Manchester City (zbiorczy) - Strona 86

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 15 maja 2013, 11:55

Cholera nie zdziwie sie, jeśli Pellegrini pozamiata ligę angielska w przyszłym sezonie, skoro dostanie wolna rękę w transferach i zarządzaniu klubem - świetny wybór trenera

Betoniara
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betoniara » 15 maja 2013, 12:22

Patrząc na miliardy wydawane przez szejków to MC wypada blado. Od zawsze widziałem problem w trenerze i trochę w polityce jednak transferowej. Szejkowie nie nauczyli się, że to nie sztuka wydać miliard tylko sztuką jest zbudować zespół. Zobaczymy czy Pelegrini przyjdzie czy jednak wróci Mourinho bo wcale bym się nie zdziwił.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 15 maja 2013, 12:35

http://www.malagahoy.es/article/malagac ... julio.html

Na 99% Pellegrini poprowadzi City w przyszłym sezonie.
cru pisze:Cholera nie zdziwie sie, jeśli Pellegrini pozamiata ligę angielska w przyszłym sezonie, skoro dostanie wolna rękę w transferach i zarządzaniu klubem - świetny wybór trenera
Ja tam nie jestem przekonany,że będzie aż tak różowo.W klubie następują spore zmiany i wcale nie jest powiedziane iż to wszystko od razu odpali.Ponadto mamy przejść na 4-3-3.Takim systemem mają grać wszystkie drużyny poczynając od pierwszego teamu a kończąc na najmłodszych rocznikach,coś na wzór Barcelony.Nowy trener,nowy system oraz dużo zmian personalnych w klubie,więc są powody by mieć pewne obawy.Mam jednak nadzieję iż para Begiristain/Soriano wie co robi i już w przyszłym sezonie będziemy zbierać owoce zmian na Etihad.
guru pisze:Nie no macie bardzo duzy problem w City. Za duże pieniądze wchodzą w grę jak na taki klub. Bardzo bym się przejmował tym(jako kibic), że jakis szejk ma zapłacić odszkodowanie trenerowi, skoro sra milionami jak gołębie w Krakowie na rynku.
Chyba zbyt pochopnie wyciągasz wnioski :wink: Nigdzie nie piszę iż odszkodowanie dla Manciniego to jakiś wielki problem.Zwyczajnie te pieniądze można przeznaczyć na transfery lub akademię jeśli rzeczywiście okaże się iż City płaci tylko w przypadku braku podjęcia pracy przez Włocha.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2400
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 maja 2013, 13:48

IMO jeśli City weźmie Pellegriniego i stworzą mu dobre warunki pracy, to będą zdecydowanym faworytem do mistrzostwa w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 maja 2013, 14:27

RealFan pisze:IMO jeśli City weźmie Pellegriniego i stworzą mu dobre warunki pracy, to będą zdecydowanym faworytem do mistrzostwa w przyszłym sezonie.
Zdecydowanym faworytem to raczej nikt nie będzie, biorąc pod uwagę że jego konkurentem będzie Mourinho. I jak już, to Jose będzie faworytem do majstra.
Szczególnie, że Pellegrini przychodzi by w końcu coś osiągnąć w LM, co było chyba głównym powodem zwolnienia Manciniego.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 15 maja 2013, 14:37

Faktem jest że Pellegrini z Mancinim porównywany być nie powinien, bo nie wypada leżącego kopać...

Jeśli faktycznie szejki dadzą mu wolną rękę to zrobi tam porządek i jeśli nie w najbliższym sezonie to w następnym powinni wskczyć na następny level.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 17 maja 2013, 11:47

Garść informacji.

Nowym trenerem drużyny EDS został Patrick Vieira,który zastąpił zwolnionego bodajże przedwczoraj Atillo Lombardo.Być może kiedyś Patrick dostanie szansę poprowadzenia pierwszej drużyny City :D
Pellegrini ma zostać oficjalnie przedstawiony na początku czerwca.Ponoć już przedstawił listę potencjalnych zakupów na której znaleźli się:Isco,Jesus Navas,Di Maria,Reus i Kondogbia.Pierwszy już podobno dogadany za kwotę rzędu 17-25mln. funtów w zależności od źródła.Do City dołączy prawdopodobnie również pomocnik Szachtara Fernandinho.
Władze City planują również rozbudowę Etihad Stadium i powiększenie pojemności stadionu do 54000 a w dalszej perspektywie do 60000.Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z oczekiwaniami to prace ruszą na początku stycznia.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 maja 2013, 15:25

Ręce precz od Kondogbii :wink:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 maja 2013, 16:08

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Domówka od Nike na następny sezon.Mnie się podoba choć szału nie ma.

W/g Guardiana trwają rozmowy na temat transferu Cavaniego na Etihad Stadium.W drugą stronę miałby powędrować Dzeko+gotówka.K.Toure przymierzany jest do LFC.Iworyjczyk powinien być łakomym kąskiem gdyż niedługo kończy mu się kontrakt z City i będzie dostępny za darmo.
Pellegrini podobno potwierdził iż z końcem obecnego sezonu przestanie być trenerem Malagi a więc tylko patrzeć jak oficjalnie zostanie przedstawiony jako nowy menadżer Obywateli.Za Chilijczykiem najprawdopodobniej podąży Isco.
Pellegrini pisze:Zawodowo, to są moje ostatnie godziny w Maladze.W niedzielę poprowadzę zespół po raz ostatni na Estadio La Rosaleda. Każdy ma prawo do podążania własną ścieżką. Nie odchodzę z powodu finansowych ambicji, ale w związku ze sportowym projektem, który da mi ogromną satysfakcję

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 maja 2013, 16:39

Ja pierdole jeszcze Cavani potrzebny w City :?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 maja 2013, 18:21

Pomoc Yaya - Silva - Isco robiłaby wrażenie. Jak do tego doda się Cavaniego i Aguero to City naprawdę miałoby piekielnie mocną paczkę.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 maja 2013, 18:43

guru pisze:Ja pierdole jeszcze Cavani potrzebny w City :?
Mógłbyś rozwinąć swoją myśl? :D

Skoro w rozliczeniu miałby odejść Dzeko a Tevez cały czas łączony jest z PSG,Monaco i Juve to wcale tych napastników nie byłoby zbyt wielu,bo aż ( :D )trzech:Cavani,Aguero i Guidetti.
Morrow pisze:Pomoc Yaya - Silva - Isco robiłaby wrażenie. Jak do tego doda się Cavaniego i Aguero to City naprawdę miałoby piekielnie mocną paczkę.
Na papierze i w zakończonym sezonie wyglądaliśmy całkiem,całkiem a i tak sezon zakończyliśmy bez skalpu.

P.S.Jak się stroje podobają?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 maja 2013, 18:58

Proste, ładne, bez żadnej kratki, szkoda tylko, że złej drużyny ;)
Na papierze i w zakończonym sezonie wyglądaliśmy całkiem,całkiem a i tak sezon zakończyliśmy bez skalpu.
Kadrowo może i tak ale mam wrażenie, że Mancini był jakiś wypalony i udzielało się to całej drużynie, bodaj nawet Clichy powiedział, że kilka spotkań zwyczajnie zostało przechodzonych. A Pellegrini głodny sukcesów, ze świeżym podejściem, z kolejną szansą na prowadzenie giganta i przede wszystkim z zaufaniem (bez takiego podejścia góry jak w Realu) mógłby z taką pomocą zbudować potwora. Nie wiem ciągle czemu tak wypycha się tego Dzeko z City. Bośniak ma wszystko żeby błyszczeć praktycznie w każdym klubie a media wciąż traktują go jak 5 koło u wozy i przy każdej okazji wyrzucają z City. Cavani to jednak kusząca perspektywa i mam wrażenie, że Matador bardzo dobrze odnalazłby się w Anglii.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 maja 2013, 19:30

Morrow pisze:Kadrowo może i tak ale mam wrażenie, że Mancini był jakiś wypalony
Niejaki Stuart Brennan z MEN napisał fajny artykuł na temat przyczyn zwolnienia Roberto,które na pewno miały również wpływ na postawę drużyny na boisku.Jeśli odnajdę to zapodam linkiem.
Morrow pisze:Nie wiem ciągle czemu tak wypycha się tego Dzeko z City.
Mancini nigdy tak na prawdę nie postawił na Dzeko co wydaje się o tyle dziwne iż to właśnie Włoch sprowadzał go na Etihad Stadium.Zaufanie i system(4-3-3),którym mamy być grać od przyszłego sezonu oraz ktoś taki jak Bale (marzenia) mogą sprawić iż Bośniak będzie bił się o króla strzelców PL a nawet wygrać tą rywalizację w cuglach.Edin to maszynka do strzelania bramek a w/g mnie Mancini nie wykorzystał nawet w połowie jego możliwości.Imo Cavani nam niepotrzebny.

A tak przy okazji:
Claudio Reyna(tak,ten Claudio Reyna :) ) dyrektorem New York City FC http://www.mcfc.co.uk/News/Club-news/20 ... f-football

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”