FMy - Strona 882

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 paź 2025, 13:43

Ja na pewno kupuję od razu, już od miesiąca chodzi za mną nowa kariera w managerka, ale zamiast odpalać 2024 postanowiłem że ten miesiąc poczekam.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 paź 2025, 14:57

Mnie też skurczybyk kusi, ale ostatnio co wracałem do kariery z wersji 24, to po jednym meczu mi się odechciewało i boję się, że kupię i nie pogram za dużo.

Miałem tak z wersjami od 2016 do 2018 włącznie bodajże, że miałem wszystkie te wersje, a nie zagrałem w żadną. Ale wtedy były to pudełka, więc nawet na półce fajnie było mieć, teraz wszystko kupuję już elektronicznie, więc to inna sprawa. 2024 kupiłem sporo po premierze w każdym razie.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6735

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 paź 2025, 10:40

Pierwsze recki z early access (nie wiem czemu nazywane wersją beta, to ma premierę za tydzień a nie za pół roku) są zgodne. Jest jeszcze gorzej niż sądziłem że będzie. Forum SI zawalone tematami z bugami, gra robi wrażenie wersji mobilnej z portem na konsole.

Chociaż nowy system taktyczny (formacja z piłką i bez piłki) jest generalnie chwalony.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4441
Kibicuję: AC Milan

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 27 paź 2025, 10:45

Mozna gdzieś znaleźć CM 01/02 -z aktualnymi składami ale w wersji online? :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 lis 2025, 17:26

Nie polubie się z nowym FM. Lubiłem grać zaczynając od 6 ligi angielskiej. Tym razem padło na 5 bo moja drużyna awansowała. Grywałem zawsze na odkrytych atrybutach. Ciężko ściągać graczy do takich klubów więc chciałbym wiedzieć od razu czy ktoś się może nadać. W nowym FMie one są zasłonięte bez odpowiedniej siatki scoutów. Kupiłem edytora aby były odkryte ale nie da się od razu ich odkryć tylko trzeba grzebać w każdym piłkarzu i tam sprawdzać. [ch**] straszna. Granie klubami z TOP 5 lig już mnie dość długo nie bawi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 gru 2025, 10:59

Obrazek

82% win ratio :haha:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 gru 2025, 20:34

Pogrywam w FMae nowego. Znowu Bostonem Utd. Tym razem z 5 ligi bo awansowali w czasie rzeczywistym. 5 i 4 liga poszła gładko. W Coca-Cola League 1 zaczęły się schody. Pierwszy sezon do zapomnienia. W drugim sezonie miałem 15 pkt przewagi nad barażami i przegrali 5 meczów pod rząd. Nie awansowałem. W następnym już awansowałem, a do awansu przyczynił się Dackers znany z FMa 24. W Championship zacząłem fatalnie i ściągnąłem Meerdinka na atak. Holender który niespodziewanie w debiutanckim sezonie walnie przyczynił się do awansu w FM 24 tutaj zrobił to samo. Jestem w Premier League. Nie chcę kłamać ale dużo meczów wygrałem dzięki opcji natychmiastowy wynik.

Sama gra jest MID i to taki konkretny. Nie wiem nad czym oni pracowali 2 lata. Dalej mało przejrzysta. W bazie danych nie mogę zobaczyć wszystkich zawodników dostępny bo suwak jest skorygowany fatalnie. Znowu napastnik ma problemy ze strzelaniem goli. Twarzy regenow jeszcze gorsze niż były(choć ja tamte lubiłem). Nie ma drużyny juniorów w reprezentacjach więc ciężko szukać talentów na własną rękę. Piłkarze drodzy i jeszcze więcej zarabiają(te ceny są absurdalne). Gameplay imo jest gorszy niż ten z FM 24. Niezliczona ilość absurdalnych zachowań piłkarzy podczas skrótów. Mnóstwo podań idzie w aut. Masę głupich start. Ogólne wrażenie niezbyt fajne. Grafika meczu lepsza, ale co z tego.

Jest DUŻO do poprawy. Jak już pisałem ta seria straciła wiele fanów tą edycją. Tyle.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 30 gru 2025, 17:01

Oni juz stracili fanów tym ze rok w ogole nic nie wydali ;)

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 30 gru 2025, 17:29

No jak kupiłem przedpremierowo to się szczerze załamałem, i w sumie w FMa gram sobie tak mocno w tle, w trakcie robienia czegoś innego, że w sumie jest zjadliwy ten ostatni xD i co nieco poprawili. Bo jak wchodziłem w mecz i przez jakiś błąd gry nie byłem w stanie zrobić ani jednej zmiany, to aż musiałem się przejść po mieszkaniu żeby to rozejść 🤣

krzysiu
Kapitan
Kapitan

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 01 sty 2026, 13:22

Nie no to masakra przeciez. Ja nawet w 2024 nie grałem bo mowie 2025 bedzie nowy a go nie bylo ;) a tak grałem przez wiele lat w kazda wersje. Teraz mam gry online i szczerze musialby być top FM zeby mnie ,,przymusic" do grania w niego

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 mar 2026, 9:59

Strasznie męczą mnie napastnicy w nowym FMie jak i w wersji 24. Nieważne kogo dasz na atak(w szczególności tych regenow) 20 bramek ligowych jest niemalże nieosiągalne. Odechciwa mi się w to coraz bardziej grać.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 mar 2026, 10:54

Ja w FM24 kupiłem jakiegoś murzyna z Salzburga i 20 goli robił lekko w Serie A, ale trzeba mu było dać rolę typu wysunięty napastnik albo lis pola karnego.

Już sprawdziłem na transfermarkecie, chodzi o Karima Konate.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2126
Kibicuję: Manchester United

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 mar 2026, 10:59

Slim91 pisze:
23 mar 2026, 9:59
Strasznie męczą mnie napastnicy w nowym FMie jak i w wersji 24. Nieważne kogo dasz na atak(w szczególności tych regenow) 20 bramek ligowych jest niemalże nieosiągalne. Odechciwa mi się w to coraz bardziej grać.
Sprawdziłem sobie jak to jest i w FMie24 Hojlund przy bardzo dużej rotacji ma 4 sezony po 16-20 bramek w lidze jako nękający napastnik w taktyce na 3 napastników (2 schodzących), więc chyba nie jest tak źle. Generalnie, cała trójka moich głównych zawodników na tych pozycjach zdobywa 60+ bramek/sezon, a rotuję naprawdę grubo i mało który zawodnik gra w tygodniu więcej niż 120-150min, jeżeli nie ma kumulacji arcyważnych meczów. Ale żeby nie było, że tylko dużym klubem z topowymi graczami. Motorem niemal co sezon napastnik zdobywa 18+ bramek w samej lidze, pomimo, że najlepszych zawodników zawsze daję na LM. Ale sprawdziłem pierwsze 3 sezony, i:
- debiutancki sezon, I liga, Mraz, 25 bramek
- debiut w Ekstraklasie, Rolke 13 bramek (wymiana napastnika w zimie, więc grał pół sezonu),
- 2 sezon w Ekstraklasie, Bortniczuk, 18 bramek (rotacja do LK).

Dalej to już nacisk na LM i w lidze szła mega rotacja, a główni zawodnicy grywali zaledwie po około 25 meczów. Jak mi się ustabilizował skład i miałem niemalże dwie jedenastki, to co sezon ktoś w samej lidze zdobywał 18+ bramek.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 maja 2026, 13:46

I’ll start by confirming that International Management will return as a free game update for Football Manager 26, Football Manager 26 Console and Football Manager 26 Touch on May 26. Hitting this date is subject to the relevant platform submissions and licensing approvals, which also includes individual kit manufacturers. Our team will share full feature details and re-confirm the launch date shortly.
Ahead of that, I want to be transparent with you and manage expectations for what is coming in this update. While the mode represents an improvement on FM24, the full revamp will not be realised at launch and will instead be developed further over time.

Challenges within the existing game that I'll touch on below have limited the scope of what we set out to deliver. Looking ahead, your feedback and the improvements already under way will help shape our priorities for future game development. 
Czyli zapłacili za licencję FIFA na mundial i teraz w panice postanowili przywrócić starą opcję z której zrezygnowali bo chcieli napisać ją od nowa.

Ta firma nie ma przyszłości.

krzysiu
Kapitan
Kapitan

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 11 maja 2026, 18:29

Popsuli sie mega. Nie mieli konkurencji a i tak to zepsuli. Niesamowici są

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”