Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 86

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 sie 2006, 18:30

TS borys IFC pisze:piwus nasza wiselka wydala jeszcze mniej ale nawte mi sie to podoba bo pozyskaliismy za darmo bdb pilkarzy tylko teraz jak zaoszczedzili trzeba kupic jakiegos dobrego zawodnika albo znowu za darmo i zwabic ich odpowiednim kontraktem ostatnio na wk.com bylo cos o marku heinzie i jakims rumusnikm napastniku
Z tego co się orientuję, to cała historia urodziła się w głowie jakiegoś forumowicza i teraz przeprowadza "kampanię". Ja tego nie komentuję oczywiście, ale... :smile2:. Co do pierwszego zdania, to sądzisz, że 1,8 (co namniej, bo nie znam konkretnej kwoty za Hugo i Godoia) to mało? Dla mnie to monstrualna kwota.

W sprawie nowego pomocnika, Godoia, to PS widze mocno dał po garach:
http://www.legia.net/news.php?id=22346
"Fantastico‚ magico‚ rapido‚ bonito"
"Nasz Messi "
Nawiasem mówiąc Wdowiec czytał wywiad z Petrescu dwa dni temu (też w PS-ie)
Petrescu 29.08.2006:
PS:W Polsce głośno było o wyczynach Brazylijczyków z Legii. Czy nie obawia się pan, że także Wisła może mieć problemy z obcokrajowcami, którzy będą spędzać czas w dyskotekach i pubach?
Petrescu: Nie sądzę, gdyż bardzo starannie dobieram zawodników. Stawiam na ludzi z charakterem, którzy prowadzą higieniczny tryb życia i dbają o własne ciało. Jeśli pozyskuję piłkarza, zwracam uwagę, czy to „family man”, czyli mężczyzna, który ma żonę i dzieci. Tak jest z Burnsem, Cleberem, Radovanoviciem... Oni wszyscy odwdzięczają się wzorowym zachowaniem, podobnie jest z Thwaite'm. Z takimi ludźmi lepiej się pracuje.

Wdowczyk 31.08.2006: Junior przyjechał do Warszawy z żoną i dzieckiem. – To „Family man”‚ a po ostatnich wydarzeniach to dla mnie bardzo ważne – dodaje Wdowczyk.

:smile2:[/url]

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 31 sie 2006, 18:32

piwus pisze:... ale jeśli facet gra w piątej drużynie ukraińskiej i czuje się taką gwiazdą, że popada w konflikt z trenerem i opóźnia powrót z urlopu, bo... musi grać w ataku, a chce w pomocy, to raczej brak profesjonalizmu, a nie charakterek.
Tyle razy piszesz, że prasa tworzy różne dziwne historię, opisuje ploty. Rozumiem, że w tym wypadku jest wyjątek i masz pewność, że to prawda w najczystszej postaci? Kibice nie wiedzą o konflikcie co najwyżej mówią o nieporozumieniach (http://www.legia.net/news.php?id=22344). A takie rzeczy zdarzają sie wszędzie - zobacz na Cantoro i Petrescu w Wiśle Kraków.

piwus pisze:Nawiasem mówiąc ile Legia wydała na wmocnienia w tym okienku? 1,8 mln euro?
Tego się nigdy nie dowiemy, bo Legia nie podaje cen jakie płaci. Często sa one dużo niższe niż podawane w prasie (np. ceny Rogera i Edsona a sumy podawane przez Piekario). Poza tym jakie to ma znaczenie?

I na koniec: nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że do każdej beczki legijnego miodu musisz dodać tak od siebie łyzkę dziekciu. Zawsze jakiś niepochlebny czy złosliwy komentarz, poddawanie w wątpliwość cokolwiek nie zrobi ten klub. Nie oczekuje pewanów na cześć Legii ale jeżdzenie po klubie i szukanie na siłe dziury we wszytskim co legijne jest (przynajmniej dla mnie) dziecinadą.

pozdrawiam
d

edit:
"nformujemy, ze z dniem 31 sierpnia 2006 roku Klub pozyskał kolejnego nowego zawodnika.

Jest nim 27 letni środkowy obrońca, HERBERT DICK reprezentant Zimbabwe. Ostatnio reprezentował swój kraj podczas rozgrywek o Puchar Narodów Afryki, który odbył się w Egipcie.

Klub związał się z piłkarzem na zasadzie rocznego wypożyczenia z DC Africa United.

Herbert DICK urodził się 2 września 1979 roku.
Mierzy 180 cm i waży 79 kg.

Biuro Prasowe KP Legia Warszawa"

i to chyba koniec transferów Legii w tym okienku...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 sie 2006, 18:43

deltinho pisze: I na koniec: nie wiem czemu ale odnoszę wrażenie, że do każdej beczki legijnego miodu musisz dodać tak od siebie łyzkę dziekciu. Zawsze jakiś niepochlebny czy złosliwy komentarz, poddawanie w wątpliwość cokolwiek nie zrobi ten klub. Nie oczekuje pewanów na cześć Legii ale jeżdzenie po klubie i szukanie na siłe dziury we wszytskim co legijne jest (przynajmniej dla mnie) dziecinadą.

Nie zauważyłem, żebym gdzieś jeździł po klubie, moje opinie są pisane na spokojnie, kulturalnie, nikogo nie obrażam. Co do tego, że mam zdanie odwrotne od powszechnie panującego - często to się zmienia, na moją korzyść, przecież transfery Legii były z-n-a-k-o-m-i-t-e, Wisły fatalne... dopóki się liga nie zaczęła :]. Jesli zawodnik będzie dobry, to cieszę się, że podniesie się poziom ligi. Ale mogę mieć chyba własne zdanie, choćby dla przeciwwagi dla entuzjastów.

A przypomnienie ile pieniędzy poszło nie jest raczej tylko łyżką dziegciu.
deltinho pisze:Tego się nigdy nie dowiemy, bo Legia nie podaje cen jakie płaci.
Spekuluje się, że kosztował nowy nabytek w okolicach 500 tys. euro. Dodać do tego Radovicia za 800 tys., Burkhardta za ok. 600 tys. euro, Hugo za ok. 300 tys...

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 31 sie 2006, 18:49

no wlasnie ja uwazam ze jak na polskie warunki 1.8 mln euro to ogromna suma ale myslalem ze ty to mowisz ironicznie po prostu sie nie zrozumielismy ale iwesz uwazam ze to przesadzona kwota hugo jest beznadziejnym grajkiem a elton bedzie bdb ale musi popracowac nad charakterem

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 31 sie 2006, 19:01

piwus pisze: często to się zmienia, na moją korzyść, przecież transfery Legii były z-n-a-k-o-m-i-t-e, Wisły fatalne... dopóki się liga nie zaczęła :].
Oczywiście zdanie swoje możesz mieć i dobrze, że masz. Ale kpisz z tych, którzy oceniali transfery zanim zobaczyli zawodników. A sam przed chwilą zrobiłeś to samo po 5 kolejkach. Niepoważne :-/

piwus pisze: Spekuluje się, że kosztował nowy nabytek w okolicach 500 tys. euro. Dodać do tego Radovicia za 800 tys., Burkhardta za ok. 600 tys. euro, Hugo za ok. 300 tys...
Tak samo początkowo spekulowało się, że Edson został wypozyczony za 150 tys ojro i jego wykup miał kosztować ok 750 tys. Tymczasem Piekarski zdradził że za te ok 150 tys to był wykup, a wypozyczenie było bezpłatne. I tyle co do trafnosci spekulacji.
Zresztą niech wydadzą jeszcze 5 baniek - czy to stanowi dla Ciebie jakiś problem?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 sie 2006, 19:05

Ja odnosze takie nieodparte wrażenie :> , że z Legii zrobił się drugi Inter albo raczej taki Inter drugiego sortu, bo Polaków grających w pierwszej jedenastce zaczyna być coraz mniej kierunek południowo-amerykański (jeśli chodzi o narodowśc też popularny), bogata firma pompująca jak na polskie warunmki wcale nie małe pieniadze. Ja to źle widze ^^

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 31 sie 2006, 19:08

deltinho pisze:A sam przed chwilą zrobiłeś to samo po 5 kolejkach.
I działacze Legii chcąc się pozbyć Hugo po tych pięciu kolejkach i Wdowczyk, który woli obecnie Balde od Hugo, który nie wystawia Radovicia w pierwszym składzie. Ale zauważ, że my ich nie oceniliśmy. Zarówno ja, Wdowczyk, jak i zarząd Legii dostrzegliśmy tylko, ze nie są tacy znakomici i nie sprawiają się tak jak zakładano przy ich sprowadzaniu.
deltinho pisze:Zresztą niech wydadzą jeszcze 5 baniek - czy to stanowi dla Ciebie jakiś problem?
Jeśli będą równie skuteczni jak z 4 pierwszymi transferami w tym okienku (bo dwóch ostatnich nie widziałem, więc nie wypowiadam się jak grają ;))... Nie.

W sprawie spekulacji na temat cen... pożyjemy, zobaczymy, ale faktem jest, że Legia przepłaciła ;).
Ostatnio zmieniony 31 sie 2006, 19:17 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 31 sie 2006, 19:14

j1mmy pisze:Ja odnosze takie nieodparte wrażenie :> , że z Legii zrobił się drugi Inter albo raczej taki Inter drugiego sortu, bo Polaków grających w pierwszej jedenastce zaczyna być coraz mniej kierunek południowo-amerykański (jeśli chodzi o narodowśc też popularny), bogata firma pompująca jak na polskie warunmki wcale nie małe pieniadze. Ja to źle widze ^^
Na razie to ten kierunek dał w duzym stopniu Legii nieoczekiwane mistrzostwo Polski. Co bedzie w tym sezonie - zobaczymy. Nie widzę Polaków, którzy byliby wzocnieniem dla Legii i byli w jej zasiegu finansowym. Zagłębie powiedziało Legii, że Łobodzińskiego jej nie sprzeda. Matusiak wypiął się na Wisłę, gdy dowiedział się, że chcieli go zamiast jakiegoś Rumuna (z którym niewypaliło), za Jelenia od kilku sezonów Wisła P krzyczała ponad bańske ojro. Kto jeszcze może wzmocić Legię czy Wisłe?

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 31 sie 2006, 19:30

Przepraszam za post pod postem.
piwus pisze: I działacze Legii chcąc się pozbyć Hugo po tych pięciu kolejkach i Wdowczyk, który woli obecnie Balde od Hugo, który nie wystawia Radovicia w pierwszym składzie. Ale zauważ, że my ich nie oceniliśmy. Zarówno ja, Wdowczyk, jak i zarząd Legii dostrzegliśmy tylko, ze nie są tacy znakomici i nie sprawiają się tak jak zakładano przy ich sprowadzaniu.
Co do Radovica - przyjechał nieprzygotowany, a jeszcze do tego zmarł mu ojciec. Powoli dochodzi do siebie i z meczu na mecz gra coraz lepiej. W dwóch ostatnich grał w pierwszym składzie. Wdowczyk nigdy nie powiedział że się nie sprawdza.
Co do Hugo - zgoda nie sprawdził się. Ale ciesze się, że swoimi decyzjami potrafią się do tego przyznać i go wypożyczają. Bo jestem dziwnie pewny, że w Wiśle dalej bedzie trwać "promocja kubańskich pomarańczy" w postaci wpuszczania Chiacu. Ale pewnie dla Ciebie jest to transferowy strzał w 10. :roll:

piwus pisze: W sprawie spekulacji na temat cen... pożyjemy, zobaczymy, ale faktem jest, że Legia przepłaciła ;).
Tak jak Wisła Kraków z Dawidowskim, Vargą, czy tym juniorem z Łomży wepchniętym przez Engelów (sorki, nie pamietam nazwiska)? :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 31 sie 2006, 19:31

deltinho pisze:Na razie to ten kierunek dał w duzym stopniu Legii nieoczekiwane mistrzostwo Polski. Co bedzie w tym sezonie - zobaczymy. Nie widzę Polaków, którzy byliby wzocnieniem dla Legii i byli w jej zasiegu finansowym. Zagłębie powiedziało Legii, że Łobodzińskiego jej nie sprzeda. Matusiak wypiął się na Wisłę, gdy dowiedział się, że chcieli go zamiast jakiegoś Rumuna (z którym niewypaliło), za Jelenia od kilku sezonów Wisła P krzyczała ponad bańske ojro. Kto jeszcze może wzmocić Legię czy Wisłe?
Kiedyś w takim programie o naszej rodzimej lidze powiedział, że jeden Brazylijczyk w klubie to wielkie wzmocnienie,2 to skarb,3 przesada a 4 to problemy:)
Jeśli się nie mylę to ten sam człowiek jest odpowiedzialny za ściąganie tych zawodników z obczyzny do Legii

Za 2 miliony Ojro można wyciągnąć paru niezłych zawodników z polskiej ligi:)

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 31 sie 2006, 19:40

j1mmy pisze:
Za 2 miliony Ojro można wyciągnąć paru niezłych zawodników z polskiej ligi:)
Chetnie poznam te nazwiska 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 31 sie 2006, 23:19

Chetnie poznam te nazwiska
Giza, Kikut, Matusiak, Kaczmarek, Zganiacz :arrow: mysle, ze oni spokojnie by sie zmiescili w kwocie 2 mln euro.
Chodziło o dobrych zawodników :?: :arrow: Z taka Orange Ekstraklasa trudno o dobrych grajków, tym bardziej jeszcze Polaków.

Co do nwoego nabytku. Jedno w tym transferze jest na plus, ze srodkowi beda mowic w tym samym jezyku. zawodnik znikad, moze cos z neigo bedzie. Jedno pewne po danych podanych wyzej mozna wnioskowac, ze nie ma on nadwagi...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 wrz 2006, 0:40

Czytaj poprzednie posty, deltinho pisał o Gizie i Matusiaku. A reszta to... :lol2:, widzę, że masz wizję wzmocnień mistrza Polski, szczególnie z Kikutem, który ma cały jeden występ w tym sezonie :roll:. Na Twoim miejscu naprawdę odpuściłbym sobie wypowiedzi na temat polskiej ligi.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 wrz 2006, 0:47

piwus pisze:To znaczy możecie się radować, że ma taki charakter... ale jeśli facet gra w piątej drużynie ukraińskiej i czuje się taką gwiazdą, że popada w konflikt z trenerem i opóźnia powrót z urlopu, bo... musi grać w ataku, a chce w pomocy, to raczej brak profesjonalizmu, a nie charakterek.
Jeśli chodzi o tą ”agresję” to żartowałem...
piwus pisze:Wspominałem, że zainteresowanie Filipem to bzdury?
Nie ! Wspomniałeś wszechwiedzący, że jeden z legijnych serwisów napisał, że FB nie chcę przejść do Legii.

Jeśli chodzi o te transfery sprzed wczorajszego dnia to niewypałem był tylko Hugo i jak widać klub szybko zareagował na taki obrót spraw. Wydaje się to trochę dziwne, że piłkarz kilka lat grający w niezłym portugalskim klubie jest tak dramatycznie słaby. W sumie można było dać mu jeszcze szansę i wywalić go na przykład w zimie ale jeżeli on nie ma szybkości to cięzko uwierzyć, że nagle zacząłby grać na poziomie.
Balde młody zawodnik, który raczej był przewidziany na ławkę. Na środku obrony nie raził wielkimi błędami ale też nie można powiedzieć, że grał wspaniale. Według mnie ten piłkarz bardziej pasuje do gry jako defensywny pomocnik. Na pewno jest lepszy od Rzeźniczka czy Jędrzejczyka.
Elton Na razie strzelił dwie bramki a mógł i powinien zdecydowanie więcej. Musi się jeszcze nauczyć grać w „europejskim stylu” bo czasem z trudem rozstaje się z piłką. Możliwości ma duże i myślę, że nastrzela jeszcze trochę bramek w tym sezonie. Radovic nie wiem dlaczego już wszyscy pisali, że Legia wyrzuciła w błoto kasę sprowadzając go. Według mnie jest to najlepszy transfer w tym okienku. Z meczu na mecz gra coraz lepiej, a w spotkaniu z Górnikiem był najlepszym piłkarzem na boisku, mimo iż nie grał na swojej nominalnej pozycji. Jest bardzo szybki ma dobry drybling. Wadą jest na pewno „brak” lewej nogi.

Nie wiem co będzie z Juniorem ale raczej od Vukovica słabszy nie będzie bo … trudno być słabszym od niego. O Dicku można na razie powiedzieć, że ma hmm … sympatyczne nazwisko. :]
Messi E2 Ronaldinho pisze:Giza, Kikut, Matusiak, Kaczmarek, Zganiacz
:lol: Zganiacz już w Legii był i raczej furory na dłuższą metę nie zrobił więc nie widzę najmniejszego sensu w kupowaniu go. O Matusiaku wczoraj napisałeś, że jest tak słaby, że nawet w Wiśle Płock go nie chcieli. Giza kosztowałby zdecydowanie więcej niż jest wart a Kikuta pominę milczeniem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2006, 0:47

, że masz wizję wzmocnień mistrza Polski, szczególnie z Kikutem, który ma cały jeden występ w tym sezonie
Nic nie mowie, ze Wisła ta z Krakowa :P chciała, albo była zainteresowana tym Kikutem :oops:

Nie pisał ,zeby nie uwzgledniac tych nazwisk, tylko zeby chciał poznac :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”