EURO 2008: GRUPA D - Grecja, Hiszpania, Rosja, Szwecja - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje dalej?

Czas głosowania minął 19 cze 2008, 16:16

Grecja
1
3%
Hiszpania
21
70%
Rosja
3
10%
Szwecja
5
17%
Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 cze 2008, 20:06

Wy tu o Villi :P a Xavi i Senna wykonali tytaniczną pracę i zagrali wspaniały mecz :) Obrona pod koniec trochę niepewna no i ogólnie Ramos raczej przeciętnie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 cze 2008, 20:08

Na mundialu zaczęli niemal tak samo, więc i pewnie skończą tak samo :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2008, 20:09

Marcin87 pisze:Jak nie walczyli??
Normalnie. Nie grali pressingiem, pogodzili się z porażką. Później jak na minuty do końca meczu udało im się strzelić bramkę to dopiero ruszli. Jak zostało 4-5 minut. Od momentu stracenia 3 bramki do czasu strzelenia grali z podciętymi skrzydłami.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 20:12

fieldy pisze:Jak zostało 4-5 minut.
A sorry.Nie doczytałem do końca :wink:

Co do Hiszpanów też zastanawiam się (jak użytkownik Corinthians)czy zagrają tak jak na Mistrzostwach Świata.Oby nie.Wszak Hiszpania to mój faworyt do złota.Dzisiaj pokazali że grają ładnie,i SKUTECZNIE.Dobrze że nie dostosowali się do poziomu aktualnych mistrzów świata :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2008, 20:14

Zajebiaszczo :]

Villa pozamiatał. Jeszcze do niedawna miałem go w FF, ale fieldy postraszył mnie, że ma jakiś groźny uraz i wyrzuciłem ['] ['] [']

Zajebiście również Xavi. W drugiej część sezonu złapał dobrą formę i jak widać utrzymuje ją. Iniesta jak dla mnie bez szału, ale asysta znakomita co podnosi ogólną notę :P

Torres również bardzo dobrze. Ogólnie atal Villa - Torres spisał się dzisiaj znakomicie. We dwóch potrafili stworzyć zagrożenie pod bramką rywala.

Świetnie również Senna.

W końcówce obrona trochę się pogubiła, ale po części można to tłumaczyć rozluźnieniem po strzeleniu trzeciej bramki.

Jestem bardzo zadowolony i nawet dramatyczna postawa komentatorów nie psuje mi za bardzo nastroju aczkolwiek zastanawiam się czy nie lepiej byłoby oglądać bez głosu :think:

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 20:18

Mentor pisze:nawet dramatyczna postawa komentatorów nie psuje mi za bardzo nastroju
Myślałem że Mateusz Borek trochę lepiej wymawia nazwiska zawodników niż jego kolega po fachu z telewizyjnej "dwójki" :lol:

Xavi to przecież "Ksavi" a co :wink:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 10 cze 2008, 20:18

czy ja wiem, komentarz byl calkiem przyzwoity. Myslalem ze Borek bedzie mocno stronniczy w kerunku hiszpanii ale bylo spoko. jedyne co mnie denerwowalo to jakis taki odruch Kowalczyka ze po kazdej refleksji Borka koniecznie musial sie wypowiedziec. Ofwrotnie niz Kołton ktory albo piepszy o polskim sercu albo odezwie sie raz na dluzszy czas-i prawidlowo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2008, 20:23

Nie mam na myśli tutaj Ksawiego w żadnym razie. Ogólnie zarówno 'fachowcy' w studiu ([']) jak i komentatorzy (w sumie to jedna paczka tylko zamieniają się rolami co jakiś czas) dość regularnie pieprzą bzdury jak potłuczeni i to mnie denerwuje, ale nic. Jeśli chodzi o czytanie nazwisk piłkarzy to dzisiaj wymiatał ten spec od taktyki w studiu. David Sevilla itd.

Wczoraj miałem nawet zamiar zapisywać sobie co lepsze kawałki w notesie, ale zbyt leniwy jestem i liczę na to, że ktoś to robi zamiast mnie :P

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 10 cze 2008, 20:24

Myślę, że Villa tym meczem przesądził sprawę transferu do Realu Madryt.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 20:25

Myślę, że Villa tym meczem przesądził sprawę transferu do Realu Madryt.
Teraz to cena niebagatelnie wzrośnie :wink:
Czy Real stać na wydanie ponad 80 patyków na C>ronaldo i jakąś połowę tego na Ville?Szczerze wątpię

Villa=gracz meczu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 cze 2008, 20:25

el Crack pisze:Myślę, że Villa tym meczem przesądził sprawę transferu do Realu Madryt.
Tym meczem to on przesadzil - wyzsza cene, jesli ktos bedzie chcial go kupic.
Czy Real stać na wydanie ponad 80 patyków na C>ronaldo i jakąś połowę tego na Ville?Szczerze wątpię
Pytasz czy Real jest w stanie wydac okolo 130 mln w jedno Mercado? Jest w stanie - paru pilkarzy zostaloby sprzedanych.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 cze 2008, 20:42

Zaczyna mecz moja ulubiona reprezentacja obok Holandii :) Szwedzi i Holendrzy sa dla mnie kandydatami do zlota.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 10 cze 2008, 20:46

Pieknie, cena Villi teraz skoczy do 50 mln :p

Villa, Xavi i Senna dzisiaj dla mnie ustawili to spotkanie. A wystep Villi, obok wczorajszego wystepu Gio to dla mnie najlepsze indywidualne spotkania poszczegolnych graczy.

Nie omieszkam tez wspomniec, ze przed turniejem wskazalem Ville, jako krola strzelcow ;]

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 cze 2008, 21:10

Hiszpanie robią wrażenie. Byłem spokojny o ich ofensywę, bo duet napastników i druga linia Hiszpanów jest maksymalnie przypakowana. Jeśli(odpukać) nie zdarzy się tam żadna kontuzja to mogą być groźni. Mam jednak spore obawy, czy z lepszą drużyną(Rosji wyraźnie ten mecz nie wyszedł, grała ułamek tego co w stanie jest zagrać) para Puyol-Marchena się nie pogubi. Ale być może wyciągam pochopne wnioski. Zobaczymy. To dopiero pierwsza kolejka, ale Hiszpanie i Holendrzy na razie grają futbol z wyższej półki niż pozostałe drużyny. Nie będę ukrywał, że cieszy mnie ten fakt.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 cze 2008, 21:38

Grecja - Szwecja - na razie chyba najnudniejszy mecz mistrzostw. Grecja gra tak defensywnie że masakra choć strzał Basinasa i indywidualna akcja Charisteasa groźne. Szwecja ma niewielką przewagę Ibrahimovic mógł strzelić bramkę ale piłka minimalnie za wysoko po za tym częściej atakują i zostawili po sobie lepsze wrażenie choć to wynika z taktyki Greków :P Mam nadzieję że w drugiej połowie zobaczymy bardziej otwarty futbol no i oczywiście bramki ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”