Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 803

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 lut 2011, 21:18

Nie wiem o czym mówisz bo w tym filmiku nie widzę zadnego złapania za szyję Bartona? Jeśli już to Nolan był bardziej agresywny.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lut 2011, 21:20

A, źle przeczytałem. Tak, to Nolan złapał go za szyję i moim zdaniem Nolan powinien wylecieć bez żadnego ale.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 lut 2011, 21:24

It was acompletely unnecessary sending off and I believe Barton was very lucky to stay on the pitch because of his tackle on Diaby.
Wenger wyraźnie mówił o ostrym wejściu Bartona w nogi Abou. Oczywiście Joey udawał niewiniątko po całym zajściu. Może jakby kości trzasnęły to wtedy sędzia zastanowiłby się nad czerwienią. Diaby przesadził ale tak jak teraz patrzę na całą akcję to w sumie mu się nie dziwię.

Dodatkowo dorzucił, że sami zajebaliśmy sobie to spotkanie więc nie wiem skąd masz info o wmawianiu piłkarzom ich zajebistości.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 lut 2011, 21:26

moim zdaniem Nolan powinien wylecieć bez żadnego ale.
Żartujesz? :shock: Może jeszcze ban na 7 meczów za to zagranie? :lol:

Wenger wyraźnie mówił o ostrym wejściu Bartona w nogi Abou. Oczywiście Joey udawał niewiniątko po całym zajściu. Może jakby kości trzasnęły to wtedy sędzia zastanowiłby się nad czerwienią.
Pardon w takim razie jak zwykle wychodzi, że polskim portalom nie można ufać, bo pisali o czymś innym na sport.pl matko co za amatorka :roll:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lut 2011, 21:31

Aha, czyli jak ktoś PODNIÓSŁ RĘKE i ZŁAPAŁ SZCZĘSNEGO ZA SZYJE po czym ZNIÓSŁ GO DO PARTERU to nie zasluguje na czerwien, to w takim razie powinienes od razu teraz stwierdzic ze DIaby tez nie zasluzyl.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 lut 2011, 21:33

Nie widzialem akcji Diaby'ego bo meczu nie oglądałem. Więc się nie wypowiem. Za to mogę kategorycznie stwierdzić, że jeśli Nolan miałby dostać za tą akcję czerwień bez dyskusji to by to była kpina.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lut 2011, 21:34

Całe szczęście, że Barton kartki nie dostał, bo jeszcze Szczęsny utwierdzałby się w tym, że jest pępkiem świata.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lut 2011, 21:36

To przykro mi Kamil. Jak dla mnie to murowane czerwo. Przepisy mowia ze jak podniesiesz na kogos reke to automatyczne czerwo. Uwazaj, bo zaraz arek przyjdzie.

http://arsenalist.com/video/?id=xgwj1f - faul na DIabym.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 lut 2011, 21:39

Magnum pisze:To przykro mi Kamil. Jak dla mnie to murowane czerwo. Przepisy mowia ze jak podniesiesz na kogos reke to automatyczne czerwo. Uwazaj, bo zaraz arek przyjdzie.

http://arsenalist.com/video/?id=xgwj1f - faul na DIabym.
To albo ja jestem ślepy albo ty, bo Diaby jak najbardziej czerwień, Nolan żółta.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 lut 2011, 21:43

Fual na Diabym to jedna sprawa a co Diaby zrobił potem to już szczyt głupoty, dobrze chyba wie jaką sławą owiany jest Barton więc raczej chyba się nie spodziewał że usłyszy "Przepraszam" z jego ust. Diaby nie gra w piłkę od wczoraj więc powinien wiedzieć że na takie rzeczy nie powinien reagować albo tylko werbalnie. Barton rządził niepodzielnie dzisiaj, odesłał waszego zawodnika pierw go faulując rzecz jasna potem 2 karne strzelił, chciał pobić Szczęsnego i na koniec końców zakończył mecz nawet bez żółtej... Geniusz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2011, 21:44

frajerstwo Arsenalu bezsprzeczne, nie ma w ogóle dyskusji, ale nie dziwcie się, że kibice Arsenalu mają już dosyć wałków ze strony arbitrów. Z Evertonem Mason nie widział 2-metrowego spalonego. Dziś popis Dowda. Nie twierdzę, że przez niego zremisowaliśmy, ale swoją cegiełkę dołożył.
Diaby może by nie wyleciał za samo złapanie Bartona za szyję i odepchnięcie, ale po chwili jeszcze odepchnął Nolana, więc się pewnie skumulowało. Przy karnym Nolan podobnie potraktował Wojtka i nie wyleciał, co ciekawe sam Wojtek nie wiadomo za co dostał kartkę. Strzelili mu gola, to wyciąga piłkę w siatki. Jak widać nie wolno tak robić.
Diaby'ego trochę rozumiem, po tych jego problemach z kontuzjami i ostrym wejściu Bartona, choć powinien zachować spokój. Dowd nie uznał im prawidłowej bramki, ale 2 karne (IMO z dupy) zrobiły swoje.
Arsenal już jest taką drużyną, ze jak się sypie to na całego.
Djourou się połamał - wszedł Squilla. Jak Francuz zostanie w pierwszym składzie na dłużej, to musimy się zacząć oglądać na Chelsea i Man City, a nie na United. Jak dla mnie to druga połowa wygląda tak a nie inaczej głównie ze względu na zmianę na pozycji stopera, a nie wyrzuceniu Diaby'ego, co nie znaczy, że to nie miało żadnego znaczenia.
United przegrali i chociaż tyle dobrego dzisiaj, choć jak mówie - jak Djourou wypadł na dłuzej, to nawet pomimo tylko 4 pkt straty nie mamy szans w walce o tytuł ze Squillacim.

Zaczyna się to co przed rokiem, co mecz jakieś kontuzje. Fabiański, Nasri, Song, Djourou, Denilson. Aż dziw, że Robin się jeszcze trzyma. No i jeszcze Vermaelen jest połamany, ale by się przydał teraz :|

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 lut 2011, 21:48

Inconsistent refereing needs to stop.its killing the game.if Diaby goes..whats the difference between that and Nolan on our keeper!?? joke
Jack o dzisiejszym meczu i poziomie sędziowania. Pewnie FA dobierze mu się do tyłka i jakąś karę wlepi bo lepiej udupić piłkarza niż odesłać arbitra do Championship i pojechać mu po kieszeni.

petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 05 lut 2011, 22:06

fieldy pisze:Przy karnym Nolan podobnie potraktował Wojtka i nie wyleciał, co ciekawe sam Wojtek nie wiadomo za co dostał kartkę. Strzelili mu gola, to wyciąga piłkę w siatki. Jak widać nie wolno tak robić.
Właśnie wyczytałem że za rzekome wstrzymywanie gry... :]

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 lut 2011, 10:32

fieldy pisze:Przy karnym Nolan podobnie potraktował Wojtka i nie wyleciał, co ciekawe sam Wojtek nie wiadomo za co dostał kartkę.
Wg mnie jeżeli sędzia wyrzucił Diaby`ego za złapanie za szyję i popchnięcie, to Nolan też powinien za coś takiego wylecieć (a on nawet żółtej nie zgarnął). Podobne zdanie mają eksperci w MOTD, którzy za błędy obarczają liniowego. Wślizg Bartona? Trafił w piłkę, a potem niczym taran powalił AD. Tak jak wyżej napisał KajoFC - geniusz! Karne takie trochę z dupy, bo dam głowę, że inny sędzia przynajmniej jednego nie gwizdnąłby ;) A tak to fajny mecz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 06 lut 2011, 10:44

Wojtuś Szczęsny musiał się pożalić na swoim tłiterku:
- Cztery stracone gole to nie jest najlepszy wynik, dlatego chcę przeprosić wszystkich, którzy postawili na mnie - napisał golkiper na swoim Twitterze. - Jednak nie da się komentować tego spotkania bez użycia magicznego słowa "arbiter". Chyba myślał, że dziś jest genialny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”