Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 85

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 04 mar 2006, 18:58

Nie będę się kłócił bo sam nie jestem pewien, jak możesz to poszperaj i podaj link tego artykułu :] Zresztą, dziwna jest postawa Barcelony, która mając prawo pierwokupu nawet nie próbuje pokrzyżować planów Realowi, który poważnie "napalił" się na tego piłkarza :> Zresztą, czytałem o różnych pierwokupach Barcelony m.in. Joaquina :shock: Ostatnio pojawił się też temat Daniela Alvesa i jest on dość prawdopodobny biorąc pod uwagę dobre układy na linii Barca - Sevilla po wypożyczeniu Savioli :]

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 04 mar 2006, 19:15

"FC Barcelona ujawniła, że transfer Cesca z Nou Camp na Highbury wyniesie Arsenal 2,25 miliona funtów. Hiszpanie otrzymają w pierwszej turze 700,000 funtów za pomocnika. Dodatkowo Arsenal zgodził się umorzyć dług Barcelony w wysokości 1,75 miliona funtów za transfer Petita i Overmarsa. Spotkanie towarzyskie obu drużyn zostało odwołane. Odbędzie się jednak inny mecz towarzyski - na koniec sezonu. Barcelona uzyskała także prawo pierwokupu Cesca w przypadku gdyby piłkarz miał odejść z Highbury".

www.arsenal.dmkproject.pl

Inne zrodlo: http://www.fcbarca.com/index.php?goto=k ... &news=3661

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 04 mar 2006, 19:19

Jeśli źródłem tego newsa jest oficjalna strona Barcelony czy naprawdę jakaś wypowiedź prezesa/dyrektora tego klubu to się zgadzam :] Podejrzewam jednak, że nawet jeśli to prawda, to Barca nie ma klasycznego prawa pierwokupu za określoną kwotę. Katalończycy będą mieli pierszeństwo w wypadku zaoferowania tej samej kwoty co drugi klub - podobna sytuacja była z Cristiano Ronaldo. A chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę, że o ile Real jest w stanie zapłacić nawet 30 mln euro, o tyle Barcelona na 15 mln stanie :] Choć w tej sytuacji i tak zdanie będzie należało do Fabregasa.

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 04 mar 2006, 19:32

yazid^ pisze:Zresztą, czytałem o różnych pierwokupach Barcelony m.in. Joaquina
Ta informacja byla jedynie wymyslem dziennikarzy, cala sprawe szybko zdementowano. Poza tym sprawa Fabregasa wyglada znaczanie inaczej, gdyz on w przeciwienstwie do Joaquina byl przez pewien okres czasu pilkarzem Barcy. :wink:
yazid^ pisze:Zresztą, dziwna jest postawa Barcelony, która mając prawo pierwokupu nawet nie próbuje pokrzyżować planów Realowi, który poważnie "napalił" się na tego piłkarza.
Poniewaz Barcelonie na dzien dzisiejszy Casc nie jest potrzebny. Srodek pola jest mocno obstawiony: Xavi, Deco, MvB, Iniesta, Edmilson i Motta. Poza tym Fabregas jest jeszcze mlody (zaledwie 19 lat), mysle, ze gdzies za 4 lata, kiedy Barca bedzie szukac nastepcy Xaviego, zacznie silnie zabiegac o Cesca, ktory wowczas bedzie juz doswiadczony i chyba bardziej sklonny na zmiane otoczenia. :wink:

Mysle, ze gdyby nie sprzedaz Fabregasa do Arsenalu, to dzis Barca dysponowalaby nie jednym a dwoma mlodymi "crackami":
Obrazek

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 mar 2006, 19:40

Fernando pisze: mysle, ze gdzies za 4 lata, kiedy Barca bedzie szukac nastepcy Xaviego, zacznie silnie zabiegac o Cesca
Moze byc wtedy już troszke za późno :wink:
Ciekawie zapowiada się walka o tego mlodzieńca, ciekawe czy wogole opuści Highbury, dziś zdobył gola chyba maja wzwyzke formy bo wygrali wysoko na wyjeździe... :evil:

Awatar użytkownika
Fernando
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fernando » 04 mar 2006, 20:07

Toudinho pisze:Moze byc wtedy już troszke za późno
IMHO na dzien dzisiejszy wyciagniecie Fabregasa z Arsenalu graniczy z cudem. I nie chodzi mi tutaj jedynie o postawe Wengera wobec mlodych talentow, ale decyzje samego pilkarza. Cesc mimo, ze w Londynie, na dzien dzisiejszy nie moze liczyc na liczne tytuly, to jednak stanowi on mocne ogniwo Kanonierow. Pod okiem Wengera jego talent sukcesywnie sie rozwija, co dla mlodego pilkarza odgrywa bardzo wazna role. W Realu smiem twierdzic, ze Fabregas bylby pod znacznie wieksza presja, zarowno ze strony kibicow, jak i dzialaczy, co w konsekwencji mogloby miec fatalne skutki. Dla samego pilkarza lepszym wyjsciem jest pozostanie w Arsenalu i dalsze ksztalcenie. Gdy Fabregas pogra przez pare lat w zespole Kanonierow i zdobedzie odpowiednie doswiadczenie, to wtedy wowczas bedzie mogl sprobowac swoich sil w innej lidze, np. Primera Division.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2006, 20:09 przez Fernando, łącznie zmieniany 1 raz.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 04 mar 2006, 20:08

O lol... Real 1:0 Atletico, Cassano 4' :lol:
Co jak co, ale dużo czasu na bramki mu nie potrzeba... Mam tylko nadzieję, że wraz z odejściem Pereza, trener zacznie sprawiedliwiej do ustalania składu podchodzić.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 mar 2006, 20:09

No to Cassano pokazał na co go stać :] 4 minuta i bramka :wink:

Ciekawe jaka będzie odpowiedź Atletico :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 mar 2006, 20:19

Gol był zdobyty w drugiej min ale co tam :wink:

Bardzo ladne centra Roberto Carlosa, Cassano swietnie wyszedł do pilki strzał glową i 1:0.

Fernando pisze:IMHO na dzien dzisiejszy wyciagniecie Fabregasa z Arsenalu graniczy z cudem.
Ja wiem coś o cudach...nie ma ich :wink:

Owszem Fabregas rozwija się bardzooo szybko, ale zaraz gdy pojawi się Real na horyzoncie to wszyscy kłapią jak kaczki że to złe miejsce dla tak mlodego gracza, ogrania moze mu troche brakowac, jednak dobra gra w innej lidze to kwestia przyzwyczajenia tak zwanej aklimatyzacji, bądź psychiki, Baptista po zmianie klubu nie wie co się z nim dzieje :wink: . Zoabaczymy czy uda się wyłuskac Cesc'a jest jeszcze ejden gracz tego typu...Raul garcia...

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 mar 2006, 20:29

RóżA pisze:Ciekawe jaka będzie odpowiedź Atletico

No to już wiemy jaka jest odpowiedź :] Keżman i jest 1:1 :wink: Mecz coraz ciekawszy, chociaż widać że obie drużyny nie forsują tempa. Ciekawe co będzie dalej :wink:

POZDRO :wink:

EDIT:

No to mamy odpowiedź na kolejne moje pytanie :] Czyżby Baptista się odblokował :?: :roll: Oby nie :twisted:

No to czekamy na kolejne bramki :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 04 mar 2006, 20:55

RóżA pisze:Czyżby Baptista się odblokował Oby nie
Jedna jaskulka wiosny nie czyni, mamy przewage w posiadaniu pilki, w strzalach natomaist Atletico nas zgnioloto 15-8celnych, zaś my 8-4 celne w tym 2 gole :wink: Fatum dalej wisi nad Torresem i niech wisi jak najdlużej :wink:

Beckhs fajna wrzutka i Baptista z 5 m dopelnia formalności. Cieszy wynik, mam andzieje ze Blancos powalcza o jeszcze lespzy rezultat, Atletico zapewne tanio skóry nie sprzeda...Moze być ciekawe w drugich 45'.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 04 mar 2006, 21:04

Ja stawiam na remis albo wygrana Atletico.Dla mnie Atletico prezentuje lepszy futbol niz Real...Jednak wynik tego nie odzwierciedla niestety...Zaczela sie wlasnie 2 polowa.Mam nadzieje ze Atletico strzeli cos a tyly zachowa na zero :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 mar 2006, 22:07

Operacja z posadzeniem na trybunach Ronaldo powiodla sie - Real zwyciezyl w derbach Madrytu. Cassano wykorzystal szanse, jaka byl wystep od pierwszej minuty i mam nadzieje, ze Caro bedzie czesciej korzystal z jego uslug. Niestety nie widzialem meczu i nie wiem, jak zaprezentowali sie nasi ulubiency, a co za tym idzie, czego sie spodziewac w srode w meczu z Arsenalem. Latwo jednak na pewno nie bedzie, bo Arsenal wlasnie wygral wysoko swoje spoktanie ligowe 4:0 i prezentuje sie ostatnio bardzo korzystnie. Mimo to cieszy dzisiejsze zwyciesto, bo wygrana w derbach zawsze dodaje splendoru i pokazuje, kto rzadzi w stolicy do nastepnego meczu:)

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 04 mar 2006, 22:10

Real pokonał Atletico 2:1 i zdobył trzy punkty, jakże cenne w kontekście walki o wicemistrzostwo. "Królewscy" zagrali baaardzo przeciętnie, jednak zauważyłem trzy pozytywy tego spotkania:

po pierwsze - Cassano. Włoch pokazał, że trzeba na niego stawiać i wcześniejsze pomijanie go przy ustalaniu składu było dużym błędem.

po drugie - Baptista. Brazylijczyk wprawdzie nie zagrał jakoś nadzwyczajnie, ale w końcu strzelił gola. Być może w końcu się przełamie, bo poprawę w jego grze widać dość znaczną w porównaniu do padaki jaką prezentował jeszcze kilka tygodni wcześniej.

po trzecie - szczęście. Tego dzisiaj nam nie brakowało.

I to by było na tyle. Z taką grą słabo widzę szanse Realu w rewanżu z Arsenalem, ale mimo to wierzę, że jakimś cudem, bo to będzie cud jeśli ich wyeliminujemy, wygramy na Highbury.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 04 mar 2006, 22:10

Martinho pisze:Ja stawiam na remis albo wygrana Atletico

NIestety przegrałeś milion :lol: Real wygrał i wydaje mi się że nawet zasłużenie :shock:

Martinho pisze:Dla mnie Atletico prezentuje lepszy futbol niz Real...

Real może nie grał zachwycająco, ale na Atletico to wystarczyło. Całkiem nieźle zagrał środek pola (powtarzam- dobrze :!: nie fenomenalnie :roll: ).

Bardzo ciekawie zapowiada się konfrontacja Kanonierów z Blancos po dzisiejszych meczach obu drużyn. Arsenal wygrywa 4:0 po doskonałym meczu, za to Real zwycięża 2:1 w derbach Madrytu. Ale wszystko okaże się już za trzy dni :]

POZDRO 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”