FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 11

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 30 gru 2005, 22:00

Przyznam, że już od dawna mam nadzieję na ściągnięcie do Barcy Fabio Aurelio. IMHO ten piłkarz idealnie pasuje do stylu gry Blaugrany, może grać zarówno w obronie jak i w pomocy, a w dodatku świetnie wykonuje rzuty wolne i ma dobry strzał z dystansu. Jeżeli dałoby się go sprowadzić za free byłoby to kolejne (po transferze MvB) doskonałe tak sportowo jak i finansowo wzmocnienie Dumy Katalonii.

krzychu212 -> Beguiristain :)

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 30 gru 2005, 22:10

Jeżeli dałoby się go sprowadzić za free byłoby to kolejne (po transferze MvB) doskonałe tak sportowo jak i finansowo wzmocnienie Dumy Katalonii.
I tym wlasinie się rózni się postępowanie działaczy Barcelony od postępowania włodarzy Realu w sprawie transferów. Laporta bardzo skrupulatnie wydaje pieniądze, jeśli wydaje bo ostatnie okinko transferowe pokazuje nam że nie trzeba wydawać fortuny aby sprowadzić dobrych zawodników. A Pan Perez według mnie za bardzo nie rozważa swojch posunięć na rynku transferowym.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 30 gru 2005, 22:15

janiofcb pisze: Jeżeli dałoby się go sprowadzić za free byłoby to kolejne (po transferze MvB) doskonałe tak sportowo jak i finansowo wzmocnienie Dumy Katalonii.
a kiedy temu zawodnikowi konczy sie kontrakt? wsumie Aeurelio sprawdza sie w La Liga wiec mógłby byc dobrym zwocnieniem :D Byle tylko było to przemyslane z głową a nie wydawanie duzo kasy na odronce który jest tylko obiecujący :P

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 30 gru 2005, 22:19

a kiedy temu zawodnikowi konczy sie kontrakt?
z konicem tego sezonu
Byle tylko było to przemyslane z głową
Ten transfer na pewno by był trafny. Aurelio pasuje do koncepcji gry Barcelony jak ulał :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 gru 2005, 22:22

luk1208 pisze:a kiedy temu zawodnikowi konczy sie kontrakt?
Kończy mu się po tym sezonie, czyli już teraz można zaczynać negocjacje. Zgadzam się z poprzednikami co do tego, że Fabio byłby idealną alternatywą dla Gio i Sylvinho na lewej obronie. Od kilku sezonów Aurelio prezentuje bardzo dobry poziom i jest już ograny w La Liga. To nie jest zakup w ciemno. Jeżeli Barca nie przedłuży kontraktu z Sylvinho (chyba wygasa niedługo) to oznacza, że mają kogoś na oku. Mam nadzieję, że tym kimś jest właśnie Fabio Aurelio.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 30 gru 2005, 22:23

Gem16 pisze:Ten transfer na pewno by był trafny. Aurelio pasuje do koncepcji gry Barcelony jak ulał

czy pasuje to narazie spekulacje, bo wiadomo piłkarz jak przychodzi to wcale nie musi sie sprawdzic :P warto by było go sprawdzic, a ze jest on waleczny to pozytek raczej byłby murwany :D
pozdro :wink:

Awatar użytkownika
Gem16
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gem16 » 30 gru 2005, 22:29

Jeżeli Barca nie przedłuży kontraktu z Sylvinho (chyba wygasa niedługo)
Kontrakt koniczy mu się dokładnie w tym samym czasie co Fabio Aurelio z Valencią, co za zbieg okoliczności :D
A ważnym plucem na kożyść transferu Fabio Auerelio do Barcelony jest fakt że posiada on obywatelstwo jednego z krajów Uni Europejskiej a dokladnie Włoch. I by się nie wywiązała sytuacja taka jak z Messim na początku sezonu , że nie mógł grać bo był limit wyczerpany zawodników poza Uni Eurpejskiej. Jak mnie pamięć nie myli ten sam problem miał też Sylvinho w zeszłym sezonie. :roll:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 30 gru 2005, 22:33

janiofcb pisze:Przyznam, że już od dawna mam nadzieję na ściągnięcie do Barcy Fabio Aurelio

Walko o tego lewoskrzydłowego obronce będzie ciekawa dość, Real szuka nastepcy R.Carlosa który moze od czerwca zawita do Turcji, Kataru bądź Brazyli chyba jego dni sa już policzone...Man Utd szuka alternatywy dla kontuzjowanego Gabriela Heinze, chociaz niby chcą Petrice Evre wiadomo ze ekonomicznie opłaca ściągnąć się gracza kompletnego za free. Chyba włoskie kluby też nie spią i szykują się z ofertami, bo już od niedzieli Fabio moze usiąść do rozmów z kazdym klubem. Ja mam nadzieje, że Real kupi Ashley Cole'a i da sobie spokój z "bialym brazylijczykiem" :wink: (za duzo ich u nas choć on prawie jak Hiszpan w kadrze gra mało a i paszport ma :wink: ) choć napewno ucieszyl bym się z jego przyjśćia...

Co do Daniel'a Alves'a...gość ma olbrzymi potencial jest mlody szybki, z dobra jak na brazylijczyka techniką, ogólnie Sevilla ostatnio ma bardzo udane transfery...(Baptista, Dabiel, Adriano), chyba macie prawo pierwokupu tego kopacza, jak Saviola tam szedl to chyba zostalo wynegocjowane...nie jestem pewien ale coś mi się obija o uszki...Podoba mi się ten pilkarz gra bardzo dojrzale jak na jego wiek, ale o wiele bardziej podoba mi się jego kumpel z drugiej strony boiska Adriano, który debiutująć w La Liga gra naprawde na wysokim poziomie, obronca ktory jeździ równo po swej stronie...nawet podczas meczu Sevilla vs Barca zagral bardzo dobrze.

Obaj pilkarze(Aurelio, Alves) z pewnością bardzo wzmocnili by obrone Blaugrany ale czy wzmocnią :?: Byli by to kolejno 6 i 7 brazylijczycy w zespole(wliczająć Deco :wink: )...

Wala o Aurelio będzie ciekawa, raczej o Alvesa nie bedziecie mieli konkurenta.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 gru 2005, 22:48

Daniel Alves już w poprzednim sezonie pokazał, że będą z niego ludzie. Cieszy mnie ten cały pierwokup związany z Saviolą. Na pewno coś na rzeczy jest. Ogólnie cała Sevilla ma dobrych obrońców. Można ich podkupić :wink: Na prawej stronie mamy obecnie bardzo dobrze grającego Oleguera, który jednak troszkę gorzej radzi sobie w ofensywie. Belletti ostatnio nie grywał, ale o nim też na pewno tak łatwo nie zapomnimy. Ciekaw jestem na ile realna jest obecnie ta sprawa z Alvesem.

Jeżeli Barca nie podpisze kontraktu z Sylvinho to bardzo, ale to bardzo możliwe, że poczynią intensywne starania o Aurelio. Real niech się rzeczywiście skupi na Cole'u. Pasuje mi to z kilku powodów. Primo - wiemy jak się spisują Anglicy w La Liga. Z Ashleyem może być podobnie. Secundo - jeżeli Ashley odejdzie z Arsenalu to Henry raczej tam nie zostanie.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 30 gru 2005, 23:15

Bedę szcześliwy jak by przyszedł ktoś z tej dwójki Alves albo Aurelio, a najlepiej to wziąść ich razem.

Daniel Alves utrzymuje formę, jest młody i już w miare ograny w La Liga, nie widziałem jego wielu gier, ale słysze o nim wiele dobrych opini więc coś w tym musi być...

Fabio Aurelio jeden z najlepszych bocznych obronców, szybki, dobry w defensywie i ofensywie. Można by powiedzieć połaczenie umiejetności obronych Sylvinho i umiejetności atakujących- Gio. Jestem za tym transferem, szkoda mi będzie Sylvinho bo gra w tym sezonie naprawde bardzo dobrze...

A.Cole w Realu ?? Kolejny Anglik oni sie nigdy nie naucza, Floro 2 przemawiał będzie 80% hiszpanów jak narazie to nie widac ich Cicinho, już niebawem Cassano... dołączą do drużyny, a Hiszpanie... Piłkarze i kierownictwo klubu w ostatnich latach coraz bardziej oszukuje swoich kibiców...

Awatar użytkownika
Roodeck
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Roodeck » 30 gru 2005, 23:35

Tobik33 pisze: Można by powiedzieć połaczenie umiejetności obronych Sylvinho i umiejetności atakujących- Gio. Jestem za tym transferem, szkoda mi będzie Sylvinho bo gra w tym sezonie naprawde bardzo dobrze...
W tym sezonie mam wrażenie że Sylvinho jest lepszy od Gio i w ofensywie i defensywie. Wystarczy wspomnieć kilka jego asyst, ładnego gola i piękne piętki z Ronaldinho na skrzydle. Jeśli ktoś z tej dwójki miałby odejść to raczej Gio.
Aurelio to byłby dobry transfer - w miarę młody, ograny w PD i za darmo.
Cóż Barca nie jest taka sprytna jak Real żeby kupować talent za ponad 25 mln euro (chodzi oczywiście o Sergio "czerwoną kartkę" Ramosa).

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 gru 2005, 23:38

Roodeck pisze:W tym sezonie mam wrażenie że Sylvinho jest lepszy od Gio i w ofensywie i defensywie. Wystarczy wspomnieć kilka jego asyst, ładnego gola i piękne piętki z Ronaldinho na skrzydle. Jeśli ktoś z tej dwójki miałby odejść to raczej Gio.
Nie tylko Ty masz takie wrażenie. Ja też wolałbym, aby Sylvinho pozostał w klubie, ale póki co kończy mu się kontrakt a nie słychać nic o podpisywaniu nowego. Gio od dłuższego czasu nie zbliża się do poziomu jaki reprezentował w pierwszej części poprzedniego sezonu. Później było już tylko gorzej.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 30 gru 2005, 23:44

Aurelio?? Jestem za, jest bardzo dobry ofensywnie, bardzo dobrze spisuje się w tym sezonie, strzelił bodajże nawet bramkę. Widziałem jego parę wyczynów i muszę powiedzieć, że naprawde jest niezły.Co do Alvesa, nie bede o nim nic mówił, gdyż nie wiem jak gra ten zawodnik, nie widziałem go ani razu w akcji. Słyszałem jedynie, że zbiera dobre recenzje za grę w La Liga. Coż to kolejni brazyliczycy, czy nie za dużo ich u nas?? nie, gdyż nie wiadomo co z Sylvinho, ja bym go zostawił, dla mnie gra lepiej niż Gio, a kontrakt kończy mu się w czerwcu. Bellettiemu też już bliżej do końca kariery jak dalej, to w sumie wyjdzie na to, że wymienimy dwóch na dwóch. Jezeli Fabio do nas przejdzie do lewą flankę mamy z głwoy, ma 25 lat więc pogra kilka ładnych sezonów na najwyższym poziomie. Jest już ograny w La Liga tym lepiej dla nas, nie potrzebuje czasu na aklimatyzacje.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 30 gru 2005, 23:47

Napewno ktoś z dwójki Gio Sylvihno odejdzie po tym sezonie...
Za Gio mówi wiek może i kontakt który ma podpisany bodajże do 2008 nie jest on taki młody ale jednak o rok młodszy od Sylvinho któremu stykną 32 lata i wygaśnie kontrakt...

Roodeck masz racje Sylvinho jest lepszy od Gio w ofensywie i defensywie ale "tylko" w tym sezonie, każdy wie że Gio jeżeli gra na swoim poziomie jest lepszym ofensywym obrońcą od Sylvinho.

Ostatnio czytałem o Gabrim że najprawdopodobniej nie podpiszą z nim kontraktu, myśle że Gabri powininien zostać, on jest takim wiecznym rezerwowym nigdy sie nie "burzył" że nie gra. Może grać wszędzie i w końcu to wychowanek klubu takich zawsze przyjme z otwartymi rękoma. Jeżeli by wierzyć w to co prasa mówi to Gabri, Sylvinho wylatują, a przychodzą Alves i Aurelio...

POZDRO

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2005, 23:54

Niggaz pisze:Secundo - jeżeli Ashley odejdzie z Arsenalu to Henry raczej tam nie zostanie
co? za moimi plecami ? FA sę o tym dowie, kary będą surowe. A Ashley się ju nie podniesie - już drugi taki numer mi wykręcić [pierwszy z Chelsea - pamiętacie ?]
Toudinho pisze:Ja mam nadzieje, że Real kupi Ashley Cole'a
Ja mam nadzieję, że stanie się wręcz odwrotnie. Real nie kupi Cole'a bo ten odejść nie bedize miał zamiaru.
Zostanie COle, Henry, przyjdzie Diarra [chyba bym na tace dał] I zdetronizujemy Chelsea
No, to tyle z postanowień noworocznych.
Niggaz pisze:Gio od dłuższego czasu nie zbliża się do poziomu jaki reprezentował w pierwszej części poprzedniego sezonu. Później było już tylko gorzej.
i gorzej będzie, Gio młody już nie jest. Śmiem watpić, że najlepsze lata m już za sobą. Trudno mu bedzie błysnąć formą w zepsole gzie pierwsze skrzypce graja Ronnie, czy Eto'o. Będzie się starał, ale obawaim się, że ponad pewien solidny poziom już sie nie wzniesie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”