Nie będzie ataku na Rzym, ponieważ, jak twierdzą niektórzy terroryści, to dla nas zemia święta...forzaROSSONERI pisze:a ja sie nie zgadzam. tak sie sklada, ze moja kolezanka wychodzi wkrotce za maz za Egipcjanina. mialam okazje z nim rozmawiac i bez ogrodek mi powiedzial, ze mialby ochote nas zabic. nie dlatego, ze jestesmy Chrzescijanami, ale dlatego ze nie szanujemy swojej religii. rozumieja to, ze wierzymy w innego Boga, ale nie rozumieja tego jak mozemy Go nie szanowac.Jesus;p pisze:Zgadzam sie z nowokiem. Islam to pokojowo nastawiona religia. .nowok pisze:
nie moge sie z tym do konca zgodzic ... atak w Londynie jest reakcją na uczestnictwo brytyjczyków w okupacji Iraku. Za atakami stoi al-kaida i jej motywacja jak mi sie wydaje jest czysto polityczna. Gdybyscie troche poczytali dowiedzielibyscie sie ze Islam sprzeciwia sie terroryzmowi i szanuje ludzkie życie a także inne religie. To ze ogranizacja terrorystyczna jaką jest al-kaida wywodzi sie z kręgów ilsamskich nie znaczy ze cały świat Islamu jest zbiorowiskiem terrorystów, bo takie głosy pojawiały sie po ostatnich atakach w NY i Madrycie ... szczerze współczuje Londyńczykom i mam nadzieje ze winni zostaną ukarani.
a co do tego, ze tutaj chodzi o Irak to sie zgodze, ta organizacja terrorystyczna podobno na jakiejs stronie oficjalnie sie przyznala i kazala wojska wloskim i dunskim wyjechac z Iraku...tylko czemu w takim razie atak na Londyn a nie na Rzym??