FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 951

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 27 lip 2009, 22:36

Szkoda tej ręki bo w USA nie pogra. Ominie też pierwszym mecz Superpucharu Hiszpanii, ale trudno się mówi. Zadebiutuje zapewne przy okazji Pucharu Gampera a na rewanż z Athletic Bilbao powinien być już w pełnej gotowości. Ciekaw jestem jak to się odbije na jego przygotowaniach do sezonu :think: Mam nadzieję, że mimo niesprawnej ręki nie będzie siedział bezczynnie aczkolwiek nie mam pojęcia jak się rozwiązuje takie kwestie. Tak czy inaczej fajnie, że jest już z nami.

Obrazek

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 lip 2009, 4:29

Lekka literówka, ale co tam Ibarcadabra wymiata bardziej niz Ibracadabra. Odnosnie reki to naturalnie nasuwa sie pytanie jesli nie jest mankutem to moze nadal jest pilakrzem Interu? Jak podpisal kontrakt? Nic to, z reka Adriano bylyby wieksze problemy.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 lip 2009, 10:27

Mentor pisze:A co do następnego lata to rzeczywiście zapowiada się niezwykle gorące. Obstawiam, że jednym z głównych celów będzie Fabregas.
Pytanie tylko: po co? I gdzie go wciśniecie?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 lip 2009, 10:59

10 pisze: Pytanie tylko: po co? I gdzie go wciśniecie?
To chyba oczywiste po co. Xaviemu latka powoli leca, a pozatym nie mamy dobrego zmiennika dla Iniesty i Xaviego o podobnej charakterystyce.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 28 lip 2009, 11:03

wez pod uwage ,ze istnieje cos takiego jak rotacja...

w zeszlym sezonie taki xavi rozegral bodajze 65 meczow, iniesta okolo 40

przyjscie cesca spowodowaloby ,ze kazdy z nich rozegralby ich po okolo 40, z czego iniesta moze nawet wiecej, bo rotowalby sie takze z henrym na lewym ataku

a gdy przychodzilyby najwazniejsze mecze typu 1/2, final LM, czy grand derby to gralalby ta dwojka (sposrod trojki) , ktora mialaby najlepsza forme

wiec zakup jak najbardziej potrzebny

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2009, 12:08

10 pisze:Pytanie tylko: po co? I gdzie go wciśniecie?
Xavi będzie miał 30 lat. Henry 32 lata. Zdecydowanie to już będzie dobra pora na ubiegane się o Cesca. Zwłaszcza, że wybory nie są co roku. Fabregas może i nie byłby z miejsca podstawowym piłkarzem, ale mógłby grać sporo biorąc pod uwagę, że Iniesta grywać będzie pewnie zarówno w pomocy jak i w ataku.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2009, 14:11

Pisałem o tym kilka razy i jeszcze raz napisze. W 2010 najpozniej 2011 Cesc zawita do Barcelony na stałe. Miejsce bedzie i dla niego. Za rok bedzie ciekawie i tego mozna być pewnym, kandydaci beda sypali najlepszymi zawodnikami. Oby po kolejnym udanym seoznie. Ale to za rok.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 lip 2009, 15:28

Aha, czyli Fabregas przyjdzie i bedzie z radoscia ogladal Gran Derby z lawki, majac swiadomosc ze w praktycznie kazdym innym zespole na kuli ziemskiej mialby murowane miejsce w pierwsze 11? Ja wiem ze rotacja itd, ale sa pewne meczy dla pilkarzy wyjatkowe, i nie widzi mi sie ze spokojnie przyjeliby w nich role rezerwowych. Nie jestem wrozka jak Jarzinho, ale wydaje mi sie ze najbardziej prawdopodobnym transferem bedzie Aguero na miejsce Henrego. Fabregas byc moze, ale pewnie sie dwa razy zastanowi widzac konkurencje na srodku pomocy - i inna sprawa, ze 30 lat Xaviego w przypadku srodkowego pomocnika to nie jest duzo, na tej pozycji szybkosc i wytrzymalosc nie sa tak istotne jak wizja gry, dobre podania czy smykalka do gry kombinacyjnej, czego z wiekiem sie raczej nie traci.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 28 lip 2009, 15:44

Cru, nie zapominaj o Francu, obstawiam w ciemno, że za rok między Realem i Barcą rozocznie się wojna o Francuza. tyle że u was wybory a Perez nei śpi, chyba ,że zbankrutujemy do czerwca.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 lip 2009, 16:02

cru pisze:Aha, czyli Fabregas przyjdzie i bedzie z radoscia ogladal Gran Derby z lawki, majac swiadomosc ze w praktycznie kazdym innym zespole na kuli ziemskiej mialby murowane miejsce w pierwsze 11? Ja wiem ze rotacja itd, ale sa pewne meczy dla pilkarzy wyjatkowe, i nie widzi mi sie ze spokojnie przyjeliby w nich role rezerwowych. Nie jestem wrozka jak Jarzinho, ale wydaje mi sie ze najbardziej prawdopodobnym transferem bedzie Aguero na miejsce Henrego. Fabregas byc moze, ale pewnie sie dwa razy zastanowi widzac konkurencje na srodku pomocy - i inna sprawa, ze 30 lat Xaviego w przypadku srodkowego pomocnika to nie jest duzo, na tej pozycji szybkosc i wytrzymalosc nie sa tak istotne jak wizja gry, dobre podania czy smykalka do gry kombinacyjnej, czego z wiekiem sie raczej nie traci.
Odchodzac z Arsenalu Cesc bedzie chcial trafić do druzyny, ktora bedzie wlaczyla o najwyższe cele. Tzn. grono zmniejsza sie do ilu 5-8 druzyn. Trzeba miec jaja i rzucić sie na tak głeboka wode i jestem pewny, ze Cesc to zrobi. To czy bedzie siedzial na ławie to zalezy od niego.
Aguero to ma być jedna z najwazniejszych opcji Sandro, wiec o jego nazwisko takze sie nie obawiam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 lip 2009, 17:23

Aguero to ma być jedna z najwazniejszych opcji Sandro, wiec o jego nazwisko takze sie nie obawiam.
Sandro Rossel??nie jestem pewien ale jak bylo wotum dla Laporty to byly plotki ze chyba wlasnie Sandro obieca Pato

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 28 lip 2009, 17:59

Pisał o tym Sport Mi Rondo ale to jest zrodlo gorsze od faktu, tam cała informacja jest oparta na "znajomy znajomego znajomej wujka Sandro Rosella powiedział mi że chce on obiecać Pato jeśli wygra wybory".

Aczkolwiek Sandro zawsze miał znajomości w Brazylii i kupował zawodników z kraju kawy (Edmilson, Deco, Belletti, R10, Sylvinho) i nie zdziwię się jeśli obieca Pato lub jakiegoś innego Brazylijczyka kibicom podczas wyborów

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2009, 19:13

cru pisze:Aha, czyli Fabregas przyjdzie i bedzie z radoscia ogladal Gran Derby z lawki, majac swiadomosc ze w praktycznie kazdym innym zespole na kuli ziemskiej mialby murowane miejsce w pierwsze 11?
Praktycznie każdy inny zespół na kuli ziemskiej jest słabszy od Barcelony :wink:

Nie wierzę, że Cesc zostanie z Arsenalu na długie lata mając propozycje z lepszych klubów a szczególnie z Barcelony. Korona mu z głowy nie spadnie jak jedne czy drugie GD rozpocznie z ławki.

Aguero na pewno też będzie wysoko na liście. Ribery podobnie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 lip 2009, 19:20

Wy tu gadu gadu, a tymczasem Keirrison stworzy w przyszlym sezonie atak razem z Saviola :lol: W Benfice wyladowal

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lip 2009, 19:29

Jak stworzy ten atak to będzie dobrze. Ja mam poważne wątpliwości. Liczyłem na inny kierunek. Porto czy nawet Ajax to były IMO lepsze opcje. Oby tylko chociaż trochę pograł w tej Benfice...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”