1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do półfinału ?

Manchester
26
51%
AS Roma
25
49%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 19 mar 2008, 8:11

Jak ManU i Roma trafia na szczyt swojej formy to Roma nie ma szans na OT ? ? ? I jest wiadome kto wygra ? ? ? A niby czemu ? ? ?

A jak myślisz czemu :?: Na twoje pytanie jest bardzo prosta odpowiedz ... A brzmi ona tak : Roma jest bardzo dobrym zespołem ale nic jej nie ujmując raczej nie byłaby w stanie pokonać MU w szczycie formy i raczej każdy wie dlaczego.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 mar 2008, 11:14

Po co takie głupie, hipotetyczne gadanie? Skąd wiesz czy teraz Roma byłaby w stanie czy też nie pokonać MU w szczycie formy? Grali już ze sobą będąc w totalnym gazie w tym sezonie? Samo pojęcie szczytu formy jest bardzo względne bo wystarczy, że jedna drużyna wygra aby kibice drugiej mogli powiedzieć, że ich zespół nie był w szczycie formy.

Spotykają się dwie bardzo dobre drużyny, dla mnie to najciekawsza ćwierćfinałowa para. MU jest faworytem ale Rzymianie są bardzo mocni. Tak jak już ktoś wcześniej wspomniał, Spalletti to świetny trener i go uważam za największy atut Romy. Fergusona bardzo lubię i szanuję aczkolwiek mam wrażenie, że w LM gramy często zbyt zachowawczo. Ale może to tylko moje mylne wrażenie. Czas pokaże.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 19 mar 2008, 14:16

kibice MU chyba chicielby zeby kazdy przyznal ze Roma ma tylko szanse wtedy jak MU nie bedzie mialo formy :)

Rozumiem ze mozna byc pewnym swego i czuc sie faworytem ale bez przesady... Roma nie to nie kopciuszek.. vicelider ligi mistrzow swiata a i w LM juz Nas skreslano i z Lyonem i z Realem.. teraz sie Nas skresla z MU mam nadzieje ze tym razem nieslusznie :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 19 mar 2008, 20:44

Ja szczerze mowiac jako kibic United uwazam Rome za rownego rywala. W tym meczu wg mnie nie ma faworytow...

Po co jakies glupie dyskusje nt formy ? A co bedzie to obchodzic kibicow jesli United awansuje bo Roma nie bedzie miala formy ? Nic . Licze i wierze w United :)

Glory Glory Man United :!:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 31 mar 2008, 13:22

Już jutro mecz, więc wypadałoby pare słów napisać ;].

Jak wiadomo w fazie grupowej zawodnikom Romy nie udało się zrewanżować za upokarzającą porażkę z zeszłego roku, los (czy aby na pewno? :roll:) dał nam jednak jeszcze jedną szansę zmierzenia się z Anglikami.

W związku z powyższym na boisku dojdzie do prawdziwej walki na śmierć i życie. Poza nim pewnie zresztą też. Już w zeszłym roku doszło do starć między kibicami obu drużyn i włoska policja główkuje jak tym razem temu zapobiec.

W teorii oczywiście lepszą ekipą jest Manchester, ale w końcu skądś się musiało wziąć przysłowie 'do trzech razy sztuka' ;]. Liczę na dwa zwycięstwa Giallorossich i awans do półfinału 8)

W jedenastce Romy zabraknie kontuzjowanego Tottiego i wiszącego za kartki Perrotty :roll: Nie wiem jak sie ma Juan, ale wydaje mi sie, że powinien zagrać.

W ekipie ManU cos tam sie mówi o kontuzjach Ferdinanda, Evry i Carricka, ale najlepiej jak sie w tej kwestii wypowiedzą fani Diabłów :wink:

Skład Romy jaki bym wystawił gdybym był Spallettim:
Doni - Cicinho Juan Mexes Tonetto - De Rossi (C) Aquilani - Taddei Giuly Mancini - Vucinic

Ewentualnie zamiast Alberto Pizarro.

A tak btw wczoraj na treningu Romy zjawiło się 4 tysiące kibiców pragnących zmotywować zespół :o Zróbmy Diabłom prawdziwe piekło przy dopingu 80 000 gardeł żądnych krwi :boruta: :kocioł:

FORZA ROMA!!!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 mar 2008, 14:13

Powołani na MU:

ANTUNES Gabriel
AQUILANI Alberto
BERTAGNOLI J.Sergio
BRIGHI Matteo
CASSETTI Marco
CICINHO
CURCI Gianluca
DE ROSSI Daniele
DONI
ESPOSITO Mauro
FERRARI Matteo
GIULY Ludovic
MANCINI Alessandro
MEXES Philippe
PANUCCI Christian
PIZARRO David
TADDEI Rodrigo
TONETTO Max
VUCINIC Mirko

Strona Romy podaje taką jedenastkę:
Doni, Cicinho, Mexes, Panucci, Tonetto; Pizarro, De Rossi; Taddei, Aquilani, Mancini; Vucinic

Choć nie wiem czy 11 Einara by mi bardziej nie pasowała (z Aquilanim jako DM i oczywiście bez Juana), głównie chodzi o Giulego w skałdzie.

Ogólnie to widzę ciemność przed tym meczem. Nie wiem czemu ale mam przed oczami wynik 0:3 :oops: a wiec zadowoli mnie jakiekolwiek zwycięstwo. No a jakby tego było mało co jakiś czas czytam jaki to ktoś miał piękny sen w którym Roma na Olimpico wygrywa z MU a nawet awansuje do kolejnej rundy :warrior:

Niech się dzieje wola nieba!

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 31 mar 2008, 14:21

No i jednak Juana nie ma :? Widać teraz jak bardzo potrzebny nam latem trzeci stoper...

W każdym razie są dwie alternatywy na środek obrony: Panucci i Ferrari. Oczywiście zdecydowanie skłaniam się ku tej pierwszej.

Co do ustawienia pomocy, jestem co najmniej zdziwiony. Cóż, może coś z tego będzie, chociaż wolałbym Ludo od pierwszych minut i potem Davida/Alberto z ławki.

I nie martw sie, Yukasz :P Na Olimpico wygrana 2-1, na Old Trafford 1-0 i jedziemy do Moskwy ;]. Po drodze już tylko jacyś kelnerzy z Katalonii :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 31 mar 2008, 14:40

Przede wszystkim musimy zagrać swoje. Barcelona czy Milan w ostatnich latach wygrywają LM nic nie zmieniali, bo to inne zespoły musiały główkować jak sie im przeciwstawić. I to samo my musimy robić grać swoje i tyle.

Kadra United na mecz z Roma: Van der Sar, Kuszczak, Heaton; O'Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Pique, Evra, Silvestre; Anderson, Ronaldo, Park, Hargreaves, Scholes, Carrick, Giggs, Eagles; Tevez, Rooney, Welbeck.

Kontuzje Naniego i Saszy. Są w kadrze VDS, Evra, Rio i Carrick i Giggs którzy w ostatnim meczu bądź nie zagrali bądź zeszli z powodu urazów mam nadzieję, że już wszystko w porządku.

Ja bym zagrał w następującym ustawieniu.

Van Der Sar- Brown, Rio, Vidic, Evra, Carrick, Scholes, Anderson, Tevez, Rooney, Ronaldo.

I tak właśnie powiniśmy zagrać czyli "swoje". Ale czuję, że Fergie zagra Hargreavesem i za Teveza zagra Giggs. Co wg. mnie jest gorsze, bo Giggs w tym roku jest po prostu przeciętny, a Hargo jest bezużyteczny w ataku. A trójka Scholes, Carrick i Anderson pokazała, że dobrze sobie w defensywie. Co prawda Scholes w destrukcji jest słaby, ale za to Carrick i Anderson potrafią w niej nieźle grać,a przy tym zagęszczeniu to powinno wystarczyć, jak choćby w meczu z LFC. No ale sądze, że Fergie zagra mniej zachowawczo i za kogoś z tej trójki wskoczy Hargo, ale obym się mylił. Jesteśmy teraz w gazie, w tej chwili prezentujemy sie najlepiej z przekroju całego sezonu, także liczę nawet na zwycięstwo w Rzymie. Jeśli odpadniemy bede strasznie zawiedziony...także Do boju Diabły.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 mar 2008, 15:10

Okoliczności są świetne do pokoanania Romy. Włosi zagrają bez swojego przywódcy i najlepszego zawodnika. Jak wiadomo Totti daje zespołowi coś więcej niż samą wartość sportową. Dlatego grzechem byłoby niewykorzystanie tak dużego osłabienia rywala.

Co do naszej kadry to wszystko już napisał Kamil. Fergie nie może skorzystać z Naniego i Sahy. Mocno niepewny jest występ Edwina. Z kolei piłkarze, którzy opuścili boisko wcześniej w meczu z Aston Villą raczej są zdrowi. Były to tylko lekkie urazy, które nie wykluczą ich z tego spotkania.
Kamil232 pisze:Van Der Sar- Brown, Rio, Vidic, Evra, Carrick, Scholes, Anderson, Tevez, Rooney, Ronaldo.
Mam spore wątpliwości czy wyjdziemy w Rzymie dwoma napastnikami. Po drugie nie wiem jak rozpisał byś tych graczy, których wymieniłeś. Bo ja tu widzę jednego skrzydłowego...

Byłbym nawet za tym, aby zagrać dwoma napastnikami, ale sądzę, że będzie to raczej ustawienie podobne do tego z Liverpoolem. Czyli środkiem Carrick/Hargreaves - Scholes - Anderson. Po bokach Giggsy o ile ten uraz nie jest groźny i Ronaldo. Gdyby jednak Giggs nie mógł zagrać to przesunąłbym na skrzydło Rooney'a bądź Evrę. Choć to wiązałoby się z grą Johnego na lewej obronie, a ja nie chcę się przy każdej akcji modlić co z tego wyniknie. Chociaż ostatnio Evra też nie jest skałą nie do przejścia.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 31 mar 2008, 15:12

Einar pisze:Na Olimpico wygrana 2-1, na Old Trafford 1-0 i jedziemy do Moskwy ;]. Po drodze już tylko jacyś kelnerzy z Katalonii Razz

ulala coz za pewnosc siebie :P

Kamil232 pisze:Kontuzje Naniego i Saszy. Są w kadrze VDS, Evra, Rio i Carrick i Giggs którzy w ostatnim meczu bądź nie zagrali bądź zeszli z powodu urazów mam nadzieję, że już wszystko w porządku.

Saha ['] - on to chyba lubi te cale szpitale :-/

A ja cos czuje ze zagramy starym, dobrym 4-5-1 ['] albo 4-3-3 i przy tym drugim bardziej bym obstawal

VDS-Brown,Vida,Ferdinand,Evra- Hargo, Carrick, Scholes - Giggs,Roo,CR7

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 31 mar 2008, 15:14

Żeby sie nie okazało, że Roma bez Tottiego będzie jak Arsenal bez Henry'ego :lol: IMO mimo absencji Il Capitano mamy ogromne szanse na korzystny rezultat. Zwlaszcza że Vucinic w LM nie zawodzi (i jak pamietamy Manchesterowi już gola strzelił).
boskigonzo pisze:
Einar pisze:
Na Olimpico wygrana 2-1, na Old Trafford 1-0 i jedziemy do Moskwy ;]. Po drodze już tylko jacyś kelnerzy z Katalonii Razz

ulala coz za pewnosc siebie
Nie pewność siebie tylko realizm 8)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 31 mar 2008, 15:19

ok, trzymam za slowo :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 mar 2008, 15:27

tylko wiesz Einar, Totti to podobno nie jedyne zmartwienie. Dziś mozna przeczytać, że występy De Rossiego i Mexesa stoją pod znakiem zapytania. Do tego Perotta, który tez ma nie grać ... to mi wygląda [jak się potwierdzi] jednak na duży handicap dla ManU.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 31 mar 2008, 15:31

Perrotta nie zagra na 100%, bo wisi za kartki. Podejrzewam, że z tym De Rossim i Mexesem to taka przedmeczowa ściema. A jeśli to prawda (w co baaardzo watpie) to o defensywnych pomocników można być spokojnym (Aquilani, Pizarro - tylko ławki brak...). Ale środka obrony Ferrari - Panucci sobie nie wyobrażam. No ale mówie - mało prawdopodobne to wszystko ;].

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 mar 2008, 15:57

Einar pisze:Na Olimpico wygrana 2-1, na Old Trafford 1-0 i jedziemy do Moskwy ;]. Po drodze już tylko jacyś kelnerzy z Katalonii Razz
To właśnie był twój piękny sen :lol:
Einar pisze:Co do ustawienia pomocy, jestem co najmniej zdziwiony. Cóż, może coś z tego będzie, chociaż wolałbym Ludo od pierwszych minut i potem Davida/Alberto z ławki.
W cale nie musi tak być jak z tamtej strony ale wtedy gralibyśmy bardziej zachowawczo i ewentualnie w trakcie gry wprowadzili jokerów. Choć sam nie wiem czy lepiej wszystko postawić na jedna kartę czy w I meczu nie stracić szans na awans i szukać ich w rewanżu :think:

De Rossi na konferencji powiedział że zagra mimo że teraz ma gorączkę. A co niby jest Mexesowi :?:

A jako ciekawostkę powiem że od kilku lat Roma w składzie z Tottim nie potrafi wygrać derbów z Lazio a jak Totti nie gra to Lazio po meczu leży i kwiczy :> Do tego Roma grająca ostatnio bez kontuzjowanego przez dłuższy czas Tottiego prezentowała się dobrze :glass: Tak więc różnie to może być :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”