F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 88

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 15 maja 2005, 12:27

Dlaczego tak sądzisz Lakier?
Ja lubie Real od dzieciństwa i od dzieciństwa nie cierpię Bracy i nawet jak będę miał 100 lat to ich nie polubię. A to, że Real nic nie zdobył to nie powód, żeby go odrzucać.
Kierując się Twoim "rozumowaniem" wynika, że Ty polubiłeś Barce w tym sezonie bo zaczęła wygrywać.
Ja nie zmieniam ulubionych klubów jak rękawiczki bo wtedy bym nie mógł się nazwać kibicem. To jest wielka przyjemnośc gdy twój klub po wielu latach coś osiągnie.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 15 maja 2005, 12:29

Corinthians pisze:Dlaczego tak sądzisz Lakier?
Ja lubie Real od dzieciństwa i od dzieciństwa nie cierpię Bracy i nawet jak będę miał 100 lat to ich nie polubię. A to, że Real nic nie zdobył to nie powód, żeby go odrzucać.
Kierując się Twoim "rozumowaniem" wynika, że Ty polubiłeś Barce w tym sezonie bo zaczęła wygrywać.
Ja nie zmieniam ulubionych klubów jak rękawiczki bo wtedy bym nie mógł się nazwać kibicem. To jest wielka przyjemnośc gdy twój klub po wielu latach coś osiągnie.
Tam byla emotka, "wink"--> przymrozenie oka. I nawet jak by ktos mial brac to doslownie, to chodzilo mi o 'fanow' typu Nowaczek, Mikusinski.

PS. Dzieki Baqu.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 15 maja 2005, 16:39

Brawo Barcelona! :D :D Już myślałam, że przegramy, ale Eto'o nie zawodzi. Po sześciu latach wracamy na tron. ;) Szkoda, że LM się nie udało zdobyć... ale w przyszłym sezonie będzie lepiej. :D

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 15 maja 2005, 16:42

no cuz, Catalonczycy znowy po 6 latach na tronie. Poprostu gratulacje, choziaz ze chcialem przypomniec wam ze przez moment barca przegrywala we wczorajszym meczu z Levante, i gdyby przegrali to nie mieliby jeszcze matematycznego tytulu, tak jak wiele osob na tym forum myslalo. No ale juz niczego nie da sie zmienic. Barcy ten tytul zamiesza w glowie i w przyszlym sezonie nie obronia tytulu. :twisted:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 15 maja 2005, 17:26

jak to napisał fan Realu
juz za rok tytuł wróci do Madrytu

i odpowiedział mu inny fan
No całkiem możliwe, jeżeli Atletico się wzmocni :twisted:

ogolnie marzenia nie są złe :]

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 15 maja 2005, 17:49

Baqu pisze:Laporta ?

:arrow: chce wprowadzić reklamy na koszulkach i zmienić 106 letnią tradycję !
:arrow: chcial pozyskac Beckhama ! uff ale mamy farta ze nie chcial do nas przejsc i kupiliśmy Ronaldinho :]
:arrow: ostatnio pokłucił się z Rosselem, ktory pilotował wszystkie najlepsze transwery Barcelony.... dzieki niemu mamy tak dobrych graczy. I podobno Laporta chce zeby Rossel odszedl pod koniec tego sezonu :/
Ta Baqu, Fuera Laporta, bo doprowadził do odrodzenia wielkiej Barcelony, i wprowadzenia reklam na które zgodziło się większość 'socios' (którzy są zdecydowanie większymi kibicami FCB niż Ty), które mają zaprzestać długom, bo jak wiadomo od 2006 roku w CL będą mogły grać tylko kluby bez NAJMNIEJSZYCH długów.

Gaspart wracaj!

Awatar użytkownika
maciejdas26
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciejdas26 » 15 maja 2005, 17:53

Gratulacje dla Barcelony za zdobycie mistrza.Barcelona to najlepsza drużyna pozdrawiam kibiców.

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 15 maja 2005, 17:55

a skąd Ty wiesz jaką ja mam wysokość ? lol i czy karta socio rowna się bycia lepszym kibicem ? to chyba mylślenie 10 letniego dziecka a nie profesjonalnego fana.

przypomne Ci, że laporta był za kupieniem Beckhama... tak bardzo byś go chcial w Barcelonie ? tak źle jej rzyczysz ?

a gdzie socios zgodzili sie na wprowadzenie reklam na koszulkach ? zobaczysz w przyszłych wyborach jak Laporta wyleci z hukiem, sam zagłosuje przeciw niemu jak bede mial okazję !

Długom ? dobry biznes plan ponad 100.000 socios ktorzy regularnie placa $$ udane transwery i dlugu nie bedzie, poza tym juz sie on zmniejszył.

teraz sprzedamy riquelme saviole i jeszcze wyjdziemy na +

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 maja 2005, 21:24

Nareszcie po 6 latach Barca znowu na tronie! Trochę się wczoraj wkurzałem podczas meczu bo nie grali swojej piłki i gdyby Eto'o nie błysnął różnie by mogło być. Końcówka żenująca 100 podań Marquez - Puyol nie pomogło widowisku, a w dodatku na Mallorce musieli się dziwnie czuć. W końcu trochę na Barcę liczyli...

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 maja 2005, 9:52

Czy dziwnie, czy też nie, to uważam, że gdyby Mallorca chciała utrzymać się w lidze, to graliby inaczej i nie pozwalali na to, by gorsze drużyny ich ogrywały. Nie powinni liczyć na Barcelonę tylko wtedy, kiedy muszą utrzymać się w La Liga... Chora sytuacja. ;)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 16 maja 2005, 10:38

Najbardziej na zwycięstwo mojej ukochanej Barcy liczyłem ja, więc Mallorca też miała prawo mieć nadzieję na bardziej profesjonalne podejście do meczu Blaugrany. Poza tym drużyny walczące o utrzymanie właśnie dlatego o nie walczą, że sporo wcześniej przegrywały (także ze słabszymi zespołami). Barca pewnie ograła Mallorcę więc powinna moim zdaniem bardziej przyłożyć sie do meczu z Levante. Tłumaczyć kataloński klub może tylko świadomość bliskości sukcesu przy utrzymaniu remisu i tak właśnie tłumaczę sobie żałosne ostatnie 15 minut meczu w Walencji. Co nie zmienia faktu, że strasznie cieszę się z tytułu odzyskanego po 6 latach i z całego serca gratuluję moim ulubieńcom. Visca el Barca!!!

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 16 maja 2005, 15:36

Wstyd, czysty wstyd. Barcelona powinna sie wstydzic ze ma takiego pilkarza jak Samuel Eto´o, ktory tuz po zdobyciu mistrzowskiego tytulu zaczol spiewac: "Madrid, cabron, saluda al campeon" czyli przetlumaczajac na jezyk polski: " Madrycie, skurvielu, zasaluduj mistrzowi". Pilkarz tak wielkiej klasy, nie powinien tak zwarac sie do wielkiego rywala. To jest poprostu brak szacunku, i kultury.

Ps. I on sie puzniej dziwi i zali ze wszyscy go przezywaja "czarna malpa". Teraz to dopiera go beda przezywac i straszyc.

co ciekawe na oficjalnej stronie madryckiej druzyny mozna przeczyatc ze te slowa bardzo "skrzywdzily" fanow realu i "moga rozwijac przemoc".

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 16 maja 2005, 15:57

Wstyd, czysty wstyd. Barcelona powinna sie wstydzic ze ma takiego pilkarza jak Samuel Eto´o, ktory tuz po zdobyciu mistrzowskiego tytulu zaczol spiewac: "Madrid, cabron, saluda al campeon" czyli przetlumaczajac na jezyk polski: " Madrycie, skurvielu, zasaluduj mistrzowi". Pilkarz tak wielkiej klasy, nie powinien tak zwarac sie do wielkiego rywala. To jest poprostu brak szacunku, i kultury.

Ps. I on sie puzniej dziwi i zali ze wszyscy go przezywaja "czarna malpa". Teraz to dopiera go beda przezywac i straszyc.

co ciekawe na oficjalnej stronie madryckiej druzyny mozna przeczyatc ze te slowa bardzo "skrzywdzily" fanow realu i "moga rozwijac przemoc".
Ale powiedz mi mój drogi, co ma 'czarna małpa' do jego zachowania? Bo ja, jako głupia 12-latka, nie rozumiem... Czy to miała być jakaś metafora? Bo nie wiem...

Również nie popieram jego zachowania, jednak kiedy jakiś białoskóry zawodnik mówi podobne rzeczy, to nie wyzywa się go od 'białego debila'. W tej chwili wychodzi na jaw, iż Ty jesteś rasistą. ;) Poza tym od lat w podobny sposób ('Barcelona, cabron, saluda al campeon') krzyczeli kibice Realu, i nie wzbudzało to kontrowersji. Fakt, iż na tron wraca Barcelona oznacza, że trzeba szukać złych zachowań i wypowiedzi ze stron ludzi z klubem powiązanych? Nie wydaje mi się...

Pozdrawiam fanów Realu i Barcelony. :wink:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 16 maja 2005, 16:08

Ale powiedz mi mój drogi, co ma 'czarna małpa' do jego zachowania? Bo ja, jako głupia 12-latka, nie rozumiem... Czy to miała być jakaś metafora? Bo nie wiem...
Ma duzo wspulnego. Po pierwsze ten pilkarz nie jest lubiany nigdzie, tylko w Cataluni, wlasnie za tego typu komentarze. On byl pierwszym ktory powiedzial jeszcze na 9 kolejek przed koncem sezonu ze Barcelona ma tytul w kieszeni, podczas gdy Laporta, Ronaldhinio nie chcieli nic mowic z "szacunku dla innych druzyn" tak jak to oni mowili. Jest wiele waznych kwesti w tej sprawie i nie chce mi sie ich rozwijac.
Ty jesteś rasistą
Nie, moja droga tutaj sie myslisz. Ja nie jestem rasista. Moze i wynioslas takie stwierdzenie z tego co napisalem, ale tak nie jest. Mi Eto´o nie przeszkadza w niczym, oprucz tego ze strzla gole dla druzyny ktorej nie lubie. Ale tobi to tez wiele innych pilkarzy, bialych czy czarnych to nie ma znaczenia.
Poza tym od lat w podobny sposób ('Barcelona, cabron, saluda al campeon') krzyczeli kibice Realu
i kto za nich odpowiada? Juz od ldawna wiadomo ze kibice realu sa rasistami, nie wszyscy, ale wiele z nich. To sa tylko kibice, nie mozesz oceniac ich tak jak sie ocenia pilkarzy.
Przeciez Eto´o ma swoich fanow ktorzy chca go nasladowac, sa to tez male dzieci itp. Jego swiadomosc powinnaby mu byla zabronic czegos takigo.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 maja 2005, 16:08

Spóźnione gratulacje :lol: Pozostaje mi tylko pogratulowac...za rok zapowiada się ciekawie :lol:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”