EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy - Strona 10

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje dalej?

Francja
6
16%
Holandia
8
22%
Rumunia
4
11%
Włochy
19
51%
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 cze 2008, 22:51

Awans. Błękitna chodź dziś biała armia się rozpędza. Teraz czas na Hiszpanie, ciężej już być nie może. Brak Pirlo i Gattuso ale walki nie zabraknie.

Mecz ładny. Pech Francuzów i szybka zmiana. Potem zasłużony karny i czerwona kartka. Po bramce absolutna dominacja Włochów, miejscami grali genialnie. Widać że stać ich na taką grę, byle pokazali to z Hiszpanią.
Z czasem Francja się otrząsnęła i zaczęła przeważać ale nie mieli wyjścia. Benzema był świetny. Bramka na 2:0 przypieczętowała 3pkt. Fatalne zachowanie Henrego w murze.
Toni 2-3 razy genialny ale gdy zmarnował sam na sam nie powiem, zdenerwowałem się.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 cze 2008, 22:52

Francja ma zajebistych piłkarzy, ale niestety Domenech nie potrafił poskładać tej drużyny do kupy po odejściu Zidane'a. Spojrzenie Domenecha w 90 minucie dokładnie takie samo jak po przegranym finale MŚ, dobrze że przynajmniej kamienną twarz potrafi zachować. Francji jest potrzebny trener, który da tej drużynie kopa, a nie zagubiony w lesie koleś, którego ratowały tylko wyniki. Dwa lata temu połowe zadania za niego odwalał Zizou, teraz bez niego już nie potrafił sobie poradzić.

Oby Hiszpania pojechała Włochów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 cze 2008, 22:53

Łukasz_ pisze:Brak Pirlo i Gattuso
właśnie, niby nie grają wielkiego turnieju, ale sam fakt, że nie bedzie mozna z nich skorzystać może przerażać :]

Hiszpania w przeciwieństwie do Francji gra póki co świetnie, tworzą kolektyw, a napastnicy wespół z pomocnikami znakomicie się rozumieją.

Na pewno będzie ciekawe widowisko. Jak Toni poprawi skuteczność, to powinno być interesująco.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 17 cze 2008, 22:54

Corinthians pisze:Oby Hiszpania pojechała Włochów.

Czy ktoś w to wierzy? :lol:
cloner pisze:Teraz mam pytanie do Was: kiedy bedzie mecz 1/4 pomiedzy Wlochami, a Hiszpania ??
W niedziele chyba.
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 22:57 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2008, 22:54

Teraz mam pytanie do Was: kiedy bedzie mecz 1/4 pomiedzy Wlochami, a Hiszpania ?? bo szczerze mowiac, to nawet nie wiem gdzie tego szukac, a strona ME wolno mi działa :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 cze 2008, 22:54

W przypadku Toniego jest tak, że moze nie strzelac przez pięc meczów, a jak strzeli z dwie bramki to w takim momencie że drużyna przeciwna nie bedzie mogła dojść do siebie przez kolejnych piec spotkań. Nie musze dodawać, że jak sie ma Luke w składzie to straszliwie musi to absorbować obrońców rywali. Spuść go na chwile z oczu.

Dobrze, że Włosi awansowali, bo grali lepsza piłke i od Francozów i od Rumunów, z którymi to dość nieszczesliwie i niesprawiedliwie zremisowali. Francja miała dzis pecha, ale trzeba sie troche cofnąć aby opinia była obiektywna. Słaby mecz z Rumunia, z Holandia tez. Skład jaki był, a jaki mogł byc tez juz było wszystko powiedziane. Domenech nie trafił z astrologiem. Zycie.

Man of the match: De Rossi bardzo fajnie. Prawda. Ale dla mnie swietne zawody dzis zagrał Cassano. W takiej dyspozycji widzialbym go w Interze. Z Ibrahimovicem, Adriano mogliby sie pozabijać, ale gdyby sie nie zabili to szczegolnie z tym pierwszym rozmotowaliby kazda obrone w lidze.

Szanse Włochów z Hiszpanami. Wysypali się Pirlo i Gattuso i w przypadku tego pierwszego jest to duża strata. Rino walczy, ale trudno nie zuważyc iż w optymalnej formie nie jest. Podchodzać zdroworozsądkowo to jesli wyjdzie Ambrosini Hiszpanie zdominuja środek pola. Ja osobiście postawiłbym na trio z Romy w środku. Istnieje tez taka hipoteza, że Włosi zagraja jak Włosi (nawet z Ambrosinim), a Hiszpanie jak Hiszpanie. I to byłaby zaiste słuszna koncepcja.

Forza Italia!

Edyta: Fajne zachowanie Holandii :spoko:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 17 cze 2008, 22:58

Toni oddawał poza sytuacją sam na sam 2 strzały z których Pippo Inzaghi by się nie pomylił :P

Gattuso podnosił dziś ciśnienie wszystkim. Czerwona kartka wisiała w powietrzu. Pirlo nie powinien grać na lewej stronie, gdy był w okolicy środka stwarzał dużo większe zagrożenie swoimi podaniami.
Gattuso może zastąpić Ambro ale z Pirlo będzie ciężej. Zobaczymy jak Donadani ich poukłada. Ma ponad tydzień.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 17 cze 2008, 23:02

cieszy mnie awans wlochow jako ze nie trawie francuzow (mowa o reprezentacji bo pilkarzy maja ciekawych), mimo ze wyszli kosztem rumunow. na szczescie fatalny blad sedziego w poprzednim meczu nie spowodowal odpadniecia druzyny ktora umie grac w pilke i gwarantuje pewien poziom gry

co do holendrow - marco gral dla swoich starych znajomych i moze sie to na nim zemscic

ogolnie drabinka dziwna bo najpierw hiszpania-wlochy a pozniej polfinal z holandia

kontra portugalia nie majaca zadnego ciekawego rywala

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 cze 2008, 23:02

cloner pisze:kiedy bedzie mecz 1/4 pomiedzy Wlochami, a Hiszpania ??
W niedziele :twisted:

Hiszpanow czeka trudny mecz, bo Wlosi graja w sumie najgorsza mozliwa dla nich pilke. Troche sie obawiam o srednio grajaca defensywe, ale na pewno jesli Hiszpania zagra swoje jest w stanie awansowac :]

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 cze 2008, 23:07

Nie rozumiem tych pochwał wobec Toniego. Grał dzisiaj jak i na całym turnieju dramatycznie nieskutecznie. Nie zdobył bramki w trzech meczach grupowych, nie zdobędzie i z Hiszpanami. To jest wielka przewaga przeciwników posiadają znakomicie dysponowanych napastników - Villę i Torresa. Italia nie ma na to w tej chwili żadnej odpowiedzi. Dzisiaj są powody do zadowolenia, ale ja w sukces squadra azzurra na tym turnieju nie wierzę.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 cze 2008, 23:13

Udalo sie.Grazie Holandia grazie Marco.Huntera wpuscic to zawsze cos strzeli.Teraz kazdy Wloch zanim zje pomarancze powinien zmowic modlitwe dziekczynna.

Toni to po fazie grupowej powinien miec z 6 bramek na koncie.Dzisiaj chociaz gola nie strzelil i tak zrobil swoje.Gdyby ten jeden strzal co byl odwrocony tylem wszedl - poezja.

Gra Italii nie podobala mi sie zbytnio.W ogole nie podoba mi sie ich gra na tym turnieju.Doczolgali sie do fazy pucharowej zobaczymy co bedzie dalej.Donadoni niezaleznie od wyniku powinien zostac zwolniony.

Inna sprawa to co wyrabiala Francja.My sie zastanawiamy co na Euro zagrala Polska to co maja powiedziec zabiaki?Tacy pilkarze taki potencja i taka kaszana.

Martwi mnie absencja Pirlo.Gra jak gra ale zawsze jedno dwa genialne podania mu wyjda jak dzisiaj do Toniego przed karnym.Ciezko bedzie go zastapic i wydaje mi sie ze przeciwko finezji Hiszpanow Italia odpowie sciana zlozona z Ambro De Rossiego i Perrotty.Dobrze ze przynajmniej obrona zaczela funkcjonowac tylko Grosso i Zambro powinni wiecej sie wlaczac w akcje ofensywne bo dzisiaj wygladalo to kiepsko.

Z niecierpliwoscia czekam na pojedynek z Hiszpania.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 cze 2008, 23:26

Jeszcze mi sie przypomniało. Panucci na środku razem z Chiellinim daja rade. Christian po profesorsku prawie jak Canna, a Chiellini taki troche Matrix z mundialu, lekko nieokrzesany. Inne wykonawstwo, skutecznośc podobna. Duet z niemieckich MŚ tez sie rozkrecał z meczu na mecz. Jesli chodzi o defensywe to gorzej prezentuja sie skrajni zawodnicy. Szczególnie po stronie Grosso jest duzo miejsca i gdyby nie samolubność Govou to mecz mógł potoczyć sie różnie. I skoro daja tyle miejsca rywalom to chociaz, jak słusznie zuwazył Chlopaczek, mogli bardzie uwidocznic się w ofensywie

Czy chwalimy Toniego? Polemizowałbym. Parafrazujac klasyka "bramka Toniego wisi w powietrzu". Co wisi nie utonie.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 17 cze 2008, 23:43

No i koniec, Italia szczęśliwie awansowała, ale i zasłużenie, bo była lepsza i od Francji, i od Rumunii. Mimo wszystko nawet dziś było widać w grze sporo mankamentów ale jakoś to już lepiej wyglądało. De Rossi, mistrzostwo świata, genialny piłkarz, był dziś wszędzie... Toni kuwa gdyby on ustawił swój celownik, to po fazie grupowej byłby królem strzelców. Może nie jest w najwyższej formie ale on po prostu musi grać w każdym meczu i kibice Włoch (i Bayernu) wiedzą dlaczego :P Cassano, nie wyobrażam sobie teraz składu Włochów bez niego, oby tylko nic nie odbiło :roll: Dziś Domenech- tekst z misiem zajebisty Akarin :P ale i najlepiej oddaje postawę trenera na tych mistrzostwach. Jednak są jeszcze na tym świecie trenerzy gorsi od Donadoniego :P

Szkoda zawieszeń, zwłaszcza Pirlo ale i Lubos momentami przesadzał z tymi kartkami... ma troche czasu Donek żeby coś wymyślić ale może nie będzie najgorzej, jeśli De Rossi zagra tak jak dziś, za napastnikami może też grać Camor w ostateczności, no i Cassano (w wariancie ofensywnym ze skrzydłami Di Natale i Camor, mogłoby to fajnie wyglądać, podobnie jak z Rumunią czy Holandią po wejściu Cassano). Włosi rozkręcają się z meczu na mecz i to się może sprawdzić równiez teraz, jeśli Donek nie przeszkodzi ale jak ktoś już wcześniej wspomniał (podzielam to zdanie) powinien zostać zwolniony bez względu na wynik Italii na euro, bo jest jak dziecko we mgle. Dziś trzeba się cieszyć, Italia była lepsza i wreszcie odzwierciedlił to wynik. Brawo Azzurri, teraz musi już być tylko lepiej :]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 cze 2008, 1:14

- Domenech!
- co?
- 2:0 :boruta:

Ta jego skwaszona mina po losowaniu grup wiedziała co robi, wiedziała czego można oczekiwać po myśli trenerskiej swojego pana :P Ten trener mnie nie zawiódł bo po ogłoszeniu kadry (chociaż nie tylko to miało wpływ) właśnie na taki występ Francuzów liczyłem :cegła:
Teraz Mexes z Treze pewnie modlą się aby kolejny selekcjoner nie okazał się imbecylem i powoływał najlepszych. A tak był Boumsong, Thuram, Anelka i jeszcze kilku innych i do domciu :smile2:

Co do Włochów to mocno mi ulżyło i liczę na ogranie przeciętnych w meczu ze Szwecją (z Rosją nie widziałem) Hiszpanów. Włosi dla mnie wciąż nie grają tego czego oczekuję. To wrzucanie piłek na zbyt często drewnianego na tym turnieju Toniego jest imo za bardzo schematyczne. Do tego jeszcze kilku piłkarzy nie jest w formie, nie ma geniusza Lippiego tylko siakiś Donadoni który chyba sam nie wie jakim składem chce grać (dla mnie to stawianie tylko na Milan lub tylko na Romę ma na imię Pomyłka :angry2: ) no i mamy taką nijaką grę (w porównaniu do tego czego oczekuję). Dziś też była przewaga Francuzów w II połowie co przerwał ładnym strzałem De Rossiego :rydzyk: Jednak prosiło się o jakiegoś Camora jak to mówił Borek czy tam Boniek który by hasał rozrywając szyki obronne Francuzów.
Ogólnie mówiąc mam nadzieję że cały czas ten kolos będzie się rozpędzał i z każdym meczem niszczył co napotka na swojej drodze od Hiszpanów począwszy :P Ale z taką grą może być różnie i każdy mecz to niewiadoma :?

Aaa brawa dla Holendrów jak do tej pory kandydat nr 1 do wygrania Euro. Oby doszli minimum do finału a tam spotkali się z Włochami o ile jest to możliwe i nie spotkają się wcześniej :naughty:

Kto nie skacze ten Francuzem hop! :jupi: hop! :jupi: hop! :jupi: :smile2:

E: No to najwyżej Pomarańczowa impreza skończy się szybciej niż sie wszyscy spodziewają :lol:
Ostatnio zmieniony 18 cze 2008, 1:23 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 cze 2008, 1:20

Yukasz pisze:Aaa brawa dla Holendrów jak do tej pory kandydat nr 1 do wygrania Euro. Oby doszli minimum do finału a tam spotkali się z Włochami o ile jest to możliwe i nie spotkają się wcześniej :naughty:
Nie da rady.
Jezeli Italia pokona Hiszpanow a Holandia kogos z dwojki Szwecja/Rosja to obie druzyny spotkaja sie w polfinale.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”