Tenis - Strona 91

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 26 cze 2013, 19:08

cloner pisze:Może wreszcie Radwańska coś wygra.
Radwańska ma ciężką drabinkę w 1/4 Chinka Li Na a 1/2 Serena....Pewnie skończy się na ćwierćfinale i zakupem nowej torebki :P

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 26 cze 2013, 20:24

Federer na deskach. Z jakimś Ukraińcem ku*wa, no... co się dzieje do uja wacława.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 cze 2013, 20:52

szefu91 pisze: Z jakimś Ukraińcem ku*wa, no... co się dzieje do uja wacława.
Który grał bardzo dobrze. Teraz zaczął wyraźnie pękać, da się wyczuć pięciosetówkę.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 26 cze 2013, 21:01

Nie sądzę. Federer zostawił mózg w szatni. Bezsensownie skraca wymiany, nie gra passing shotów a zamiast tego wali piłki wprost na Ukraińca. Do tego często popełnia niezrozumiałe błędy z forehandu, kompletnie nie kumam dlaczego. Gdyby to komentował Stopa, to nazwał by Szwajcara amatorem, i to kilkakrotnie...
Stakhovsky gra chyba mecz życia, 116 w rankingu, cztery turnieje w życiu wygrał, a tu tak sobie poczyna z Królem. Powinien był już to spotkanie przegrać w szatni.
Dodam że mnie wk*rwia jego aparycja. Z takim pospolitym wieśniakiem mi się kojarzy; koszula w kratkę, spodnie na szelki, gumowce i w pole. Denerwuje mnie też serve&volley... :evil:

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 26 cze 2013, 21:17

szefu91 pisze: Nic tylko czekać aż wypadnie jeszcze ktoś z czołówki męskiej, najpewniej Murray lub Federer.
lisek_chz pisze:Czekam, aż Federer przegra z Ukraińcem.
:suicide: Teraz to mam w D ten turniej. Jak dla mnie może wygrać nawet Ferrer. Albo Janowicz.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 26 cze 2013, 21:17

Ale sensacja :shock:

Jest spora szansa na polski ćwierćfinał, a co za tym idzie Polaka w półfinale Wimbledonu :rotfl4: :rotfl4:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 26 cze 2013, 21:20

Ale jaja, teraz jeszcze niech się dzisiejszy rywal Federera wycofa wzorem pogromcy Nadala i już całkiem Polacy będą mieli otwartą drogę :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 cze 2013, 21:31

szefu91 pisze:Nie sądzę. Federer zostawił mózg w szatni. Bezsensownie skraca wymiany, nie gra passing shotów a zamiast tego wali piłki wprost na Ukraińca. Do tego często popełnia niezrozumiałe błędy z forehandu, kompletnie nie kumam dlaczego. Gdyby to komentował Stopa, to nazwał by Szwajcara amatorem, i to kilkakrotnie...
Stakhovsky gra chyba mecz życia, 116 w rankingu, cztery turnieje w życiu wygrał, a tu tak sobie poczyna z Królem. Powinien był już to spotkanie przegrać w szatni.
Dodam że mnie wk*rwia jego aparycja. Z takim pospolitym wieśniakiem mi się kojarzy; koszula w kratkę, spodnie na szelki, gumowce i w pole. Denerwuje mnie też serve&volley... :evil:
Na pospolitego wieśniaka to Ty wyszedłeś takim wpisem. Rozumiem zaślepiałą miłość do Federera, sam jestem jego wielkim fanem i uwielbiam tenis w jego wykonaniu ale dzisiaj poza tym, że Szwajcar grał słabo i popełniał móstwo niewymuszonych błędów to trzeba Ukraińcowi oddać, że zagrał świetnie swoją grę, wielokrotnie pokazując niesamowite zagrania. Brawa dla niego. Jak komuś dzisiaj w trakcie meczu można było zarzucić brak klasy to właśnie (o dziwo) Federerowi, który walnął autową piłkę w kierunku Ukraińca i jak mecz mu się wymykał spod kontroli nie przeprosił za to jak wygrał piłkę po taśmie.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 26 cze 2013, 21:47

Czytaj ze zrozumieniem. Nie neguje tego, że Ukrainiec grał świetnie, bo wyraźnie podkreśliłem, iż zagrał prawdopodobnie mecz życia. Wyraźnie też podkreśliłem, że Szwajcar zagrał nie na swoim poziomie. Nie napisałeś nic nowego, tylko powtórzyłeś to co sam napisałem wcześniej. Federer zachował się jak burak celując wprost w przeciwnika- oczywiste. Okej, dodam ponownie, że Ukrainiec zagrał dużo lepiej od Rogera.
Wspominałem o tym, że denerwuje mnie wygląd i styl gry Ferrera oraz reakcje Djokovica po wygranych punktach. Gdzie wtedy byłeś? To, że nie podoba mi się serve n volley też nie ma nic do tego.
zaślepiałą miłość do Federera
Jaką?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 cze 2013, 1:01

szefu91 pisze:Wspominałem o tym, że denerwuje mnie wygląd i styl gry Ferrera oraz reakcje Djokovica po wygranych punktach. Gdzie wtedy byłeś?
Nie mam pojęcia ale raczej nie na forum. Zresztą co to ma do rzeczy? Pisząc:
Powinien był już to spotkanie przegrać w szatni. Dodam że mnie wk*rwia jego aparycja. Z takim pospolitym wieśniakiem mi się kojarzy; koszula w kratkę, spodnie na szelki, gumowce i w pole.
Obrazek

Nie jestem żadnym fanem Ukraińca wręcz przeciwnie byłem za Federerem ale irytują mnie takie wpisy. Nie wiem czy Stakhovsky należy do najbardziej urodziwych zawodników, nie mnie to oceniać ale Twój komentarz miał charakter obraźliwy jedynie na podstawie jego wyglądu, taka ocena, w dodatku po tym jak zawodnik z Ukrainy ograł Twojego pupila nie wystawia Ci najlepszego świadectwa. Napiszesz, że to Twoje subiektywne odczucie, spoko Twoje prawo, ja się tylko podzieliłem swoim do czego też mam prawo. Jego styl gry akurat nie ma tu nic do rzeczy, co kto lubi.
szefu91 pisze:
zaślepiałą miłość do Federera
Jaką?
http://sjp.pl/za%C5%9Blepia%C5%82y

Nawet jeśli nie było to najlepsze sformułowanie to wydajesz się inteligentny, z pewnością zrozumiałeś o co chodzi.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 27 cze 2013, 8:20

Federer już dawno nie gra tego co grał w ostatnich 7-8 latach , a wielka szkoda dla niego i całego tenisa , że taki utytułowany zawodnik przegrywa w drugiej rundzie. Starość robi swoje

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 27 cze 2013, 12:18

"Powinien był przegrać spotkanie w szatni" - dziwne, że muszę tłumaczyć tą szyderę, jako że większość zawodników o renomie Ukraińca poddało by mecz właśnie przed sędziowskim rzutem monetą. Szczególnie z kimś takim jakim jest Federer na korcie trawiastym.

Fajnie, że dodałeś jego fotkę, bo zapomniałem już jak wygląda. Kiedyś dobitnie wieśniakiem nazwałem Murraya, tutaj było łagodniej, gdyż napisałem "kojarzy mi się". Podobnie jak - o ile dobrze pamiętam - Ty napisałeś o matce Szkota, że kojarzy Ci się z tą wiedźmą ze 101 dalmatyńczyków (sick), zresztą podzieliłem to zdanie. Właśnie słowo klucz - kojarzy się. Tusk kojarzy mi się demagogicznym złodziejem, a klapki Kubota z wakacjami Polaków. Skoro mój komentarz był obraźliwy, tak Twoim zapewne rodzicielka Murraya też by nie była zachwycona. Czy oceniamy ich po wyglądzie? Daleki jestem od tego.
O ile słowo "zaślepiały" jako tako znałem, tak tej odmiany za cholerę bym nie użył nigdzie. Nie wiem czy takie słowo w ogóle istnieje, więc się przyczepiłem.
Pozostaje mi zakończyć ten wątek, bo jak napisałem wcześniej - dalsze tory tegorocznego Wimbledonu mnie już nie obchodzą (z wyjątkiem Sereny), tak samo nie obchodzi mnie czy dalej zarzucisz mi bycie wieśniakiem czy nie. Z szacunku do Ciebie, przekazuję Ci znak pokoju.

Krzychu ja myślę, że wiek ma tu drugorzędne znaczenie. W przypadku Federera decyduje raczej dyspozycja dnia, owszem jeszcze cztery lata temu nie dałby sobie wydrzeć zwycięstwa, ale tutaj imo zawiodła totalnie głowa. Kosmicznie grał też przeciwnik, "wychodziło wszystko" - jak powiedział w pomeczowym wywiadzie Ukrainiec.

Wczoraj został pobity rekord wszelkich walkowerów. Siedmioro zawodników skreczowało lub w ogóle nie wyszło na kort. Do tego dochodzą takie kwiatki jak odpadnięcie z turnieju Sharapovej, Nadala oraz Federera i mamy zaniżenie atrakcyjności turnieju. Znając życie to ten ukraiński pogromca Szwajcara w następnej rundzie poleci z Austriakiem. W tym wypadku Janowicz może zajść naprawdę daleko.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 cze 2013, 18:50

Nad Federerem sie ekscytowaliscie, a tu Janowicz w świetnym stylu przechodzi Almagro i nic? :shock:

Brawa dla Polaka :brawo: byle tak dalej, niech jeszcze Kubot zrobi swoje i naprawdę będzie szansa na polski ćwierćfinał :P

A Ula odpadła...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 cze 2013, 19:15

No ładnie Janowicz go powiózł, nie spodziewałem się. Myślałem, że Almagro okaże się dla niego za mocny. Hiszpan dzisiaj popełniał sporo niewymuszonych błędów ale trzeba oddać Polakowi, że grał naprawdę bardzo dobrze. Tradycyjnie świetnie w polu serwisowym ale do tego odważna i mądra gra, to się podobało. Zresztą publika też go doceniła nagradzając owacją na stojąco po meczu. Almagro też świetnie serwował ale to było za mało na tak dysponowanego Janowicza.

Turniej bardzo ładnie się ułożył dla Janowicza, faworyci polecieli, teraz zagra z Melzerem, który dzisiaj odprawił pogromcę Federera. Austriak może być groźny ale jak najbardziej jest w zasięgu Polaka i awans do ćwierćfinału jest realny. Jak mu się powiedzie nadal ma "z górki" bo tam będzie grał ktoś z czwórki: Kubot/Paire/Mannarino/Brown z czego tylko Paire jest rozstawiony i to jedno miejsce niżej od Janowicza. Kubot mógłby się dzisiaj postarać i go wyeliminować a może mielibyśmy nawet "polski" ćwierćfinał? :wink: Trochę się zagalopowałem i za daleko poszedłem do przodu ale faktem jest, że turniej się tak ułożył, że w granicach możliwości Janowicza jest nawet półfinał i nie jest to bezpodstawne gadanie. Prawda jest taka, że na swojej gałęzi drzewka prowadzącej do półfinału jest najwyżej rozstawionym graczem. Najpierw jednak niech postara się ograć Melzera, nie zdziwię się jak to okaże się trudniejsza przeprawa niż ta dzisiejsza.

Młodsza Radwańska chyba poleciała psychicznie. Mecz był wyrównany ale w decydującym momencie serw przestał działać.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 cze 2013, 19:17

Michał M pisze:Nad Federerem sie ekscytowaliscie, a tu Janowicz w świetnym stylu przechodzi Almagro i nic? :shock:

Brawa dla Polaka :brawo: byle tak dalej, niech jeszcze Kubot zrobi swoje i naprawdę będzie szansa na polski ćwierćfinał :P

A Ula odpadła...
Bo awans Janowicza wcale nie jest wielką sensacją - może niespodzianką(biorąc pod uwagę ranking) bo umiejętności JJ ma ogromne :) Dzisiaj kapitalnie zagrał,ileż asów :shock: świetnie zmuszał Hiszpana do błędów,który mimo wszystko nie docenił Polaka i zasłużenie poległ...Szansa na polski ćwierćfinał jest ale bardziej właśnie obawiam się potencjalnych pojedynków Polaków w 1/8 niż obecnej rundzie :)
Dzisiaj jeszcze w grze pozostaje Kubot ale czy ten mecz się odbędzie zdecyduje pogoda - wszystkie znaki wskazują,że jednak zagra jutro co nie wróży nic dobrego bo jeszcze ma mecz deblowy z Matkowskim :)
No i Agnieszka która zagra z Amerykanką Keys - coś mi się wydaje,że wcale nie będzie to łatwy pojedynek

A Ula cóż potrafi zagrać kapitalne zawody z zawodniczką o zbliżonym bądź lepszym rankingu by przegrać z outsiderką :D
Odpadła też para deblowa Bednarek/Kowalczyk :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”