MŚ 2006: 1/2 - Niemcy : Włochy - 4 lipca - Dortmund - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany

Kto wyjdzie zwycięsko z pojedynku i awansuje do finału??

Niemcy
18
26%
Włochy
51
74%
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lip 2006, 13:24

Tilek pisze:A Włosi dostali? Szwecja - Australia, Argentyna - Ukraina, jak myślisz, które reprezentacje są lepsze?

Aha i stadion w Dortmundzie od niedawna (jakieś 4 miechy?) nosi nazwę Signal Iduna Park.

Australia zaprezentowała się lepiej niż Szwecja, chyba, że mówisz o opinii utartej o Szwedach.No i bezsprzecznie Argentyna.Za to w grupie Włosi mieli silnych przecież Czechów i Ghanę, natomiast Niemcy Polaków i Ekwador, więc nie kłóciłbym się, czy tak naprawdę mieli łatwiejszą drogę :).
Ostatnio zmieniony 02 lip 2006, 13:29 przez Uchi_, łącznie zmieniany 1 raz.

Tilek
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tilek » 02 lip 2006, 13:27

OK, ale Włosi na pewno nie mieli trudniejszej drogi niż Niemcy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 02 lip 2006, 13:42

Tilek ja zaczynając temat specjalnie nie pisałem o drodze obu zespołów do półfinału - ale chyba mi nie powiesz że Ghana czy Czechy czy nawet USA może sie równać z nasza reprezentacją, Kostaryką czy Ekwadrem ? I Szwedzi którzy wstydza się wraca do domu z Australia w której panuje duma narodowa :P

Nie wiecie kiedy FIFA i ich komisja dyscyplinarna ma ogłosić ewentualne kary ? bo chyba nikt za kartki te zabrane w turnieju nie pauzuje w ekipie Klinsmanna ?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 02 lip 2006, 13:43

Nie widze innej możliwosci, Włosi musza byc w finale ! Z kim? Obojętne i tak każdego pokonają :)

A teraz troche inaczej.
Z Niemcami będzie niezwykle trudno, ciężko. Nie obchodzi mnie styl, niech grają jak chcą byle by wygrali. To wynik idzie w świat a nie styl gry. Mam nadzieje ze Lippi pokaże że jest trenerem z najwyższej półki. Nie ma Brazylii więc Mistrzostwo Świata jest na wyciągnięcie ręki dla Włochów. Dużo bramek nie padnie, ale niech Włosi strzelą jedną bramke więcej od Niemców, którzy są pewni siebie bo graja u siebie. Gospodarzom sędziowie sprzyjają tak sie przyjeło i tak niestety jest, tak samo było 4 lata temu w Korei gdzie Ekwadorski sędzia pozbawił Azzurrich szans na wygranie z Koreą. Zresztą w tamtym mundialu działy sie Cuda wianki.
Jakim składem zagrają ? Wróci Nesta? Okaże się, chociaż Barzgali zastepuje go godnie. I nie zauwazyłem wpadek w meczu z Ukrainą. Kluczem do zwycięstwa nad Niemcami będzie powstrzymanie Ballacka oraz Lahma, obroncę prawego. To zadanie dla Grosso, chyba że Lippi Zambrotte posle na Lewo, A Grosso na Prawo. Trzeba wykorzystac także lewą strone Niemców, gdzie obrońca Niemiecki gra bardzo niepewnie.
I zadanie dla srodkowych obrońców. Wyłączyc z gry Klosego, i Podolskiego. Cannavaro skutecznie wyłączył Scheve w pojedynku z Ukrainą, niech teraz powstrzyma Klosego, a Barzgali (ew. Nesta) Musi uporać się z Podolskim.
Osobiscie stawiam na 1-0 dla Włoch, bramke strzeli Toni albo Gattuso :)

Forza Grande Italia !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lip 2006, 13:52

Wlosi jesli chodzi o drogę do połfinalu mieli mocniejszych rywali. Po stronie Niemcow :arrow: Polska, Ekwador, Kostaryka, Szwecja, Argentyna a Włosi :arrow: Ghana, USA, Czechy, Australia, Ukraina. Tylko Argentyna byla tak naprawde mocna zaporą, ale z pomoca sedziego i to udało sie pokonac :P
Italię z poprzedniego Mundialu wyelminowali gospodarze, Hiddink i sedzia. Teraz Włosi pokonali Hiddinka, sedziowie jakos przeciwko nim nie gwizdza(oby i teraz tak bylo) i pozostał tylko gospodarz. Co ciekawe Wlosi ostatnio zatrzymywali sie na gospodarzach Francja, Korea Płd. :arrow: czyli do trzech razy sztuka 8)
Jesli tylko uda sie powstrzymać lewa strone czyli Lahma i Bastiana to bedzie duzo w strone sukcesu, Misza ostatnio nie blyszczy i zapowiada sie, ze bedzie tak nadal :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 lip 2006, 14:15

Dla mnie faworyt jest jeden...wiadomo 8) jednymy plus po stranie Niemcow...to to ze sa gospodarzami...ale mysle ze to Italli nie przeszkodzi w drodze po puchar swiata;)

Licze ze Niemcy skoncza jak gospodrze 4 lata temu..pol final i koniec...a na pocieszenie...mecz o 3 miejsce;)

Cos pieknego..caly czas powtarza sie rok 82 i ta afera we Wloszech...i to ze sa tylko druzyny europejskie w polfinalach..i to ze Italia zdobedzie MS :P

Forza Italia!!!

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lip 2006, 14:26

Optymizm jest, bardzo mnie to cieszy :).Niemcy zadziwiają mnie swoją tak dobrą postawą, ale jakoś jak trafili na prawdziwy kamień, czyli Argentynę to wcale już tak nie było fajnie i cudnie :).Ktoś kiedyś powiedział, że Niemcy grają dobrze, ale w zasadzie nie trafiali na żadnego trudnego przeciwnika.Albicelestes grają podobnie do Włochów, więc w tym upatrują nadziei na zwycięstwo :).Argentynie się prawie udało, a wierzę, że Niemcy więcej niż 1 gola nie strzelą :).Paolo Rossi też został królem strzelców, zaczynając swój popis dopiero od 1/4, wierzę, że Luca powtórzy jego wyczyn, więc tak jak mówi Dzięcioł, magia historii robi swoje :).Szkoda, że Klose tak już daleko uciekł z tymi 5 bramkami, ale cooo, dla Toniego to nie będzie możliwe ? :]

Obrazek
Już pokazuje, że liczba 5 go śmieszy i będzie miał tych goli więcej :twisted: .Coś mi się wydaje, że we wtorek całe Niemcy się na Ciebie obrażą :P.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lip 2006, 14:29

dzieciol pisze:Cos pieknego..caly czas powtarza sie rok 82 i ta afera we Wloszech...i to ze sa tylko druzyny europejskie w polfinalach..i to ze Italia zdobedzie MS
Tylko Polski w półfinale brakuje :twisted:

Taj jak to powiedział Paolo Cozza w studiu PSE – Włosi się mogą męczyć ze średniakami typu Australii czy Ukraina ale jak przyjdzie im zagrać Brazylią czy Niemcami to mogą zagrać koncertowo … i tego się trzymajmy :wink:

edit
Crash_Romeo pisze:Dodatkowy plus druzyny Niemieckiej to dziesiątki tysięcy kibiców którzy zedrą gardła w dopingowaniu swojej drużyny.
A to dziwne bo w dotychczasowych meczach nic takiego nie miało miejsca :lol: Może oszczędzali się na półfinał i mecz o trzecie miejsce :think:
Ostatnio zmieniony 02 lip 2006, 14:41 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Crash_Romeo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Crash_Romeo » 02 lip 2006, 14:33

Włochy - Niemcy !

Niemcy byli 11 razy w dotychczasowej historii Mundialu w półfinale, ogromne doświadczenie turniejowe tej drużyny może zaprocentować w pojedynku z Azzuri. Nawet Bukmacherzy upatrują w drużynie niemieckiej faworyta. Jestem przekonany analizując poprzednie spotkania ekipy Jurgena Klinsmana, że poradzą sobie z ekipą Włoską i awansują do finału z Francją ( Viva la France ). Włoska ekipa nie zrobiła nic wielkiego na tym turnieju, wygrana ze słabiutką Ukrainą 3:0 która awansowała po wielkich męczarniach ze Szwajcarią nie jest sukcesem. Niemcy z Argentyną zaprezentowali się bardzo dobrze, wyłączyli z gry wiele wspaniałych indywidualności w drużynie Argentyny...Teves nie stworzył żadnej groźnej sytuacji jednak czy Luca Toni się odblokował ? Jeden mecz nie może o tym świadczyć, jak dla mnie nie strzeli na tym mundialu już żadnej bramki.

Lahm(uważam tego młodego zawodnika Bayernu Monachium za najlepszego lewego obronce na tym mundialu) & Schweinsteiger - doskonała współpraca tych zawodników na lewej stronie boiska może przynieść wiele ciekawych akcji i wrzutek w pole karne, a tam będzie już czekał Miro Klose, którego gra głową i ustawienie się w polu karnym zasługuje na wielkie uznanie. Słyszano plotki że Miro przestanie strzelać jak Niemcy wejdą do fazy pucharowej, jednak nie z Argentyną strzelił gola.

Balack- słyszy się że nie gra na swoim wysokim poziomie na jakim tacy wybitni zawodnicy jak misza powinni prezentować się na mundialu jednak jest on "wodzem" drużyny,a sama jego obecność na boisku daje respect ! Niezapominajmy, że każdy jego kontakt z piłką będzie wielkim zagrożeniem, jednym podanie potrafi otworzyć droge do bramki tutaj zadanie dla Gattuso i Pirlo...

Dodatkowy plus druzyny Niemieckiej to dziesiątki tysięcy kibiców którzy zedrą gardła w dopingowaniu swojej drużyny.

Jurgen Klinsman stworzył swietną atmosfere w drużynie, nawet Ci zawodnicy którzy nie grają nie czują się pokrzywdzeni. Kahn ostatnio zaprosił nawet Jensa na piwo :P

Włosi to słabszy przeciwnik od Argentyny. Niemcy lubią atakować stwarzają raz za razem coraz to większe zagrożenia pod bramką rywali. Katenacio będzie tym razem dla Włochów samobójstwem...

typ Crash_Romeo - 2:0 Deutshland, Deutschland Uber Alles

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 02 lip 2006, 14:33

Azzuri do boju! :)

myślę że bedzie bardzo ciekawy mecz , mecz najlepszej ofensywy Mundialu ( Niemcy, yyy moze sie myle :roll: ale w koncu Klose na razie lidrem krola strzelcow ) i mecz najlepszej defensywy tych MŚ ( Włochy )

jeśli Azzuri strzelą szybko gola to może być po Szwabach , czego sobie i wam wszystkim życze :D

Toni sie rozgrzal z Ukraina to teeraz z Niemcami niech zagrac na miare swoich mozliwosci , mam nadzieje ze Cannavaro i Buffon beda grac tak jak grali do tej pory , czyli świetnie

ze strony Niemiec , bedzie napewno zagrozenie - Klose i .... nie wiem , moze tylko on , bo Podolski zagral tylko ze Szwecja dobrze, nie chce mi sie wierzyc zeby znowu strzelil 2 gole

od razu pisze ze nie jestem zawzietym kibicem Włoch , ale z tej dwójki cenie i szanuje bardziej Azzuri więc niech wygraja ten mecz :)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 02 lip 2006, 14:52

Crash_Romeo tylko wiesz, w obecnej kadrze nie ma Gerda Mullera, Beckenbauera, Klinsmanna, więc te 11 półfinałów w historii, raczej nic im nie da :].Tutaj bardziej doświadczony już zespół mają właśnie Włosi.W sumie Włosi dopiero pokażą coś wielkiego :D, póki co grali zachowawczo, by właśnie dotrzeć do punktu, w którym są teraz.Co do Lahma to rzeczywiście masz rację, on już w 5 minucie pierwszego meczu dał znać, że będzie gwiazdą mundialu :).Toniemu 2 gole wystarczą do odblokowania :], zresztą miał strasznego pecha, bo bramki mu się należały od początku turnieju ! :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3346

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lip 2006, 15:04

Rzur czytam sobie Twoje wypowiedzi i odnosze wrazenie ze masz wypaczone pojecie sprawiedliwosci."Oszusci do wiezienia" krzyczysz i tu moge sie zgodzic ale dlaczego piszesz to w kontekscie reprezentacji Wloch?
Powszechnie sie mowi ze pilkarze raczej nic o tych przekretach nie wiedzieli i nawet jesli ktos sie z tym nie zgadza to musi pamietac ze w tej reprezentacji graja tez pilkarze Romy Interu czy Palermo czyli klubow nie majacych nic wspolnego z afera.
Wiec o co Ci chodzi?Na cala Italie sie obraziles?Wloskiego jedzenia nie tkniesz przez nastepna dekade?Nie pojedziesz wiecej do Italii w celach turystycznych czy wypoczynkowych?Rozumiem ze jestes rozgoryczony.Twoj ukochany klub i tak dalej.Ale albo nie dopuszczales do siebie przez te lata ze cos jest nie tak (tyle razy Ci o tym mowilem jednak byles gluchy na moje slowa - wiadomo kibic Milanu kompleksy zazdrosc co on moze wiedziec) albo przespales te sezony w szafie.
A moze widziales w ktoryms meczu na tych mistrzostwach Moggiego Meaniego Gallianiego lub braci Della Valle wybiegajacych w pierwszym skladzie reprezentacji i zdobywajacych dla niej bramki?Czy moze wypatrzyles Lucjana w sztabie trenerskim Azzurrich (kto wie moze noszowi to jego ludzie i kopia pilkarzy rywali Italii po kostkach zanim wezma ich na nosze i zniosa z bioska)?
Wiec albo spluwaj na reprezentacje Wloch w zaciszu domowym krzyczac "Sprawiedliwosc" albo swoja zlosc skierowana w zla strone bo reprezentacja tutaj niewinna wylewej gdzie indziej.
Zwyciestwo Azzurrich nie bedzie zwyciestwem korupcyjnej przezartej rakiem pilki.To bedzie zwyciestwo garstki ludzi ktorzy ubieraja charakterystyczne niebieskie koszulki aby wylewac na boisku pot i lzy zostawiac zdrowie i przyniesc chlube swojemu krajowi.Swojej ojczyznie i kibicom ktorzy ostatnio nie mieli wielkich powodow do radosci.Kibicom ktorzy sa ta afera zasmuceni i rozgoryczeni tak samo jak i Ty.Oni graja wlasnie dla takich kibicow.I dla siebie.Nie dla Moggiego czy Meaniego.

O meczu napisze pozniej.

Forza Azzurri.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 lip 2006, 15:15

Ja chyba do historii forum przejdę, pierwszy zaznaczyłem że Niemcy awansują :D
10% moje :P [póki co]
pewnie się niektórzy dziwią, że uważam Niemców za faworytów, podczas kiedy ciągle wypisuje jak to Włosi ładniej grają etc.
Niemcy nie graja wielkich mecy, ale jak to oni - grają skutecznie i konsekwentnie do samego końca. Włosi natomiast mają czasem zrywy ładej gry, co może się okazac niewystarczajace na ekipę Klinsmanna.

osobiście wolę aby to Włosi awansowali, tylko romum mi podpowiada, ze bedzie inaczej, Niemcy grają u siebie, sedziowie im sprzyjają, kibice sa za nimi, naród jest za nimi, mają duży handicap przed pojedynkiem z Włochami.

Włosi muszą wzbić się na wyżyny [co juz wcześniej psiałem] jeśli chcą awansować. Cały mecz muszą być skoncentrowani, Nie moga sobie pozwolić na chwile słabości w emczu z Niemcami a przede wszystkim muszą sie przygotować świetnie pod względem psychicznym do tego meczu.
Sedziowie sprzyjają gospodarzą, a Włochom nie bardzo :lol: w co drugim meczu dostaja czerone kartki, nasi zachodni sasiedzi moga to wykorzystać

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3346

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lip 2006, 16:56

Juz wiadomo ze zaden z pilkarzy reprezentacji Niemiec nie zostanie ukarany za bojke po cwiercfinalowym spotkaniu z Argentyna.Nawet prowokator Borowski :roll: Widac mala szkodliwosc spoleczna czynu :lol:
Jesli kogos ukarza to Cufre i Maxiego.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 02 lip 2006, 17:11

fieldy pisze:pewnie się niektórzy dziwią, że uważam Niemców za faworytów
dla mnie uważanie włochów za faworytów jest dziwne :roll:
fieldy pisze:Niemcy nie graja wielkich mecy
Włosi tym bardziej :roll:
fieldy pisze:Sedziowie sprzyjają gospodarzą, a Włochom nie bardzo
rzeczywiście tym razem sedzia Itali nie pomoże :P

Aha i jeszcze jedno :P nie prawda jest że Włosi mieli trudniejszych przeciwników :roll:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”