Liverpool (zbiorczy) - Strona 85

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Erix
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Erix » 03 lip 2006, 16:02

Prawda jest bolesna. Fabio Aurelio niebardzo pasuje do Liverpoolu . No skoro taki klub potrzebuje takich zawodników ? Dziwne. :roll:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 05 lip 2006, 14:36

Władze piłkarskiego klubu Liverpool FC chcą pozyskać z Realu Betisu Sewilla skrzydłowego reprezentacji Hiszpanii Joaquina.
W zamian oferują 12 milionów funtów gotówką oraz trzech piłkarzy - bramkarza reprezentacji Polski Jerzego Dudak, holenderskiego pomocnika Boudewijna Zendena oraz hiszpańskiego obrońcę Antonio Barragana.

Prezes hiszpańskiego klubu Pepe Leon poinformował niedawno, że jest zainteresowany sprzedażą swojego czołowego gracza jedynie w przypadku bardzo korzystnej oferty.
No ta oferta jest korzystna więc myśle, że Betisowi powinna odpowiadać, a co do Dudka to on chyba wolalby już zostac w Liverpoolu do konca kariery żeby sobie zarobić troche na koniec przygody z futbolem :)...

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 lip 2006, 16:13

Tak jak Dudkowi płacą w Liverpoolu, tak już nikt mu tyle nie będzie płacił. Dla Betisu mogłoby być to nawet korzystne. Ale jednak Dudek wolałby chyba już grzać ławe w Liverpoolu niż w Betisie gdzie na dodatek mniej by zarabiał. Ma już swój wiek, ale bardzo często bramkarz dopiero kiedy osiąga te swoje ostatnie lata kariery jest nie do powstrzymania, ale w przypadku Dudka to już minęło. Joaquin w Liverpoolu??Uważam że miałby z pewnością miejsce w pierwszym składzie, choć nie byłoby łatwo. W klubie ma kilku kolegów z reprezentacjii, wiec o kontakty nie musiałby się bać.

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 05 lip 2006, 16:35

Joaquin - byłoby ,by to z pewnością wzmocnienie dla The Red's tymbardziej ,że potrzebują prawego pomocnika ,a transfer z Alvesem nie wypalił.Może Betis skusiłby się na tą ofertę ,tylko ,że bez Dudka...Tymbardziej ,że LFC zaproponowało Polakowi nowy,dwuletni kontrakt ! Potrzebujemy dobrego drugiego bramkarza, a takim jest Jurek...

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 05 lip 2006, 16:45

No i myślę że na tym nawet i Dudek skorzysta ponieważ jak przedłuży kontrakt to nadal będzie dużo zarabiał, nie tak jak w Betisie, a przy okazjii czasami na pewno zagra w klubie jakby Reina miał kontuzje czy coś w tym rodzaju. Co do Joaquina, on nawet widzi mi się w tym klubie, pasowałby to ich czerwonych koszulek i w końcu mógłby się pokazać szerzej na arenach Europejskich, co prawda w Betisie grał w LM ale nie długo, a w nowym sezonie taką szansę może dostać akurat grając dla Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lip 2006, 19:58

Joaquin w The Reds to zadna nowosc, od momentu kiedy przyszedl Rafa to sie o niego starał.
ALe czy jest sens w jego transferach Barragan mial byc wielkim talentem a teraz ma byc sprzedany, Zenden ledwo co przyszedl zlapal kontuzje i teraz takze wyjazd. Dudek raczej nie odejdzie do ekipy co mu bedzie mniej placila, co najwyzej to jedynie wypozyczenie.
Ale znajac jego menagera znowu bedzie chcila ładną kase zarobic na transferze i nici z Dudka znowu beda :wink:
A sam Joaquin w LFC napewno bedize wzmocnieniem, prawa strona jest słabo obstawiona Garcia barziej w napadzie a innych nie ma

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 05 lip 2006, 20:14

Co do tego czy Joaquin będzie wzmocnieniem to nie ma wątpliwości. W ubiegłym sezonie grywał tam z konieczności Gerrard bądż Garcia, ale to nie jest pozycją w której czują sie najlepiej. Problem tkwi w samym pozyskaniu Sancheza, którym interesuje sie także Chelsea :? Jeśli odejdzie Robben (a mają także sprzedać SWP i/lub Duffa'a) to na pewno Niebiescy złożą ofertę korzystniejsza dla Betisu, bo wiadomo że zaoferują większą kwote od the Reds.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 lip 2006, 20:32

Jeszcze jedna ciekawa informacja jesli chodzi o prawe skrzydlo LFC, ostatnio Benitez wg. prasy mocno zabiegal o Ludo Giuly'ego, teraz niestety ten pospisal kontrakt odrzucajac propozycje przejscia i do Liverpoolu i do Lyonu, wiec widac nadal Benitez mysli o transferach z La Liga tylko tym razem Joaquina, ciekawe bo jeszcze niedawno interesowal sie takze Pablo Orbaizem z Athletic. Zobaczymy bo jak narazie Liverpool sprzedaje a nikogo nie kupuje, nie wliczajc Bellamy'ego, ale straty narazie sa wieksze

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 05 lip 2006, 23:24

Jak już mówiłem Joaquin to nie jest złe rozwiązanie ,ale widzę lepsze i tańsze oraz bardziej realne - Pennant.Skrzydłowy Birmingham jest jeszcze młody, zapewne chciałby grać w Premiership ,a co najważniejsze nie jest zły i jest sprawdzony w Anglii.Także Benio-nie trzeba szukać daleko piłkarzy jak są też czasami 'pod nosem'.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 06 lip 2006, 20:46

Joaquina raczej nie ujrzymy w przyszłym sezonie w koszulce Liverpoolu. W wywiadze przyznał, że chciałby zostać w La Liga co jest równoznaczne z przejściem do Realu Madryt.
Co do Alvesa :arrow: sprawa przycichła, gdy obie strony nie mogły dojść do porozumienia. Wszystko wyglądało na to że on także nie zasili klubu z Merseyside, jednak Alves jest bardzo chętny do przejścia, a manager Sevilli powiedział, że jest w stanie zaakceptować jego przenosiny. Mam nadzieje, że ten transfer dojdzie do skutku :!:

Aha... nie wiem czy ktoś tu wspomniał o tym, że wczoraj Mark Gonzalez dostał pozwolenie na prace w Anglii :D Będzie występował z numerem 26 na plecach :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 lip 2006, 23:41

No to powoli jednak Rafa buduje ekipe :wink:
Gonzalez blyszczal w RSSS i mailem nadzije, ze dostanie tym razem pozwolenie.
A jesli chodzi o transfery to Liverpool wlsanie zakontraktował Fabio Aurelio z CF Valencia oraz zakupil wielka nadzieje argentynskiej defensywy Gabriela Palettę z Banfield. Jesli ten ostatni dostanei szanse szybko moze wygrac walke nawet w podstawowej "11" zawodnikiem jest najwyższej klasy :twisted: :arrow: i do tego za jakie male pieniadze 2,8 mln euro :!:

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 07 lip 2006, 9:09

Co do Alvesa Arrow sprawa przycichła, gdy obie strony nie mogły dojść do porozumienia. Wszystko wyglądało na to że on także nie zasili klubu z Merseyside, jednak Alves jest bardzo chętny do przejścia, a manager Sevilli powiedział, że jest w stanie zaakceptować jego przenosiny. Mam nadzieje, że ten transfer dojdzie do skutku Exclamation
Może i dojdzie i to za nie małe pieniądze,nie wiem czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie Pennanta (chyba mniej wydane ,by było) ,a reszte kasy przeznaczyć na jakiś talent...Alves jest dobrym piłkarzem ,ale czy się sprawdzi w Premiership?Mam nadzieję ,że tak.

Messi E2 Ronaldinho pisze:Gabriela Palettę z Banfield.
Nie widziałem tego piłkarza w akcji ,ale jak byłby dobry to mógłby nawet zastępować Samiego ,który nie jest już młody , ale nie zapominajmy ,że mamy jeszcze młodego Aggera.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 15 lip 2006, 10:18

Liverpool rozegra dzisiaj pierwszy sparing. Przeciwnikiem będzie drużyna Wrexham. Jak zapowiedział Benitez, da szansę nowym nabytkom, z wyjątkiem Gonzaleza, który nabawił się drobnej kontuzji podczas treningu. Będzie to także okazja do zaprezentowania koszulek, w których Liverpool będzie rozgrywał mecze wyjazdowe w europejskich pucharach.
Obrazek
Jak dla mnie całkiem niezłe :)

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 15 lip 2006, 11:47

Wreszcie zaczyna powoli się nowy sezon...Ja się cieszę z tego meczu towarzyskiego,a głównymi powodami są:
-sprawdzenie w jakiej formie są starzy zawodnicy
-zobaczenie na co stać nowe nabytki
-mecz LFC :lol:
Szkoda ,że Gonzalez nie wystąpi w tym meczu ,bo jestem bardzo ciekawy tego jak będzie grał ten młody skrzydłowy ,który świetnie spisywał się w Hiszpanii...

Co do koszulek-są moim zdaniem średnie...szczerze to liczyłem na lepsze ,ale nie narzekam...czekam na kolejne 'odsłony' naszych nowy kitsów...

Awatar użytkownika
Adi_LFC
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adi_LFC » 17 lip 2006, 17:17

W sobote Liverpool rozegrał swój pierwszy (co prawda przygotowawczy) mecz w tym sezonie.W pierwszym składzie wybiegli głównie młodzi piłkarze (Anderson,Roque,Hobbs,Guthrie,Idrizaj) ,a także nowopozyskani (Paletta oraz Bellamy).Nie zabrakło także starych piłkarzy (Finnan,Riise,Zenden,Dudek).Mecz był pod dyktando Liverpoolu ,pierwszą bramkę dla The Red's zdobył młody utalentowany Paul Anderson .Bramka padła po dośrodkowaniu Johna A. Risse.Drugą bramkę dla Liverpoolu strzelił Craig Bellamy ,który rozgrywał swój debiut.

Moim zdaniem Rafa Benitez powinien dawać więcej szans na granie meczy w lidze Paul'owi Andersonowi, wg. mnie ten zawodnik ma wielki talent i warto go rozwijać.A do tego przecież LFC szuka dobrego skrzydłowego ,a za jakiś czas takim może się stać właśnie ten zawodnik...

Bardzo dobry debiut zaliczył Craig Bellamy ,który strzelił drugą bramkę dla The Red's w meczu przeciwko Wrexham.Oby strzelał gole jak najczęściej...

22.07 już kolejny mecz towarzyski Liverpoolu,mam nadzieję ,że będą już w pełni gotowi na ten mecz Mark Gonzalez oraz Fabio Aurelio

Gol Andersona

Gol Bellamy'ego

P.S.
Sorka za post pod postem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”