Pytania Techniczne - Strona 11

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 wrz 2005, 21:07

Zadwoń pod numer pomocy technicznej podany na pudełku. Powinni Ci pomóc. Jeśli nie, to zawsze pozostają trudne pytania w Bravo Girl.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 wrz 2005, 21:11

Jak sie ma pirata to tak jest :lol: . Zapewne to dlatego, że masz piracką wersję, ale spróbuj sobie zainstalować patcha i ewentualnie cracka nowego ;).

Ukochaną grę zawsze powinno się mieć oryginalną :D

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 wrz 2005, 21:13

Bonso pisze:Ukochaną grę zawsze powinno się mieć oryginalną
Wszystkie powinno się mieć oryginalne. Zaprzeczysz?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 wrz 2005, 21:17

absolutnie nie ;]

zdecydowanie jestem przeciwny piractwu, ale rozxumiem ludzi których nie stać na oryginalne gry, zresztą mnie samego nie stać na gry typu KotOR który kosztuje 170 zł, więc to chyba jasne, że są potrzeby piractwa ;]

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 wrz 2005, 21:21

Bonso pisze:zdecydowanie jestem przeciwny piractwu,
Bonso pisze: są potrzeby piractwa ;]
:? Zdecyduj się. Piracto jest zbędne. jeśli wszyscy zaczną kupować gry, spadną ich ceny. Proste, a jednak trudne, bo zyjemy w Polsce i nie ma znaczenia czy mam oryginał czy grę na lewo. Żałosne :x.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 wrz 2005, 21:24

Bonso pisze:zdecydowanie jestem przeciwny piractwu, ale rozxumiem ludzi których nie stać na oryginalne gry, zresztą mnie samego nie stać na gry typu KotOR który kosztuje 170 zł, więc to chyba jasne, że są potrzeby piractwa ;]
A ja tego zdecydowanie nie rozumiem bo gry to nie jest artykuł pierwszej potrzeby, którego chęc posiadania upoważnia nas do kradzieży.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 wrz 2005, 21:26

jestem zdecydowany, jak juz mówiłem JA jestem przeciwny piractwu, ale rozumiem, że ludzi nie stać na oryginalne gry, więc dla niektórych piractwo jest potrzebne (nie dla mnie ! ).
Snipp_ pisze:jeśli wszyscy zaczną kupować gry, spadną ich ceny
a ja uważam wręcz przeciwnie, bo:
Snipp_ pisze:zyjemy w Polsce
więc pazerność ludzka kiedy zauważy, że coraz więcej ludzi kupuje oryginalne gry, będzie chciało jeszcze bardziej zarobić i będzie podwyższać ceny. Taka jest Polska i tego się nie zmieni...niestety :roll:

Awatar użytkownika
Shevchenko 7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shevchenko 7 » 10 wrz 2005, 21:34

Bonso pisze:absolutnie nie ;]

zdecydowanie jestem przeciwny piractwu, ale rozxumiem ludzi których nie stać na oryginalne gry, zresztą mnie samego nie stać na gry typu KotOR który kosztuje 170 zł, więc to chyba jasne, że są potrzeby piractwa ;]
Mnie też nie stać na orginalne gry które kosztują ponad 100zł
Mam piraty i jakos gry idą.
Piractwo jest potrzebne:)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 wrz 2005, 21:37

Shevchenko 7 pisze:Piractwo jest potrzebne:)
Tak jak Tobie kaftan bezpieczeństwa i dwumiesięczne wczasy w pensjonacie "Złota Jesień".

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 10 wrz 2005, 21:44

Snipp_ pisze:
Shevchenko 7 pisze:Piractwo jest potrzebne:)
Tak jak Tobie kaftan bezpieczeństwa i dwumiesięczne wczasy w pensjonacie "Złota Jesień".
Ej dobra Snipp przekalkuluj sobie ... masz 200 zl i mozesz kupic dwie gry za 100 zl (kupujesz i cieszysz sie z dwoch oryginalnych gierek izaczynasz gre :wink: )

Mozesz takze

kupic sobie u pirata 7 super gier po 10 zl sztuka a za pozostale 130 zl kupic sobie oryginalne halowki NIKE czy ADIDAS.

Nie wiem jak ty ale ja wybieram druga opcje i pozwol innym dokonywac wyboru :wink: no a jak masz wyzuty sumienia i chcesz nimi zarazic innych to wybrales zle miejsce :wink: no ale chwala ci za to ze potempiasz piractwo :] ja nie <lol2>

POZDRO

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 wrz 2005, 21:51

RoRo pisze: masz 200 zl i mozesz kupic dwie gry
Mogę kupic także jedną.
RoRo pisze:Mozesz takze

kupic sobie u pirata 7 super gier po 10 zl sztuka a za pozostale 130 zl kupic sobie oryginalne halowki NIKE czy ADIDAS.
Nie, ja nie mogę.
RoRo pisze:Nie wiem jak ty ale ja wybieram druga opcje i pozwol innym dokonywac wyboru
Dzięki takim jak Ty w naszym kraju nigdy nie będzie lepiej.
RoRo pisze: no a jak masz wyzuty sumienia i chcesz nimi zarazic innych to wybrales zle miejsce
Ty, także wybrałeś złe miejsce, aby chwalić się swoimi przestępstwami.
RoRo pisze: no ale chwala ci za to ze potempiasz piractwo :]
:roll:
RoRo pisze: ja nie <lol2>
:roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 wrz 2005, 21:56

Albo jeszcze nieco inny przykład.
Dostałem cynk, że RoRo ma 200 złotych i idzie kupić sobie halówki. Jako, że mam tylko 120 złotych a chciałbym mieć halówki i coś do jedzenia to muszę mieć więcej hajsu. Napadam na RoRo w drodze do sklepu NIKE w wyniku czego mam 320 złotych i mogę sobie kupić i halówki i coś do żarcia :D
Prosta kalkulacja. Opłaca się.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 10 wrz 2005, 21:56

cena gier w polsce jest taka sama jak w anglii czy innych krajach europy. roznica jest taka, ze to co polacy dostaja w zlotowkach, to oni dostaja w euro lub funtach. prosty wniosek, dla nich ta gra jest 5-6 razy tansza. jezeli ktos uwaza, ze w polsce jest tak z winy spoleczenstwa to chyba sie myli. to spoleczenstwo sie dostosowuje do realiow, nie realia do spoleczenstwa. jakby polacy zarabiali jak angole, piractwa by nie bylo...
ja akurat mam wszystko legalne... gier nie mam. programy jakie mam, to mam legalne. nie dlatego, ze je kupilem, tylko dla tego, ze moja uczelnia wykupila licencje, taka, ze kazdy student moze korzystac z oprogramowania tych firm. niewiele to zmienia, bo i tak bym je mial, tylko po prostu nielegalnie.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 11 wrz 2005, 9:46

Niggaz pisze:Albo jeszcze nieco inny przykład.
Dostałem cynk, że RoRo ma 200 złotych i idzie kupić sobie halówki. Jako, że mam tylko 120 złotych a chciałbym mieć halówki i coś do jedzenia to muszę mieć więcej hajsu. Napadam na RoRo w drodze do sklepu NIKE w wyniku czego mam 320 złotych i mogę sobie kupić i halówki i coś do żarcia :D
Prosta kalkulacja. Opłaca się.
Dostajesz trzy proste, jeden krotki i idziesz do mamy ... Skonczmy juz te zenujaca rozmowe. Kupujcie sobie gry nawet po 300 zł, ale mnie na taki zakup nie stac wiec moge albo przestac grac w cokolwiek albo kupic pirata (zazwyczaj ejdnak nie kupuje a pozyczam od kolegi).

A co 200 zl to mialbym juz tylko 130 po zakupie gier :roll:

A ty Niggaz za kazdym razm kupujesz oryginaly ?? kazda twoja gra i program nie sa piratem ??

POZDRO

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 wrz 2005, 16:43

RoRo pisze:Skonczmy juz te zenujaca rozmowe.
RoRo pisze:A ty Niggaz za kazdym razm kupujesz oryginaly ?? kazda twoja gra i program nie sa piratem ??
Zdecyduj się :wink:

Jasna sprawa, że z reguły nie kupuje oryginałów bo mnie nie stać, ale nie tłumaczę tego w taki sposób, że kradne bo mnie nie stać bo to głupie. Bez gier można żyć i to całkiem dobrze. Mam w domu trochę piratów jak prawie każdy oraz mniej więcej tyle samo oryginałów. Gier nie posiadam prawie wcale. Piraty to programy który kosztują powyżej 1000 złotych a są mi potrzebne.

Prawda jest taka, że to taka sama kradzież jak każda inna (w tym taki przykładowy napad który miał być takim przejaskrawionym przykładem) i z tym się nie da polemizować.

POZDRO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”