Bayern München - Real Madrid - Strona 11

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 lut 2007, 9:41

W zasadzie nie wiem, czy pisanie o rewanżu nie powinno być w nowym topiku, ale że jest istniejący, to piszę tu :wink:

Jest już potwierdzone, że mecz Bayern-Real obejrzymy w TVP 2 :D Natomiast tym kibicom, którzy nie mają chęci wysłuchiwać komentowania Szpakowskiego (ja sam do nich należę :P ) polecam transmisję na SAT1.

EDIT:

Tak w ogóle, to gdyby to kogoś interesowało, dzisiaj jest retransmisja 1 meczu na TVP Sport, bodajże o 18 :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lut 2007, 22:20

Michał na czeskiej 2 też będzie :wink:
Michał M pisze:Natomiast tym kibicom, którzy nie mają chęci wysłuchiwać komentowania Szpakowskiego (ja sam do nich należę ) polecam transmisję na SAT1.
ja również wybieram transmisję na SAT1, bo nie chcę niepotrzebnie denerwować się komentarzem pana Szpakowskiego. :wink: Dużo więcej nerwów dostarczy sam mecz :P . A na SAT1 zwykle był dobry, profesjonalny komentarz no i ktos się zawsze bardzo cieszył po bramce strzelonej przez Bayern :P nie to co Szpak, krzyknie "gooollllllll" i powie "teraz Real musi zaatakować" lub "Real w ciężkiej sytuacji" albo "Co teraz zrobi Capello, czy wpuści Robinho? " itd. Podziękował.
Mam teraz świetną wiadomość dla fanów Realu :P Mark van Bommel zostanie zawieszony na 1 mecz, jest tylko jedno małe 'ale' :P
Holender otrzymał karę zawieszenia na jeden mecz, jednak będzie ona obowiązywała, jeśli pomocnik Bayernu w ciągu roku dopuści się ponownie niestosownego zachowania.
cieszycie się, nie :P
poza tym dostał karę pieniężną w wysokości 6200 euro. Oraz bonus:
van Bommel jest zobowiązany do zareklamowania juniorskiego turnieju UEFA.
AS i Marca bedą się odwoływać :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 mar 2007, 8:28

Syngał czeskiej telewizji raczej nie dociera do nas na Pomorzu :wink: chociaż pewnie fajnie jest posłuchać jak komentują pepiki :lol:

Szpakowskiego nie trawię juz od wielu lat. Najbardziej dobił mnie swoja radością po golach Man Utd w pamiętnym finale w 99 r. :roll: Dobrze, ze całość transmisji oglądałem na RTL - tam chyba wtedy też komentował Marcel Reif (ma komentować rewanż dla SAT1) :wink:

No to teraz nie możemy grać na Santiago Bernabeu przez rok, bo inaczej Mark będzie musiał "odsłuzyć" swoją karę :P W sumie trochę dziwna ta kara - nie słyszałem przedtem o podobnej?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 mar 2007, 18:24

Fabio Capello oglosil dzisiaj kadre na srodowy mecz:
Bramkarze: Casillas, Diego López, Adán
Obrońcy: Cannavaro, Helguera, Salgado, Torres, Roberto Carlos, Sergio Ramos, Pavón, Raúl Bravo, Marcelo, Mejía
Pomocnicy: Diarra, Raúl, Emerson, Robinho, De la Red, Guti, Gago
Napastnicy: Cassano, van Nistelrooy, Higuaín

Niepowołani: Beckham, Reyes, Cicinho (kontuzje)

Urazy Becksa i Jose okazaly sie na tyle powazne, ze nie beda oni mogli byc brani pod uwage przy ustalaniu skladu na to spotkanie :roll: Na bole narzekaja takze Ruud i Gonzalo, ale mam nadzieje, ze ostatecznie nic nie stanie na przeszkodzie ku temu, by zagrali w srode.
Ciekawe jaka jedenastke Wloch deleguje do gry. IMO zagramy w skladzie:
Iker, Ramos, Helguera, Canna, Carlos, Gago, Diarra, Guti, Robinho, Raul i RVN. Robinho i Raul na skrzydlach, Guti przed DM' ami.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2007, 18:25 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 mar 2007, 18:25

Pora odświeżyć ten temat.

Na sędziego chyba (w końcu) nikt nie będzie narzekać. Lubos Michel zna swój fach i osobiście jestem zdania, że jego decyzje nie będą kontrowersyjne i nie wypaczą wyniku konfrontacji :]

Ze strony Realu nie zagrają jedynie Reyes i Beckham, którzy prawdopodobnie będą pauzować dłuższy czas. Pozostali zawodnicypolecą do Monachium. Jak zatem się okazało kontuzje Ruuda i Higuaina prawdopodobnie nie okażą się na tyle poważne aby wykluczyć ich z tego ważnego spotkania :wink: Pomimo powrotu Diarry, Gutiego i Emersona ponownie znalazło się miejsce także dla De la Reda. Jednak trudno pogrozować czy będzie miał możliwość zasiąść na ławce rezerwowych w spootkaniu z Bayernem.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 mar 2007, 18:40

Co za alkoholik ukradl 1% z ankiety :lol:? No, przyznac sie. I oddac.

Ze strony Bayernu moze ponoc zabraknac Lucio i Salihamidzica. O ile strata Bosniaka, ktory ostatnio gra bardzo dobrze, moze byc oslabieniem, o tyle ewentualne nieobecnosc Lucio moze wyjsc nam na dobre. Brazylijczyk w ogole nie rozumie sie z van Buytenem, z czego wynikaja proste bledy, tragiczne jednak dla nas w skutkach. Moze trzeba rozdzielic te parke :think:?

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 mar 2007, 19:19

olson pisze:ewentualne nieobecnosc Lucio moze wyjsc nam na dobre.
Zawsze sie moze przydac przy jakims starym fragmencie gry, tak jak to mialo miejsce w Madrycie :wink: Jesli nie zagra, to kto go zastapi :?:

Czytalem gdzies dzisiaj wypowiedz Podolskiego, ktory stwierdzil, ze jest wielkim fanem Barcelony i to jest jeszcze jeden argument przemawiajacy za tym, zeby wyeliminowac Real z CL. Atmosferka powoli sie buduje :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 mar 2007, 19:23

ciekawe ile w tym prawdy a ile wymyslow bilda - chodzi o slowa podolskiego

jakos nie sadzy by tak powiedzial przed meczem

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 05 mar 2007, 20:12

makis pisze:Jesli nie zagra, to kto go zastapi
Demichelis. Bo Ismael nie jest jeszcze sprawny do gry na takim poziomie. Ale lekarze i fizjoterapeuci zrobia wszystko, zeby postawic Lucio na nogi. Nie wydaje mi sie, zeby moglo zabraknac Brazylijczyka w srodowym meczu.

rkoeman Podolski mowil o swoim 'przywiazaniu' do Barcy jeszcze, gdy byl zawodnikiem Kolonii. Bodajze wypowiadal te slowa przed ostatnim sezonem na Rhein- Energie Stadion. Chociaz z drugiej strony, pamietam jak mowil, ze chetnie przeszedlby do Realu :roll:.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 mar 2007, 20:25

Trzeba uzupełcić, że z małą kontuzją zmaga sie jeszcze Lell, ale to żadna strata :P
A jeśli Lucio miałby nie zagrać to pewnie zagra Micho, jak już olson napisał :wink:
RealFan pisze:Na sędziego chyba (w końcu) nikt nie będzie narzekać. Lubos Michel zna swój fach i osobiście jestem zdania, że jego decyzje nie będą kontrowersyjne i nie wypaczą wyniku konfrontacji
zaraz Zaza powie, że stronnniczo sędziował mecz na MŚ Niemcy- Argentyna :P
Cieszę się, że nie zagra Beckham, jego wolne zawsze wywoływały u mnie dodatkowy stres :oops: szczególnie te wykonywane przeciwko drużynie której w danym meczu kibicuję
A po naszej stronie można sie spodziewać takiego składu:
1) wariant pierwszy- Lucio, Lell, Sali zdrowi i gotowi na mecz

Kahn- Sagnol, Lucio, Buyten, Lahm- Sali, Mark, Hargreaves, Schweini- Makaay, Podolski

2) wariant drugi- Lucio, Lell, Sali nie gotowi na mecz

Kahn- Sagnol, Micho, Buyten, Lahm- Gorlitz, Mark, Hargreaves, Schweini- Makaay, Podolski

do meczu jeszcze trochę czasu, wierzę, że wszscy się wykurują i będą mogli zagrać

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 mar 2007, 20:36

Ciekawe właśnie jak po stronie Realu będą rozwiązywane stałe fragmenty gry. Tym pierwszym do wykonywania zawsze był Beckham, drugim Reyes, a trzecim...do strzału Carlos, a do dośrodkowania Guti, który mnie nie przekonuje w tym elemencie :roll: Także główna siła ofensywna Królewskich w tym sezonie może sporo ucierpieć. Trzeba zacząć częściej zdobywać bramki z gry, nie ma innej rady :P

Słowa Podolskiego czy prawdziwe to nie wiemy. Chłopak zna się na podgrzewaniu atmosfery...oby z tego co się tyczy najbliższego spotkania tylko tyle mu wychodziło :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 05 mar 2007, 20:39

Akarin pisze: Cieszę się, że nie zagra Beckham, jego wolne zawsze wywoływały u mnie dodatkowy stres :oops:
Zobaczymy, kto bedzie wykonywal rzuty wolne pod nieobecnosc Anglika. Watpie, by Carlos podchodzil do kazdego, choc gdy bedzie mial dobra pozycje to na pewno sprobuje zaskoczyc Kahna :wink: Reyesa tez nie bedzie, wiec kto pozostaje :?: Moze Ramos :?: Pamietam, ze w Sevilli calkiem niezle je wykonywal (chyba nawet strzelil bramke Realowi :wink:) Moze Gutek :?: :think:
EDIT
RealFan uprzedziles mnie :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 05 mar 2007, 21:22

Mi się wydaje, że Ramos bądź Gago. Ramos strzelił nam bramke..ale to był strzał w stylu R. Carlosa bardzo mocno uderzył z ok. 30 m. Roberto lubi strzelać Khanowi :lol: :lol:

Ciekawe jaką "11" do gry wyśle Capello. Ma spory wariant przy obsadzie srodka pola ciekawi mnie jak to sklei :?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 mar 2007, 22:32

jak to jak? zagra guti czyli pilkarz ktory nic nie umie

i niemcy beda mogli zanucic znana w calej europie piosenke o tym utalentowanym pilkarzu

http://www.youtube.com/watch?v=ASB2sSnZAAU

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 05 mar 2007, 23:12

rkoeman pisze:zagra guti czyli pilkarz ktory nic nie umie
ciekawe

http://www.youtube.com/watch?v=BgK75ddM ... ed&search=
Nic nie potrafiący Jose Maria :lol: za to potrafiący VV :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”