Bramki na wyjeździe

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Czy zasada bramek na wyje?dzie jest sprawiedliwa?

Czas głosowania minął 01 lip 2005, 8:45

Tak
13
41%
Nie
18
56%
Nie wiem
1
3%
Awatar użytkownika
Abramovic
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Bramki na wyjeździe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Abramovic » 23 mar 2005, 7:45

Czy zasada bramek strzelonych na wyjeździe jest sprawiedliwa?

Czy nie jest to sztuczny sposób wyłonienia zwycięzcy w dwumeczu?

Czy bramka bramce nie powinna być równa?

Jestem ciekaw waszych opinii.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2005, 21:57 przez Abramovic, łącznie zmieniany 2 razy.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 23 mar 2005, 11:25

No wg mnie tak, patrząc, na to, ze biorąc pod uwage te zasady, to klub może, na pryzkłądzie Groclinu na wyjeździe strzelić gola i stracić, a u siebie remis. Powinno być równo.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 mar 2005, 14:27

Strasznie mnie to denerwuje. Dla mnie jeśli chodzi o bramki na wyjeździe to jest strasznie nie fair. Jeśli w pierwszym meczu padnie wynik 2:1 dla pierwszej drużyny, a w drugim meczu ta pierwsza przegra 1:0 to ta druga jest dalej. Co z tego, że na wyjeździe jest "trudniej" strzelić bramkę skoro jedna drużyna u siebie strzeli dwie, a druga u siebie strzeli jedną i przechodzi dalej. Powinien być remis i dogrywka!

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 23 mar 2005, 15:09

Tomusmc pisze:Strasznie mnie to denerwuje. Dla mnie jeśli chodzi o bramki na wyjeździe to jest strasznie nie fair. Jeśli w pierwszym meczu padnie wynik 2:1 dla pierwszej drużyny, a w drugim meczu ta pierwsza przegra 1:0 to ta druga jest dalej. Co z tego, że na wyjeździe jest "trudniej" strzelić bramkę skoro jedna drużyna u siebie strzeli dwie, a druga u siebie strzeli jedną i przechodzi dalej. Powinien być remis i dogrywka!

jestem tego samego zdania, po prostu to jest strasznie nie fair i zabija czest gre, gdy druzyna sztrzeli na wyjezdzie to pozniej u siebie zaczyna sie bronic i zamiast pieknego meczu mamy do czynienia z gra podobna do walenia glowa w mur :?

Awatar użytkownika
bobi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bobi » 23 mar 2005, 15:54

To ze druzyna gra u siebie nie daje jej przewagi tak ogromnej zeby bramka strzelona przez ich rywali w tym meczu podczas remisu w dwumeczu liczyla sie jak 2. Wydaje mi sie ze forma podczas meczu jaka prezentuje druzyna nie zalezy od tego gdzie gra a zalezy jaki ma dzien :D

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 23 mar 2005, 16:10

Likwidacja zasady 'bramek na wyjeździe' spowodowałaby znaczne zwiększenie liczby dogrywek, a to z kolei, przy tak napiętym kalendarzu spotkań jaki mamy obecnie, oznaczałoby jeszcze większe przemęczenie zawodników. Zwróćcie uwagę, że dzięki tej zasadzie, drużyny grajace na wyjeździe starają sie strzelić przynajmniej jednego gola, szczególonie po stracie zamiast murować bramkę. A może wolelibyście powrót do starej metody (przy remisie) - rzut monetą :?: :wink:

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 23 mar 2005, 16:43

Dla mnie jest to bardzo nie sprawiedliwe. Przez to wisła odpadła z pucharu Uefa :evil:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 23 mar 2005, 16:58

wg mnie jest to sprawiedliwe.

raptorb
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raptorb » 23 mar 2005, 18:08

mysle ze jest sprawiedliwa

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 23 mar 2005, 18:32

wedlug mnie jest nie fair powinny wszystkie sie tak samo liczyc

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 23 mar 2005, 19:25

Moim zdaniem wszystkie bramki powinno liczyc sie rowno. Ktos na tym forum mowil ze zawodnicy mogli by byc zmeczeni jesli padl by remis i musieli by grac dogrywke, mogla by byc wprowadzona dodatkowa zmiana ale tylko podczas dogrywki czyli podczas 90 minut tak jak zawsze 3 zmiany a jezeli musiala by byc rozegrana dogrywka to trenerzy mogli by miec jeszcze jedna zmiane. Ale wg mnie tak UEFA nie zlikwiduje tego systemu z bramkami na wyjezdzie.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 23 mar 2005, 20:30

pytanie w ankiecie: czy jest to sprawiedliwe? jest, bo kazda druzyna ma rowne szanse, gra u siebie i wyjazd. moze mi sie ta zasada nie podobac i mi sie nie podoba, ale sprawiedliwa jest. tak samo jak nie podobaja mi sie karne po meczu, ale sprawiedliwe sa.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 23 mar 2005, 20:39

Wedlug mnie ta zasada faworyzuje druzyna ktora jako pierwsza gra usiebie

Przykład :arrow:

Inter : Valencia 1:0

W drugim meczu Inter strzeloi bramke i Valencia musi ich strzelic juz trzy :D:D:D

Valencia : Inter 1:0 Teraz inter po stracie gola usiebie musi strzelic 3 bramki ....

Miejwiecj tak mysle :D:D: Tylko trzeba jeszcze strzelac te bramk i a to juz inna sprawa :D

Wiem ze troche namiąchalem lae to nic :D:D:D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 mar 2005, 20:49

Ciekawy temat i chętnie się wypowiem (chociaż nic odkrywczego nie zaproponuje :P )

Jak dla mnie zdecydowanie wszystkie bramki powinny się liczyć równo. Przede wszystkim wolałbym aby drużyny nie przyjeżdzały tak często z myślą o murowanie bramki czy też strzeleniu i bronieniu. Poza tym co to za różnica czy strzeli się bramkę u siebie czy na wyjeździe. Korzystając z przykładu który zapodał Tomusmc (2:1 i 0:1) widać że wcale nie musiała wygrać lepsza drużyna. W piłce chodzi o to (przede wszystkim) aby strzelić więcej bramek od przeciwnika a tutaj mamy wynik 2:2 w dwumeczu. W takim wypadku powinna być dogrywka i tyle. Pomysł z dodatkową zmianą w dogrywce wydaje mi się niezły. Obecna zasada z golami na wyjeździe daje większe pole do popisu trenerom ustalającym taktykę. Wiadomo, że niektóre drużyne lepiej radzą sobie u siebie a niektóre lubią mecze wyjazdowe jednak tu wszystko zależy od przeciwnika. W każdym bądź razie nie będe dalej odbiegał od tematu. Jak dla mnie to przepis do zmiany i tyle.

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 24 mar 2005, 10:14

przepis jest troche nie fair. Bo ja mowiac szczerze nie widze duzej roznicy czy druzyna gra u siebie czy na wyjezdzie. Pilka jest okragla, bramki sa dwie i ta zasada jest niezmienna nie zaleznie od tego czy mecz jest na Santiago Bernabeu, Stadio Delle Alpi, Old Trafford, czy tez przy Reymonta. Dlatego moim zdaniem bramki "powinny byc sobie rowne"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”