Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 958

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 28 gru 2012, 12:22

Transfer Douglasa popieram calkowicie. Po odejsciu Vertonghena do Spurs, Brazylijczyk jest dla mnie zdecydowanie najlepszym obronca Eredivisie i moge sie zalozyc, ze doskonale wpasowalby sie w Serie A. Chociaz w sumie nie chce mi sie wierzyc, ze Twente pozbyloby sie swojej gwiazdy zima, kiedy wciaz maja spore szanse na mistrzostwo Holandii.

Polroczne wypozyczenie Rocchiego brzmi jak ponury zart...

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 28 gru 2012, 12:26

Douglas jest caly czas na radarze Srok, tym bardziej ze mamy problem z kontuzjami Willo i Saylora. Chociaz pewnie Inter bylby kuszacym miejscem dla Brazo/Holendra :lol:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 gru 2012, 12:32

Chociaz w sumie nie chce mi sie wierzyc, ze Twente pozbyloby sie swojej gwiazdy zima, kiedy wciaz maja spore szanse na mistrzostwo Holandii.
nie za bardzo chce mi się wierzyć w transfer zimą, przypuszczam że w jego kontekscie mowa bardziej o letnim zakupie, bo teraz trzeba by było wyłożyć jakieś grosze, a tak to można dogadać z nim kontrakt i zaklepać w lecie, wydaje mi się że wypożyczymy jakiegoś obrońcę na pół roku, ale nie będzie to nikt znany lecz takowa zapchajdziura, która odciąży nasze trio i będzie lepszym kopaczem niż Silvestre

Awatar użytkownika
bl3nd
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bl3nd » 28 gru 2012, 15:05

http://fcinter.pl/news/18484-andrea-ran ... nca-europy

Mówiłem przed sezonem żeby nie sprzedawać go. :)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 28 gru 2012, 15:10

Rano rzeczywiście urósł do postaci kluczowego zawodnika, i nie dziwi mnie jego nominacja, bo rozgrywa bardzo dobry sezon, jednak mimo wszystko jedyne czego mu brak to szybkość, i nawet znakomitym ustawieniem tego nie nadrobi, ale cieszmy się, mamy klasowego obrońcę. Ja osobiście jednak bardziej będę optował za Juanem, ten gość zrobił taki skok jakościowy że masakra, zagrał z jedno czy 2 słabsze spotkania, ale reszta to popis młodego Brazylijczyka, jakby doszedł do tego Douglas lub Rolando to obrone mamy zestawioną na kupe lat. Przynajmniej tymi dwoma pozytywnymi akcentami można się cieszyć w tym sezonie :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 sty 2013, 16:18

Inter właśnie sprowadził 35-letniego Tomasso Rocchiego.
Cieszycie się? :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 sty 2013, 16:20

(L)oczkerson pisze:Inter właśnie sprowadził 35-letniego Tomasso Rocchiego.
Cieszycie się? :lol:
Najbardziej bezsensowny transfer roku. Juz lepiej trzeba bylo sciagnac Longo z wypozyczenia, bo przy Aguirre to on wiele sobie na El Prat nie pogra.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 04 sty 2013, 16:35

Inter właśnie sprowadził 35-letniego Tomasso Rocchiego.
Cieszycie się?
po ilości wypowiedzi po moich komentarzach powinieneś wiedzieć jak bardzo, zresztą nie wypominaj, bo wspomnę o Amaurim i będzie Ci łyso, a po co Ci to ? :nein:

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 04 sty 2013, 16:40

W sumie Ljuboja i Saganowski w Legii strzelają, więc czemu nie Rocchi :whistle:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 sty 2013, 16:53

rzeznik pisze:W sumie Ljuboja i Saganowski w Legii strzelają, więc czemu nie Rocchi :whistle:
W Legii by strzelal :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 sty 2013, 18:02

Emerald pisze:
rzeznik pisze:W sumie Ljuboja i Saganowski w Legii strzelają, więc czemu nie Rocchi :whistle:
W Legii by strzelal :)
Obrazek

? :wink:

Biorąc pod uwagę jak ciężko jest wyrwać kogoś sensownego w zimie to na bezrybiu i rak ryba. Tak jak słusznie zauważył jednak Doktorek dziwię się, że Inter nie chce ściągnąć Longo. Chłopak pokazał, że może być sensowną opcją i dziwne, że zamiast stawiać na niego ściągacie weterana z Lazio.

Awatar użytkownika
bl3nd
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bl3nd » 04 sty 2013, 20:48

Szkoda, że nie udało się pozyskać Giuseppe Rossiego, który ostatecznie wylądował w Fiorentinie (teraz to Fiorentina ładną pakę, bynajmniej na papierze wygląda świetnie). Transfer Tomasso Rocchiego jest dla mnie niezrozumiały, ale co zrobić... Skoro już go kupili to miejmy nadzieję, że będzie jakiś z niego pożytek i parę brameczek sieknie. Działacze Interu nie dali mu 9, więc jest nadzieja, że sprowadzą jeszcze jakiegoś napastnika.

Longo jak ma grzać ławę w Espanyolu, to lepiej niech wraca do Interu. A jak nie, to Inter niech go gdzieś indziej wypożyczy, niech się nie marnuje i nie cofa w rozwoju ten chłopak. Ezequiel Schelotto - prawy pomocnik/obrońca Atalanty ma wzmocnić Inter, zastępując Jonathana. Ja osobiście jestem na TAK. Koleżka jest młody, ograny w lidze, umiejętności ma, jest Włochem. Ciekawe, co wydarzy się w tym okienku. Mam nadzieję, że Alvarez zostanie do końca sezonu i udowodni swoją wartość. Chciałbym, żeby Daniele Bessa dostał szansę gry w pierwszym zespole. Mówi się o odejściu Obiego, ja byłbym za tym żeby szedł na wypożyczenie do jakiegoś klubu w którym miałby zapewnioną regularną grę. Szkoda mi Marigi, ale niestety chyba pożegna się z Interem. Kontrakt mu się kończy w lato, więc Inter pewnie go pogoni w tym okienku, żeby jeszcze coś wyciągnąć za niego kasy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 sty 2013, 22:06

bl3nd pisze:Szkoda, że nie udało się pozyskać Giuseppe Rossiego, który ostatecznie wylądował w Fiorentinie
Kupno Rossiego to jak kupienie kota w worku. Przed kontuzjami, dwa lata temu, pewnie by nawet nie spojrzał na ofertę Fiołków. Z punktu widzenia klubu, który zmienił politykę kadrowo-płacową Rossi nie był atrakcyjną opcją. Nawet nie jestem przekonany, czy on jest zdolny do gry w tym momencie. Jeśli się odbuduje we Florencji i powróci do podobnej formy, jaką prezentował przed dwoma laty w Villarreal to Fiora będzie miała niesamowity ogień z przodu.
bl3nd pisze:Longo jak ma grzać ławę w Espanyolu, to lepiej niech wraca do Interu. A jak nie, to Inter niech go gdzieś indziej wypożyczy, niech się nie marnuje i nie cofa w rozwoju ten chłopak.
Nie wiem czy możemy go ściągnąć. Zależy jak została spisana umowa. Jeśli jednak mamy taką możliwość by Longo wrócił, to kompletnie nie rozumiem transferu Rocchiego. Od początku wiadomo było, że to sezon przejściowy. Milito ostatnio dołuje, jednak swoje gra. Widać, że Livaja nie dorasta do El Principe nawet gdy ten jest bez formy. Może właśnie Longo wniósłby powiew świeżości i większą konkurencję w napadzie. Może.
bl3nd pisze:Ezequiel Schelotto - prawy pomocnik/obrońca Atalanty ma wzmocnić Inter, zastępując Jonathana. Ja osobiście jestem na TAK. Koleżka jest młody, ograny w lidze, umiejętności ma, jest Włochem.
Raczej Argentyńczykiem z włoskim paszportem. Moim zdaniem Schelotto różni od Jonathana tylko nazwisko. Zamienienie jednego Latynosa na innego nie poprawi jakości po prawej stronie. Nie ma się co łudzić, długo nie znajdziemy nikogo, kto w pełni zastąpi Maicona. Przez wiele lat mieliśmy kłopoty z lewą obroną, które powiedzmy, że zostały jako tako rozwiązane. Teraz możemy się spodziewać podobnej posuchy na prawej stronie i jeszcze kilku prawych odmian Georgtosów i Gresków.
bl3nd pisze:Mam nadzieję, że Alvarez zostanie do końca sezonu i udowodni swoją wartość. Chciałbym, żeby Daniele Bessa dostał szansę gry w pierwszym zespole.
Nie można mieć ciastka i zjeść ciastka, albo Alvarez albo Bessa. Argentyńczyk jak na razie zawodzi i zabiera minuty na boisku, które mógłby wykorzystać Bessa. Ricky jest wg mnie skreślony i odejdzie zaraz po Jonathanie i Sneijderze. Wierząc prasie, chętnych na jego usługi nie brakuje. Problemem będzie pewnie kwota transferu, Raczej wtopionych 11 milionów nie odzyskamy, ale niech dadzą chociaż 6-7 to i tak będzie dużo.

Awatar użytkownika
bl3nd
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bl3nd » 04 sty 2013, 22:17

Martin Pellegrino pisze:
bl3nd pisze:Mam nadzieję, że Alvarez zostanie do końca sezonu i udowodni swoją wartość. Chciałbym, żeby Daniele Bessa dostał szansę gry w pierwszym zespole.
Nie można mieć ciastka i zjeść ciastka, albo Alvarez albo Bessa. Argentyńczyk jak na razie zawodzi i zabiera minuty na boisku, które mógłby wykorzystać Bessa.
Chodziło mi o to, żeby Bessa zagrał w kilku meczach wchodząc z ławki na ostatnie 15-25 minut. Chciałbym zobaczyć, czy ten chłopak dałby sobie radę w seniorach. :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 04 sty 2013, 23:03

Kiedy on ma grać, jeśli na tej pozycji mamy odpowiednio Cassano, Coutinho i Alvareza? O Sneijderze nawet nie wspominam bo jego tak jakby nie było. Odejście Alvareza jest najlepszym co może się przydarzyć takiemu piłkarzowi jak Bessa. Do gry zespołu też nic nie wnosi. Ja nie widzę dla niego miejsca w zespole.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”