Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 mar 2009, 22:29
mistyk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 mar 2009, 23:35
nie narzekaj, wy macie chociaż dobrą formę, a Arsenal ?Mentor pisze:[Sevilla > Valencia > Liverpool/Chelsea > Real > Liverpool/Chelsea > Villarreal > Athletic] to trudno mi uwierzyć, aby piłkarze nie byli zmęczeni przed meczem z Bilbao.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2009, 0:21
Spieprzaj dziadufieldy pisze:nie narzekaj
Rzeczywiście robi wrażenie. Teraz jakaś moda zapanowała na takie maratony czy jak?fieldy pisze:Man City - Villarreal - Wigan - Villarreal - Chelsea - Liverpool - Middlesbrough - Manchester Utd - Portsmouth - Manchester Utd - Chelsea - Manchester Utd
Oczywiście runda rewanżowa ma taki sam harmonogram (zmienia się tylko miejsce: dom-wyjazd) tak więc dobrze Ci się zdaje. Wyglądało to tak:fieldy pisze:Zdaje się, że wcześniej mieliście już taką serię ciężkich spotkań, chyba ci sami rywale, bo pamiętam Valencię, Villarreal i chyba Seville, czy Real - wtedy wszystko wygraliście jak mnie pamięć nie myli.
Del Bosque [']Powołanie dla kontuzjowanego Iniesty
Vicente del Bosque ogłosi dzisiaj o 13 pełną listę powołanych na najbliższe mecze reprezentacji. Szkoleniowiec La Furia Roja postanowił już, iż powoła Andrésa Iniestę, który w ostatnim meczu ligowym odniósł kontuzję i będzie pauzował 15 dni.
Pomocnik Barçy oczywiście nie będzie do dyspozycji Del Bosque podczas spotkań z Turcją, ale trener postanowił, iż 25-latkiem zajmie się sztab medyczny reprezentacji Hiszpanii wykonując kolejne badania i kontynuując rehabilitację Andrésa.
La Selección swój pierwszy mecz z Turcją rozegra 28 marca w Hiszpanii, a rewanż 1 kwietnia na boisku rywala.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 24 mar 2009, 13:34
MeToYou
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 mar 2009, 13:58
mistyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 24 mar 2009, 14:43
Tak jak pisał mistyk chcieli się przekonać czy rzeczywiście jest kontuzjowany. I jest. Niestety.Iniesta opuści zgrupowanie kadry
Zgodnie z przewidywaniami, Andres Iniesta nie zagra w meczach reprezentacji Hiszpanii z Turcją, które odbędą się w ramach eliminacji do Mistrzostw Świata. Lekarze reprezentacji przeprowadzili odpowiednie badania, które potwierdziły uraz. Wychowanek Barçy powróci więc do Barcelony. W miejsce Iniesty Vicente Del Bosque zdecydował się powołać Juana Matę z Valencii.
Piłkarzem, który nie dotarł na czas na zgrupowanie kadry, był Gerard Pique, któremu gorączka nie pozwoliła na występ w meczu przeciwko Maladze. Kataloński obrońca miał problemy z lotem do Madrytu.
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 mar 2009, 16:08
FCBarcelona.catIniesta and Touré out
Injuries picked up by Iniesta and Touré in the Malaga game mean neither player will be able to turn out for their national sides, though Touré will travel to Ivory Coast so that team doctors can have a look at him.
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 mar 2009, 17:24
Rafa jest wykartkowany.MeToYou pisze:a co na to Guardiola ? wiadomo cos ? Marqueza nie chcial puscic z kontuzja do Mexico by poprawiał morale w szatni Turcja to nigdy nie jest wygodny rywal... powoływanie zawodnika który i tak nie zagra jest conajmniej głupie.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 mar 2009, 19:29
Świetny wynik. Jego początki w klubie nie były może najlepsze, ale teraz jest już naprawdę bardzo dobrze.Henry: 40 goli w 80 meczach
Po bramce zdobytej przeciwko Maladze, Thierry Henry ma 40 oficjalnie strzelonych bramek dla Barcelony. Zdobył je w 80 meczach zagranych w barwach Blaugrana.
Łatwo obliczyć średnią bramek Henry’ego. Strzela on jedną bramek na dwa mecze. I wszystkie te bramki strzelone zostały w trakcie gry, nie zaś z rzutów karnych czy wolnych.
Eto’o i Messi są liderami w liczbie strzelonych bramek dla Barcelony w tym sezonie, zaś Henry jest trzeci. Strzelił on dotychczas 21 bramek, czyli o dwie więcej niż w swoim debiutanckim sezonie.
Pierwsza bramka zawsze w Lidze Mistrzów
Henry strzelił swojego pierwszego oficjalnego gola w Lidze Mistrzów dla Barcelony 19 września 2007 na Camp Nou przeciwko Olympique Lyon. Pierwszą bramkę w tym sezonie strzelił również w Lidze Mistrzów, grając przeciwko Wiśle Kraków 13 sierpnia podczas eliminacji w meczu rozgrywanym na stadionie w Barcelonie.
Trzeci najlepszy strzelec w Europie
Henry jest znakomitym snajperem w Lidze Mistrzów. Po 1/8 finału, ma na koncie 49 bramek w tych rozgrywkach. Lepsi od niego są jedynie Raul (64) oraz Van Nistelrooy (56). Henry jest również najlepszym strzelcem reprezentacji Francji wszechczasów z dorobkiem 48 bramek.
Wszystkie rozgrywki
Podobnie jak w poprzednim sezonie, Henry strzelił bramki we wszystkich trzech rozgrywkach. W swoim drugim sezonie w Barcelonie, strzelił on 15 goli w La Liga, 5 w Lidze Mistrzów (włączając kwalifikacje) oraz jednego gola w pucharze, gdzie grał najmniej spośród pozostałych rozgrywek.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 mar 2009, 20:26
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 mar 2009, 23:18
Sergio Ramos :* Autentycznie szczere dziubaski. Trzeźwy nie jestem, ale należy traktować je poważnie.Iniesta jest wściekły
Iniesta przybył na zgrupowanie kadry w Las Rozas wraz z lekarzem FCB i zaświadczeniem o kontuzji mięśnia, która uniemożliwi mu grę przez 15 dni. Otrzymał wyrazy współczucia od trenera Vicente Del Bosque, a dyrektor sportowy, legendarny Fernando Hierro, dodał mu otuchy. Piłkarz był również na kolacji wraz z kolegami z reprezentacji przed powrotem do Barcelony.
Młody piłkarz z Fuentealbilli był wyraźnie niepocieszony faktem, że nie będzie mógł zagrać w meczu reprezentacji przeciwko Turcji. "Musiałem przyjechać, ponieważ zostałem powołany. Teraz muszę jak najszybciej wrócić do gry. Wściekam się, że kontuzja mi to uniemożliwia, nie mam wyraźnie szczęścia w tym sezonie, ale to nic poważnego, więc mam nadzieję, że po dwóch meczach reprezentacji będę mógł spokojnie wystąpić w rozgrywkach La Liga i Ligi Mistrzów" - zapewnił.
Iniesta nie narzekał jednak na fakt, że musiał udać się na zgrupowanie do Madrytu. "Należy zawsze starać się dobrze wykonywać swoją pracę. Nikt tu nie uważa, że ktoś działa w złej wierze. To ja jestem tym poszkodowanym, który nie może grać."
Piłkarz stwierdził również, że trudno mu będzie oglądać mecze reprezentacji, nie uczestnicząc w nich, jednak pokłada wiarę w drużynie Vicente del Bosque.
Sergio Ramos życzy Inieście szybkiego powrotu do zdrowia
Pochodzący z Andaluzji obrońca odłożył na bok rywalizację między Realem a Barçą i wyraził nadzieję, że Iniesta jak najszybciej wróci do gry i stwierdził, że nieobecność wychowanka Barcelony jest dużą stratą dla reprezentacji.
"To wielki piłkarz, który zawsze gra na wysokim poziomie. Martwi mnie jego uraz. Żadnemu koledze nie życzę źle. Zwłaszcza Andresowi, którego znam od wielu lat. Liga? Jest to rywalizacja drużynowa i najlpsza wygrywa."
Obrońca Realu Madryt stwierdził, że mecze z Turcją są dla reprezentacji szczególnie ważne. "Ewentualne wygrane obu spotkań praktycznie zapewniłyby nam awans do Mistrzostw Świata."
Żartowniś Piqué
Nie od dziś wiadomo kto w szatni FC Barcelona sprawia, że z twarzy zawodników nie znika uśmiech, ale także często maluje się na nich wyraz bezradności. Mowa oczywiście o Gerardzie Piqué, największym żartownisiu kadry Pepa Guardioli.
Kataloński obrońca do tego faktu się przyznaje i opowiada niektóre z historii, których bohaterami byli piłkarze Dumy Katalonii. O "talencie" Gerarda na własnej skórze przekonali się m.in. Thierry Henry i Victor Valdés. "Valdésowi schowaliśmy kiedyś rękawice, przez co spóźnił się na trening i musiał płacić karę" - przytacza Piqué.
Chowanie różnych części sportowego stroju to jeden z ulubionych dowcipów Piqué: "Szukają później pół godziny, czasami godzinę" - opowiada.
Z całą pewnością najgorzej znosi pomysły Gerarda Thierry Henry. "Bardziej niż moje dowcipy denerwuje go poranny hałas. Nie lubi jak drzemy się o 9 czy 10 rano w szatni" - śmieje się Piqué.
Już w styczniu w wywiadzie udzielonym jednej z angielskich gazet Titi przyznał: "To największy żartowniś w drużynie. Jest jak wrzód na dupie. Jest dowcipny, ale jego pomysły są ostre. Zawsze uderza w ciebie bardzo praktycznymi żartami. Jest naprawdę zabawny, ale wciąż pozostaje wrzodem na dupie".
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 mar 2009, 1:24
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 26 mar 2009, 9:42
krzychu212
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 mar 2009, 9:58
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 26 mar 2009, 10:32
Przy takich dwóch bocznych obrońcach to na dobrą sprawę zagramy tylko 2 środkowych defensorówemdżej pisze:Powiedzcie mi w takim razie co wy sądzicie o takim piłkarzu jak Urby Emauelson? Podejrzewam, że zarząd Barcelony nawet o nim myśli. Jak dla mnie jest to zdolny, boczny defensor, który potrafi włączać się do akcji ofensywnych. Świadczy o tym fakt, że trener wystawia go w razie potrzeby też w pomocy, a nawet zdarzało mu się ostatnio grywać w napadzie
klopx
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio