obiło mi się o uszy.Mentor pisze:'Ronaldo haters'
hejters.Mentor pisze:Jak się powinno wymawiać Twoim zdaniem 'haters'?
teraz rozumiem, spolszczone do granic
Znam nowe słówko
thx MeNtOr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2008, 11:07
obiło mi się o uszy.Mentor pisze:'Ronaldo haters'
hejters.Mentor pisze:Jak się powinno wymawiać Twoim zdaniem 'haters'?
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2008, 11:18
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2008, 12:32
Kuwa mać angliści od siedmiu boleści. Nie prościej i zarozumialej dla wszystkich było użyć słowa nienawiść (i pochodne)?Moofasa pisze:hate (czyt. hejt)= nienawidzić Trochę fonetycznie ale wierze że tego mogłeś nie wiedzieć ;]
Racja. Z tym przeraża mocno przesadziłem, raczej mam to w głębokim poważaniu. Z tymi nastolatkami, to też nigdy nie wiadomo co człowiekowi na stare lata do łba przyjdzie. Jedno jest pewne Milanowi nie zacznę kibicować i w tym moja nadzieja.Cris7 pisze:Pewnie i tak. Ale wydaje mi się, że wcale Cię to nie przeraża, a raczej jest Ci obojętne. Zwłaszcza, że nastolatek nie podrywasz.
To będzie trudne, bo w moim obecnym mieszkaniu studenckim nie mam telewizora. (No i po pokucie)Cris7 pisze: Jako pokutę proszę obejrzeć odcinek You Can Dance albo tańca na lodzie. Wiem, mam w sobie coś z sadysty.
Chyba tak.cloner pisze:Z choinki sie urwales Franz,
Ja słucham? Gdzie tam to, że czasem z nudów ściągnę z neta jakąś polską rap płytę (bardzo rzadko) posłucham 2-3 piosenki i wyrzucę do kosza, no bez przegięcia (Ostatni raz rapu słuchałem rapu jak nowa Molesta się pojawiła)fieldy pisze:Choć ja w przeciwieństwie do franza nie słucham polskiego rapu [jest w ogole takie coś ? ] i nie obracam się wśród ludzi ktorzy go słuchają.
Ja też, ja teżfieldy pisze:Znam nowe słówko
Teraz się „przylansuje” na pierwszą z pośród clonerowych opcji „lansu”.fieldy pisze:thx
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 lis 2008, 15:42
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2008, 16:27
O!Cris7 pisze: Eldo
Dobry kawałek, płyta nieźle rokuje.Cris7 pisze:
A to akurat wiem. Włodi: „Nie pokaże lodówki w MTV Cribs” w ten sposób dowidziałem się co zacz ten cały „MTV Cribs” choć gdybym nie miał tej wiedzy, dużo bym nie stracił. Popieram zdanie Włodiego w tej kwestii.Cris7 pisze: Dla franza od razu wyjaśniam, że MTV Cribs to taki program na MTV, w którym różne gwiazdy pokazują swojego "cudowne" domy, 7 samochodów i 5 łazienek.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2008, 16:33
Nie bardzo lubie te hasło, nie za bardzo też wiem co sie pod nim tak naprawdę kryje, ale ... także twórcy tzw. ulicznego rapu potrafią stworzyc cos wartościowego. Firma, Hemp Gru, czy chociażby Bezimienni również wpajają ludziom dobre wartości, nie tylko same złe. Choc jak wiadomo, zło i dobro są relatywnymi pojeciami, mozemy jedynie dobro i zło szufladkowac w powszechnie normach przyjetych.franz pisze:"prawilnych uliczników"
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2008, 16:45
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lis 2008, 16:52
No widzisz, ja sie najwidoczniej nie rozwijam intelektualnie. Bo wyzej cenię (tzn. bardziej mnie przypadly do gustu, czesciej ich slucham) albumy Firmy, Popka, aniżeli pierwsze dzieła Molesty, choć daleki jestem od ich krytykowania. Kiedys, gdzies sluchalem, ale do gustu mi nie przypadły. Utwór nie składa sie tylko z tekstu, musi miec też przyzwoity bitBienias pisze:Trzeba sie rozwijac nie tylko finansowo ale intelektualnie
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 13 lis 2008, 16:56
No Ty nie wiesz, a ja mam wiedzieć? Potem się dziwisz, że ludzie nie znają niektórych "elo młodzieżowych" słów.cloner pisze:nie za bardzo też wiem co sie pod nim tak naprawdę kryje,
Być może. Dyskutować w tej kwestii nie będę, bo twórczości tych zespołów nie znam i nie mam za bardzo ochoty poznawać. Uwierzę Ci na słowo.cloner pisze:także twórcy tzw. ulicznego rapu potrafią stworzyc cos wartościowego. Firma, Hemp Gru, czy chociażby Bezimienni również wpajają ludziom dobre wartości, nie tylko same złe.
Powiedzmy, że „mądre życiowe zasady” wole czerpać z innych źródeł, mogę przypuszczać, że są one wartościowsze niż te od "Firmy" czy "Bezimiennych", ale to tylko moja subiektywna opinia.cloner pisze:Posluchaj z uwagą np. nowej plyty Bezimiennych czy Firmy, a dowiesz sie wielu mądrych życiowych zasad.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2008, 16:58
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 13 lis 2008, 17:05
El-Polacco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 lis 2008, 17:45
pozamiatałeś teraz nie ma co. Flow Włodka nawet (!!) na skandalu zjada wszystkich panów z firmy razem wziętych.cloner pisze:No widzisz, ja sie najwidoczniej nie rozwijam intelektualnie. Bo wyzej cenię (tzn. bardziej mnie przypadly do gustu, czesciej ich slucham) albumy Firmy, Popka, aniżeli pierwsze dzieła Molesty, choć daleki jestem od ich krytykowania. Kiedys, gdzies sluchalem, ale do gustu mi nie przypadły. Utwór nie składa sie tylko z tekstu, musi miec też przyzwoity bitBienias pisze:Trzeba sie rozwijac nie tylko finansowo ale intelektualnie
kulekfcb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 13 lis 2008, 18:02
Premo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 13 lis 2008, 18:58
kulekfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 lis 2008, 3:03
Mnie ta płyta FIRMY aż tak nie podchodzi. Nic nadzwyczajnego.kulekfcb pisze: a co do tych zasad życiowych z kawalków z firmy. to wszystko co oni nawineli na pierwszej płycie, dawno zostalo w rapie powiedziane w dużo lepszy sposób. ale nie powiem chciałbym mieć ich pierwszą płytę, ładnie chodzi na allegro.
Co racja to racja. Ja najbardziej nie znoszę Boskiego Romana. Ale jak już mówimy o Moleście, to Pelson>>> Włodikulekfcb pisze:Flow Włodka nawet (!!) na skandalu zjada wszystkich panów z firmy razem wziętych.
Produkcja roku należy do Bezimiennychkulekfcb pisze:niezła płyta niezła, ale do produkcji roku to raczej nie
guru
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio