich, bramke w koncówce strzelił nasz Giorgio Chiellini. Bramka ta dała zwyciestwo,i prowadzenie w grupie. Mam nadzieje ze w przypadku degradacji on też zostanie.

Młode zebry dają rade w młodych azzuri :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 maja 2006, 22:50

ossy wlasnie mialem to napisac :D Ja to akurat sie z tego zwyciestwa nie ciesze, za Ukraina jestem w tej grupie 8) a tak wogole to za Francja 8)

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 26 maja 2006, 23:05

Kiedy mniej więcej wyjaśni się sprawa Juve? Obecnie mało się orientuje, co się dzieje we Włoszech, bo nie lubię tamtejszej ligi ;p.
OFT
guru nie przesadzasz trochę? Napisałeś dziś połowę swoich postów :o .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”