---> Rap <--- - Strona 95

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 gru 2008, 1:37

Cris7 pisze:Nie widzę specjalnej różnicy między nie zapłaceniem za pracę komuś kto żyje i komuś kto nie żyje.
Ja widzę jedną i chyba zasadniczą.
W pierwszym przypadku część kasy trafia do autora i twórcy w drugim zaś nie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 gru 2008, 3:21

Kaczy ale dalej placisz wiec gdzie jest ta roznica?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 gru 2008, 9:32

kaczy pisze:twórcy w drugim zaś nie.
No tak skoro nie żyje, to jego żonie, dzieciom, wnukom nic się nie należy i można brać za darmo. Po co się w ogóle pieprzyć, lepiej wejść do domu i wynieść wartościowy sprzęt, biżuterię itd. Poczytaj trochę o prawach autorskich zanim jeszcze raz zabłyśniesz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 gru 2008, 15:34

kaczy pisze:
Cris7 pisze:Nie widzę specjalnej różnicy między nie zapłaceniem za pracę komuś kto żyje i komuś kto nie żyje.
Ja widzę jedną i chyba zasadniczą.
W pierwszym przypadku część kasy trafia do autora i twórcy w drugim zaś nie.
Podsumujmy - jeżeli nie zapłacisz (wyboldowany fragment) komuś kto żyje to część kasy trafia do autora i twórcy? Dobrze rozumiem czy Twoje rozkminy znowu mnie przerosły?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 gru 2008, 15:51

siatap

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 gru 2008, 16:05

11 stycznia 2009 roku odbędzie się XVII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Po wielu konsultacjach, dyskusjach i spotkaniach, Fundacja Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy ustaliła temat kolejnego, XVII Finału. Tematem tym jest profilaktyka w dziedzinie wczesnego rozpoznania chorób nowotworowych u dzieci. Temat brzmi: WCZESNE WYKRYWANIE NOWOTWORÓW U DZIECI.

W tym roku Wielkie Joł przyłącza się do akcji naprawdę na grubo: Tede przekazuje swoje białe BMW do licytacji. Już niebawem pojawi się ono na aukcji w serwisie Allegro.pl.

Ponadto 11 stycznia Tede i Smagalaz zagrają na finale WOŚP na warszawskim Bemowie. Zapraszamy!

Więcej informacji na temat XVII Finału WOŚP na stronie www.wosp.org.pl
Ladny gest. Fura z klasa i z historia.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 gru 2008, 16:09

propsy dla Jacka

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 lut 2009, 14:22

W ubiegłą środę w TVP Kultura wyemitowano reportaż o Paktofonice. Oto linki dla zainteresowanych:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lut 2009, 17:10

Zakończenie karnawału w Łodzi zapowiada się hucznie, romantycznie i w prawdziwie gwiazdorskim stylu. W tym roku po raz pierwszy tę okazję uświetni koncert „HollyŁódzkie Love Story”, transmitowany na żywo przez telewizję Polsat i Radio Eska. W sobotę, 21 lutego w Pasażu Rubinsteina przy Piotrkowskiej stanie scena, na której już o 19:00 zacznie się prawdziwe karnawałowe szaleństwo. Muzycznym i miłosnym szlagierom nie będzie końca. Zarówno prowadzący koncert, jak i występujący to znani i lubiani artyści. Swój udział potwierdzili: Krzysztof Krawczyk, Feel, Iwona Węgrowska, Sami, Danzel, London Beat, Alicja Węgorzewska, Blue Cafe, Video, Anna Wyszkoni, Video, Sokół & Pono, Artur Chamski, Stachursky, IRA, Kowalski, Kate Ryan. Imprezę poprowadzą: Misiek Koterski, Ania Mucha, Joanna Liszowska i Krzysztof Ibisz.
jestem w szoku ze chlopaki zgodzili sie na ta impreze. Mam nadzieje ze zagraja klimatyczne kawalki bo w innym przypadku straca bardzo duzo

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 19 lut 2009, 16:05

Też jestem trochę zdziwiony, że Sokół i Pono zgodzili się grać m.in. obok Feel czy Stachurskiego. Na klimatyczne kawałki chyba nie ma co liczyć, bo i tak wszyscy będą czekać wyłącznie na 'w aucie' :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 lut 2009, 19:58

To zależy od zasad jakie wyznają artyści. Większość raperów nie zagrałoby na takim koncercie. Sokół i Pono się zgodzili i zarobią pewnie za to sporo. Tylko czy warto robić aż tyle dla pieniędzy?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 mar 2009, 18:03

co sadzicie o nowej plycie O.S.T.R ?? teksty miażdżą ale dla mnie bit slaby ;/ ... sporo kolokwializmow u Adama co na wczesniejszych plytach nie mialo miejsca

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 mar 2009, 18:11

widzę że strasznie mało ludzi słucha rapu na tym forum ;>

Na temat OSTR sie nie wypowiem bo nie słucham , preferuje Piha , WSRH , Eisa , Chade , Pyskatego i Gurala + kilku graczy z P-Ń :) pozdro

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 02 mar 2009, 18:47

Na temat OSTR sie nie wypowiem bo nie słucham
kazdy lubi co innego :wink: , Ja tez wole innych wykonawców jak Eldo, Pih , czy ekipa Fenomen jednak nie ulega watpliwoscia ze Adam jest swietny w tym co robi , ma ciezki przekaz ale na rozkmine idealny .

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 mar 2009, 20:45

coco pisze:co sadzicie o nowej plycie O.S.T.R ?? teksty miażdżą ale dla mnie bit slaby ;/
Mam odwrotnie :lol: Tymi bitami, które rzucił na tę płytę Ostry stał się moim ulubionym polskim producentem. W ogóle od Hollyłódź Ostr jest lepszym producentem niż raperem IMO. Teksty hmm są jakieś złe w sumie, ale czy tego już nie było? Tylko w innej formie? Cuty z Galerianek z początku nawet śmieszą jednak po kilku przesłuchaniach stają się dla mnie irytujące. Goście nawet spoko, więcej oczekiwałem po EV, Murray bardzo fajnie. Ogólnie płyta na plus.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”