Tenis - Strona 83

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 sty 2013, 14:09

lisek_chz pisze:Chcesz powtórki z meczu Monfils - Simon?
Dlaczego nie, chociaż wczoraj to był trochę taki paraolimpijski (z całym szacunkiem) tenis. Wawrinka już na dzień dobry przełamał Novaka. Będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 sty 2013, 15:42

Koniec! Ostatnia akcja podsumowaniem całego meczu. Najlepsze spotkanie, jakie oglądałem w ostatnich powiedzmy 2 latach.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 sty 2013, 15:48

Wielki mecz. Wielki Wawrinka, zawsze lubiłem Szwajcara ale nie spodziewałem się po nim takiego meczu. Walczył dziś wspaniale, grał na niesamowitym poziomie i cholernie szkoda, że nie zagra dalej. Nie dziwię się, że polały się łzy po tej ostatniej, fantastycznej swoją drogą, ale przegranej akcji.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 20 sty 2013, 15:49

lisek_chz pisze:Koniec! Ostatnia akcja podsumowaniem całego meczu. Najlepsze spotkanie, jakie oglądałem w ostatnich powiedzmy 2 latach.
Nie oglądam dużo tenisa, ale mecz Del Potro-Federer w Londynie też dawał radę :P . Szkoda Wawrinki.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 sty 2013, 15:51

Dobry mecz. Co prawda spodziewałem się takiego zakończenia już od stanu 6:5, bo Djokovic wyglądał lepiej fizycznie i ta ostatnia piłka, gdzie tak świetnie się bronił. Wawrinka robił co mógł, grał bardzo dobrze i wielkie uznanie dla niego, ale kilka razy zabrakło mu w tym meczu konsekwencji i wykorzystania szans.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 sty 2013, 15:55

Wie ktoś skąd mógłbym pobrać sobie cały mecz?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 20 sty 2013, 16:54

Djoković nie z takich opresji wychodził. Dzisiaj miał wyjątkowo trudno, a sam zaprezentował się średnio, ale wciąż pozostaje u mnie głównym faworytem do wygranej. Fed pewnie odpadnie z Murrayem.
Aker pisze:Wie ktoś skąd mógłbym pobrać sobie cały mecz?
Myślę, że warto przeglądać piratebay lub generalnie Wawrinka - Djoković download w googlach i pofiltrować według ostatnich 24 godzin.
lisek_chz pisze:Najlepsze spotkanie, jakie oglądałem w ostatnich powiedzmy 2 latach.
:roll:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 20 sty 2013, 18:31

Strasznie szkoda mi Stanislasa. Zresztą, zawsze mi szkoda zawodnika, który gra mecz życia z czołowym tenisistą i ostatecznie przegrywa. Zabrakło mu trochę sił, do tego być może jakieś problemy zdrowotne, skoro cały czas biegał do niego fizjoterapeuta... miał kilka szans na przełamanie i zawsze w kluczowym momencie czegoś brakowało. Z drugiej strony, w następny meczu pewnie by odpadł, a taki Djoković znając życie dojdzie ostatecznie do finału. Chyba najlepszy mecz tego AO póki co. Oby więcej takich.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 sty 2013, 10:55

Morrow pisze:No szkoda Ani, ładnie dziś wyglądała w tej sukieneczce ;) W Polsce szał wokół Radwańskiej, pewnie się czepiam, Polka idzie w tym sezonie jak burza ale mimo wszystko jakoś jej gra mnie nie przekonuje mimo, że odprawia kolejne przeciwniczki niczym profesorka. Chociaż w sumie wynika to z tego, że jakoś nigdy nie byłem wielkim fanem tenisa w jej wykonaniu. Akurat za konesera kobiecego tenisa w żadnym wypadku się nie uważam i co prawda, imponuje mi w Australii spokój na korcie Agnieszki, serwis i to jak świetnie się porusza po korcie ale obawiam się, że silniejsza i lepiej dysponowana przeciwniczka ją wyśle do domu. Jeśli nie Na Li teraz to Sharapova w półfinale choć samo dojście tam już będzie wielkim sukcesem Polki.
To jest to, o czym już kiedyś pisałem. Wydaje mi się, że trzeba właśnie doceniać, że Aga wyciska niemal maksimum ze swoich umiejętności i przede wszystkim fizycznych możliwości. Co ważne, gra bardzo pewnie na tym turnieju i nie wprowadza większych nerwówek. Brawo za to dla niej. Wolę takich zawodników (zawodniczki), którzy mimo jakichś pewnych swoich niedoskonałości potrafią resztę elementów opanować do niemal perfekcji, aby w ten sposób nadrobić jak tylko się da, od innych, którzy talent mają ogromny, a przegrywają niesamowicie głupio. U Agi głupie porażki zdarzają się coraz rzadziej, co widać i na obecnym AO. Jasne, że z Na Li będzie dużo trudniej i to będzie prawdziwy sprawdzian, ale mimo, że zwykle jestem dość sceptyczny, to do Agnieszki mam coraz większą słabość i wierzę, że półfinał jest jak najbardziej w jej zasięgu. Maryśka to już mogę być rzeczywiście za wysokie progi.

Co do meczu Nole ze Staszkiem, to nie sposób się nie zgodzić, że oglądało się go bardzo dobrze. Mimo, że kibicuje na turnieju Serbowi, to wielki szacunek dla Wawrinki i również mi go żal. Zawiesił faworytowi poprzeczkę bardzo wysoko (przyznaję - nie spodziewałem się) i dzięki temu obaj stworzyli świetny mecz. Porównując z meczem Simmon - Monfis, to mecz Francuzów był może bardziej morderczy fizycznie, ale poziom tenisa zupełnie nie taki.

To teraz Federer i mamy wszystkie pary ćwierćfinałowe. Ciekawie może być z Djoko, który rozegrał bardzo ciężką pięciosetówkę, a o półfinał zmierzy się z Berdychem. Czech na razie miał łatwą drogę i odprawiał wszystkich 3-0, więc teraz dla niego prawdziwy sprawdzian.

E: Ana oczywiście bardzo ładna dziewczyna. Nie rozumiem zdziwienia u kogoś tam wyżej.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 21 sty 2013, 16:22

szefu91 pisze:
lisek_chz pisze:Najlepsze spotkanie, jakie oglądałem w ostatnich powiedzmy 2 latach.
:roll:
Hm? Ten mecz był świetny, a piłka meczowa Djokovicia jest jedną z najlepszych w historii Australian Open. Tak uznali fachowcy przynajmniej.

http://www.youtube.com/watch?v=a3Tp-w0iHq8

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 22 sty 2013, 0:41

lisek_chz pisze:Ten mecz był świetny, a piłka meczowa Djokovicia jest jedną z najlepszych w historii Australian Open.
Przyznaję rację, fenomenalne widowisko. Możliwe, że faktycznie subiektywnie oceniasz je jako najlepsze wśród ostatnich dwóch lat. Ja nie mogę tego powiedzieć, choć naprawdę mecz był w skali 8-9/10. Były jednak lepsze.

Federer idzie jak burza. Wydawało się, że Raonic gra na tym turnieju powyżej swojego poziomu, a Szwajcar odprawił go w trzech setach, popełniając zaledwie 12 niewymuszonych błędów przy 34 winnerach i jednym podwójnym błędzie serwisowym. Robi wrażenie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 22 sty 2013, 1:09

szefu91 pisze:
lisek_chz pisze:Ten mecz był świetny, a piłka meczowa Djokovicia jest jedną z najlepszych w historii Australian Open.
Przyznaję rację, fenomenalne widowisko. Możliwe, że faktycznie subiektywnie oceniasz je jako najlepsze wśród ostatnich dwóch lat. Ja nie mogę tego powiedzieć, choć naprawdę mecz był w skali 8-9/10. Były jednak lepsze.

Federer idzie jak burza. Wydawało się, że Raonic gra na tym turnieju powyżej swojego poziomu, a Szwajcar odprawił go w trzech setach, popełniając zaledwie 12 niewymuszonych błędów przy 34 winnerach i jednym podwójnym błędzie serwisowym. Robi wrażenie.
Wyglądało to tak jakby Federer grał bez przeciwnika. Gładziutki mecz, czego w sumie można się było spodziewać.

A teraz do telewizorów panowie. DAJESZ AGA!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8694
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2013, 6:36

Radwańska :haha:
Ile razy ja będę musiał jeszcze napisać, że to słaba zawodniczka lecąca tylko na kasę w małych turniejach :lol:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 sty 2013, 6:46

ranking nie kłamie a każda seria kiedyś się kończy

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8694
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 sty 2013, 8:29

j1mmy pisze:ranking nie kłamie a każda seria kiedyś się kończy
Dobrze prawisz J1mmy, na małych turniejach można sobie sporo punktów do rankingu nabić. A seria zawsze się kończy na wielkim szlemie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”