O futbolu na luzie... - Strona 82

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy podoba Ci się zniesienie zasady o golu na wyjeździe?

Tak
27
68%
Nie
6
15%
Nie wiem
3
8%
To zależy, czy mój klub na niej skorzystał/skorzysta
4
10%
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: O futbolu na luzie...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 sty 2012, 12:21

Dzsudzsak najpierw wybrał pieniądze zamiast kariery i poszedł do Anży, a teraz bliski jest przejścia do Dynama Moskwa. Pięknie sobie karierę marnuje.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 11 sty 2012, 12:23

Szkoda chlopaka, to byla obok Suareza najwieksza gwiazda Eredivisie, chyba nawet Barcelona sie nim interesowala swego czasu, a rozmienil sie na drobne w tej Rosji

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 sty 2012, 12:24

Generalnie uwazam, ze tego typu dyskusje sa zwyklymi wymianami opini i nie prowadza do zadnego porozumienia jako, ze zarowno Tobie nikt nie jest w stanie udowodnic (w ten sposob, zebys nie byl w stanie temu zaprzeczyc), ze np. Real jest w tej chwili lepszy od Milanu, ani Ty nie udowodnisz nikomu, ze jest na odwrot.
Zgoda, tylko Barcelona obiektywnie jest najlepsza w Europie i myślę że każdy człowiek który zna się trochę na piłce to potwierdzi. Ostatnio wygrywa prawie wszystko i ciężko się w jakikolwiek sposób im przeciwstawić choć uważam że i tak te granie trójką w obronie jeszcze wyjdzie Guardioli bokiem. Jednak wmawianie że Real jest drugi nie ma sensu bo to tylko i wyłącznie może być subiektywna ocena bo nie ma zbytnio do tego podstaw. Jest Barcelona i długo nic, później jest wiele drużyn które w tym sezonie marzą o finale LM i zwycięstwu tej edycji jednak ja nie pokusiłbym się o wskazanie ewidentne drugiej siły w Europie bo już jedna potęga (united) trochę ośmieszyli się na arenach europejskich.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 12:46 przez gilardino11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 11 sty 2012, 12:37

granie trójką obrońców też jest dla mnie poronionym pomysłem. 4-3-3 funkcjonuje u nas bardzo dobrze i nie widze sensu, aby to zmieniać. Oczywiscie klepnać jakiś biedaków takim systemem nie robi różnicy, ale w fazie drabinki LM nie jest dobrym wyjsciem. Jedynie, jak trzeba gonić wynik, postawić na jedną kartę owszem. Jednak Pep powinien z tym bardziej uważać.

Co do drugiej siły w Europie... mam do tego ambiwalentny stosunek. Man Utd obecnie tego nie pokazuje, zresztą jak nikt z Wysp. Inter powoduje u mnie śmiech z tym co obecnie grają, Bayern to jednak nie ta półka. Real gra zajebiście, Mou zrobił z nich automaty, które grają naprawdę przyjemny, dynamiczny futbol. Mają potencjał, aby przegonić Blaugranę w tym sezonie na Hiszpańskim podwórku, jednak jestem dziwnie pewien, że nie zdobędą najwyższego miejsca w Champions L:eague.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 11 sty 2012, 12:41

Jakby pociagnac temat dalej, to w tym sezonie w Lidze Mistrzow pozytywnie moga zaskoczyc AC Milan, Bayern Monachium i Real Madryt. A moim osobistym zdaniem najladniejsza obecnie pilke gra Manchester City. Nie podejme sie porownania kto jest numerem dwa,trzy i tak dalej. Bayern niby inna klasa a co pare lat jest w finale czy zdobywa nawet Lige Mistrzow, takze trzeba na nich zawsze uwazac. Czarnym koniem moze byc Napoli, z fenomenalnym Cavanim i Hamsikiem. Wloskie druzyny w tym sezonie prezentuja sie o niebo lepiej niz w ostatnich latach...
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 12:45 przez Gall, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 sty 2012, 12:44

gilardino11 pisze:chodź nie ma do tego żadnych podstaw
gilardino11 pisze: chodź uważam że i tak
Raz przemilczałem, ale drugi to już muszę się przyczepić. Co ty masz z tym chodzeniem? CHOĆ!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 sty 2012, 12:59

CHOĆ!
Tak jakoś, pisałem źle choć wiem jak się pisze :roll:
Co do drugiej siły w Europie... mam do tego ambiwalentny stosunek. Man Utd obecnie tego nie pokazuje, zresztą jak nikt z Wysp. Inter powoduje u mnie śmiech z tym co obecnie grają, Bayern to jednak nie ta półka. Real gra zajebiście, Mou zrobił z nich automaty, które grają naprawdę przyjemny, dynamiczny futbol. Mają potencjał, aby przegonić Blaugranę w tym sezonie na Hiszpańskim podwórku, jednak jestem dziwnie pewien, że nie zdobędą najwyższego miejsca w Champions L:eague.
W tym roku w ogóle jest dziwny sezon bo wielu przepowiadało jak to daleko zajdą drużyny City i United tymczasem nie dali rady odpowiednio z Napoli ( co ich trochę tłumaczy jak ta ekipa się rozkręci to może być czarnym koniem :!: ) oraz Basel. Na tą chwile wydaje się że Barca jest poza zasięgiem choć nie tak silna jak rok temu. Real miał w tym sezonie jeden ważny mecz i zawalił na całej linii więc ta maszyna też funkcjonuje na drużynach z Hiszpanii. Rozliczenia względem Realu zaczną się po CSKA kiedy dostaną kogoś mocniejszego. W lidze idzie im na razie świetnie i wydaje się że mogą w końcu zbić z tronu La liga Blaugrane.

Edit:

Dzień z błędami. \_/ poprawi poziom pisania :wink:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 13:19 przez gilardino11, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 11 sty 2012, 13:05

Jak nie poprawimy gry na wyjazdach, szczególnie w La Liga, może być cięzko obronić tytuł.

Na mocniejszych przeciwników nie ma problemów z mobilizacją, jednak faktem jest, że wyjazdy w tym sezonie kuleją.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 11 sty 2012, 13:07

Moze przyszedl efekt wypalenia? Wszakze juz wszystko zdobyliscie co bylo do zdobycia :P?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 sty 2012, 13:09

gilardino11 pisze:po za
No skoro sie czepiamy to powinno byc poza :p

Co do tych sil, to ciezko to porownac, bo nie mamy reularnej ligi europejskiej a w pucharach moga sie zdarzac takie kwiatki jak z MU w tym sezonie.

Z wloskich druzyn w tym sezonie wierze tylko w Napoli, ktore moze faktycznie namieszac. Inter gra slabo (chociaz niby wracaja do formy, ale czy naprawde tak jest przekonamy sie w derbach), Milan nie wydaje mi sie tak silny (zwlaszcza, ze jak wiadomo Ibra w fazie pucharowej LM puchnie a bez niego sila ofesnywy Rossonerich spada na ryj), MU i City juz nie ma, Chelsea gra bardzo nierowno, Arsenal nawet jesli da rade Milanowi to pewnie tez nie ma atutow, zeby powalczyc dalej.

Wiec z moich bardzo pobieznych analiz najwieksze szanse na awans do finalu daje Barcy,Realowi i Bayernowi...paradoksalnie Barcy bedzie latwiej wygrac LM niz lige, bo slabsza gra na wyjazdach mozna nadrobic na Camp Nou.
Gall pisze:Moze przyszedl efekt wypalenia? Wszakze juz wszystko zdobyliscie co bylo do zdobycia :P?
O wypaleniu nie ma mowy, ale po prostu nie mozna przez tyle sezonow utrzymywac tak niesamowicie wysokiej formy!

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 sty 2012, 13:23

Jak nie poprawimy gry na wyjazdach, szczególnie w La Liga, może być cięzko obronić tytuł.

Na mocniejszych przeciwników nie ma problemów z mobilizacją, jednak faktem jest, że wyjazdy w tym sezonie kuleją.
Cały czas ciężko wygrywać, więc normalnym jest że lekki spadek formy w tym sezonie jest. Problem w tym ( dla innych zespołów aspirujących do miana numer 1 w Europie) że Barca nadal jest mega mocna i mój Milan się w tym sezonie o tym już przekonał.
Milan nie wydaje mi sie tak silny (zwlaszcza, ze jak wiadomo Ibra w fazie pucharowej LM puchnie a bez niego sila ofesnywy Rossonerich spada na ryj),
Problemem dużo większym są kontuzje, od początku roku prawie w każdym meczu brakuje 4-6 zawodników wartościowych z powiedzmy tej przysłowiowej 18 meczowej. Mimo wszystko to Rossoneri są liderem w Serie A i wydaje mi się że ten sezon może być tym w którym Milan w końcu wróci na należne im miejsce w Europie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 sty 2012, 14:55

Nie ma jak nasze ligowe realia.
31 grudnia 2011 roku wygasł kontrakt Michała Osińskiego z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Klub poinformował o rozstaniu z zawodnikiem, jednak obrońca skorzystał z zawartego w kontrakcie punktu i przedłużył swoją umowę o kolejne sześć miesięcy. Osiński trafił więc do rezerw bielskiego klubu.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 sty 2012, 18:05

KURDE!

no musze sie tym podzielic, bo juz dluzej nie wytrzymam...

DLACZEGO HAMSIK MA TAK STRASZNIE DEBILNA FRYZURE?!

Czytalem sobie wlasnie newsa o MR X i jak to sie wszyscy wymadrzaja bo wiedza kto to, i bylo tam zdjecie... kurcze, no nie kazdy musi byc ladny, ale po co mu ten fryz na zelu? Albo raczej na cemencie?
Przy tej fryzurze to co ma na glowie Neymar wyglada mega naturalnie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sty 2012, 18:07

Niestety,ale on juz od najmlodszych lat byl na bakier z fryzjerem.

Obrazek

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sty 2012, 18:12

Na tym zdjęciu i tak jest o niebo lepiej niż obecnie :P

Rozumiem, że dzisiaj wszyscy oglądają Tottenham - Everton? :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”