Swoją drogą, to ktoś odebrał te ubezpieczenie cruela jako super ubezpieczenie? Przecież z tego wynika, że ono jest super jak będziesz miał katar i dwa razy pójdziesz na przegląd do dentysty.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 gru 2022, 18:36
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 gru 2022, 18:42
Placi tyle, bo ma swietna prace. Tu wszystko zalezy od pracodawcy. Jakby mial prace bez ubezpieczenia albo z fatalnym to by placil duzo wiecej. Po prostu kazda sytuacja jest indywidualna. I najgorsze jest to, ze to wcale nie jest ze ktos sobie wybral, ze chce miec takie ubezpieczenie czy inne, tylko ma takiego pracodawce.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 gru 2022, 18:57
No właśnie nie. I o tym jest dyskusja. Bo chociażby przykład ddk mówi ze wydał na operacje prywatnie bo publicznie ktos mu powiedział, żeby nie grał w piłkę.Berele Lewartow pisze: ↑01 gru 2022, 18:36Powinieneś się cieszyć, że Ci się składki na chorobowe "nie zwróciły", gdyby było inaczej , to by znaczyło że jesteś poważnie/przewlekle chory
Tylko jak większość tutaj mowi, to nie działa ho wiemy ze jak Cię coś boli to na drugi dzien nie masz zabiegu, badania czy co tam się jeszcze robi w szpitalu.Berele Lewartow pisze: ↑01 gru 2022, 18:36Stety, niestety płacisz trochę na wypadek czegoś poważnego
Tak, tak jest stworzony system. Nie zmieni się to, nie mam zamiaru narzekać na coś na co nie mam wpływu, ale ddk czy ja mamy opinie, ze każdy powinien być kowalem własnego losu, właśnie tez w kontekście prywatnej/publicznej służby zdrowia. Wiadomo, ze to jest nierealne, dyskusja typowo akademicka.
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 gru 2022, 19:20
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 01 gru 2022, 20:38
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 gru 2022, 22:07
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 01 gru 2022, 22:24
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 gru 2022, 22:29
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 gru 2022, 22:54
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 01 gru 2022, 23:03
Hannibal
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 gru 2022, 3:45
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 02 gru 2022, 4:14
We Wrocławiu mam ortopedów gdzie wystarczy udać się do niego na prywatną wizytę za około 200 złoty i termin mamy w przeciągu miesiąca lub nawet szybciej i mówię tu o poważnych zabiegach.DDK pisze: ↑01 gru 2022, 22:24Mama mojej dziewczyny jest lekarzem i parę razy pisałem o patologaich w publicznej służbie zdrowia. Co do alkoholi vzy słodyczy to są osoby, które bez prezentu nie idą do lekarza. A uwierz że sytuacji że idziesz do ortopedy prywatnie na wizytę i masz mieć zabieg za 10k to nagle po kopercie z 3k gość Ci znajduje miejsce za miesiąc na NFZ to nie jest jakaś odosobniona sytuacja.
YoOoOgI89
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 02 gru 2022, 8:03
Bebej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 gru 2022, 12:33
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 gru 2022, 12:50
Rezus
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio