NHL - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 04 paź 2006, 16:44

Mam nadzieję, że Pittsburgh wreszcie odbije się od dna, chociaż niewiele na to wskazuje. Jeszcze chyba na to za wcześnie, skład jest zbyt mało wyważony, pełno młodzików. Ale tacy gracze jak Crosby czy Małkin będą czarować na lodzie, będzie na co popatrzeć. No właśnie, pod warunkiem, że PS kupi prawa do NHL. Dziś w Przeglądzie Sportowym pisali, że negocjują i do połowy października ma się wyjaśnić.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 paź 2006, 19:08

Diablo_ASR pisze:Mam nadzieję, że Pittsburgh wreszcie odbije się od dna, chociaż niewiele na to wskazuje
No raczej większych szans na to nie ma :roll: Ja oczywiście jak zawsze będę gorąco kibicował New Jersey Devils z Partikiem Eliasem i Martinem Brodeurem w składzie. Ostatni sezon w ich wykonaniu nie był specjalnie udany, dlatego teraz może już być tylko lepiej.

Diablo_ASR pisze:Dziś w Przeglądzie Sportowym pisali, że negocjują i do połowy października ma się wyjaśnić.

Ostatnio słyszałem wywiad z jednym z ludzi odpowiedzialnych za sprawy sportowe z Polsacie i z tego z powiedział można wnioskować, że transmisja z meczów NHL jest już praktycznia zaklepana.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 paź 2006, 21:42

Diablo_ASR pisze:Mam nadzieję, że Pittsburgh wreszcie odbije się od dna
:spoko: Ja też na to liczę, jak co roku zresztą. Choć NHL bardzo mało się interesuję i znam tylko największych hokeistów to pamiętam jak w Pittsburghu grali tacy zawodnicy jak Mario Lemieux i Jaromir Jagr. Niestety drużyna po ich odjściu jest jedną ze słabszych ekip ale poprzedni sezon pokazał że mogą wygrać z każdym i to na lodowsku rywala, więc w tym roku moze będzie lepiej. Mam nadzieję że tak sie stanie i Crosby z Małkinem (kimkolwiek on jest) przywrócą dla Pingwinów lepsze dni.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 paź 2006, 12:38

Kilka wyników wczorajszych spotkań.

Toronto - Ottawa 1-4
Colorado - Dallas 2-3
Carolina - Buffalo 2-3 (dopiero po karnych)

Pierwszy mecz i od razu porażka broniących tytułu hokeistów Hurricanes. Oczywiście można na to patrzeć jako niespodziankę, jednak kto śledzi NHL ten wie, że Buffalo już w zeszłym sezonie prezentowało się bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 paź 2006, 18:00

duch99 pisze:Kilka wyników wczorajszych spotkań.
Znaczy się wszystkie :roll:
duch99 pisze:Carolina - Buffalo 2-3 (dopiero po karnych)
Gdzieś czytałem że Carolina nie prezentowała się dobrze w sparingach i ten wynik raczej nie jest zaskoczeniem.
duch99 pisze:Toronto - Ottawa 1-4
To chyba był pewniak bo Ottawa ma zdecydowanie lepszy bilans w starciu z Toronto. Mecz między tymi drużynami z poprzedniego sezonu przeszedł do historii i chyba dlatego tego nie grałem :angry2:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 05 paź 2006, 20:52

Jak oceniacie szanse Nashville Predators w dzisiejszej konfrontacji z Chicago Blackhawks? Chcę na nich postawić i się waham, a kursik wysoki.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 paź 2006, 22:08

limansky pisze:Jak oceniacie szanse Nashville Predators w dzisiejszej konfrontacji z Chicago Blackhawks?
Jeśli chodzi o ten meczyk, to osobiście nie zawahałbym się postawić na Nashvile. Mając takich zawodników w składzie jak Kariya, Arnott, Dumont, czy Legwand powinni sobie bez problemu poradzić z Blackhawks. Jedyne zagrożenie to forma Khabibulina, który już nie jeden raz ratował tyłek całej drużynie.
Yukasz pisze:Znaczy się wszystkie
No tak :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 paź 2006, 15:41

duch99 pisze:eśli chodzi o ten meczyk, to osobiście nie zawahałbym się postawić na Nashvile.

No i bym sobie samobója strzelił :lol: Blackhawks wygrało z Nashvile 8-6 :shock: W innych ciekawszych meczach Edmonton pokonało Calgary 3-1, Vancouver wygrało z Detroit też 3-1, a St Luis przegrało z Sharks 4-5.

Uwielbiany przez niektórych Pittsburgh gładko uporał się z Philadelphią (4-0) - pierwszy shout out Fleury'ego w tym sezonie :spoko:

Już dzisiaj swój pochód po Puchar Stanleya zaczynają hokeiści New Jersey, którzy zagrają z Hurricanes.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 paź 2006, 17:20

W sumie
duch99 pisze:Blackhawks wygrało z Nashvile 8-6 Shocked
W sumie nie dziwi, mnie to, ze wygrali - uwazam ze team z Chicago bedzie w tym sezonie grozny :!: powinni zakwalfikowac sie do Play offow - maja zaciag z Ottawy - Havlata oraz Smolinskiego, na bramce Khabibullin poza tym jeszcze Lapointe i Handzus - napewno zanotuja lepszy wynik niz w poprzednim sezonie :!:

Wczoraj nie zawiodlem sie na Rangersach :!: do kalejdoskopu gwiazd dolaczyl weteran Shahanan wiec moze teraz zagraja na miare oczekiwan :think: wszak jezeli ma sie w skladize takich graczy jak wyzej wymieniony badz tez: Nylander, Straka, Hossa, Jagr musza byc wielkie oczekiwania

W sumie trudno wkazac faowryta: W red wings mala przebudowa, Carolina i Ottawa oslabili swe sklady w porownaniu do zeszlego sezonu
duch99 pisze:pierwszy shout out Fleury'ego w tym sezonie Szpoko
myslalem, ze bedzie drugim bramkarzem :think: Thibult pierwszym
Jezeli jestem juz przy p9ingwinach to czy Malkin moze grac :?:

Fleury :think: pamieta ktos jeszcze tego zawodnika :?: (nie chodzi mi o goalkipera) ale o atakujacego(?) swego czasu grywal chyba w NR i Chocago - jakis czas temu zawiesil lyzwy na kolka :!: mial powazne problemy alkoholowe - no i trudny charakter :!:

Florida dzisaj wygra 8)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 06 paź 2006, 18:00

czeher pisze:weteran Shahanan

Chyba Shanahan :?:

Ja ostatnio z NHL nie ejstem na biezaco a kiedys sie tym interesowalem no ale niestety brak mi dostepu do nocnych transmisji na canal +

Wiec moze mi ktos powiedziec jakie daje sie szanse moim dwom ulubionym niegdys druzynom - Detroit Red Wings oraz kaczorom - tym z Anaheim a nie z Wiejskiej oczywiscie :wink: Mniej wiecej jakie sklady itd. Gdzie teraz graja Kariya, Selanne, Salei, Lindstrom - ten szwedzki obronca, Rucchin i jeszcze inni. Bo Yzerman, Chelios to juz zakonczyli kariery z tego co wiem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 06 paź 2006, 18:10

LookAsh pisze:Chyba Shanahan Question
oczywiscie, ze chodzi o Shanahana :!: z rozpedu tak napisalem - odszedl z Red Wings so Rangersow

LookAsh pisze:nocnych transmisji na canal +
nie ma NHL na C+

LookAsh pisze:Detroit Red Wings oraz kaczorom - tym z Anaheim a nie z Wiejskiej oczywiscie Wink
jak napisalem Yzermen zakonczyl kariere, odszedl Shanahan wiec mala przebudowa
Nowym-starym zawodnikiem zoastla Hasek - chcoaciaz nigdy nie wiadomo kiedy zlapie jakams kontuzje

Chelios w dlaszym ciagu jest w kadrze :!:
LookAsh pisze:Kariya
gra w Nashville Predators, reszty nie jestem pewqien, wiec nie bede wypisywac a szykac mi sie nie chce
8)

http://sports.espn.go.com/nhl/teams/roster?team=det
http://sports.espn.go.com/nhl/teams/roster?team=ana

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 06 paź 2006, 18:18

LookAsh pisze:Ja ostatnio z NHL nie ejstem na biezaco a kiedys sie tym interesowalem no ale niestety brak mi dostepu do nocnych transmisji na canal +
Zawsze można wykupić pakiety telewizyjne danej drużyny (z tego co wiem, to większośc klubów ma takie usługi). Poza tym już niedługo mecze NHL powinny być transmitowane na Polsacie Sport, więc będzie można nadrobić zaległości.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 paź 2006, 21:09

czeher pisze:pamieta ktos jeszcze tego zawodnika :?:
Ja np w ogóle nie mam pojęcia o czym tu piszecie :P
LookAsh pisze:Wiec moze mi ktos powiedziec jakie daje sie szanse moim dwom ulubionym niegdys druzynom
Tu są jakieś transfery, może Ci to coś powie :roll:
http://www.nhl.com.pl/tracker.php
Oni zaś chyba za bardzo zapatrzyli się w NHL i nie mają pojęcia co się na świecie dzieje
39 Dominik Hasek 41 5-11 180 L Pardubice, Czechoslovakia 1/29/65

czeher pisze:
duch99 pisze: pierwszy shout out Fleury'ego w tym sezonie Szpoko
myslalem, ze bedzie drugim bramkarzem Thibult pierwszym
I pewnie tak będzie:

Fleury na wylocie

Słabsza dyspozycja Marca-Andre Fleury’ego sprawiła, że Pittsburgh Penguins poważnie myślą o transferze 21-letniego bramkarza. Ponoć oferty złożyli już San Jose Sharks, St. Louis Blues oraz Chicago Blackhawks. Spekuluje się, że do walki o młodego bramkarza włączy się również Florida Panthers.

Niektóre źródła podawały również informacje o tym, że usługami bramkarza zainteresowani są Los Angeles Kings, druzyna jednak oficjalnie potwierdziła, że nie będzie starać się pozyskać gracze Penguins.

Fleury został wybrany przez Penguins w pierwszej rundzie z numerem 1. w 2003 roku. W ostatnim sezonie mial 13 zwycięstw przy przeciętnej średniej straconych bramek na mecz [3,25].

czeher pisze:W sumie trudno wkazac faowryta: W red wings mala przebudowa, Carolina i Ottawa oslabili swe sklady w porownaniu do zeszlego sezonu
Jakbyś tak rozwinął swoją myśl i dopisał jeszcze kilka zdań złożonych oraz odniósł się w tej wypowiedzi do całej ligi to byłoby fajnie :pray: Innych też zapraszam do dyskusji :P

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 paź 2006, 9:23

New Jersey :boruta: :mike:

Dwie bramki Zacha Parise, po jednej dorzucili Elias i Langenbrunner i w końcowym efekcie Devils pokonali Caroline 4-0. Może Hurricanes nie są w wybitnej formie, jednak zwycięstwo do zera budzi respekt 8)

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 07 paź 2006, 10:16

czeher pisze: Jezeli jestem juz przy p9ingwinach to czy Malkin moze grac :?:
Może, tzn obecnie nie może, bo doznał kontuzji w meczu przedsezonowym. Co ciekawe zderzył się z LeClairem :D Niedługo powinien już śmigać po lodzie.

@Yukasz Oni chcieli oddać Fleury'ego, ale to było przed meczem z Flyersami. Teraz zapewne coś się zmieniło po SO i 40 save'ach :wink: Swoją drogą głupotą jest w ogóle myśleć o wymianie Fleury'ego skoro w składzie jest o wiele gorszy Thibault.

Statystyki obu z poprzedniego sezonu:

Thibault - SO:0 GA:4.46 S%:87,6
Fleury - SO:1 GA:3,25 S%:89,8

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”