FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 976

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 sie 2009, 14:32

Zlatan ma czas spokojnie. Z City jego gra z partnerami mogla sie podobać, wczoraj byla inna ranga spotkania. Donieck grał bardzo dobrze w defensywie itp. Gral wczoraj słabo, ale to dopiero poczatek, na szczescie Barca ma taka liczbe zawodnikow, ktorzy sami sobie potrafia wypracować sytuacje i przechylić szale zwyciestwa.

Zobaczymy jak to bedzie wygladało z Gijon. Nie bedzie Leo, Alves zagra, moze wroci Iniesta. Pedro jest w dobrej formie i licze, że dobrze zastapi Messiego. Innych zmian sie ciezko spodziewać.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 29 sie 2009, 22:48

Kolejna porcja plotek - Gudi za darmo do Monaco :? Mi się ten pomysl kompletnie nie podoba, mamy i tak bardzo krótką ławkę. Po co ma odchodzić kolejny pomocnik? Z ogórami moze grac, a nawet w wygranych meczach moglby zmieniac swoich kolegów. Aj, srednio mi sie to podoba :roll: Mam nadzieje ze Islandczyk zostanie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 sie 2009, 10:33

Mi tam wsumiejest obojetne, czy odejdzie czy zostanie. Swoje u nas odsluzyl.Pierwszenstwo do pierwszego skladu ma dla mnie Dos Santos. Na CDR mozemy spokojnie wystawiac mlodzikow, najwyzej odpadniemy.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 30 sie 2009, 10:45

Według mnie też Dos santos powinien grać częściej niż Gudi. Niech się chłopak rozwija. Ale mimo wszystko wolałbym aby Eidur został, bo może się jeszcze przydać. Czy to do pomocy czy to do ataku.

A jeszcze co do Dos Santosa, to chciałbym aby z Gijonem wyszedł w 1 składzie(Iniesta pewnie na cały mecz nie będzie zdolny do gry). I wtedy nasza pomoc wyglądała by tak: Dos Santos, Xavi, i Toure. Jestem ciekaw jakby, wtedy wyglądała nasza gra. Mam nadzieję, że Pep spróbuje takiego zestawienia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sie 2009, 11:40

Cloud pisze:A jeszcze co do Dos Santosa, to chciałbym aby z Gijonem wyszedł w 1 składzie(Iniesta pewnie na cały mecz nie będzie zdolny do gry). I wtedy nasza pomoc wyglądała by tak: Dos Santos, Xavi, i Toure. Jestem ciekaw jakby, wtedy wyglądała nasza gra. Mam nadzieję, że Pep spróbuje takiego zestawienia.
Jak juz to mozna sie spodziewac Keity albo ostatecznie Sergio. Zobaczymy co bedzie jeszcze z Iniesta, moze zagra. Napewno zdrowy by sie przydał, ale takze nie warto ryzykowac.
Po transferze Chygrynskiego mozna być pewnym wypozyczenia Henrique, mowiło sie o Espanyolu, ostatnio o Racingu. Nie wiem jak widzi jego przyszłosć w Barcelonie Pep, ale skoro poraz kolejny zostajanie odesłany, to raczej to kolejny chybiony transfer. Dymytro bedzie kosztował ogromne pieniadze, wiec licze, ze naprawde bedzie sporym wzmocnieniem. Jutro przed sptokaniem bedzie zapewne prezentacja. Oby był takim zawondikiem jakim widzi go Pep. Puyol, Rafa, Pique i on. Linia defensywna wyglada świetnie.
Nie chcialbym, zeby Eidur mimo wszystko odchodzil i to jeszcze za darmo, chyba, ze on sam chce odejść, bo wiekszych szans na wystep raczej miec nie bedzie niz w poprzednim sezonie. Pomoc - Xavi, Iniesta, Toure, Keita, Busquets - wyglada dobrze, ale tylko gdy wszyscy sa zdrowi. Po wyjeździe Toure i Seydou zostanie 3 zawodnikow i pewnie ktoś z rezerw, ale czy Pep wprowadzi ich z takim samym skutkiem jak w zeszłym sezonie Sergio. Styczen to ciezko okres, dochodzi CdR z mocniejszym rywalem, a pewnie tam bedziemy, bo juz poprzedni sezon pokazał, ze u Guardiola nie ma mniej wartych tytułow od innych.

Awatar użytkownika
Dusan
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dusan » 30 sie 2009, 11:49

Właśnie, wyjedzie Seydou, Yaya i w przypadku odejścia Gudiego zostajemy tylko z Sergio, Iniesta, Xavim i kims z rezerw - pewnie Dos Santosem. A co jeśli (wypluć) ktoś z nich złapie kontuzje? Będziemy grali młodzikami? Z całym szacunkiem dla nich, mimo tego ze sa zajebiscie utalentowani to moga nie udzwignac presji jaka towarzyszy meczom o stawke (i nikt nie powinien miec do nich o to pretensji). Jaki Gudi jest taki jest, ale ma duzo wieksze doswiadczenie, a to daje mu juz pewna przewage. Lepiej go miec w skladzie na ten sezon, niz zostac bez niego. Zwłaszcza ze transferów juz pewnie nie bedzie.

Co do Czyhryńskiego, to moze dzieki niemu pojawic sie tez taka opcja, ze Rafa w razie kontucji w pomocy (tfu) moze zajc pozycje defensywnego pomocnika. Ale ja wolalbym go jednak ogladac tam gdzie jest kozakiem - srodek obrony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2009, 12:57

Gudi powinien zostać. Wolę go mieć na ławce niż za free puszczać do Monaco. Zgadzam się jednak z tym, że szanse gry powinien dostawać Dos Santos.
Cloud pisze:A jeszcze co do Dos Santosa, to chciałbym aby z Gijonem wyszedł w 1 składzie(Iniesta pewnie na cały mecz nie będzie zdolny do gry). I wtedy nasza pomoc wyglądała by tak: Dos Santos, Xavi, i Toure. Jestem ciekaw jakby, wtedy wyglądała nasza gra. Mam nadzieję, że Pep spróbuje takiego zestawienia.
Raczej bym się tego nie spodziewał. Prędzej odpocznie pokopany ostatnimi czasy Toure. Keita gra bardzo dobrze i jutro powinien zagrać w pierwszym składzie. Iniesta może wejdzie na parę minuty, aby odbębnić debiut na Camp Nou, ale raczej nic ponad to.

Na DM-ie może grać zarówno Rafa jak i Pique. To tak odnośnie opcji na czas PNA gdyby Busi musiał pauzować.

Henrique do Racingu. Przynajmniej łatwiej będzie śledzić jego występy aczkolwiek cudów się nie spodziewam.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 sie 2009, 13:08

Mentor pisze: Iniesta może wejdzie na parę minuty, aby odbębnić debiut na Camp Nou, ale raczej nic ponad to.
A co dopiero go kupiliście ??

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2009, 13:12

Tak. Przyszedł wczoraj za 2,29 :)

Ostatni raz kibice mogli go zobaczyć podczas finału LM. Od tamtego czasu nie pojawił się na murawie. Niech rozpocznie sezon od pokazania się stęsknionym kibicom na CN.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 30 sie 2009, 13:53

Według wikipedii Czyhrynski został dwukrotnie odznaczony Orderem "Za męstwo". III stopnia w 2006 roku i w bieżącym roku II stopnia. Ktoś może się orientuje w szczegółach tych odznaczeń?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sie 2009, 15:56

Obrazek

Dmytro juz w Barcelonie. jutro ma przejsc badania, podpisac kontrakt i o 13.30 zostać zaprezentowany. Mowi sie, że bedzie także uwzględniony w kadrze na Sporting. Zobaczymy, może Dani jutro nie zagra, a jego miejsce zajmnie Carles, wtedy bedzie dość szybki debiut.
Henrique w Racingu, zobaczymy co bedzie prezentował w La Liga.
Coraz wiecej o transferze Eidura, podobno odrzucił oferte City, bo negocjacje z Monaco sa zaawansowane. Moze szykuje sie jakiś transfer na koniec okienka, bo ciezko uwiezyć, że Pep podejmnie takie ogromne ryzyko.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 30 sie 2009, 17:11

Wątpię, żeby Dima zagrał jutro cały mecz, ale przewiduję, że wejdzie na murawe w drugiej połowie. Może nawet za Alvesa, i wtedy Puyol przeszedł by na prawą stronę. Ogólnie ciesze się z tego transferu, bo przyda się kolejny obrońca. Tylko ta kwota.. Oby się sprawdził, bo dużo kasy poszło. Dobrze, że chociaż zrezygnował z połowy swojej pensji, to trochę zaoszczędziliśmy.

Co do tego ustawienia, to macie rację raczej, to nie będzie Dos Santos, Xavi, Toure. Ale jeśli miałby zagrać Jonathan, to nie spodziewał bym się Keity, a raczej Sergio. Wtedy i Toure i Keita by odpoczęli.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2009, 19:47

Jarzinho pisze:Zobaczymy, może Dani jutro nie zagra, a jego miejsce zajmnie Carles, wtedy bedzie dość szybki debiut.
Alves raczej zagra. Gdyby miał nie grać to pewnie wcześniej wyleciałby na zgrupowanie reprezentacji. Jeżeli będzie w kadrze to powinien grać.
Cloud pisze:Co do tego ustawienia, to macie rację raczej, to nie będzie Dos Santos, Xavi, Toure. Ale jeśli miałby zagrać Jonathan, to nie spodziewał bym się Keity, a raczej Sergio. Wtedy i Toure i Keita by odpoczęli.
Robisz niepotrzebne zamieszanie :P Toure i Busquets to inna pozycja niż Keita czy Dos Santos. Jeżeli Yaya dostanie odpoczynek to zagra Busi. Tyle w kwestii defensywnego pomocnika.

Nie widzę powodów, aby jutro miał wystąpić Jonathan. Po prostu. Może jakieś minuty z ławki, ale tego raczej nikt nie odgadnie. Sezon dopiero rusza i nie mamy nawet za bardzo podstaw to przewidywania.

Mecz sam się nie wygra a ostatnie lata pokazały, że pierwsze kolejki nie wychodzą nam najlepiej. Trzeba podejść do tego spotkania zupełnie normalnie a o zmianach, odpoczynku i szansach dla młodych można myśleć przy dobrym wyniku.

Awatar użytkownika
Cloud
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cloud » 30 sie 2009, 20:53

A ja nie widzę powodów dla których Dos Santos nie mógłby wystąpić jutro w pierwszym składzie. Dzięki takiemu manewrowi odpoczęli by(na pewno zmęczeni po Super pucharze) Toure i Keita. A jakby nie szło, to zawsze w drugiej połowie może wejść Iniesta, który w końcu wraca do składu.

A z innej beczki, to francuska prasa jest pewna transferu Gudiego. Oby się mylili, bo sezon jest długi i przyda się taki zawodnik na ławce.

Edit(do poniższego): Dokładnie. Eidura nie powinniśmy oddawać w ogóle, bo i tak mamy mało graczy, a co dopiero za darmo. Mam nadzieję, że to jest tylko niesmaczny żart.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2009, 21:08 przez Cloud, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2009, 20:59

Cloud pisze:A ja nie widzę powodów dla których Dos Santos nie mógłby wystąpić jutro w pierwszym składzie.
Chodzi o hierarchię. W pierwszej kolejności grają piłkarze lepsi. Rozumiem, że chcemy ogrywać małolata, ale Pep raczej nie podejdzie na meczu do luzaku, że tak się wyrażę. Nauczony doświadczeniem z poprzedniego sezonu gotów jestem zaryzykować stwierdzenie, że w najbliższych spotkaniach nie będzie jeszcze wyglądali najlepiej a więc mecze mogą się różnie układać. Wiadomo, że nie zagra Messi i nie wiadomo ile może zagrać Iniesta, który nie wraca po kilku tygodniach :] Ostatni raz grał w finale LM. Od tamtego czasu miał podwójne problemy i na pewno potrzebuje dużo czasu na dojście do formy fizycznej.

Tak czy inaczej jutro się przekonamy jak będzie. Teraz ważniejszy news na który poniekąd byliśmy przygotowywani:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=28622

Nie jest zadowolony z takiego obrotu sprawy. Jeżeli mamy zamiar jeszcze kogoś kupić to bardzo fajnie. Jeżeli idziemy niemalże na całość i obsadzamy prawie całą kadrę wychowankami to będzie ciekawie. Jestem zwolennikiem stawiania na naszą młodzież, ale mimo wszystko wolałbym mieć w kadrze trochę więcej piłkarzy aniżeli trochę mniej. Zwłaszcza piłkarzy z dużym doświadczeniem nie powinniśmy się tak łatwo pozbywać.

Natomiast fakt oddania Eidura za darmo to już jest kpina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”