Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 89

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 gru 2010, 21:39

Ja wiem, że do nas nie przyjdzie. Nie sądzę, żeby mimo wszystko Kozielskiego stać było na Onyszkę. O Bąku i Świerczewskim już nie wspomnę. Aczkolwiek nowy, doświadczony bramkarz by nam się przydał bo Bensz jest w katastrofalnej formie, a Szłakotin jest jeszcze młody.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 gru 2010, 21:43

emdżej pisze:Szłakotin jest jeszcze młody
Czasami lepiej postawić na nieopierzonego gówniarza, który potem może okazać się strzałem w dziesiątkę, niż sypać kasę na odcinającego kupony pseudogwiazdora. Onyszko już raczej nie wróci do profesjonalnej piłki, więc sam fakt pojawienia się takiego pomysłu należy uznać za niezłe jaja. Nie wiem, może Kozielski chce medialnego rozgłosu?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 gru 2010, 21:50

Niewykluczone, że chce rozgłosu, bo przecież to w końcu Kozielski. Pamiętasz doskonale jego transfery w Odrze Wodzisław. Co do postawienia na nieopierzonego bramkarza to trudno się z tobą nie zgodzić jak się w ubiegłym sezonie w bramce miało Mateusza Prusa. Wskoczył do bramki, został najlepszym piłkarzem Zagłębia, odkryciem ligi i wyfrunął do Rody Kerkrade. Sęk w tym, że dziwnie tak zostać z bramkarzami, którzy mają 22 i 19 lat (Bensz trafił na listę transferową) i z trenerem bramkarzy, który ma 29 :lol: Zobaczymy jak to będzie, bo Szłakotin dopiero niedawno wskoczył do bramki. Najpierw miał problemy z papierami z rodzimej federacji, potem siedział na ławce i potrzebna była zmiana trenera, żeby Bensz wylądował na ławce. Warunki ma bardzo dobre (197cm) i myślę, że jeśli przepracuje dobrze wiosnę to może okazać się pewnym punktem zespołu. A i tak ważniejsze jest sprowadzenie solidnego napastnika.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 18:36

Lech bliski pozyskania Davidasa Sernasa. Litwin miałby kosztować Kolejorza prawie milion euro! Chyba nasza Ekstraklasa potrzebuje dużego zderzenia z rzeczywistością.

Awatar użytkownika
pierroo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 14 gru 2010, 18:44

Skończy się tak jak z Joelem. Gdzie ta kasa ze sprzedaży Lewego? Szkoda, że Rodionowa nie ściągneli przed sezonem. Teraz byłby spokój.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 gru 2010, 19:09

bartbuks pisze:Chyba nasza Ekstraklasa potrzebuje dużego zderzenia z rzeczywistością.
W jakim sensie?

Jeśli chodzi o Sernasa to w ostatnich 11 meczach strzelił jedną bramkę. Czy jest wart bańki €? Na pewno nie ale można się już było przyzwyczaić do chorych cen za "polskie" gwiazdeczki.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1530
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 gru 2010, 19:15

Piłkarz jest wart tyle ile zapłaci za niego inny klub. Wierzę w to, że nie trafi on jednak do Poznania, jeżeli już to transfer za granicę.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 19:16

Zico_FCI pisze:W jakim sensie?
W sensie takim, że:
- płacimy ogromne pieniądze za prawa do transmisji
- płacimy ogromne pieniądze piłkarzom, którzy potrafią biegać i kopać, a nie potrafią myśleć na boisku (są wyjątki)
- płacimy ogromne pieniądze za piłkarzy, którzy są anonimowi i nigdy nie zarobiliby takich pieniędzy, gdyby jakiś durny menadżer nie wypił kilku whiskaczy z jeszcze durniejszym dyrektorem sportowym i nie wcisnął mu bajek o niesamowitości swojego klienta

Płaćmy miliony, nie mam nic przeciwko, ale ściągnijmy do nas piłkarzy, a nie szrot. W taki sposób nie zbudujemy renomy naszej lidze.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 gru 2010, 19:48

bartbuks pisze:- płacimy ogromne pieniądze piłkarzom, którzy potrafią biegać i kopać, a nie potrafią myśleć na boisku (są wyjątki)
Teraz powiedz mi ile miesięcznie zarabia najlepiej opłacany zawodnik Ekstraklasy? :>

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 20:05

guru pisze:Teraz powiedz mi ile miesięcznie zarabia najlepiej opłacany zawodnik Ekstraklasy?
Dziś Arboleda podpisał nowy kontrakt i jego gaża wzrosła do 140 tysięcy złotych miesięcznie. Przebił nawet Smolarka.

Ale nie chodzi mi akurat o piłkarzy, którzy jakiś tam poziom prezentują. Nie wiem czy wiesz, ale są w Ekstraklasie piłkarze, którzy dzięki jednej dobrej rundzie, dostają kontrakt w wysokości 40-50 tysięcy miesięcznie i od tego momentu do końca swojej kariery (która z rundy na rundę jest coraz bardziej żenująca) nie schodzą poniżej tej sumy w negocjacji kolejnych kontraktów.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 gru 2010, 20:18

Wg mnie to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co zarabiają zawodnicy za granica. Po prostu wkurza mnie ciągle pieprzenie, ze u nas jest poziom niski i zawodnicy za dużo zarabiają. Błąd, grają tak jak zarabiają.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 20:30

guru pisze:Wg mnie to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co zarabiają zawodnicy za granica. Po prostu wkurza mnie ciągle pieprzenie, ze u nas jest poziom niski i zawodnicy za dużo zarabiają.
A wiesz jaki wg mnie jest błąd? Np taki czeski piłkarz zarabiaj o wiele mnie w swojej lidze, dlatego ma ambicję. A większość zawodników w Ekstraklasie dochodzi do wniosku, że jak dostanie 50 tys miesięcznie, to dlaczego ma jechać za granicę? Tam trzeba będzie się starać, walczyć, bo nie będzie się grało. A tutaj w dupie mają pewne rzeczy, bo jak rocznie zarobi pół miliona, do tego odpoczywa przez 1/4 roku, to czego chcieć więcej. Zobacz jakie po sezonie mamy transfery za granicę i kto odchodzi. Dziesięć lat temu, mieliśmy ciągły odpływ wyróżniających się postaci, a teraz? Zazwyczaj odchodzą prawie emeryci, którzy jadą pokopać coś w ciepłym kraju.

Sam nie raz rozmawiałem z zawodnikami w okolicach 25-28 lat i pytałem, czy nie korci ich uciec stąd. Wiesz jaka była odpowiedź? A to dziewczyna studiuje, a to tu mu dobrze, a to zarobki są bardzo dobre i ma miejsce w składzie. Brakuje im po prostu ambicji.
guru pisze:Błąd, grają tak jak zarabiają.
Analizując Twoje stwierdzenie wychodzi na to, że jak damy im więcej, to będą grać lepiej. Dobrym tropem podążam?

Awatar użytkownika
Zack
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 15 gru 2010, 12:20

guru pisze:Wg mnie to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co zarabiają zawodnicy za granica. Po prostu wkurza mnie ciągle pieprzenie, ze u nas jest poziom niski i zawodnicy za dużo zarabiają. Błąd, grają tak jak zarabiają.
Moim zdaniem polskie skórokopy zarabiają o wiele za dużo w stosunku do tego co pokazują na boisku. Ale jakby tak inaczej konstruować kontrakty... Nic nie mam do tego żeby dobrze zarabiali... Ale pensję powinni "podnosić z boiska". Dajmy na to każdy co miesiąc 5 tysi na przeżycie gwarantowane a reszta metodą kija i marchewki, chcesz więcej to pokaż na boisku, że ci się należy, proste... Myślę, że przy takim sposobie motywacji nie mięlibyśmy horrorów z jakimis Karabachami itd.
bartbuks pisze:
guru pisze:Wg mnie to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co zarabiają zawodnicy za granica. Po prostu wkurza mnie ciągle pieprzenie, ze u nas jest poziom niski i zawodnicy za dużo zarabiają.
A wiesz jaki wg mnie jest błąd? Np taki czeski piłkarz zarabiaj o wiele mnie w swojej lidze, dlatego ma ambicję. A większość zawodników w Ekstraklasie dochodzi do wniosku, że jak dostanie 50 tys miesięcznie, to dlaczego ma jechać za granicę? Tam trzeba będzie się starać, walczyć, bo nie będzie się grało. A tutaj w dupie mają pewne rzeczy, bo jak rocznie zarobi pół miliona, do tego odpoczywa przez 1/4 roku, to czego chcieć więcej. Zobacz jakie po sezonie mamy transfery za granicę i kto odchodzi. Dziesięć lat temu, mieliśmy ciągły odpływ wyróżniających się postaci, a teraz? Zazwyczaj odchodzą prawie emeryci, którzy jadą pokopać coś w ciepłym kraju.

Sam nie raz rozmawiałem z zawodnikami w okolicach 25-28 lat i pytałem, czy nie korci ich uciec stąd. Wiesz jaka była odpowiedź? A to dziewczyna studiuje, a to tu mu dobrze, a to zarobki są bardzo dobre i ma miejsce w składzie. Brakuje im po prostu ambicji.
guru pisze:Błąd, grają tak jak zarabiają.
Analizując Twoje stwierdzenie wychodzi na to, że jak damy im więcej, to będą grać lepiej. Dobrym tropem podążam?

Z drugiej jednak strony to, że nasi wirtuozi futbollu są 100 lat świetlnych za Zachodem/południem/wschodem i 50 lat świetlnych za północą Europy to też nie do końca jest kwestia braku ambicji... Szkolenie w Polsce mamy jakie mamy i piłkarze jednak wyżej d..y nie nasrają... Przykre... Braki w wyszkoleniu są ogromne...

kamillo22
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Słoweniec w ślasku?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamillo22 » 21 gru 2010, 14:59

słyszeliście o tym transferze? Słoweniec Rok Elsner podpisał dzisiaj kontrakt ze Śląskiem Wrocław. Był kapitanem reprezentacji młodzieżowych swojego kraju. tutaj dla zainteresowanych więcej info http://wroclove2012.com/pl/artykul_o_wroclawiu/id_1231 zobaczymy co z niego bedzie ale zapowida się dobrze:)

Wiloch
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 21 gru 2010, 17:11

Tak, czytałem o tym - w poprzednich klubach szło mu średnio, nie był jakimś przywódcą drużyny ale z tego co wyczytałem to spisywał się całkiem dobrze. W końcu to wychowanek OKC Nice, zobaczymy jak pójdzie mu w ekstraklasie, chociaż myślę że nie będzie objawienia tak jak w przypadku Rudnevsa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”