Siłownia - Kulturystyka - Strona 2

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 lis 2006, 17:25

futbolowa pisze:Nie wspominając już o tym, że kreatynę ma w sobie każdy z nas Wink
Niewielkie ilości kreatyny przechowywane są w komórkach mięśniowych, a jej rola sprowadza się do wytwarzania i przenoszenia adenozynotrójfosforanu (ATP) tzw. głównej cząsteczki odpowiedzialnej za produkcję energii." :wink:

Poza tym, wierzę, że bellusowi nie chodzi o kreatynkę :wink:

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 03 lis 2006, 17:42

ja mam w łapie 67 cm i sprzedaje nielegalne koksy... takie dla konia...

chce ktoś kupić ? :P przy większych zamówieniach dodaje litrową strzykawke :)

jak cos to pisac na meila kochamclonera@bialko.pl

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 lis 2006, 17:54

Tomachos pisze:ja mam w łapie 67 cm i sprzedaje nielegalne koksy... takie dla konia...

chce ktoś kupić ? :P przy większych zamówieniach dodaje litrową strzykawke :)

jak cos to pisac na meila kochamclonera@bialko.pl
ale jaja , masz ten sam adres :o

panowie wracajcie do anabolików // fieldy

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 lis 2006, 20:24

Loczek pisze:Pokaż mi choć jedną odżywkę Olimpu, która powoduje impotencję itd.
To Ty mi pokaż kulturystów takich z poziomu światowego (tych najlepszych) którzy mają gromadkę zdrowych dzieci.

Loczek pisze:To się nazywa dieta, dieta i jeszcze rad dieta. Do tego dodaje się potężną bombę węglowodanów i aminokwasów ( chyba w tej kolejności ). Wiem, bo przygotowywałem ze znajomymi kolegę do występów. Zajął 3 miejsce w Polsce wśród studentów AWF.
Gratuluje. NIe przecze, że można odwodnienie wywołać poprzez diete. Jednak jest dość liczna grupa zawodników, którzy stosują do tego konkretne środki farmakologiczne.

Loczek pisze:Co to jest wysypka posterydowa? Nie ma czegoś takiego. może chodzi Ci o nadmiernie napuchnięte mięśnie? to wziął omę. Może o syfy na twarzy? to pewnie w testosteron się pobawił. Akurat na temat sterydów i odżywek wiem bardzo dużo i staram się być na bierząco z tematem.
"Wysypka posterydowa" to takie powiedzmy umówne określenie jakie stosuje mój trener (albo lepiej właściciel siłownii gdzie chodze). Ogolnie rzecz biorąc wypryski na bicepsach, etc.
Loczek pisze:Ważę 84 kg, mam 178 cm wzrostu.
Duży jesteś. Ja mam 180 i waże 70kg (ostatnio schudłem - ech te studia).
futbolowa pisze:est naukowo udowodnione, że kreatyna nie ma prawa organizmowi zaszkodzić, bo jej nadmiar i tak się wydala

Nie pisałem o żadnym konkretnym leku, tylko raczej o problemie szprycowania się chemią. Skoro jak wszyscy piszecie te sterydy, anaboliki, etc są takie dobre to czemu lekarze przed nimi ostrzegają? To jakaś zmowa czy coś? Spisek?

Anegdota usłyszana dzisiaj na siłowni: duży facet lat około 28: "Jak miałem problemy ze skóra to poszedłem do dermatologa. Mówie mu, że ćwicze. On się mnie pyta czy biore koks. Ja, że nie. A on na to, że ta [k****] nikt nie bierze. Ostatnio miałem tu takiego, tez miał problemy. Wielki był taki, że ledwo go tu obszedłem za parawanem, a jak się go pytam czy bierze koks to mi mówi, że sporadycznie"

Ja wiem, że nigdy nic nie wezme. Bo chce mieć świadomość tego, że to co osiągnąłem to tylko własna cięzką pracą. A nie ciężką praća studentów farmacji.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 03 lis 2006, 21:03

Co ty gadasz Yukasz? :lol: Kreatyna szkjodzi zdrowiu? Pozdrow kolege ode mnie ;) Kreatyne swego czasu bral Zidane i mowilo sie to przez pewien czas dosyc glosno. W niektorych krajach jest ona zabroniona, ale w wiekszosci nie ;)

A i jeszcze ktos tu wspomnial o braniu lekow na watrobe przy braniu koksu. Otoz nie bierze sie tych lekow, bo koks zrobil spustoszenie w watrobie i trzeba sie wyleczyc, tylko bierze sie po to zeby dany anabolik nie zrobil spustoszenia w tym organie. Wiec bierze sie je profilaktycznie. A to jest roznica

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 lis 2006, 22:07

bellus pisze:Skoro jak wszyscy piszecie te sterydy, anaboliki, etc są takie dobre to czemu lekarze przed nimi ostrzegają?
Nic takiego nie mówiłam.
Czyżbyś kreatynę uważał za steryd?
bellus pisze:tylko raczej o problemie szprycowania się chemią
To to już jest problem ogólny, nie tylko kulturystów.
Wczoraj na OIOMie była ze mną dziewczyna, która łykała sobie aspirynę i jej zaszkodziła. Wniosek jest prosty: wszystko szkodzi - jedzenie, leki, powietrze, którym oddychamy :P

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 lis 2006, 22:10

futbolowa pisze:Wczoraj na OIOMie była ze mną dziewczyna, która łykała sobie aspirynę i jej zaszkodziła. Wniosek jest prosty: wszystko szkodzi - jedzenie, leki, powietrze, którym oddychamy
Slynne stwierdzenie, że wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo to dawka czyni trucizne. Jednak chyba źle mnie zrozumiałaś. Mnie chodzi o moralny wydzwięk takiego uzyskiwania efektów.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Steryd_anaboliczny
Ostatnio zmieniony 03 lis 2006, 22:13 przez bellus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lis 2006, 22:11

bellus pisze:
Loczek pisze: Ważę 84 kg, mam 178 cm wzrostu.

Duży jesteś. Ja mam 180 i waże 70kg (ostatnio schudłem - ech te studia).
Ale wy mali jestescie :zwała: :lol2:

bellus pisze:Ja wiem, że nigdy nic nie wezme.
Nie bierz tego do siebie ale smiesza mnie takie zapewnienia :!: Ile ja znam kolesi, ktorzy tak gadali a po kilku miesiacach moze roku zmieniali zdanie :!: Wiec nigdy nie mow nigdy i wpieprzali w siebie jakies Holenderskie lub rosyjskie "deki" lub "omki"

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 03 lis 2006, 22:15

czeher pisze:Nie bierz tego do siebie ale smiesza mnie takie zapewnienia Exclamation Ile ja znam kolesi, ktorzy tak gadali a po kilku miesiacach moze roku zmieniali zdanie Exclamation Wiec nigdy nie mow nigdy i wpieprzali w siebie jakies Holenderskie lub rosyjskie "deki" lub "omki"
Tak jak nie pale bo sobie tak założyłem. Tak i nie będę brał żadnych tabletek pomagających. A swoją droga ja już ponad 1,5 roku ćwicze i jakoś nigdy jeszcze nie miałem takich głupich pomysłów.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 lis 2006, 22:20

bellus pisze:Mnie chodzi o moralny wydzwięk takiego uzyskiwania efektów.
Rozumiem, rozumiem ;)
Ale nie można mieć pretensji do nikogo, że chce jak najszybciej widzieć efekty "pakowania".

Te Wasze męskie ego i inne tego typu sprawy, phi! :P

Ale tu się z Tobą po częsci zgadzam - fajniej jest obserwować pozytywne zmiany w swoim wyglądzie, gdy całkowicie samemu się na nie pracuje.
Ale przecież samymi ćwiczeniami nic się nie zdziała. I tak musisz sięgnąć np. po białko, więc czymś jednak się wspomagasz ;)
Jedni sięgną po sterydy, suplementy i inne cuda. Inni po same naturalne środki. Zresztą... Niestety, ale takie pojęcie jak "moralność" przestaje w dzisiejszym świecie funkcjonować, więc o czym my tu rozmawiamy w ogóle... ;)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 03 lis 2006, 22:29

futbolowa pisze:Ale nie można mieć pretensji do nikogo, że chce jak najszybciej widzieć efekty "pakowania".

Nie mozna miec do kogos pretensji, ze jest glupi. No tak :>

Edit:
Przyznalem Ci racje, wiec sie tak nie oburzaj, bo pomysle, ze masz ego jak mezczyzni :P
Ostatnio zmieniony 03 lis 2006, 23:17 przez Lakier, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 lis 2006, 22:45

Lakier pisze:Nie mozna miec do kogos pretensji, ze jest glupi. No tak
No, a jakie mamy do tego prawo?
Każdy niech robi ze swoim życiem/organizmem co chce.
To on będzie odczuwał w przyszłości skutki stosowania koksu, nikt inny [a na pewno nikt z nas]...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 04 lis 2006, 22:19

ja mam w łapie 67 cm i sprzedaje nielegalne koksy... takie dla konia...

chce ktoś kupić ? Razz przy większych zamówieniach dodaje litrową strzykawke Smile
Typowe dziecko. Nie wypowiadaj się jak nie wiesz o co chodzi.
To Ty mi pokaż kulturystów takich z poziomu światowego (tych najlepszych) którzy mają gromadkę zdrowych dzieci.
Chyba mylisz pojęcia. Taki Flex Wheeler, Ronnie Coleman, Gunter Schilerkamp to są kulturyści, którzy poświęcili wszystko. Włącznie z życiem osobistym. Widziałem dużo filmów dotyczących właśnie ich i nigdy nie wspominali o rodzinie. Poza tym, mówisz o zawodowcach - W U.S.A HCG, czyli hormon wzrostu można kupić jak pastę na hemoroidy - w aptece. Dlatego większość amerykańskich gwiazd jest tak wielka i taką ma sylwetkę. U nas w Polsce, w Europie zresztą całej hcg jest zabronione tak samo jak koks.
bellus pisze:ostatnio schudłem - ech te studia
Gdzie studiujesz? KK, AE, Politechnika ?
bellus pisze:Skoro jak wszyscy piszecie te sterydy, anaboliki, etc są takie dobre to czemu lekarze przed nimi ostrzegają? To jakaś zmowa czy coś? Spisek?
jesteś widzę kolejną osobą, która nie potrafi odróżnić odżywek uzyskanych z naturalnych produktów od anabolików. poczytaj o tym.
Martinho pisze:W niektorych krajach jest ona zabroniona, ale w wiekszosci nie Wink
Wymień choć jeden kraj
Wiec bierze sie je profilaktycznie. A to jest roznica

To są tzw osłonki. Ogólnie zażywa się je przy cyklu z metanabolu. to Silmarilon, Hepatil. Dokładnie tak jak napisałeś - sa potrzebne, by koks nie zrobił spustoszenia w wątrobie.

Mało tego. Grono pseudokulturystów nie ma zielonego pojęcia, że po zakończonym cyklu należy się odblokować. tabletki Nolvadex czy Clomid można kupić u tych samych osób u których się zamawia koks. Też proponuję o tym poczytać.
bellus pisze:A swoją droga ja już ponad 1,5 roku ćwicze i jakoś nigdy jeszcze nie miałem takich głupich pomysłów.
Głupim pomysłem nazywasz zrobienie cyklu z białka, kreatyny, aminokwasów, węglowodanów itd ? Widać 90 % kulturysów amatorów i zawodowców to debile. Dobrze, ze jesteś Ty, który im pokażesz dobrą drogę.
futbolowa pisze:Ale przecież samymi ćwiczeniami nic się nie zdziała. I tak musisz sięgnąć np. po białko, więc czymś jednak się wspomagasz Wink
O tym właśnie mówie.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 04 lis 2006, 23:22

Loczek pisze:Gdzie studiujesz? KK, AE, Politechnika ?
Ja nie zostałem w Jeleniej, studiuje we Wrocławiu - konkretnei politologie na Uniwersytecie.

Loczek pisze:Chyba mylisz pojęcia. Taki Flex Wheeler, Ronnie Coleman, Gunter Schilerkamp to są kulturyści, którzy poświęcili wszystko. Włącznie z życiem osobistym. Widziałem dużo filmów dotyczących właśnie ich i nigdy nie wspominali o rodzinie. Poza tym, mówisz o zawodowcach - W U.S.A HCG, czyli hormon wzrostu można kupić jak pastę na hemoroidy - w aptece. Dlatego większość amerykańskich gwiazd jest tak wielka i taką ma sylwetkę. U nas w Polsce, w Europie zresztą całej hcg jest zabronione tak samo jak koks.
No tak poświęcili, więc jest odpowiedz.
Loczek pisze:esteś widzę kolejną osobą, która nie potrafi odróżnić odżywek uzyskanych z naturalnych produktów od anabolików. poczytaj o tym.

Napewno nie znam się na tym na tyle jak Ty. Masz tutaj słuszność. Ja raczej wypowiadam się o całości różnego rodzaju specyfików niż o konkretnych.
Loczek pisze:Głupim pomysłem nazywasz zrobienie cyklu z białka, kreatyny, aminokwasów, węglowodanów itd ? Widać 90 % kulturysów amatorów i zawodowców to debile. Dobrze, ze jesteś Ty, który im pokażesz dobrą drogę.
Moje stwierdzenie o głupich pomysłach było raczej w kategoriach żartu. Jednak skoro już podjąłeś ten temat. Nie sprowadzaj do absurdu tego co powiedziałem / napisałem. Nie twierdze, żę nie robią czegoś co im pomaga - albo inaczej daje efekt, bo pomaganie to jednak coś innego. Dla mnie głupie są takie pomysły, ponieważ podchodze do tego czysto amatorsko. Ćwicze dla sprawności a nie po to by nie mieścić się w garnitur, czy do malucha nie móc wejść. Nie rozumiem ludzi, którzy ćwiczą nie po to by byćsprawni, ale po to by być wielcy jak czołg.Po co? Dlaczego? Jak patrze na ten film co wkleiłeś na poczatku to raczej współczuje temu człowiekowi niż gratuluje, czy czuje respekt.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 lis 2006, 7:54

bellus pisze:Moje stwierdzenie o głupich pomysłach było raczej w kategoriach żartu
Wybacz moją niedojżałość jeśli chodzi o żarty.
bellus pisze:Nie rozumiem ludzi, którzy ćwiczą nie po to by byćsprawni, ale po to by być wielcy jak czołg.Po co?
Ja np: ćwiczę dla siebie. Nie pragnę być wielki jak Wheeler czy Coleman. Chcę mieć fajną sylwetkę i ku temu zmierzam.

Jeśli ktoś lubi oglądać filmy kulturystyczne, polecam gorąco :

http://www.mininova.org/tor/37291 - Pumping Iron - film ze Schwrzenegerem, za czasów jego triumfów w Mister Olimpia.

http://www.mininova.org/tor/276441 - trening The Blade - Dexter Jackson. Są to oczywiście torrenty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”