Bramki na wyjeździe - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy zasada bramek na wyje?dzie jest sprawiedliwa?

Czas głosowania minął 01 lip 2005, 8:45

Tak
13
41%
Nie
18
56%
Nie wiem
1
3%
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 05 maja 2005, 20:27

No i co teraz powiecie. Ja po ostatnim meczu PSV- Milan ktory skonczyl sie wynikiem 0:2 - 3:1 i po duzo leprzej grze PSV ktory nie przeszedl do finalu LM musze powiedziec ze ta zasada jest nie sprawieliwa. W takim przypadku powinno sie grac dogrywke. Co wy o tym sadzicie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 maja 2005, 20:35

Ja już się na ten temat wypowiadałem i to całkiem niedawno biorąc pod uwagę ostatnie posty w tym temacie :wink: Swoje zdanie podtrzymuje bo takich przykładów jak ostatni pojedynek PSV z Milanem było i będzie jeszcze wiele. Dla mnie remis to remis więc powinna być dogrywka i tyle w tym temacie.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 05 maja 2005, 20:40

Czasami ilość bramek strzelonych nie odzwierciedla tak naprawdę, kto był lepszy... Wczoraszy mecz PSV - Milan potwierdził tę tezę (a raczej wynik dwumeczu). Napiszę tylko tyle: zasada 'bramek na wyjeździe' nie jest dla mnie fair, powinna być bramka bramce równa. Co za różnica, ile kto goli zdobędzie na wyjeździe, a ile na własnym terenie? :? Można oczywiście dopatrywać się w tym plusów i minusów, ale tych opinii negatywnych jest bardzo dużo. UEFA wiele razy miała to zmieniać, ale się wstrzymywała. 'Zaczekamy na przyszły sezon' mówili wówczas pracownicy tej unii. Jednak zawsze zwłoka kogoś krzywdzi - znowu opieram się na wczorajszym spotkaniu, bo ta zasada zniszczyła całoroczną pracę zawodników z Eindhoven. Milan nic nie pokazał.

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 05 maja 2005, 21:46

Za wsze się znajdą ZA i PRZECIW.Ja osobiście jestem za tym zeby bramka była bramce rowna.Np tak jak było wczoraj PSV-Milan 3:1 i wcześniej Milan-PSV 2:0 i wychodzi ze każda druzyna ma tylo samo bramek i powinna byc dogrywka.Pamietam kiedys był taki pomysł by zlkiwidować(czyt.usunąć) spalone.Ten pomysł to był nawet dobry bo przez te spalone duzo akcji nie jest wykańczanych.Ale to tylko debta mozemy pogadać i to tyle co my mozemy w tej sprawie zrobić.

Gość

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość » 05 maja 2005, 21:52

zgadzam się z wypowiedzią wyżej PSV grało niedość że lepiej to jeszce od Milan grał słabo i PSv gdyby nie te bramki na wyjeździe mogło zagrać z L'Poolem w finale :(

Cinek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cinek » 05 maja 2005, 21:58

moim zdaniem ta zasada jest do niczego i nadaje się tylko do usunięcia ;) piłka nożna to gra w której wygrywa ten kto strzeli więcej bramek a przez tą zasadę często wygrywa ten kto ma więcej szczęścia niż umiejętności :) bramka bramce powinna być równa i moim zdaniem ta zasada jest chora i UEFA powinna coś zrobić w tej sprawie

Awatar użytkownika
wozny
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wozny » 05 maja 2005, 22:02

wedlug mnie powinna byc dogry a nie strzelone bramki u siebie i na wyjezdzie to jest bez sensu

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 05 maja 2005, 22:17

UEFA powinna wziac przyklad z "Copa Libertadores" gdzie bramka na wyjezdzie kompletnie sie nie liczy!...

Dla mnie jest to glupia zasada wczorajszy mecz jest tego przykladem!...
moim zdaniem jak ta zasade wzniesionoby to dwumecze bylyby owiele ciekawsze!... wiecej dogrywek i moze karnych :wink:

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 05 maja 2005, 22:27

Wcześniej wypowiadałem się już w tym temacie jako zwolennik reguły bramek na wyjeździe. Ale po wczorajszym meczu zaczynam mieć wątpliwości :?

Awatar użytkownika
boca
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boca » 05 maja 2005, 22:27

Ja pójdę troszkę dalej , oba mecze kończą się identycznym wynikiem , mamy dogrywkę . Moim zdaniem w tym momencie powinna zniknąć zasada bramki strzelonej na wyjeżdzie . Faworyzuję gospodarzy drugiego meczu , bo nie odczują tak boleśnie straconej bramki , ale spodziewam sie większego ryzyka i emocji z tym związanych .
Chyba coś o tym myśli góra przykład PP Legia - Górnik .

Obecnej zasady bym nie zmieniał tylko wprowadził ten mały szczególik , może gdyby się sprawdził UEFA poszła by dalej .

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 maja 2005, 22:58

Jak dla mnie, to lepiej gdy będzie więcej dogrywek, np w meczach pucharowych, ale w lidze nie powinna ta zasada obowiązywać, bo mecze bezpośrednie często kończą się podobnymi rezultatami na korzyść i jednych i drugich i jak to potem rozstrzygnąć ?
Jeżeli chodzi zaś o mecz PSV-Milan, to obie drużyny wiedziały przed meczem, że jest taka zasada, inaczej podpasowały taktykę, i napewno Milan nie stracił by tego gola na 3:1, bo nie mógł być pewien awansu...a tak z 2:1 PSV musiało strzelić jeszcze 2 gole, i RossoNeri wiedzieli, że w 1,5 minuty jest to niemożliwe...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2005, 0:03

ehh wczoraj 'bramki na wyjeździe' wyeliminowały PSV a dziś AZ Alkmaar :? W tym momencie większość osób chciałoby zmienić zasadę bo ewidentnie ma ona niewiele wspólnego ze sprawiedliwością. W tym sezonie płacze przez nią cała Holandia pewnie. Kto będzie następny?

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 06 maja 2005, 0:59

Bramki liczone podwójnie na wyjeździe moim zdaniem są krzywdzące dla przeciwnej drużyny. Świadczyć o tym może chociażby mecz PSV-Milan.

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 06 maja 2005, 8:34

Przepis jest dobry.... Według mnie przynajmniej.... Zresztą nie mozna zalowac PSV bo na San Siro mogli strzelic conajmniej jedna bramke... Teraz wiekszosc z was jest przeciw poniewaz odpadly kluby slabsze, a weszly kluby przez was mniej lubiane, oprocz fanów Milanu :D

Ale gdy wchodzily wasze ulubione zespoly dzieki tej zasadzie, byliscie szczesliwi :D ... Zasada jest dobra poniewaz trzeba grac dobrze w dwumeczu a nie skupic sie na jednym meczu... Pozatym zespoly ktore gralyby drugie mecze u siebie mialyby troszke latwiej w dogrywkach :D :D :D

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 06 maja 2005, 10:51

Stanowcoz nie, bo np taki L'pool grał cały mecz lepiej a stracił by gola w 90' i już ich szanse przekreślone, to jest niesprawiedliwe, np tak jak z PSV

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”