Freddy Adu - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jonathan_NJ
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jonathan_NJ » 25 kwie 2006, 16:04

W USA jest gwiazdką , mimo młodego wieku gra na równym poziomie ze starszymi kolegami określanymi mianem - seniorów. Jego przygoda w Europie (ponoć został przechwycony już przez Milan , w co nie wierzę) zacznie się od rezerw i zapewne nie prędko skończy. Jego prawdziwy rozkwit może nastapić za kilka lat , jednak może o nim już nie usłyszymy ... w co równierz nie wierzę ;) Jestem bardzo ciekawy jaka jest jego forma na dzień dzisiejszy, gdyż nic o nim nie słychać. Mam nadziejże , iż jego gra na naszym kontynencie nie skończy się tak , jak skończyła się Donovanowi. Ten ofensywny gracz , nabrał sporo doświadczenia w Bayerze, jednak nie przebił się do pierwszego składu , na co wielki wpływ miała aklimatyzacja w Niemczech. W MLS jest graczem światowego formatu i mam wielka nadzieje, iż do Europy powróci, powróci i to w wielkim stylu ...

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 25 kwie 2006, 16:44

Jonathan_NJ pisze:jak skończyła się Donovanowi. Ten ofensywny gracz , nabrał sporo doświadczenia w Bayerze, jednak nie przebił się do pierwszego składu , na co wielki wpływ miała aklimatyzacja w Niemczech. W MLS jest graczem światowego formatu i mam wielka nadzieje, iż do Europy powróci, powróci i to w wielkim stylu ...
:roftl3: nie ma co komentowac tego

Awatar użytkownika
Jonathan_NJ
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jonathan_NJ » 25 kwie 2006, 16:52

internista1908 pisze:nie ma co komentowac tego

A jednak skomentowałeś.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 kwie 2006, 17:16

internista1908 pisze:
Jonathan_NJ pisze:jak skończyła się Donovanowi. Ten ofensywny gracz , nabrał sporo doświadczenia w Bayerze, jednak nie przebił się do pierwszego składu , na co wielki wpływ miała aklimatyzacja w Niemczech. W MLS jest graczem światowego formatu i mam wielka nadzieje, iż do Europy powróci, powróci i to w wielkim stylu ...
:roftl3: nie ma co komentowac tego
Co w tym takiego zabawnego? To, że gra za oceanem to znaczy, że nie może być graczem światowego formatu? Dla mnie Tevez jest graczem światowego formatu, więc równie dobrze Donovan może być dla Jonathana. Poza tym nie wiesz jak Donovan gra, ja też nie wiem,ale raczej Jonathan wie, więc odwal się skoro gówno wiesz.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 25 kwie 2006, 18:17

Corinthians pisze:Co w tym takiego zabawnego? To, że gra za oceanem to znaczy, że nie może być graczem światowego formatu? Dla mnie Tevez jest graczem światowego formatu, więc równie dobrze Donovan może być dla Jonathana. Poza tym nie wiesz jak Donovan gra, ja też nie wiem,ale raczej Jonathan wie, więc odwal się skoro gówno wiesz.

Gracz który nie poradził sobie w słabym Bayerze, w ogóle w sredniej Bundeslidze raczej nie może być graczem światowego formatu.

To tak jakby napisać ze D'Alessandro jest graczem swiatowego formatu, bo wymiatał w RP, a g.wno grał w Niemczech.

Awatar użytkownika
Jonathan_NJ
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jonathan_NJ » 25 kwie 2006, 19:54

Corinthians, dzięki za wstawienie się za mną ;) Nie mam możliwośći oglądania meczy na żywo, jednak podoba mi się liga amerykańska i jeżeli mogę to ściągam spotkania drużyn grających w tej lidze i wiem jak na dzień dzisiejszy gra Donovan.

ossy, zgodze się z Tobą, jednak weź pod uwagę to , iż do Niemiec przyjechał w młodym wieku i miał bardzo trudne początki. Trudności z językiem i odmiennym stylem życia. Mam głęboką nadzieję , że gdyby teraz dostał szansę gry czy to w Bayernie czy innym zagranicznym klubie poradziłby sobie ...

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 25 kwie 2006, 20:19

Po pierwsze Donovan jest dobry na lige amerykańską jesli wiem tak liga jest bardziej techniczna niż Bundesliga więc dlatego mógł się nie sprawdzić w niej.London jest bardzo dobrym zawodnikiem lecz powinien przyjechać do Europy lecz nie do Bundesligi lecz np:Anglia,Hiszpania wtedy mógł by w niej coś pokazać.ale z drugiej strony lige MLS nie można nazwać słabą więc najlepszy zawodnik (według mnie) Donovan musi coś potrafić i umie dobrze grać w piłkę.Co prawda MLS to nie Anglia czy Włochy ale trzeba uznać że w MLS grają wiele gwiazd.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 25 kwie 2006, 20:27

(L)egionista pisze:London
:haha:

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 25 kwie 2006, 22:28

Jest to temat o Freddym Adu i wpierw wypowiem sie na temat tego zawodnika.Adu gra w MLS w tym sezonie od poczatku Nowak wstawia go do skladu DC United i chlopak gra cale mecze dopiero rozegrano w USA 4 kolejki.Freddy bramki jeszcze nie zdobyl ale mial kilka sytyuacji z ktorych mogl strzelic gola.Inna sprawa jest ze wystawiany jest w pomocy a szczegolnie na lewej stronie ale gra bardzo dobrze w MLS.Po jego akcjach DC United zdobylo juz 4 bramki.Adu musi sie jeszcze oswoic z gra z doroslymi pilkarzami bo widac ze czasami ustepuje im fizycznie i mentalnie lecz nie ma sie co dziwic w czerwcu skonczy dopiero 17 lat.

A kto powiedzial ze Landon Donovan nie radzil sobie w Bayerze? problem byl w tym ze to Bayer nie chcial Donovana,wiec tak musialo sie to skonczyc (trener druzyny nie widzial jego w skladzie) a musial go wziac po wypozyczniu do MLS bo klub mial z nim podpisany kontrakt do 2007 roku.Liga MLS nie zamierzala wydac 5 euro za transfer Donovana i bardzo dobrze zrobila gdyz Niemcy za duzo zadali ale nie widzieli go w skladzie i gdy byl juz pilkarzem Bayeru gral ogony a wartosc Donovana spadla i MLS po kilku miesiacach kupila go za ok. 2 mln euro.Zle ukladalo sie miedzy Donovanem a trenerem i zawodnik byl niechciany w Bayerze,wiec w takiej atmosferze nikt nie bedzie dobrze gral.Donoavan po kilku tygodniach wiedzial ze nie ma wiekszych szans na gre w klubie,ktory go nie chce i postanowil odejsc.Pochwalam ten ruch bo nie bylo sensu siedziec w takiej atmosferze w Bayerze.Sam zawodnik sie o tym wypowiadal kiedy opuscil Bayer ze byl nie chcianym pilkarzem w zespole,wiec tylko kwestia czasu kiedy odejdzie a madry zawodnik odchodzi szybko jak widzi ze to nie ten klub.Tak zrobil Donovan.
Ten zawodnik ma 24 lata i jest jednym z liderow kadry USA.Uwazam ze zagra jeszcze w Europie ale wazne zeby trafil do klubu gdzie trener badzie go chcial i wystawial do gry.Bayer to klub,ktory zmarnowal juz nie jednego dobrego zawodnika niestety.

ossy pisze:
Corinthians pisze:Co w tym takiego zabawnego? To, że gra za oceanem to znaczy, że nie może być graczem światowego formatu? Dla mnie Tevez jest graczem światowego formatu, więc równie dobrze Donovan może być dla Jonathana. Poza tym nie wiesz jak Donovan gra, ja też nie wiem,ale raczej Jonathan wie, więc odwal się skoro gówno wiesz.

Gracz który nie poradził sobie w słabym Bayerze, w ogóle w sredniej Bundeslidze raczej nie może być graczem światowego formatu.

To tak jakby napisać ze D'Alessandro jest graczem swiatowego formatu, bo wymiatał w RP, a g.wno grał w Niemczech.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 lip 2006, 1:13

Wczoraj odbyl sie mecz towarzyski w Waszyngtonie pomiedzy DC United a Celtic FC.17-letni Freddy Adu gral w tym spotkaniu przez 2/3 i strzelil gola w 44 minucie.Dodam ze DC United pokonal Celtic az 4:0 (1:0) :shock: .Adu zagral bardzo dobrze i pokazal oprocz akcji bramkowej inne dobre zagrania widac ze talent jego rozwija sie prawidlowo co bylo widac na tle utytulowanego szkockiego przeciwnika.Podaje link do obszernych skrotow z tego meczu DC United - Celtic i zobaczcie jak Freddy Adu gra.Dla niedowiarkow, ktorzy narzekaja na zawodnika dodam ze Celtic to mistrz Szocji i aktualny zespol wystepujacy w LM w tym sezonie prosze prownac na jego tle jak gra 17 letni pilkarz!A Freddy Adu to ten "czarny" z '9' na plecach :lol: :

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 14 lip 2006, 12:16

nie wiem czy to odpowiedni temat ale nie wiem gdzie mam o tym napisać.

MLSoccer wiesz moze co się stało z Dannym Szetelą? Podobno kiedyś interesował się nim MU a teraz sprawa ucichła i nie wiem nwaet co się z nim dzieje :) mogłbyś mi coś napisać na ten temat? Jestes znawcą tamtych klimatów i zapewne nie tylko :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lip 2006, 12:18

Danny grał z Freddym Adu razem, w DC United a potem chyba został wypozyczony [sprzedany ?] do Columbus Crew i chyb atam gra do dzisiaj.
Robi postepy, ale czy zagra kiedys dla nas ? teraz wszystko w rękach Leo.

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 14 lip 2006, 15:55

Odpowiadam o Danny'm Szeteli.Ten 19 letni chlopak w tym roku jest dalej pilkarzem klubu MLS Columbus Crew i od poczatku jego zawodowej kariery w MLS broni barw tego klubu ,wiec nigdy nie gral w DC United.Obecnie Chlopak jest kontuzjowany na poczatku tego sezonu doznal kontuzji stopy i jeszcze przez miesiac do poltora nie bedzie gral.Szetela jest dalej w kadrze USA do lat 20 i za rok w 2007 na MS U-20 w Kanadzie bedzie zapewne reprezentowal barwy USA.Watpie aby wogole gral dla Polski, bo jest wychowany przez amerykanski system szkoleniowy i od 16 roku zycia reprezentuje ten kraj, w ktorym sie zreszta urodzil.Danny ma polski paszport i bez problemu moze grac w Europie jak zglosi sie jakis klub po niego ale obecnie jest jeszcze zwiazany z MLS przez 2,5 roku z tego co wiem lub nawet dluzej.W grudniu trenowal z Reading FC i Fulham z EPL wiec przynajmniej te kluby go dobrze znaja ale i inne angielskie np. Everton.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 lip 2006, 18:23

MLSoccer skoro już wystąpił w reprezentacji to nie ma szans żeby wystąpił u nas ;) dokładnie taka sama sprawa była z Cantoro - nie może grać w polskiej reprezentacji, ponieważ kiedyś wystąpił w reprezentacji młodzieżowej Argentyny

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MLSoccer » 19 lip 2006, 8:56

Freddy Adu 17-letni pilkarz klubu DC United Waszyngton z amerykanskiej ligi pilki noznej Major League Soccer zostal wybrany do zespolu gwiazd MLS, ktory poprowadzi Polak Piotr Nowak.
Druzyna MLS All-Star zlozona z najlepszych zawodnikow ligi amerykanskiej rozegra 5 sierpnia mecz towarzyski z Chelsea FC.Spotkanie odbedzie sie na stadionie Toyota Park w Brigdeview pod Chicago o godzinie 6:30 po poludniu czasu lokalnego.Kadra MLS All-Star:

BRAMKARZE(2): Troy Perkins (D.C. United), Joe Cannon (Colorado Rapids)

OBRONCY (5): Eddie Pope (Real Salt Lake), Jimmy Conrad (Kansas City Wizards), Chris Albright (Los Angeles Galaxy), Bobby Boswell (D.C. United), Josh Gros (D.C. United)

POMOCNICY (7): Landon Donovan (Los Angeles Galaxy), Christian Gomez (D.C. United), Dwayne De Rosario (Houston Dynamo), Freddy Adu (D.C. United), Pablo Mastroeni (Colorado Rapids), Ronnie O'Brien (FC Dallas), Richard Mulrooney (FC Dallas)

NAPASTNICY (4): Jaime Moreno (D.C. United), Brian Ching (Houston Dynamo), Nate Jaqua (Chicago Fire), Alecko Eskandarian (D.C. United)

TRENER (1): Piotr Nowak (D.C. United)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”